Салат з копченою куркою і ананасами – 10 смачних покрокових рецептів з фото

Салат з копченою куркою і ананасами — дуже смачне і оригінальне поєднання інгредієнтів, що доповнюють смакові якості один одного. Перед будь-якими святами особливою популярністю користуються смачні рецепти салатів з курки. Однак звичайної вареною куркою нікого не здивуєш. Настав час розглянути дивовижне поєднання в салаті копченої курки і консервованих ананасів.

Класичний рецепт салату з копченою куркою та ананасом

Цікаво, що у нас, де не росте ананас, прийшовся до двору салат з цим екзотичним фруктом. Тут дивним чином гармонійно поєднуються смак м’яса (курка), солодкість ананаса і солоний смак сиру. Можна додати гостроти, додавши часточку часнику.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Курка 1 підкопчений стегенце
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Ананас консервований ½ банки
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 110 гр.
  • Майонез столовий молочний 140 гр.
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з копченою куркою і ананасами? Стегенце очистити від шкірки, яку можна з’їсти або викинути. Акуратно, не зачіпаючи кістка, зняти всю м’якоть з стегенця і порізати на маленькі кубики. Подрібнене м’ясо перекласти в тару, в якій буде збиратися салат.
  2. Яйця зварити круто в підсоленій воді (займає рівно 10 хв. з початку закипання води). Відразу ж шумівкою прибрати їх у холодну воду, щоб легше очистити. Зняти з остиглих шкаралупу яєць, дрібно покришити їх і всипати до кубиками копченого м’яса.
  3. Ананаси краще купити відразу кубиками, а не кільцями (в іншому випадку їх треба порізати на кубики). З ананасів злити сироп, відкинувши їх на сито або друшляк.
  4. Твердий сир крупно натерти на буряковій тертці.
  5. До курячого м’яса та яєць додати кубики ананасів і сир. Спробувати, щоб оцінити, чи потрібно досолювати.
  6. зубчик часнику Очистити і дрібно покришити або пропустити його через прес, додати в салат. Видавити в миску з салатом майонез, регулюючи його кількість самостійно в залежності від необхідної соковитості і пропитанности салату. Все добре розмішати і прибрати в холодильник. Перед подачею перекласти в красивий салатник.

Приємного апетиту!

Листковий салат з копченою куркою, ананасом, сиром

Листковий майонезний салат з куркою, ананасом та сиром люблять за його ніжність та соковитість, а також поживність, адже в складі присутній і варену картоплю. По суті, це замінює м’ясне блюдо з картоплею на гарнір.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • копчений Окорочок курячий – 1 шт.;
  • Ананаси консервовані – 160 г;
  • Сир твердий – 120 г;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Майонез – 1 невелика пачка;
  • Петрушка – 3 гілочки.

Процес приготування:

1. Цибулю почистити і вимити, порізати навпіл.

2. Цю половину нашаткувати на дрібні кубики і залити на 1 хв. окропом. Відкинути на дрібне сито і дати стекти рідини. Так цибуля втратить гіркоту і стане м’якше.

3. Картопля середнього розміру зварити в мундирі в підсоленій воді.

4. Остудити і почистити. Порізати на кубики невеликого розміру.

5. Яйця зварити до крутого стану у воді з додаванням солі, перекласти в холодну воду і остудити. Почистити і порізати дрібним кубиком.

6. Сир потерти на дрібній тертці, миску накрити кришкою і прибрати в сторону.

7. З стегенця зняти шкірку, зрізати м’ясо з кістки і дрібно порізати на кубики.

8. З ананасів кубиками злити сироп і перекласти їх в сито, щоб стекла рідина.

9. Окремо в мисці картоплю змішати з частиною майонезу, посолити. Тоді в листковому салаті картопля буде тримати форму і не розвалиться.

10. У формувальне кільце, встановлене на плоске блюдо викласти шар картоплі, розрівняти ложкою, притискаючи, щоб зробити шар щільним.

11. На картоплю висипати шар цибулі. Накрити його тертим сиром. Зверху полити невеликою кількістю майонезу.

12. Далі шаром викласти кубики курки, присмачити її майонезом.

13. Слідом ідуть порубані яйця, які потрібно трохи посолити і змастити майонезом.

14. Останнім шаром буде кубики ананаса. Прикрасити салат гілочками вимитої петрушки і прибрати в холодильник до подачі.

Приємного апетиту!

Рецепт салату з куркою, ананасом, сиром і волоським горіхом

Часта добавка в салаті з куркою, ананасом та сиром – волоські горіхи. Їх смакові якості добре розбавляють смак будь-якого салату, а тверда хрустка структура дозволяє урізноманітнити текстуру салату, горіхи завжди відчуваються на зубах і мовою.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Курячі стегенця, копчені – 6 шт.;
  • Ананаси, консервовані шматочками – 300 г;
  • Сир твердий – 180 г;
  • Горіхи волоські – 140 г;
  • Яйця курячі – 5 шт.;
  • Майонез – 1 пачка (200 г).

