Салат Тіффані – 7 рецептів з куркою, виноградом з покроковими фото

Оригінальний салат «Тіффані» — відмінне рішення для святкового столу або яскравого вечері в колі родини. Традиційно його готують з ніжного курячого м’яса і соковитого винограду. Також додають і інші продукти: різні горіхи, фрукти або сухофрукти. Беріть на замітку 7 цікавих покрокових рецептів.

Салат «Тіффані» з куркою і виноградом — класичний рецепт

Класичний рецепт салату «Тіффані» передбачає використання курячого м’яса і винограду. Використовуйте простий кулінарний рецепт, щоб порадувати себе і своїх близьких цікавим смаком.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 300 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • 1 шт. Яблука
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
  • Волоський горіх 2 ст. л.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Виноград 100 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Тіффані» з куркою і виноградом за класичним рецептом? Відварюємо і остуджуємо куряче філе. Далі ділимо його на волокна і першим шаром викладаємо на тарілку. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом.
  2. Посипаємо заготівлю подрібненим волоським горіхом.
  3. яблуко Очищаємо від шкірки і ріжемо його невеликими кубиками. Викладаємо їх на горіхи. Також обмазуємо майонезом.
  4. Наступний шар – подрібнені варені яйця. Їх також посипаємо сіллю, перцем і поливаємо майонезом.
  5. Далі йде шар тертого сиру і майонезу.
  6. Прикрашаємо верхівку половинками винограду.
  7. Соковитий салат «Тіффані» готовий. Перед подачею рекомендується поставити його в холодильник для просочення.

Салат «Тіффані» з виноградом і горіхами

Особливий смак яскравому салату «Тіффані» надає волоський горіх. Таке частування стане відмінним доповненням святкового столу і нікого не залишить байдужим. Готуйте закуску перевіреним кулінарному рецептом.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Виноград зелений – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курку. Остуджуємо її і подрібнюємо. Викладаємо продукт тонким шаром, солимо, перчимо і обмазуємо майонезом. Другим шаром укладаємо подрібнені варені яйця з майонезом.

Крок 2. Посипаємо шар волоським горіхом. Заздалегідь очищаємо їх і подрібнюємо. Покриваємо майонезом.

Крок 3. Натираємо сир. Викладаємо його наступним шаром. Знову поливаємо майонезом.

Крок 4. Доповнюємо заготівлю половинками винограду.

Крок 5. Прикрашаємо блюдо свіжою петрушкою, ставимо в холодильник для просочення і подаємо до столу!

Салат «Тіффані» з копченою курячою грудкою і виноградом

Один з варіантів приготування яскравого салату «Тіффані» — з додаванням копченої курки і винограду. Блюдо вийде поживним і соковитим. Подавайте в рамках святкового меню.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча копчена – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Горіхи – 100 гр.
  • Виноград – 400 гр.
  • Майонез – 400 мл
  • Зелень – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Копчену грудку розбираємо на невеликі кубики.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо їх.

Крок 3. Подрібнюємо горіхи.

Крок 4. Починаємо формувати шари. Кожен обмазуємо майонезом. Спочатку викладаємо курку, потім яйця і горіхи. Частина горіхів можна залишити для прикраси.

Крок 5. Натираємо сир і викладаємо на горіхи.

Крок 6. Знову обмазуємо майонезом.

Крок 7. Обмазати необхідно весь салат. Не тільки зверху, але і з боків.

Крок 8. Виноград розрізаємо на половинки.

Крок 9. Починаємо укладати виноград на заготівлю розрізом вниз.

Крок 10. Закриваємо всю поверхню салату.

Крок 11. Прикрашаємо блюдо залишками горіхів і зеленню. Ставимо в холодильник для просочення і подаємо до столу.

Як приготувати салат «Тіффані» з чорносливом?

Неймовірно поживний і яскравий за смаком салат «Тіффані» виходить з додаванням чорносливу. Подавайте його до святкового столу. Таке частування обов’язково сподобається всім Вашим гостям.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Чорнослив без кісточок – 200 гр.
  • Горіхи волоські – 30 гр.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Виноград – 1 гроно.

