Оригінальний салат «Тіффані» — відмінне рішення для святкового столу або яскравого вечері в колі родини. Традиційно його готують з ніжного курячого м’яса і соковитого винограду. Також додають і інші продукти: різні горіхи, фрукти або сухофрукти. Беріть на замітку 7 цікавих покрокових рецептів.
Салат «Тіффані» з куркою і виноградом — класичний рецепт
Класичний рецепт салату «Тіффані» передбачає використання курячого м’яса і винограду. Використовуйте простий кулінарний рецепт, щоб порадувати себе і своїх близьких цікавим смаком.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 300 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- 1 шт. Яблука
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 50 гр.
- Волоський горіх 2 ст. л.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Виноград 100 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати салат «Тіффані» з куркою і виноградом за класичним рецептом? Відварюємо і остуджуємо куряче філе. Далі ділимо його на волокна і першим шаром викладаємо на тарілку. Солимо, перчимо і поливаємо майонезом.
- Посипаємо заготівлю подрібненим волоським горіхом.
- яблуко Очищаємо від шкірки і ріжемо його невеликими кубиками. Викладаємо їх на горіхи. Також обмазуємо майонезом.
- Наступний шар – подрібнені варені яйця. Їх також посипаємо сіллю, перцем і поливаємо майонезом.
- Далі йде шар тертого сиру і майонезу.
- Прикрашаємо верхівку половинками винограду.
- Соковитий салат «Тіффані» готовий. Перед подачею рекомендується поставити його в холодильник для просочення.
Салат «Тіффані» з виноградом і горіхами
Особливий смак яскравому салату «Тіффані» надає волоський горіх. Таке частування стане відмінним доповненням святкового столу і нікого не залишить байдужим. Готуйте закуску перевіреним кулінарному рецептом.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Курка – 300 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Виноград зелений – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо курку. Остуджуємо її і подрібнюємо. Викладаємо продукт тонким шаром, солимо, перчимо і обмазуємо майонезом. Другим шаром укладаємо подрібнені варені яйця з майонезом.
Крок 2. Посипаємо шар волоським горіхом. Заздалегідь очищаємо їх і подрібнюємо. Покриваємо майонезом.
Крок 3. Натираємо сир. Викладаємо його наступним шаром. Знову поливаємо майонезом.
Крок 4. Доповнюємо заготівлю половинками винограду.
Крок 5. Прикрашаємо блюдо свіжою петрушкою, ставимо в холодильник для просочення і подаємо до столу!
Салат «Тіффані» з копченою курячою грудкою і виноградом
Один з варіантів приготування яскравого салату «Тіффані» — з додаванням копченої курки і винограду. Блюдо вийде поживним і соковитим. Подавайте в рамках святкового меню.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча копчена – 400 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Горіхи – 100 гр.
- Виноград – 400 гр.
- Майонез – 400 мл
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Копчену грудку розбираємо на невеликі кубики.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо, очищаємо і подрібнюємо їх.
Крок 3. Подрібнюємо горіхи.
Крок 4. Починаємо формувати шари. Кожен обмазуємо майонезом. Спочатку викладаємо курку, потім яйця і горіхи. Частина горіхів можна залишити для прикраси.
Крок 5. Натираємо сир і викладаємо на горіхи.
Крок 6. Знову обмазуємо майонезом.
Крок 7. Обмазати необхідно весь салат. Не тільки зверху, але і з боків.
Крок 8. Виноград розрізаємо на половинки.
Крок 9. Починаємо укладати виноград на заготівлю розрізом вниз.
Крок 10. Закриваємо всю поверхню салату.
Крок 11. Прикрашаємо блюдо залишками горіхів і зеленню. Ставимо в холодильник для просочення і подаємо до столу.
Як приготувати салат «Тіффані» з чорносливом?
Неймовірно поживний і яскравий за смаком салат «Тіффані» виходить з додаванням чорносливу. Подавайте його до святкового столу. Таке частування обов’язково сподобається всім Вашим гостям.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Чорнослив без кісточок – 200 гр.
- Горіхи волоські – 30 гр.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Сир твердий – 200 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – за смаком.
- Виноград – 1 гроно.
