Салат з мідіями – 10 смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Салати – краще блюдо, яке можна подати в якості закуски на свято і в будень. Причому, поєднання продуктів може бути різноманітним. Салати з мідіями відрізняються своєю поживною цінністю і легким смаком. У статті ви знайдете 10 оригінальних рецептів на кожен день.

Смачний салат з консервованими мідій в олії

Морепродукти чудово підходять для приготування смачних і поживних салатів. Можна використовувати свіжоморожені або консервовані мідії, заправка для салату також може бути різною: на основі майонезу, гірчиці або соєвого соусу.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Мідії консервовані-200 гр.
  • Яйце куряче 3 шт. варені
  • Майонез столовий молочний 50 мл
  • Огірок 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Зелень для подачі

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з мідіями? Огірки помийте і наріжте дрібними брусками або кубиками.
  2. Варені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
  3. З консервованих мідій злийте маринад і викладіть в миску до інших подрібненим інгредієнтів.
  4. Додайте необхідну кількість майонезу, посоліть і приправити салат на смак, добре перемішайте.
  5. Салат прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Як приготувати салат з мідіями і креветками?

Відмінний рецепт салату для затятих шанувальників морепродуктів. Креветки і мідії мають приємний смак і відмінно поєднуються з багатьма овочами і спеціями. Таке блюдо можна подавати до сніданку або вечері, він поживний і легкий.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Салат Айсберг – 2 листа.
  • Петрушка – 4-5 гілок.
  • Помідори черрі – 5-6 шт.
  • Креветки – 50 гр.
  • Мідії – 50 гр.
  • Сир фета – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Листя салату і петрушку промийте, відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Порвіть руками салат, великими шматками. Петрушку також наріжте крупно.

Крок 2. Помідори черрі помийте і розріжте кожну на 4 частини, додайте помідори до салату.

Крок 3. Мідії і креветки можна взяти консервовані або свіжі. Консервовані морепродукти вже готові до вживання. Їх просто додайте в салат. Свіжі морепродукти відваріть протягом 2-3 хвилин в підсоленій воді.

Крок 4. Фету нарізати невеликими кубиками і додайте в миску.

Крок 5. Для заправки змішайте оливкова олія, сіль і спеції. Влити заправку в миску і перемішайте салат.

Крок 6. Салат виходить дуже смачним свіжим і красивим.

Салат з мідіями і кальмарами в домашніх умовах

Легке, а головне-корисне і поживне блюдо не більш, ніж за 15 хвилин. Мідії і кальмари – унікальні за своїми властивостями продукти, які містять корисні мікроелементи, жири і омега 3, тому їх необхідно включати в свій щоденний раціон харчування.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Склад:

  • Мідії свіжоморожені – 500 гр.
  • Кальмари свіжоморожені – 600-700 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Оцет столовий – 4 ст. л.
  • Вода кип’ячена – 1 склянка
  • Масло рослинне – 5 ст. л.
  • Цукор – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Мідії ретельно промийте під проточною водою, видаліть «борідки», якими молюск прикріплюється до раковини. Потім опустіть мідії в окріп і варіть 4 хвилини. Коли мідії охолонуть, наріжте їх соломкою.

Крок 2. Кальмарів помийте і очистіть, варіть в підсоленій воді протягом 3-4 хвилин. Готових кальмарів наріжте тонкою соломкою.

Крок 3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями. У склянці води розведіть оцет, додайте чайну ложку цукру і солі. Отриманим маринадом залийте цибулю і залиште на 20-30 хвилин. Після закінчення часу злийте маринад з лука.

Крок 4. Болгарський перець очистити від перегородок і насіння, наріжте тонкою соломкою.

Крок 5. У мисці змішайте всі інгредієнти подрібнені, посоліть і заправте оливковою олією. При бажанні додайте трохи кунжутного насіння. Салат з мідіями і кальмарами можна подавати до столу відразу після приготування.

Простий і смачний салат з мідіями і крабовими паличками

Дуже смачний і простий салат. Страва буде відмінно виглядати на святковому застіллі. Завдяки ароматною заправці, ви не тільки вгамуєте легкий голод, але і порадуєте свої смакові рецептори.

