Салат Обжорка класичний – 10 рецептів з покроковими фото

Салат Обжорка класичний – це поживна страва, яку дуже просто приготувати. Його родзинкою стали малосольні огірки. Вони надають м’ясу і овочів абсолютно незвичайний смак. Такий салат буде ідеально виглядати на святковому столі. Він здивує поєднанням продуктів і точно нікого не залишить голодним!

Класичний рецепт салату Обжорка з куркою і солоними огірками

Класичний рецепт з куркою і солоними огірками – це традиційний і найбільш популярний варіант салату «Обжорка». І хоча вже придумано багато його різновидів, класичний рецепт – точно сподобається всім. Адже солоні огірочки як не можна краще поєднуються з смаженими овочами, відварною куркою. Справжня смакота!

Інгредієнти на
4 порц.

  • Курка 200 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • 2 шт. Огірок (малосольный)
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 30 гр.
  • Олія соняшникова 2 ст. л.
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати салат Обжорка за класичним рецептом, підготуємо всі інгредієнти.
  2. Тепер ставимо отвариваться курку. Для цього кидаємо її в підсолену воду і варимо півгодини після кипіння. Готову курочку потрібно нарізати маленькими шматочками.
  3. Очищаємо цибулю й ріжемо її півкільцями.
  4. Також чистимо моркву і подрібнюємо за допомогою великої терки.
  5. Тепер обсмажуємо моркву на рослинній олії, поки вона не стане золотистою.
  6. Малосольні огірки ріжемо невеликими смужками.
  7. Зубчики часнику добре подрібнюємо. Для цього можна взяти прес тертку або дрібніші.
  8. З’єднуємо інгредієнти для салату. Відразу кладемо в тарілку курочку.
  9. Потім викладаємо нарізану цибулю.
  10. Слідом – малосольні огірки.
  11. І тепер кладемо моркву. А зверху прикрашаємо подрібненим часником. Перед подачею додаємо майонез.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат «Обжорка» з ковбасою

Салат «Обжорка з ковбасою – простий на вигляд і на смак неймовірний. Це ідеальна закуска для святкового застілля. Коли так хочеться здивувати гостей розмаїттям страв, а часу завжди не вистачає! Але з таким салатом вийде не тільки здивувати, але і ситно нагодувати! Перевірте самі!

Порції: 4

Час готування: 30 хв.

Інгредієнти:

  • Морква – 2 шт.
  • Ковбаса варена – 1/3 палиці
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – за бажанням
  • Сіль – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Моркву чистимо та миємо. А потім натираємо її на крупну тертку.

2. Цибулину позбавляємо від лушпиння нарізаємо її півкільцями або кубиками.

3. Тепер на рослинному маслі обсмажимо до м’якого стану і легкого золотистого кольорів моркву і цибулю. Намагайтеся не перепечеться!

4. Варену ковбасу ріжемо на кружечки. А їх нарізаємо кубиками.

5. Також ріжемо кружальцями солоні огірки. Потім нарізаємо смужками.

6. Часник гарненько дробимо ножем.

7. З’єднуємо всі інгредієнти салату в глибокій мисці. Додаємо для заправки майонез і солимо. Перемішуємо салат.

Приємного апетиту!

Салат «Обжорка» з м’ясом яловичини

Салат «Обжорка» з м’ясом яловичини – дуже ситне і дуже апетитне блюдо. Ви звикли, що салат потрібно подавати до гарніру? Це блюдо цілком можна вважати самостійним. Поєднання яловичини і овочів в одній тарілці створює особливий смак і надає салату особливу поживність! Ніхто не залишиться голодним!

Порції: 4

Час готування: 45 хв.

Склад:

  • Яловичина – 300 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Петрушка – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Яловичину промиваємо й варимо в киплячій воді. Варити потрібно приблизно півгодини, поки м’ясо не стане м’яким.

2. Даємо йому трохи охолонути й нарізаємо невеликою соломкою.

3. Цибулину позбавляємо від лушпиння і ріжемо півкільцями.

4. Очищаємо і моєму морквину. Натираємо її великою теркою.

5. Тепер виливаємо рослинне масло на сковороду, підігріваємо його і викладаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо овочі, поки вони не стануть м’якими і золотистими.

6. Солоні огірки також промиваємо водою. І нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.