Процес приготування:

1. Яйця зварити в підсоленій воді круто: через 10 хв. після початку закипання води, викласти в миску з крижаною водою і дати злегка охолонути.

2. Потім почистити і потерти на крупній тертці

3. З стегенець зняти шкірку, відокремити все м’ясо від кісток, не захоплюючи хрящі.

4. Курятину порізати на дрібні кубики.

5. З ананасів злити сироп, викласти їх у дрібне сито або друшляк, залишити для стікання рідини. В кінці обов’язково віджати вручну.

6. Якщо ананаси купувалися кільцями, попередньо нарізати їх кубиками.

7. Волоські горіхи промити в теплій воді. Розжарити суху сковороду, висипати горіхи і трохи обсмажити. Протерти горіхи між долонями, щоб позбавити їх від коричневої плівки, яка гірчить.

8. Нарізати на шматочки середнього розміру гострим ножем.

9. На блюдо викласти шар різаною курки, змастити його майонезом, перемішати і рівномірно розподілити по дну страви.

6. Далі йде шар віджатих ананасів, покритий сіткою з майонезу.

7. За ананасам розподілити масу з тертих яєць, злегка покрити майонезом.

8. Після цього укладається сир, потертий на крупній тертці. Присмачити майонезом.

9. Посипати все тонким шаром порубаних волоських горіхів і прибрати просочуватися в холод на 1-2 години.

Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з куркою, ананасами, грибами, яйцем

Це салат, який ви будете готувати не тільки у свята, але і у вихідні, щоб побалувати рідних. Блюдо виходить дуже ситним і при цьому дивно ніжним: гриби потрібно обсмажити з цибулею, і до них можна додати зубчик часнику, тоді вийде непередаваний аромат.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Копчені курячі стегенця – 500 г;
  • Ананаси консервовані – 320 г;
  • Печериці – 200 г;
  • Яйця курячі – 4 шт.;
  • Сир Голландський – 160 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Горіхи волоські – 80 г;
  • Майонез – за смаком;
  • Масло рослинне – для смаження грибів.

Процес приготування:

1. Гриби вимити і обсушити на серветці, цибулю почистити і порізати кубиком.

2. Печериці нарізати тонкими смужками і обсмажити в рослинній олії з шматочками цибулі і зубчиком часнику, пропущеним через прес.

3. Смажити до рум’яності і повного випаровування рідини з грибів, остудити.

4. Стегенця почистити від шкірки, зняти з них м’ясо ножем, нарізати на кубики середньої величини.

5. Яйця зварити яйця у воді з додаванням солі, остудити в холодній воді і зняти шкаралупу, потерти на крупній тертці.

6. Злити сироп з ананасів. Порізати кільця на кубики середнього розміру, віджати сік руками.

7. Більшу частину твердого сиру потерти на крупній тертці.

8. Іншу частину потерти на дрібній тертці і залишити для прикраси салату.

9. Горіхи прожарити на сухій сковороді, видути з них по можливості коричневу лушпиння і порубати ножем на шматочки середнього розміру.

10. Глибокий квадратний контейнер застелити харчовою плівкою. Викласти на дно шар печериць з цибулею, притиснути їх толкушкой для картоплі. Змастити майонезом.

11. Далі йде шар сиру з майонезом.

12. Посипати все волоськими горіхами, на них викласти яєчний шар. Зробити сіточку з майонезу.

13. Далі йдуть консервовані ананаси. Їх змащувати не потрібно.

14. Закриває всі шар з курячих кубиків, щедро змащений великою кількістю майонезу.

15. Накрити контейнер стравою і перевернути, зняти контейнер та плівку, вийде гарна акуратна башточка з салату. Присипати зверху тертим сиром і відправити просочуватися в холодне місце до подачі.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з копченою куркою, ананасами, кукурудзою

Простий і смачний салат, дуже швидкий у приготуванні. Майже всі інгредієнти вже продаються в готовому вигляді, тому багато працювати над приготуванням не доведеться. Зерна кукурудзи надають салату додаткову солодкість і ошатний вигляд.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • копчені Курячі стегенця – 360 г;
  • Ананаси консервовані – 380 г;
  • Кукурудза консервована – 260 г;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • Сир Російський – 160 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Майонез – 60 г;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

1. З стегенець зняти шкірку, м’ясо відокремити від кістки за допомогою ножа.

2. Порізати куряче м’ясо великими кубиками.

3. З ананасів злити сік, відкинути їх на сито і дати стекти рідині, яка залишилася. Те ж саме проробити і з кукурудзою.