Час приготування: 15

Час приготування: 7 хв

Порцій – 1-2

Склад:

  • мариновані Мідії – 100 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 гр.
  • морська Капуста маринована – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сік лимонний – 15 мл
  • Сіль – за смаком.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Масло оливкове – 20 мл
  • Соус соєвий – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Огірок помийте і наріжте тонкою соломкою.

Крок 2. Крабові палички вийміть з упаковки і наріжте соломкою уздовж довгої сторони, викладіть їх в миску до огірку.

Крок 3. З мідій злийте маринад і викладіть в миску.

Крок 4. Підготуйте заправку. Змішайте оливкова олія, соєвий соус, лимонний сік, мед, гірчицю, сіль і мелений перець.

Крок 5. Додайте до подрібненим інгредієнтів морську капусту і заправку, перемішайте і смачний салат готовий.

Смачний салат з маринованими мідіями в розсолі

Салати з морепродуктами готуються швидко і просто. Однак, не кожен впорається з розкриттям і чищенням мідій, тому краще всього використовувати мариновані мідії в розсолі. Вони вже повністю готові до вживання, залишається тільки нарізати інші інгредієнти.

Час приготування: 15

Час приготування: 15 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Мідії, мариновані в розсолі – 250 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Салат – 100 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сік лимонний – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Болгарський перець помийте, очистіть від перегородок і насіння, наріжте соломкою.

Крок 2. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.

Крок 3. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

Крок 4. З маринованих мідій злити розсіл і викладіть в миску.

Крок 5. До мідій додайте перець, листя салату, цибулю і зелень. В якості заправки додайте в салат трохи розсолу і лимонного соку, перемішайте. Багатий білком салат готовий, можна подавати частування до столу.

Салат з мідіями, яйцем і огірком

Соковитий, свіжий і поживний салат для смачного перекусу протягом робочого дня. Таке блюдо не тільки поживним, але й підніме настрій своїм яскравим виглядом. Маючи під рукою докладний рецепт, приготувати такий салат не складе труднощів.

Час приготування: 20

Час приготування: 20 хв

Порцій – 4

Склад:

  • мариновані Мідії – 120-150 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйця варені – 2 шт.
  • Кріп – за смаком.
  • Цибуля зелена – за смаком.

Для заправки:

  • Натуральний йогурт або сметана – 2-3 ст. л.
  • соєвий Соус – 1-2 ч. л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти за списком. Огірки та зелень вимити. Яйця зваріть круто. З консервованих мідій злити розсіл.

Крок 2. У миску викладіть мідії. Огірки наріжте соломкою, зелень дрібно порубаєте ножем. Яйця наріжте кубиками. Інгредієнти подрібнені додайте до мідій.

Крок 3. Приготуйте заправку для салату. У мисці змішайте йогурт, соєвий соус, гірчицю, лимонний сік і мелений перець. Спочатку спробуйте заправку на смак, тільки потім додайте сіль за смаком, тому що в заправці присутній соєвий соус.

Крок 4. Додайте салат до нарізаним інгредієнтів, перемішайте.

Крок 5. Салат можна подавати відразу після приготування.

Як приготувати салат з мідіями і помідорами?

Мідії – смачний і корисний продукт, який може бути основою різних страв. У цій кулінарному рецептом у вас вийде чудовий соковитий салат, який стане прекрасним доповненням до обіду або вечері.

Час приготування: 15

Час приготування: 15 хв

Порцій – 1

Склад:

  • Мідії – 100 гр.
  • салатний Мікс – 60 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Грейпфрут – 0,5 шт.

Для заправки:

  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Мед рідкий – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • бальзамічний Крем – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Мідії відваріть в підсоленій воді протягом 3 хвилин, злийте воду і остудіть.

Крок 2. Приготуйте заправку. У мисці змішайте олію, гірчицю, мед, сіль, мелений перець, подрібнену петрушку і лимонний сік.

Крок 3. До вареним мідіям додайте столову ложку заправки, перемішайте.

Крок 4. Салат промийте, просушіть і викладіть в миску.

Крок 5. Грейпфрут очистіть від прозорих плівок, наріжте невеликими кубиками і додайте до салату.