7. Часник подрібнюємо пресом.

8. Петрушку моєму і поділяємо на листочки.

9. З’єднуємо всі інгредієнти в одній тарілці. Заправляємо майонезом. Додаємо приправу і сіль. І в кінці прикрашаємо листком петрушки.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Обжорка» з ковбасою

Салат «Обжорка» з ковбасою – один з найбільш улюблених салатів у всіх господинь. Адже його просто готувати, а назва говорить сама за себе. Ситний і смачний, з ним будь-який святковий стіл стане ще багатший і апетитніше! Гості залишаться задоволені!

Порції: 4

Час готування:30 хв.

Інгредієнти:

  • Морквина – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Сухарики (кириешки) – 1 пк.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Копчена ковбаса – 300 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Майонез – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Овочі миємо, цибулю з морквою попередньо почистимо. Наріжемо лук півкільцями або кубиками (як більше подобається), а моркву натремо на тертці.

2. Тепер обсмажимо моркву з цибулею на теплому рослинному маслі. 7-10 хв., щоб овочі стали золотистими.

3. Мариновані огірки ріжемо на невеликі шматочки.

4. Також нарізаємо копчену ковбаску.

5. З’єднуємо всі підготовлені продукти. Цибулю з морквою, огірки і ковбасу, додаємо сухарики і заправляємо все майонезом. Солимо салат і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату «Обжорка» з грибами

Салат «Обжорка» з грибами – чудовий спосіб урізноманітнити класичний рецепт цієї страви. Адже з додаванням грибів воно заграє новими фарбами. А смак салату стане тільки краще!

Порції: 6

Час готування: 45 хв.

Склад:

  • Філе курки – 500 гр.
  • Гриби мариновані – 400 гр.
  • Солоні огірки – 4 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

1. Ставимо на вогонь каструлю з водою, коли вона закипить, кладемо в неї курку і варимо приблизно 30 хв. Філе повинно стати м’яким.

2. Після того як готове філе трохи охолоне розрізаємо його кубиками.

3. Цибулю і моркву очищаємо і моєму. Ріжемо цибулю невеликими шматочками або ж півкільцями, як вам більше подобається. Моркву краще натерти на тертці.

4. Тепер обсмажуємо підготовлені овочі на рослинному маслі до того, як вони придбають золотистий відтінок.

5. За 2-3 хвилини до готовності овочів додаємо до них гриби. Не забуваємо перемішувати продукти, щоб нічого не пригоріло!

6. Нарешті, солоні огірки нарізаємо невеликими кубиками і приступаємо до формування салату.

7. З’єднуємо всі інгредієнти, солимо і приправляємо на свій смак, заправляємо майонезом.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат «Обжорка» з квасолею

Салат «Обжорка» з квасолею – один з найбільш популярним салатів ще з радянських часів. Він полюбився господиням легкістю приготування і простим набором продуктів, які завжди під рукою. А ще він дуже апетитний. Адже Не дарма «Обжорка» займає почесне місце на святковому столі. Цей салат завжди з’їдається на ура!

Порції: 45 хв.

Час готування: 6

Склад:

  • Куряче філе – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Хліб – 100 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Квасоля консервована – 200 гр.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження

Процес приготування:

1. У киплячій підсоленій воді відварюємо куряче філе 20-30 хв.

2. Даємо йому охолонути і розрізаємо на невеликі смужки.

3. Хліб наріжемо кубиками. Викладаємо їх на тепле сковороду і смажимо на теплому рослинному маслі.

4. Очищаємо і натираємо на тертці моркву.

5. Також очищаємо цибулю та нарізаємо її на півкільця.

6. Обсмажимо цибулю і моркву до золотистого кольору.

7. Солоні огірки ріжемо на невеликі шматочки.

8. Часник подрібнюємо за допомогою преса.

9. Квасоля відкриваємо і промиваємо. Даємо воді стекти через друшляк.

10. Змішуємо всі інгредієнти між собою. Додаємо сіль і перець. Заправляємо все майонезом.

Приємного апетиту!

Салат «Обжорка» з корейською морквою

Салат «Обжорка» з корейською морквою – дуже смачний і досить простий у приготуванні. Це справжня знахідка для святкового застілля. Салат виходить дуже красивим, яскравим і поживний. Гості будуть ситими і задоволеними!

