Салати з куркою – 10 простих і дуже смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою — це блюдо, яке відрізняється особливою ніжністю і поживністю. Існує багато рецептів салатів з курячою грудкою. Ми постаралися зібрати у статті 10 найбільш смачних і різноманітних рецептів.

Салат Цезар з куркою і сухариками — класичний рецепт

Чудовий, смачний і ароматний салат Цезар з куркою і домашніми сухариками. Салат в якості закуски можна подати на святковий стіл і в будній день.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 200 гр.
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Спеції для курки ¼ ч. л.
  • Куркума 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Білий хліб 100 гр.
  • Спеції і Приправи ½ ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова 1 ч. л.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Для соусу:
  • Гірчиця 1 ч. л.
  • Масло оливкове 3.5 ст.л.
  • Сік лимонний 1.5 ст. л.
  • Часник 1 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Капуста пекінська 200 гр.
  • Помідори 150 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.

Процес приготування:

  1. Яйця зваріть круто в підсоленій воді. Потім очистіть їх, відокремте білок від жовтка. Білок в рецепті не потрібно, а жовток потрібен для соусу.
  2. Курячу грудку натріть спеціями і полийте оливковою олією. Розігрійте сковороду і обсмажте курячу грудку на помірному вогні з обох сторін. Викладіть готову курку на обробну дошку і посоліть. Коли м’ясо остигне, наріжте його кубиками.
  3. Білий хліб наріжте кубиками, збризніть оливковою олією, додайте спеції і перемішайте. Потім обсмажте сухарики до рум’яного кольору на сухій сковороді.
  4. Приготуйте соус. У мисці змішайте гірчицю, оливкова олія, лимонний сік, сіль, подрібнений часник і жовток.
  5. Можна приступати до складання салату. Спочатку викладіть на блюдо листи пекінської капусти, порвіть їх великими шматками. Потім натріть сир на крупній тертці.
  6. Далі викладіть сухарики, курку і помідори. Полийте салат соусом і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з куркою і грибами

Круте поєднання курячого філе і грибів не могло не бути використано в приготуванні смачного салату. Це дуже ситний і поживний салат, його навіть можна подавати в якості основної страви на вечерю з часниковими грінками.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Гриби консервовані – 400 гр.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана для заправки.

Процес приготування:

1. Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, м’якоть наріжте соломкою.

2. Консервовані гриби наріжте часточками.

3. Курячу грудку відварити в підсоленій воді, остудіть її в бульйоні і наріжте кубиками.

4. Сир натріть на крупній тертці.

5. Змішайте всі інгредієнти в мисці, посоліть, приправте за смаком.

6. Заправте салат сметаною, перемішайте і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з куркою і ананасами?

Швидко, красиво і вишукано. Їли куряче м’ясо вже готове, то на приготування салату у вас піде не більше 10 хвилин. Це блюдо подарує вам неймовірне смакове враження з-за незвичайного поєднання курячого м’яса і ананасів.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Ананаси консервовані – 400 гр.
  • Філе куряче – 350 гр.
  • Кукурудза консервована – 250 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 50-70 мл
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе зваріть в підсоленій воді, охолодіть в бульйоні і наріжте великими кубиками.

2. З консервованих ананасів злити сік і наріжте їх кубиками.3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте. Сир натріть на тертці або наріжте кубиками.

4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.

5. Викладіть в миску всі нарізані інгредієнти, додати консервовану кукурудзу, заправте майонезом, посоліть і приправте за смаком.

6. Салат перемішайте і подавайте на стіл.Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою і корейською морквою

Одночасно ніжний і пікантний салат з копченою куркою і морквою по-корейськи. Це один з салатів, який можна приготувати на швидку руку, так як вам необхідно просто нарізати і змішати всі інгредієнти.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Сир копчений – 100 гр.
  • Грудка куряча копчена – 1 шт.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Помідори черрі – 10 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Копчену грудинку наріжте невеликими кубиками.

2. Сир натріть на крупній тертці.

3. Помідори помийте і наріжте кубиками.

4. Корейську моркву при необхідності наріжте більш короткою соломкою.

5. Перекладіть інгредієнти в салатницю, заправити майонезом і посоліть за смаком.

6. Прикрасьте салат зеленню і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, яйцем, сиром і огірком

Це смачний і ситний салат: за перше відповідають огірки, за друге – куряче м’ясо, яйця і сир. Інгредієнти можна просто перемішати в мисці або викласти їх шарами.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – 120 мл

Процес приготування:

1. Куряче філе зваріть в підсоленій воді. Яйця окремо зваріть круто.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Залийте цибулю окропом і залиште на 5 хвилин.3. Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

4. Яйця очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

5. М’ясо охолодіть в бульйоні, потім наріжте його кубиками.

6. Сир натріть на тертці.

7. Візьміть плоске блюдо. Першим шаром викладіть половину курячого м’яса, на нього покладіть цибулю. Змастіть шар майонезом.

8. Далі викладіть яйця, цей шар також промажте невеликою кількістю майонезу.

9. Після цього зробіть шар з огірків, покрийте його майонезом.

10. Потім викладіть залишився м’ясо і змастіть його майонезом.11. Завершіть салат шаром тертого сиру. Прикрасьте салат за своїм смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, чорносливом і грецькими горіхами

Цей салат безсумнівно гідний урочистого застілля. Він красиво виглядає, має незвичайний смак і до того ж досить ситний, щоб трохи втамувати голод довгоочікуваних гостей, але не перебити бажання спробувати основне блюдо.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Філе куряче – 250 гр.
  • Чорнослив – 150 гр.
  • Сир – 70 гр.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, остудіть і наріжте невеликими кубиками.

2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.

