Салат з курячою грудкою і ананасом – 10 рецептів з покроковими фото

Щоб салат вийшов смачним, необхідно знати декілька секретів його приготування. Куряче м’ясо потрібно відварити в підсоленій воді, щоб воно легко знімалося з кістки. Сухі спеції в салат краще не додавати, замість них використовуйте зелень.

Класичний рецепт салату з курячою грудкою і ананасом

Рецепт салату виручить вас у випадку, якщо несподівано прийшли гості і потрібно нагодувати їх чим-то ситним та смачним. Готується страва просто, головне – заздалегідь відварити яйця і курку.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча грудка 400 гр.
  • Ананас консервований 250 гр.
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Сир 100 гр.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний салат з курячою грудкою і ананасом? Спочатку займемося курячою грудкою. Вивчаємо її на наявність зайвих деталей – сухожиль і плівок. Коли вони будуть видалені, м’ясо потрібно промити.
  2. Промиту грудку викладаємо в каструлю і заливаємо очищеною водою. Варимо м’ясо на плиті до готовності, приблизно 30 хвилин. Воду необхідно підсолити за смаком.
  3. Необхідну кількість яєць закладаємо в іншу каструлю. Заливаємо їх водою. Ставимо ємність на сусідню конфорку і проварюємо яйця. Коли вода закипить, продовжуємо процес варіння ще 7 хвилин.
  4. Дістаємо готову грудинку з каструлі і викладаємо на тарілку, щоб у неї була можливість охолонути. З каструлі з яйцями зливаємо окріп і заливаємо їх холодною водою.
  5. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Викладаємо скибочки на обробну дошку і нарізаємо кубиками. Слідом подрібнюємо сир такими ж за розміром кубиками.
  6. Яйця очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх. Курка вже охолола. Її також потрібно нарізати кубиками. Вибираємо велику миску або салатник. Викладаємо всі інгредієнти. Додаємо в салат сіль за смаком та майонез. Ретельно перемішуємо інгредієнти і пригощаємо гостей.

Приємного апетиту!

Салат з копченою курячою грудкою, ананасом і сухариками

Щоб додати в салат краще всього підійдуть не куповані сухарики, в яких багато добавок, а зроблені в домашніх умовах з натуральних інгредієнтів. Страва вийде дуже смачний, ситний і хрустким.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Грудка куряча копчена – 300 гр.
  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Батон – 100 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку займемося копченим м’ясом курки. Нарізаємо його поздовжніми скибочками невеликої товщини, а потім кубиками. Вибираємо відповідний салатник. Якщо його немає, беремо будь-яку тарілку і викладаємо в неї копчене філе.

2. Відрізаємо необхідну кількість батона від булки і нарізаємо скибочками. Їх подрібнюємо на шматочки у вигляді кубиків. Наливаємо рослинне масло в сковороду. Підігріваємо ємність пару хвилин і висипаємо в неї батон. Підсмажуємо кубики до появи золотистого кольору.

3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Його можна вилити в чашку і випити сік дуже смачний і солодкий. Нарізаємо ананасові скибочки кубиками.

4. Подрібнюємо На крупній тертці необхідну кількість сиру. Викладаємо всі інгредієнти в миску з куркою. Сухарики краще додати перед тим, як подавати на стіл, щоб батон не встиг розм’якнути і залишився хрустким.

5. Викладаємо на салат кілька ложок майонезу. Гарненько перемішуємо інгредієнти. Подавати страву можна в мисці або салатнику. Також салат можна подавати в невеликих салатниках порційно.

Приємного апетиту!

Листковий салат з курячою грудкою, ананасом, сиром

Пропонуємо вам рецепт смачного і ситного листкового салату, який стане відмінним прикрасою святкового столу. За бажанням його можна прикрасити огірковим скибочками і зеленню.

Час готування – 2 ч. 5 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Кукурудза консервована – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Ананас консервований – 200 гр.
  • Майонез або натуральний йогурт – за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно відварити курку і яйця. Курячу грудку перед варінням слід позбавити від плівок і шкурок, промити і почекати, поки вона не підсохне. Потім куряче м’ясо потрібно викласти в каструлю і залити водою. Ставимо ємність на плиту і проварюємо куряче м’ясо до стану повної готовності, приблизно 30 хвилин.

2. В окрему ємність викладаємо пару яєць і заливаємо їх холодною водою. Ставимо каструлю на плиту і чекаємо, поки вода закипить. Після закипання проварюємо яйця близько 7-8 хвилин. Тепер окріп необхідно злити і залити яйця холодною водою.