4. Ананаси додатково віджати руками. Якщо ананаси купувалися шайбами, їх треба порізати на кубики середньої величини.

5. Чищений цибулю дрібно нарізати на кубики, викласти в сито і обдати окропом. Дати стекти воді і віджати.

6. Яйця зварити круто протягом 10 хв. Після закипання в підсоленій воді, перекласти в каструлю з холодною водою для охолодження. Зняти шкаралупу і потерти на крупній тертці.

7. В глибокому салатнику змішати кубики курки, зерна кукурудзи, яйця, дрібно натертий сир, шматочки ананасів і цибулю, заправити все майонезом і перемішати.

8. Спробувати салат на предмет солі і посолити, якщо є така необхідність.

9. Прикрасити салат можна тертим сиром, свіжою зеленню. Можна змастити майонезом і викласти по поверхні зерна кукурудзи.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з куркою, ананасами, сиром і часником

Родзинкою цього салату є його пікантний смак на фоні ніжної солодощі ананасів. Кількість часнику можна варіювати в залежності від власних смакових переваг.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Куряче філе підкопчене – 320 г;
  • Сир Російський – 210 г;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Ананаси консервовані – 1 банку;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Майонез – скільки візьме.

Процес приготування:

1. Першим ділом потрібно відварити яйця круто зварені в солоній воді. Перекласти остигати в миску з холодною водою, потім почистити і порізати на великі шматочки.

2. Куряче філе порізати великими кубиками. Коричневу шкірку можна зняти для естетичності, а можна залишити і так для економії часу.

3. З ананасів злити сироп, відкинувши їх на друшляк. Сироп можна не виливати, а просочити їм коржі для торта або зварити на його основі компот. Якщо ананаси куплені у вигляді великих шматочків, їх потрібно подрібнити до кубиків середнього розміру. Віджати зайвий сік руками і поки відставити убік.

4. Сир потрібно також порізати кубиками такого ж розміру, як і куряче філе.

5. Очищений часник натерти на тертці для цитрусових або видавити через прес.

6. У великому салатнику з’єднати всі нарізані інгредієнти, видавити до них деяку кількість майонезу, додати туди ж часник. При бажанні страву можна посолити.

7. Прибрати в холодильник на півгодини, перед подачею до столу салат потрібно ще раз ретельно перемішати.

Приємного апетиту!

Салат «Буржуйський» з копченою куркою і ананасами

Хто не пам’ятає знамениті рядки Маяковського про ананаси і рябчиків?! Назва салату явно відсилає до цього вірша, тільки замість рябчиків в салаті копчена курка. Варіацій у салату багато, пропонуємо спробувати найпопулярнішу.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Копчене куряче філе – 160 г;
  • Ананаси консервовані – 100 г;
  • Цибуля ріпчаста – 70 г;
  • Масло соняшникове – 25 мл;
  • Яйця курячі – 2 шт.;
  • Сир твердий – 80 г;
  • Майонез – 30 г;
  • Зелень свіжа – 10 г;
  • Сіль – за своїм смаком.

Процес приготування:

1. Копчене філе курки порізати дрібними шматочками, не знімаючи коричневу шкірку.

2. Зварити в підсоленій воді яйця круто, перекласти остигати в крижану воду. Почистити яйця від шкаралупи і натерти крупно на тертці.

3. Почищену цибулину порізати кубиками середнього розміру. У сковороді розігріти рослинне масло і обсмажити в ньому шматочки цибулі до золотистого виду (головне не перепалити, інакше цибуля стане гірчити).

4. З ананасів злити сік, порізати їх невеликими кубиками, віджати руками і викласти в сито підсохнути.

5. Зелень промити, сир потерти на дрібній тертці.

6. Розмістити на блюді формувальне кільце. Першим шаром покласти шматочки курячого м’яса, присмачити його смаженою цибулею.

7. Цибуля покрити кубиками ананасів. Слідом йде шар тертих яєць.

8. Яйця щедро змастити майонезом, посипати тертим сиром.

9. Частину зелені дрібно порубати і присипати нею салат поверх сиру. Пару гілочок залишити для прикраси салату (художньо розмістити посередині).

10. Акуратно прибрати формувальне кільце і подавати салат на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати класичний салат «Мулен Руж»?

Такий салат можна готувати, викладаючи інгредієнти шарами, а можна перемішати все в одному посуді, смак від цього не постраждає. До складу входять популярні інгредієнти, майже все можна знайти в кожному холодильнику. Салат виходить поживним, ніжним і оригінальним смаком за рахунок аромату копченої курки.

Час приготування: 45 хв.

Порцій: 3.

Склад:

  • Філе куряче підкопчене – 220 г;
  • Ананаси консервовані – 330 г;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Сир твердий – 110 г;
  • Яйця курячі – 3 шт.;
  • Майонез – 1 маленька пачка.

