Салат Соняшник – 10 рецептів класичного салату з чіпсами, куркою, грибами з фото покроково

Салат «Соняшник» з чіпсами — це один з найпопулярніших салатів з оригінальним оформленням. Яскравий, барвистий і дуже смачний – цей салат частий гість на святкових столах не тільки Росії, Білорусі і України, також він популярний у Польщі, Словаччині і Словенії. Але небагато знають, наскільки різноманітні варіанти приготування цього салату. Представляємо вашій увазі унікальну підбірку з 10 класичних покрокових рецептів з фото. Зробіть ваш святковий стіл по – справжньому яскравим і незабутнім!

Салату «Соняшник» з чіпсами, куркою та грибами — класичний рецепт

Спробуйте приготувати цей чудовий салат за класичним рецептом, який став прабатьком безлічі варіацій цього незвичайного салату! Ніжне поєднання курячого м’яса, яєць і майонезу прекрасно гармонує з солодкою кукурудзою і солоними хрусткими чіпсами. Незабутньо!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 320 гр.
  • Моркву 180 гр.
  • кукурудза Консервована 350 гр.
  • Чіпси 1 упаковка
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 упаковка
  • Маслини-10 шт. для прикраси
  • Помідори черрі 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами за класичним рецептом? Морквину вимийте в холодній воді, покладіть в невелику каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала овоч і відваріть до м’якості. На все про все у вас піде від 40 хвилин до 1 години.
  2. Філе сполосніть під проточною водою, трохи обсушити за допомогою паперових рушників, а потім наріжте на невеликі шматочки (не більше 1 сантиметра). Філе обсмажте на невеликій кількості рослинного масла до повної готовності.
  3. Варену моркву очистіть від шкірки і натріть за допомогою дуже дрібної терки.
  4. покладіть Яйця в каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала. Поставте каструлю на вогонь і відваріть до готовності протягом 10 хвилин, після того, як яйця зваряться, опустіть їх ненадовго в холодну воду. Завдяки цьому трюку шкаралупа без проблем буде відділятися від вареного яйця. Очищені яйця натріть на дрібній тертці разом з жовтком.
  5. Печериці промийте і обсушіть. Наріжте на невеликі шматочки або тонкі пластини і обсмажте до повної готовності на сковороді з додаванням рослинної олії без запаху. Остудіть.
  6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть водою і наріжте на тонкі півкільця. Перекладіть нарізану цибулю в глибоку тарілку і залийте окропом на 5-10 хвилин. Це робиться для того, щоб прибрати пекучу гіркоту і не порушити смаковий баланс в салаті. Злийте воду.
  7. Починаємо збирати салат. Краще всього він буде виглядати на великий і плоскій тарілці. Першим шаром йде обсмажене куряче філе. Полийте м’ясо сіточкою з майонезу (сіточку можна акуратно розмазати ложкою або ножем).
  8. Другий шар – варена морквина, яку так само потрібно буде покрити сіточкою з майонезу.
  9. Потім йде шар обсмажених печериць, покритий сіткою з майонезу і шар ріпчастої цибулі, також политого майонезом.
  10. На цибулю покладіть натерті яйця, потім знову майонез і консервована кукурудза. Сформуйте «гірку» з кукурудзи.
  11. Наш незвичайний салат практично готовий, але залишилося найголовніше – прикраса. Для цього маслини розрізати навпіл і викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння соняшника. По боках прикрасьте салат тонкими круглими чіпсами (практичніше за все робити це безпосередньо перед подачею на стіл, щоб чіпси залишалися хрусткими). Краще всього для цієї мети підходять чіпси марки Lays, вони міцні і довше тримають форму, не розмокнув. Помідорки черрі помийте і розріжте навпіл. З шматочків маслини зробіть голову і цятки для сонечка, закріпити їх на помідорі можна за допомогою майонезу. Приберіть салат в холодильник на кілька годин для просочення, а потім подайте до столу.

  12. Наш незвичайний салат практично готовий, але залишилося найголовніше – прикраса. Для цього маслини розрізати навпіл і викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння соняшника. По боках прикрасьте салат тонкими круглими чіпсами (практичніше за все робити це безпосередньо перед подачею на стіл, щоб чіпси залишалися хрусткими). Краще всього для цієї мети підходять чіпси марки Lays, вони міцні і довше тримають форму, не розмокнув. Помідорки черрі помийте і розріжте навпіл. З шматочків маслини зробіть голову і цятки для сонечка, закріпити їх на помідорі можна за допомогою майонезу. Приберіть салат в холодильник на кілька годин для просочення, а потім подайте до столу.

Приємного вам апетиту!

Красивий і дуже смачний «Соняшник» з чіпсами і кукурудзою

Салат «Соняшник» буде виглядати дуже виграшно і оригінально на будь-якому святковому столі. Яскравий і незвичайний, він з перших же хвилин приковує до себе цікаві погляди. Приготувати це смачне блюдо під силу навіть недосвідченій господині: все дуже просто, швидко, зрозуміло.