3. Дістаємо куряче м’ясо з каструлі. Після повного охолодження нарізаємо його кубиками й викладаємо на тарілку в якості першого шару. Змащуємо курку майонезом.

4. Відкриваємо банку з кукурудзою. Зливаємо сік, що виділився в раковину і викладаємо необхідну кількість інгредієнта поверх шару з курки з майонезом. Теж змащуємо кукурудзу майонезом.

5. Відкриваємо банку з ананасами. Також зливаємо сік і нарізаємо необхідну кількість скибочок шматочками у формі кубиків. Це наступний шар салату. Змащуємо ананаси майонезом.

6. Видаляємо яєчну шкаралупу і подрібнюємо яйця. Викладаємо їх наступним шаром і промазуємо майонезом. Слідом відправляємо сир, попередньо подрібнений на тертці. Поливаємо сир майонезом.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з курячою грудкою, ананасом і грибами

Соковитий салат з незвичайним смаком розрахований на 6 порцій. Блюдо виходить ніжним і ситним. Особливо привертає увагу його оригінальна подача: для прикраси краще всього підійдуть домашні яйця з жовтками насиченого жовтого кольору.

Час готування – 2 ч.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Яйця – 6 шт.
  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Ананас консервований – 250 гр.
  • Огірок свіжий – 2 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

1. Готуємо курячу грудку: перед тим, як відварити її, зрізаємо плівки і видаляємо хрящики, промиваємо і обтираем м’ясо. Викладаємо її в каструлю і заливаємо водою. Проварюємо м’ясо на плиті приблизно 30 хвилин до повної готовності.

2. Тепер черга яєць. Викладаємо їх у каструлю і заливаємо холодною водою. Вода повинна закипіти. Коли це станеться, продовжуємо варити яйця близько семи хвилин. Зливаємо гарячу воду. Щоб остудити яйця, заливаємо їх холодною водою.

3. Коли куряча грудка буде готова, остуджуємо її і нарізаємо дрібними шматочками. Викладаємо на тарілку для салату і поливаємо майонезом. Наступний шар будемо викладати з ананасів. Для цього необхідно спочатку відкрити банку і злити сік, а потім нарізати скибочки інгредієнта як можна дрібніше.

4. Змащуємо ананаси майонезом. Відрізаємо обидва кінця огірків і нарізаємо овоч. Викладаємо огірки поверх ананасів і майонезу, поливаємо їх майонезом.

5. Мариновані гриби також нарізаємо і формуємо з них новий шар салату. Змащуємо його майонезом. Яєчний білок також подрібнюємо і викладаємо поверх нарізки з грибів. Поливаємо майонезом. Жовтки для прикраси натираємо на дрібній тертці і посипаємо салат. Доповнюємо страву заздалегідь вимитої зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат з курячою грудкою, ананасом і волоським горіхом?

Волоський горіх надає салату нотку пікантності, а смажені гриби з цибулею – вишуканий аромат. Роль ананаса в складі страви полягає в тому, щоб надати йому соковитість і солодкість, а ніжним його роблять сир і яйця.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 1 ч. 20 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Грудка куряча – 500 гр.
  • Ананас консервований – 300 гр.
  • Печериці консервовані – 230 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Горіх волоський – 70 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Перед варінням курячу грудку потрібно буде обробити: позбавити від шкірки і плівок, промити. У каструлю наливаємо воду і доводимо до кипіння на плиті. У окріп викладаємо курку і проварюємо до повної готовності близько 20-30 хвилин.

2. Очищаємо цибулину від лушпиння і подрібнюємо. Позбавляємо печериці від верхнього шару, промиваємо та нарізаємо. Приступимо до їх обжарке. Наливаємо рослинне масло в сковороду і розподіляємо його по дну ємності. Розігріваємо на плиті пару хвилин. Висипаємо цибулю і починаємо обсмажувати. Через кілька хвилин викладаємо в сковорідку печериці. Перемішуємо їх з цибулею. Обсмажуємо до готовності (інгредієнти повинні підрум’янитися).

3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп. Нарізаємо скибочки невеликими шматочками. Від шматка сиру відрізаємо невеликий шматочок. Він нам знадобиться для прикраси салату. Шматок сиру побільше натираємо на крупній тертці, шматок сиру поменше – на дрібній.

4. Волоські горіхи і розколюємо виймаємо серцевину. Її потрібно спочатку порізати ножем, а потім злегка порубати в блендері. Дрібної крихти вийти не повинно, потрібно, щоб залишилися шматочки горіхів.73

5. Дістаємо курячу грудку з каструлі і після її охолодження нарізаємо кубиками. Зливаємо з сковороди з печерицями рослинне масло, щоб салат не вийшов жирним.