Процес приготування:

1. Куряче філе порізати на невеликі кубики, не прибираючи коричневий верхній шар.

2. З ананасів злити сироп, порізати їх кубиками середнього розміру і віджати руками зайвий сік. Перекласти в друшляк на час обробки решти інгредієнтів.

3. Картоплю заздалегідь поставити варитися в мундирі. Охолодити, почистити і натерти на крупній тертці.

4. Яйця зварити круто, викласти в миску з холодною водою. Коли яйця охолонуть, їх потрібно почистити і потерти, як і картопля, крупно на тертці.

5. Сир потерти на крупній тертці, залишити шматочок вагою близько 30 г, потерти його на дрібній тертці для посипання.

6. На дно салатника викласти шар з картоплі, злегка присолити, покрити майонезом.

7. Далі йдуть терті яйця, приправлені майонезом.

8. Слідом йде шар з курки, який потрібно промазати більш товстим шаром майонезу, щоб не було сухо.

9. На курку викласти сир і зверху помістити ананаси.

10. Намалювати поверх шару з ананасів майонезну сіточку, посипати все дрібно натертим сиром.

11. Прибрати в холодильник до моменту вживання, салат встигне просочитися через 1-2 години.

Приємного апетиту!

Салат з копченою куркою, пекінською капустою і ананасом

Поєднання хрусткою пекінської капусти з солодкими ананасами і пахла димком куркою нагадує про літніх пікніках з мангалом і вечірніми посиденьками біля вогнища. Капусту краще не замінювати білокачанної, вона не така соковита і ніжна.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 7.

Склад:

  • Курка подкопченная – 0,5 кг;
  • Капуста пекінська – 520 г;
  • Ананас консервований – 380 г;
  • Майонез – 5 ст. л.;
  • Сіль, перець мелений чорний – за смаком.

Процес приготування:

1. З ананасів злити сік, відкинути їх на сито і віджати додатково руками. Якщо ананаси великими кільцями, їх треба порізати дрібними кубиками зі стороною близько 0,4 див.

2. Качан капусти краще вибрати поменше розміром, вони зазвичай соковитіше. Перебрати листя і капусту промити, нашаткувати її дуже тонкою соломкою ножем або за допомогою овочерізки. Покласти капусту в миску до ананасам.

3. У копченої курки вирізати грудку або м’ясні частини типу стегенець. Зняти з них коричневу шкірку, зняти м’ясо з кісток і розібрати на тонкі волокна або порізати невеликими кубиками. Додати курку до ананасам і перемішати.

4. Додати до салату майонез і перемішати, спробувати на сіль, посолити і поперчити, якщо це потрібно. До цього салату добре підходить домашній майонез, який легко приготувати самостійно з гірчиці, лимонного соку, яєць та олії.

5. Якщо салат якийсь час буде стояти в холодильнику, то заправляти його краще перед подачею. Половину майонезу можна замінити сметаною, це не вплине на смак.

6. Розкласти салат по креманках або порційним салатникам, подавати, прикрасивши гілочкою зелені. Оригінально виглядає подача на чайних блюдцях, застелених листом пекінської капусти, на якому лежить салат гіркою.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з куркою, ананасами і помідорами

Легкий листковий салат з освіжаючим смаком. Помідори треба брати не дуже водянисті, щоб вони не потекли, можна використовувати черрі.

Час готування: 35 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Філе копченої курки – 380 г;
  • Ананаси консервовані – 200 г;
  • Сир твердий – 120 г;
  • Томати – 2 шт.;
  • Цибуля зелена – 8 г;
  • Сіль – за своїм смаком;
  • Майонез – 200 г

Процес приготування:

1. З грудки обдерти коричневий верхній шар, зняти м’ясо з кісток і нарізати на невеликі кубики, можна розібрати на волокна. Покласти шар курки в блюдо і покрити деякою кількістю майонезу.

2. Свіжу зелень вимити, обсушити на паперовому рушнику і дрібно нарізати, покласти наступним шаром. При бажанні залишити невелику кількість цибулі для прикраси.

3. Помідори помити, видалити білу щільну серединку і насіння, порізати маленькими шматочками. Злегка підсолити і зробити сіточку з майонезу.

4. Ананаси процідити від соку, викласти в сито і віджати, порізати на шматочки, якщо потрібно. Викласти на шар помідорів і намазати майонезом.

5. Викласти на ананаси шар дрібно натертого сиру.

6. Прибрати в холодильник просочитися на 1-2 години. Перед подачею можна прикрасити, зробивши поверх сиру сіточку з майонезу і розклавши в комірках зерна кукурудзи, консервований горошок, листочки петрушки або шматочки зеленого лука.

Приємного апетиту!