Порції: 4

Час готування: 45 хв.

Склад:

  • Куряче філе – 150 гр.
  • Огірок солоний – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Петрушка – 1 пучок
  • Рослинна олія – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Цибулю чистимо і розрізаємо її на кільця, а потім ріжемо їх на четвертинки.

2. Смажимо цибулю на рослинній олії.

3. Потім нарізаємо тонкими смужками солоний огірок.

4. Філе курки відварюємо протягом 30 хв.

5. Нарізаємо його на невеликі шматочки.

6. Викладаємо в миску моркву по-корейськи.

7. Додаємо до моркви всі підготовлені продукти, солимо і перчимо страву. Заправляємо все майонезом.

Порада: за бажанням можна прикрасити салат листочками петрушки.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Обжорка» з печінкою

Салат «Обжорка» з печінкою – смачний, поживний і неймовірно корисний. Це різновид всіма улюбленого класичного рецепту. Замінивши м’ясо печінкою отримуємо дуже цікаву холодну закуску. Обов’язково спробуйте цей салатик, новий смак звичного страви вас точно приємно здивує!

Порції: 4

Час приготування: 40 хв.

Склад:

  • Печінка свиняча – 200 гр.
  • Солоні огірки – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Соняшникова олія – для смаження
  • Зелень (петрушка, кріп) – за бажанням

Процес приготування:

1. Печінка потрібно промити, видалити з неї всі плівки і розрізати на невеликі смужки 1 на 2 див.

2. Тепер обсмажуємо її з обох боків на олії.

3. Моркву чистимо, миємо й натираємо на тертці.

4. Підготовлену моркву обсмажуємо до м’якості на олії на помірному вогні.

5. Солоні огірки промиваємо і довільно нарізаємо невеликими шматочками.

6. Цибулю чистимо від луски і ріжемо її півкільцями.

7. З’єднуємо в салатниці всі продукти, заправляємо їх майонезом. Солимо і перчимо салат по своєму смаку.

Порада: для краси і літнього настрою додаємо в салат подрібнену зелень. Готову страву прикрашаємо листочками петрушки.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату «Обжорка» з копченою куркою

Салат «Обжорка» з копченою куркою – це смачно і ситно, а приготувати таку страву дуже швидко! Про що ще бажати господині? Цей салат чудово урізноманітнює святковий стіл і у нього точно знайдеться багато шанувальників. Справжня кулінарна знахідка!

Порції: 4

Час готування: 30 хв.

Склад:

  • копчена Грудка куряча – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля -1 шт.
  • Огірки солоні – 2 шт.
  • Батон — 2 скибочки
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинне масло — для смаження

Процес приготування:

1. Чистимо цибулину нарізаємо невеликими шматочками.

2. Морква також очищаємо і тремо на крупну тертку

3. Потім з’єднуємо овочі і обсмажуємо їх до рум’яного кольору на рослинній олії.

4. Огірок нарізаємо невеликими кубиками.

5. Батон розрізаємо на кілька смужок, а їх на квадратики. Обсмажуємо на рослинній олії, поки вони не стануть хрусткими.

6. Копчену курочку розрізаємо на шматочки довільної форми, але невеликого розміру.

7. Змішуємо всі продукти, додаємо сіль і перець на свій смак і заправляємо майонезом. Перемішуємо.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату «Обжорка» з сухариками

Салат «Обжорка» з сухариками — дуже цікавий на смак і неймовірно поживний. Невелике доповнення у вигляді сухариків робить це блюдо ще апетитніше. Наостанок прикрасьте блюдо листочками петрушки. Від такого частування очей не відірвати, так і хочеться добавки!

Порції: 4

Час готування: 25 хв.

Склад:

  • Ковбаса копчена/вар00еная – 300 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Огірок малосольный – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сухарики житні – 1 пакет
  • Рослинне масло – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Процес приготування:

1. Ковбасу нарізаємо на кружечки, а потім розрізаємо на невеликі шматочки.

2. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, якщо є корейська терка, можна використовувати її.

3. Обсмажуємо моркву до м’якого золотистого стану на рослинному маслі.

4. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або квадратиками.

5. З’єднуємо всі інгредієнти, додаємо сухарики і майонез. Солимо і заправляємо салат за смаком.

Приємного апетиту!