Процес приготування:

Крок 1. Волоські горіхи очищаємо і обсмажуємо в розпеченій сковороді.

Крок 2. Вимочуємо чорнослив в окропі 10 хвилин, після подрібнюємо його. Дрібно нарізаємо і відварну курку.

Крок 3. Натираємо на тертці сир і варені курячі яйця. Подрібнюємо горіхи.

Крок 4. Починаємо формувати шари, обмазуючи кожен майонезом. Спочатку кладемо чорнослив, потім курку, корейську моркву, горіхи, сир і яйця.72

Крок 5. Закриваємо шари половинками винограду. Холодну закуску залишаємо для просочення в холодильнику, після подаємо до столу.

Покроковий рецепт салату «Тіффані» з кедровими горішками

Смачний салат «Тіффані» виходить з додаванням кедрових горішків. Така закуска порадує поживними властивостями і яскравим зовнішнім виглядом. Відмінне рішення для святкового меню!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир твердий – 300 гр.
  • Горіхи кедрові – 50 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Каррі – за смаком.
  • Виноград – для прикраси.

Процес приготування:

Крок 1. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо до готовності із сіллю і приправою каррі. Після продукту даємо охолонути.

Крок 2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо і подрібнюємо їх.

Крок 3. Для заправки змішуємо майонез зі сметаною або йогуртом 1:1.

Крок 4. Твердий сир натираємо на тертці.

Крок 5. Кедрові горішки подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Крок 6. Формуємо салат. Спочатку кладемо курку, посипаємо горішками, на курку шар яєць, на них подрібнений сир і знову посипаємо горішками. Всі шари обмазуємо заправкою і зверху укладаємо, розрізані навпіл виноградини. Готово!

Простий і смачний рецепт салату «Тіффані» з мигдалем

Неймовірно смачний салат для Вашого столу – «Тіффані» з додаванням мигдалю. Продукт стане справжньою родзинкою страви. Порадуйте своїх домашніх яскравою кулінарної ідеєю.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир напівтвердий – 50 гр.
  • Яйце перепелине – 6 шт.
  • Виноград – 100 гр.
  • Мигдаль – 1 ст. л.
  • Горіх волоський – 1 ст. л.
  • Кешью – 1 ст. л.
  • Листя салату – 4 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Петрушка – за бажанням.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Курку відварюємо до готовності в підсоленій воді зі спеціями за смаком.

Крок 3. Готову курку остуджуємо і подрібнюємо.

Крок 4. Починаємо формувати шари. На тарілку викладаємо листя салату. Для укладання шарів будемо використовувати кондитерський кільце.

Крок 5. Спочатку кладемо куряче філе. Солимо, перчимо його і обмазуємо майонезом.

Крок 6. Далі кладемо тертий сир.

Крок 7. Знову поливаємо майонезом. Посипаємо подрібненими горіхами: волоським, мигдалем і кешью.

Крок 8. Викладаємо сюди шматочки варених яєць.

Крок 9. Обмазуємо поверхню салату майонезом і прикрашаємо половинками винограду. Готово!

Салат «Тіффані» з ананасом на святковий стіл

Соковитий салат «Тіффані» виходить з додаванням яскравого смаку консервованого ананаса. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити Ваше святкове меню. Гості залишаться задоволені!

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ананас консервований – 4 ст. л.
  • Виноград – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку приготуємо заправку зі сметани, майонезу, солі, перцю і подрібненого часнику.

Крок 2. Відварюємо куряче філе, охолодити його і дрібно нарізаємо.

Крок 3. Курячі шматочки викладаємо на тарілку першим шаром.

Крок 4. Обмазуємо соусом.

Крок 5. Слідом кладемо подрібнені ананаси і також поливаємо їх заправкою.

Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром.

Крок 7. Відварені яйця натираємо і вимішуємо з соусом, що залишився.

Крок 8. Викладаємо яєчну масу на шар з сиру.

Крок 9. Прикрашаємо частування половинками винограду.

Крок 10. Даємо салату просочитися і подаємо до столу!