Процес приготування:
Крок 1. Волоські горіхи очищаємо і обсмажуємо в розпеченій сковороді.
Крок 2. Вимочуємо чорнослив в окропі 10 хвилин, після подрібнюємо його. Дрібно нарізаємо і відварну курку.
Крок 3. Натираємо на тертці сир і варені курячі яйця. Подрібнюємо горіхи.
Крок 4. Починаємо формувати шари, обмазуючи кожен майонезом. Спочатку кладемо чорнослив, потім курку, корейську моркву, горіхи, сир і яйця.72
Крок 5. Закриваємо шари половинками винограду. Холодну закуску залишаємо для просочення в холодильнику, після подаємо до столу.
Покроковий рецепт салату «Тіффані» з кедровими горішками
Смачний салат «Тіффані» виходить з додаванням кедрових горішків. Така закуска порадує поживними властивостями і яскравим зовнішнім виглядом. Відмінне рішення для святкового меню!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир твердий – 300 гр.
- Горіхи кедрові – 50 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сметана – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Каррі – за смаком.
- Виноград – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче м’ясо нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо до готовності із сіллю і приправою каррі. Після продукту даємо охолонути.
Крок 2. Відварюємо курячі яйця, очищаємо і подрібнюємо їх.
Крок 3. Для заправки змішуємо майонез зі сметаною або йогуртом 1:1.
Крок 4. Твердий сир натираємо на тертці.
Крок 5. Кедрові горішки подрібнюємо будь-яким зручним способом.
Крок 6. Формуємо салат. Спочатку кладемо курку, посипаємо горішками, на курку шар яєць, на них подрібнений сир і знову посипаємо горішками. Всі шари обмазуємо заправкою і зверху укладаємо, розрізані навпіл виноградини. Готово!
Простий і смачний рецепт салату «Тіффані» з мигдалем
Неймовірно смачний салат для Вашого столу – «Тіффані» з додаванням мигдалю. Продукт стане справжньою родзинкою страви. Порадуйте своїх домашніх яскравою кулінарної ідеєю.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир напівтвердий – 50 гр.
- Яйце перепелине – 6 шт.
- Виноград – 100 гр.
- Мигдаль – 1 ст. л.
- Горіх волоський – 1 ст. л.
- Кешью – 1 ст. л.
- Листя салату – 4 шт.
- Майонез – за смаком.
- Петрушка – за бажанням.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти.
Крок 2. Курку відварюємо до готовності в підсоленій воді зі спеціями за смаком.
Крок 3. Готову курку остуджуємо і подрібнюємо.
Крок 4. Починаємо формувати шари. На тарілку викладаємо листя салату. Для укладання шарів будемо використовувати кондитерський кільце.
Крок 5. Спочатку кладемо куряче філе. Солимо, перчимо його і обмазуємо майонезом.
Крок 6. Далі кладемо тертий сир.
Крок 7. Знову поливаємо майонезом. Посипаємо подрібненими горіхами: волоським, мигдалем і кешью.
Крок 8. Викладаємо сюди шматочки варених яєць.
Крок 9. Обмазуємо поверхню салату майонезом і прикрашаємо половинками винограду. Готово!
Салат «Тіффані» з ананасом на святковий стіл
Соковитий салат «Тіффані» виходить з додаванням яскравого смаку консервованого ананаса. Використовуйте кулінарну ідею, щоб урізноманітнити Ваше святкове меню. Гості залишаться задоволені!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Ананас консервований – 4 ст. л.
- Виноград – 200 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо заправку зі сметани, майонезу, солі, перцю і подрібненого часнику.
Крок 2. Відварюємо куряче філе, охолодити його і дрібно нарізаємо.
Крок 3. Курячі шматочки викладаємо на тарілку першим шаром.
Крок 4. Обмазуємо соусом.
Крок 5. Слідом кладемо подрібнені ананаси і також поливаємо їх заправкою.
Крок 6. Посипаємо заготівлю тертим сиром.
Крок 7. Відварені яйця натираємо і вимішуємо з соусом, що залишився.
Крок 8. Викладаємо яєчну масу на шар з сиру.
Крок 9. Прикрашаємо частування половинками винограду.
Крок 10. Даємо салату просочитися і подаємо до столу!