3. Волоські горіхи порубаєте ножем. Чорнослив промийте гарячою водою і наріжте на дрібні шматочки.

4. Яблуко і сир натріть на крупній тертці.

5. Щоб салат виглядав красиво і апетитно, використовуйте кулінарне кільце. Кільце встановіть на плоску тарілку, викладіть шари в такому порядку: куряче філе, чорнослив, яйця, яблуко, сир і горіхи. Усі шари, крім верхнього змастіть майонезом.

6. Потім акуратно видаліть кільце і подавайте салат на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою і кукурудзою на святковий стіл

Копчена курка надає салату особливий тонкий смак і аромат, підкреслити його ще сильніше допоможе подрібнений часник і мелений перець. До того ж такий варіант салату швидко готується.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Курка копчена – 300-400 гр.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Огірки – 2-3 шт.
  • Сир – 70-100 гр.
  • Сіль –за смаком.
  • Часник – 1 зуб.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Огірки помийте, очистіть від шкірки і наріжте кубиками.2. Філе копченої курки наріжте кубиками. Викладіть інгредієнти в салатник.

3. З консервованої кукурудзи злийте сік і додайте її в миску.

4. Сир натріть на крупній тертці.

5. Майонез змішайте з подрібненим часником. Додайте заправку в салат, посоліть і приправте його за смаком.6. Салат перемішайте, додайте зелень за смаком і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Швидкий салат з куркою і червоної консервованої квасолею

За цим рецептом у вас вийде корисний і багатий білком салат з простих і доступних інгредієнтів. Він виглядає дуже яскраво і завжди привертає увагу, він сподобається як чоловікам, так і жінкам.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Квасоля червона консервована – 0,5 банки.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Салат айсберг – 0,5 шт.
  • Дайкон – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Сіль –за смаком.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 3 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Гірчиця в зернах – 1 ст. л
  • Соус чилі – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Болгарський перець і цибулю дрібно наріжте.

2. У мисці змішайте оливкова олія, соєвий соус, лимонний сік, гірчицю і соус чилі.

3. Змішайте цибулю з заправкою і залиште маринуватися.

4. Дайкон натріть на крупній тертці.

5. Куряче філе відваріть в підсоленій воді, потім розберіть його на волокна.

6. Змішайте подрібнені інгредієнти в мисці.

7. Додайте квасолю, салат і заправку, перемішайте.

8. Зелень дрібно порубаєте, додайте в салат, ще раз перемішайте і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з куркою, пекінською капустою і сухариками

Соковитий, хрусткий і смачний салат у вас вийде з курячого філе, пекінської капусти і сухариків. Його можна подавати як холодну закуску на званий обід або вечерю.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Капуста пекінська – 100 гр.
  • Перець болгарський – 150 гр.
  • Цибуля салатний – 30 гр.
  • Філе куряче – 200 гр.

Для сухариків:

  • Батон – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Часник – 1 зуб.
  • Базилік – за смаком.

Для маринаду:

  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Кунжут – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для сирних кульок:

  • Сир сирний – 150 гр.
  • Кріп – 2-3 гілки.
  • Часник – 1 зуб.

Для заправки:

  • Майонез – 50 мл
  • Соус соєвий – 0,5 ст. л.
  • Сік апельсиновий – 1-2 ст. л

Процес приготування:

1. Приготуйте маринад: змішати рослинну олію, соєвий соус, кунжут і мелений перець. Куряче філе наріжте кубиками і залийте маринадом, залиште на 20 хвилин.

2. Далі переходите до приготування сухариків. Зубчик часнику роздушіть плоскою стороною ножа, покладіть його в піалу і залийте рослинним маслом. Поставте масло в мікрохвильовку на 20-30 секунд.

3. З батона зріжте шкірку, м’якоть наріжте кубиками, покладіть їх на деко, полийте ароматним маслом, посипте спеціями і перемішайте. Підсушіть сухарі в духовці при 150 градусів 20-30 хвилин.

4. Мариноване куряче філе обсмажте на сковороді до рум’яного кольору.

5. У миску викладіть сирний сир, додайте подрібнений кріп і часник, посоліть за смаком, перемішайте.

6. З сирної маси сформуйте кульки і покласти їх в холодильник.

7. Приготуйте заправку для салату. Змішайте майонез, апельсиновий сік і соєвий соус.

8. Пекінську капусту, болгарський перець салатний цибулю наріжте соломкою. Змішайте ці інгредієнти з курячим м’ясом.

9. Основу салату викладіть на блюдо, полийте заправкою і розсипте зверху сухарики. Поверх салату розкладіть сирні кульки і подавайте його на стіл.

Приємного апетиту!

Салат з куркою, помідором, сиром і сухариками

Присутність в салаті свіжих овочів робить страву більш соковитим і свіжим. Салат з куркою, помідорами, сиром і сухариками є відмінною закускою і добре втамовує легкий голод.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Курка копчена – 300 гр.
  • Помідори – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Хліб білий – 100 гр.
  • Майонез для заправки.
  • Зерна маку для посипання.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для салату можна використовувати варене чи копчене куряче філе. М’ясо наріжте брусками викладіть на блюдо, полийте майонезом, трохи посоліть і приправте.

2. Помідори промийте, наріжте кубиками, викладіть їх наступним шаром, зверху зробіть майонезну сітку.3. Далі натріть сир на крупній тертці, сирний шар також покрийте майонезом.

4. Хліб наріжте кубиками, обсмажте на сухій сковороді.

5. Остудіть сухарики і посипати ними салат, зверху зробіть майонезну сітку і посипте маком. Салат можна відразу подавати на стіл, щоб сухарики не встигли розмокнути.

Приємного апетиту!