6. Тепер настав час викласти інгредієнти у форму. Вибираємо підходящий посуд і вистилаємо її харчовою плівкою. Викладаємо шар печериць з цибулею на дно ємності. Змащуємо їх майонезом і розподіляємо наступний шар – з сиру.

7. Поливаємо сир майонезом і посипаємо його волоськими горіхами, які також покриваємо майонезом. Далі буде шар ананасів, потім – курячого філе. Покриваємо курку майонезом. Накриваємо готовий салат плоскою тарілкою і перевертаємо конструкцію. Знімаємо глибоку ємність і харчову плівку. Прикрашаємо салат тертим на дрібній тертці сиром.

Приємного апетиту!

Дуже смачний рецепт салату з куркою, ананасом і кукурудзою

Для салату потрібно вибирати нежирну і дієтичну курячу грудку, а замість консервованих ананасів можна нарізати свіжі. Кукурудзу для салату найзручніше використовувати консервовану.

Час готування – 1 ч. 45 хв.

Час приготування – 40 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Грудка куряча – 400 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Ананас консервований – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Позбавляємо курячу грудку від шкірки і білих плівок. Промиваємо і викладаємо м’ясо в каструлю і заливаємо очищеної холодною водою. Трохи підсолюємо воду і ставимо ємність на плиту. Варимо грудку 30-40 хвилин.

2. Ставимо на робочу поверхню глибокий салатник. Дістаємо з каструлі готову курку і даємо їй охолонути. Коли це станеться, курку можна розділити на волокна, а потім викласти в салатник.

3. Банку з кукурудзою відкриваємо за допомогою спеціального пристрою, зливаємо сік і викладаємо інгредієнт поверх курки.

4. Тепер відкриваємо банку з ананасами, зливаємо сироп і нарізаємо скибочки дрібними кубиками. Щоб салат не вийшов водянистим, ананаси потрібно перекласти в друшляк і почекати, поки стече ще трохи соку. Потім їх можна викласти в салатник.

5. Перемішуємо інгредієнти. Солимо блюдо і поллємо майонезом за смаком. Знову перемішуємо масу і прикрашаємо за бажанням заздалегідь вимитої зеленню – петрушкою або кропом.

Приємного апетиту!

Салат з курячим філе, ананасами, сиром і яйцем

Спробуйте досить незвичайне поєднання продуктів, з яких виходить дивовижно смачний, ніжний і ситний салат. Готується він досить швидко з доступного будь-якій господині набору інгредієнтів.

Час готування – 1 ч. 40 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Ананас консервований – 200-250 гр.
  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Спочатку потрібно відварити грудку і яйця. Для цього курку звільняємо від плівок і шкурки з допомогою гострого ножа, а потім акуратно промиваємо її проточною водою.

2. Наливаємо необхідну кількість води в каструлю. Краще, якщо вона буде заздалегідь очищена. Підсолюємо рідину і викладаємо в неї курячу грудку. Варимо продукт на плиті 20-30 хвилин до стану повної готовності.

3. Викладаємо яйця в окрему ємність і заливаємо їх прохолодною водою. Як тільки вода закипить, варимо яйця на великому вогні близько семи хвилин. Зливаємо гарячу воду в раковину і заливаємо яйця холодною, щоб вони охололи.

4. Викладаємо курку на тарілку і чекаємо, поки вона охолоне. Готові яйця позбавляємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Остигле куряче м’ясо також подрібнюємо. Вибираємо відповідний салатник і викладаємо в нього нарізані яйця і курячу грудку.

5. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Дістаємо з ємності ананасові скибочки і нарізаємо. Щоб стекли залишки соку, викладаємо шматочки в друшляк.

6. Необхідну кількість сиру подрібнюємо на крупній тертці. Викладаємо ананаси і сир в салатник. Присмачую інгредієнти майонезом за смаком і ретельно перемішуємо масу.

7. За бажанням салат можна заправити зеленню – петрушкою або кропом. Невелика їх кількість спочатку промиваємо проточною водою і промачиваем, а потім дрібно нарізаємо або розриваємо руками на невеликі гілочки. Прикрашаємо зеленню салат.

Приємного апетиту!

Салат з курячою грудкою, ананасами і пекінською капустою

З інгредієнтів салату виходить поживне блюдо: куряче філе багате білками, пекінська капуста допомагає позбутися стресів і боротися з втомою, а ананаси знижують вагу і зміцнюють імунну систему.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Ананас консервований – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Сир – 50 гр.
  • Листя пекінської капусти – 5-6 шт.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячу грудку позбавляємо від плівок і шкурки – відрізаємо їх гострим ножем. Водою з-під крана вимиваємо м’ясо.