Крок 6. Помідор помийте і наріжте тонкими часточками. Інгредієнти подрібнені полийте заправкою.

Крок 7. Зверху викладіть мідії, полийте салат бальзамічним кремом і подавайте на стіл.

Покроковий рецепт приготування салату з мідіями і авокадо

Якщо вам захотілося екзотики в їжі, то такий кулінарний рецепт точно підійде. Не зовсім тривіальне поєднання мідій і авокадо в салаті забезпечить вам різноманітність у повсякденному раціоні харчування. Таке блюдо однаково добре підійде для обіду і вечері.

Час приготування: 50

Час приготування: 15 хв

Порцій – 3

Склад:

  • Мідії – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Цибуля салатний – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Йогурт натуральний – 30 мл
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Мед – 0,5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти, які необхідні для приготування салату. Зелень і овочі помийте.

Крок 2. Мідії відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Потім відкиньте їх на друшляк і охолодіть.

Крок 3. Авокадо і огірок наріжте кубиками, цибулю – півкільцями, болгарський перець – соломкою.

Крок 4. У салатницю викладіть нарізані овочі, мідії і зелень.

76

Крок 5. Окремо змішайте лимонний сік, оливкову олію, гірчицю. Додайте мед, сіль, мелений перець, йогурт і добре все перемішайте.

Крок 6. Додайте Заправку в салат, перемішайте і дайте настоятися півгодини.

Крок 7. Смачний і вишуканий салат готовий, можна пробувати.

Салат з мідіями і морською капустою

Мідії є натуральним джерелом білка, морська капуста багата йодом, зелень містить фолієву кислоту і величезна кількість вітамінів. Якщо змішати всі ці продукти в салаті, то ви збагатите свій організм корисними мікроелементами і зміцните імунітет.

Час приготування: 15

Час приготування: 15 хв

Порцій – 2

Склад:

  • Капуста морська консервована – 1 банку.
  • Селера – 1 шт.
  • морожені Мідії – 100 гр.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сіль морська – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Мідії повністю розморозьте і відваріть в підсоленій воді протягом 5 хвилин, відкиньте їх на друшляк і охолодіть.

Крок 2. Розкрийте банку з морською капустою, відкиньте її на друшляк і дайте стекти розсолу.

Крок 3. Селера наріжте тонкими пластинками.

Крок 4. Викладіть В салатницю консервовану морську капусту і селеру, посоліть, поперчіть інгредієнти і полийте оливковим маслом, перемішайте.

Крок 5. Зверху покладіть мідії, поперчіть і збризніть оливковою олією. Готовий салат можна подавати до столу.

Швидкий і смачний салат з копчених мідій

Якщо вам пощастило придбати у магазині копчені мідії, то обов’язково скористайтеся цим рецептом і приготуйте дуже смачний салат. Він ситний, смачний і дуже соковитий. Незважаючи на те, що морепродукти більше полюбляють жінки за їх легкість, такий варіант оцінять і чоловіки.

Час приготування: 40

Час приготування: 40 хв

Порцій – 3

Склад:

  • Мідії копчені – 200 гр.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Перець болгарський червоний – 0,5 шт.
  • Перець болгарський зелений – 0,5 шт.
  • Картопля варена – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Масло оливкове – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте продукти за списком.

Крок 2. Попередньо відварену картоплю наріжте кружечками.

Крок 3. Червоний болгарський перець наріжте соломкою.

Крок 4. Обсмажте перець на сковороді на оливковій олії до напівготовності.

Крок 5. Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку і наріжте тонкими часточками.

Крок 6. Приготуйте заправку. У блендері подрібніть зелений болгарський перець, оливкова олія, сіль і мелений перець.

Крок 7. Видавіть сік з половини лимона.

Крок 8. Змішайте лимонний сік з подрібненим перцем.

Крок 9. На плоске блюдо покладіть картоплю, потім червоний болгарський перець.

Крок 10. Далі по колу розкладіть скибочки авокадо і в центр викладіть копчені мідії.

Крок 11. Рівномірно розподіліть заправку до салату.

Крок 12. Салат готовий, перемішувати його слід безпосередньо перед вживанням.