2. Відправляємо грудку в каструлю з водою і проварюємо близько 20-30 хвилин. Коли курка буде повністю готова, остуджуємо її прямо в бульйоні.

3. Охолоджену курячу грудку ріжемо невеликими шматочками у вигляді кубиків. Викладаємо їх у салатник або підходящу за розміром миску.

4. Розкриваємо банку з ананасами і акуратно виливаємо сік. Солодкі скибочки викладаємо на обробну дошку і нарізаємо шматочками такого ж розміру, як курячі. Щоб стекли залишки соку, ананаси викладаємо в друшляк.

5. Шматочок сиру натираємо на дрібній тертці. Викладаємо ананаси і сир до курки. Листя пекінської капусти спочатку необхідно промити і обтерти, а потім нарізати невеликими шматочками. Відправляємо їх у салат.

6. Відкорковуємо банку з кукурудзою. Зливаємо сік і викладаємо потрібну кількість інгредієнта в салатник. Завершуємо приготування салату додаванням майонезу. Гарненько перемішуємо блюдо, яке тепер готове до подачі на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з копченою курячою грудкою, ананасами, сиром і часником

Досить незвичайне поєднання часнику і консервованих ананасів: в результаті виходить досить цікаву страву – одночасно солодке і терпке на смак, популярне в кулінарній середовищі.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Грудка куряча копчена – 300 гр.
  • Ананаси консервовані – 200 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Готову копчену грудку викладаємо на обробну дошку. Нарізаємо її тоненькими скибочками гострим ножем, а потім подрібнюємо на шматочки у вигляді кубиків. Висипаємо курку в заздалегідь підготовлений салатник.

2. Тепер приступимо до обробки ананасів. Щоб дістати скибочки, спочатку потрібно відкрити банку і злити солодкий сік. Потім ананаси потрібно нарізати і викласти в друшляк, щоб позбутися залишився соку.

3. Тепер нам знадобиться терка, щоб натерти сир для салату. Ставимо прилад на дно глибокої тарілки і подрібнюємо інгредієнт. Викладаємо сир з тарілки в салатник. Сир необов’язково натирати в окрему ємність, можна відразу подрібнювати його в салатник.

4. Слідом за сиром відправляємо в салатник ананаси. Відокремлюємо від головки часнику кілька зубків. Додаємо часник за смаком. Очищаємо зубчики від лушпиння, натираємо їх на дрібній тертці або видавлюємо часник з допомогою чесночницы в салатник.

5. Всі інгредієнти поливаємо майонезом. За допомогою столової ложки перемішуємо вміст салатника. Готову страву подаємо до столу. Якщо ви любите зелень, салат можна доповнити петрушкою або кропом.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з курячого філе, ананасів і огірків

Щоб приготувати смачний і ситний салат, грудку необхідно заздалегідь відварити. Шкірку огірків також не потрібно обрізати. Інгредієнт потрібно буде нарізати прямо з нею, а потім додати в салат.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 2-3.

Склад:

  • Грудка куряча – 200 гр.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Ананас консервований – 2 скибочки.
  • Сир – 60 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зерна граната – для прикраси.

Процес приготування:

1. Звільнену від плівок, промиту курячу грудку викладаємо в каструлю і заливаємо очищеною водою. Проварюємо її на плиті до повної готовності. Після того, як куряча грудка буде готова, її слід остудити, нарізати невеликими кубиками і висипати в салатник.

2. Спочатку вимиваємо огірок струменем проточної води. Обтираем його і обрізаємо обидва кінця інгредієнта. Подрібнюємо огірок кубиками такого ж розміру, як і куряча грудка. Доповнюємо огірковим кубиками курку в салатнику.

3. Відкриваємо банку з ананасами і з допомогою виделки дістаємо з неї пару скибочок продукту. Перекладаємо їх на обробну дошку і нарізаємо. Потім пересипаємо ананаси в друшляк. Коли сік стече, відправляємо шматочки в салатник.

4. Нам знадобиться 60 грамів сиру для приготування салату. Натираємо шматочок на тертці і додаємо в салат.

5. Тепер подрібнені інгредієнти присмачуємо майонезом за смаком, посипаємо сіллю і перцем.

6. Перемішуємо вміст салатника. Гранат спочатку промиваємо і обтираем тканинним рушником, а потім розрізаємо, щоб отримати необхідну кількість зерняток. Прикрашаємо ними салат.

Приємного апетиту!