Склад:

  • Кукурудза – 1 банку.
  • Курка (філе) – 300-350 р.
  • Маслини – 100 г
  • Шампіньйони – 1 банка.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Чіпси круглі – 1 пачка.
  • Майонез – 1 пачка.
  • Морква – 1-2 шт. середнього розміру.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Процес приготування:

1. Куряче філе сполосніть під проточною водою і покладіть в невелику каструльку. Залийте м’ясо холодною водою, щоб вона повністю покривала. Доведіть вміст каструлі до кипіння, зніміть піну, посоліть за смаком. Філе відваріть до готовності (близько 30-40 хвилин), потім злийте воду і дайте м’ясу охолонути. Коли філе буде повністю остигле, розріжте його на дрібні шматочки за допомогою кухонного ножа (можна м’ясо не різати, а розібрати руками на волокна). Якщо ви не дуже любите варене м’ясо, то філе можна не варити, а обсмажити на сковороді.

2. Моркву вимити, щоб видалити весь пісок і бруд і відварити до повної готовності у каструлі з невеликою кількістю води. На варіння моркви у вас піде приблизно хвилин 30. Після того, як вона повністю звариться, треба її охолодити і очистити від шкірки. Варену моркву натріть на тертці середнього розміру.

3. Яйця потрібно зварити круто (10 хвилин в киплячій воді), а потім остудити, переклавши їх в ємність з холодною водою. Очистіть курячі яйця від шкаралупи і також натріть на середній терці.

4. З печериць злийте воду і наріжте їх тонкими пластинами або невеликими кубиками.

5. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під краном і дрібно наріжте. Нарізану цибулю залийте окропом на 5-10 хвилин, щоб з нього вийшла вся гіркота.

6. Маслини розрізати навпіл – вони нам знадобляться для прикраси салату.

7. Отже, пора приступати до збірки «Соняшника». Це листковий салат, тому всі підготовлені інгредієнти ми будемо викладати по черзі і в певному порядку. Першим на блюдо потрібно викласти нарізане куряче філе, а потім щедро полити його майонезній сіткою.

8. Другим шаром йде терта морква, також полита сіткою з майонезу.

9. На моркву викладаємо гриби і зверху поливаємо їх майонезом.

10. Четвертий шар складається з ріпчастої цибулі (гарненько злийте з нього воду, перш ніж додавати в салат) і тертого яйця. Далі все це потрібно покрити майонезом.

11. Тепер потрібно надати салату вид соняшника. Для цього повністю злийте воду з банки з кукурудзою і розкладіть кукурудзяні зерна таким чином, щоб вони повністю покрили весь салат. В хаотичному порядку додайте зверху половинки (або четвертинки) консервованих маслин, щоб наш салат став ще більше схожий на квітку соняшника. Тепер по всій окружності форми (а форма неодмінно повинна бути круглою) вставте чіпси (хоча, чіпси найкраще встромляти в салат безпосередньо перед подачею на стіл, щоб вони не встигли розмокнути). Поставте салат в холодильник на кілька годин для просочення.

Приємного вам апетиту!

Салат «Соняшник» з чіпсами без додавання грибів

Спробуйте приготувати цей ніжний і легкий салат з тонкою сирної ноткою. Його відмінність від класичного рецепту в тому, що замість шару грибів використовується шар тертого сиру. Саме це зміна надає цій версії салату вершкову ніжність.

Склад:

  • Чіпси круглі (типу Лейс) – ½ упаковки.
  • Куряче філе – 280 р.
  • Сир вершковий – 120 р.
  • Маслини консервовані – 100 г
  • Оцет (9%) – 20 мл
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця курячі – 5-6 шт.
  • Майонез – 1 упаковка.
  • Сіль поварена – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця відваріть в киплячій воді протягом 10 хвилин (круто). Потім охолодіть їх, потримавши в ємності з дуже холодною водою. Після таких процедур шкаралупа не буде прилипати до яйцю, і ви зможете легко її очистити. Відокремте варені білки від жовтків і натріть окремо на дрібній тертці.

2. Філе сполосніть під проточною водою і покладіть в каструлю. Залийте філе водою, щоб вона покривала його більше, ніж на 2 пальці. Поставте каструлю на вогонь і доведіть воду до кипіння. Коли вода почне закипати, зніміть з поверхні піну, яка утворилася і посоліть. Зменшіть вогонь і відваріть курку до готовності. Коли м’ясо буде готове, злийте воду і остудіть філе. Після того, як курка охолоне до комфортної температури, наріжте її ножем на дрібні шматочки (можна просто руками розібрати філе на волокна, так салат вийде ще ніжніше).

3. Цибулину очистіть і розріжте навпіл. Тепер кожну з половин потрібно постаратися нарізати максимально маленьким кубиком. Перекладіть нарізану цибулю в глибоку тарілку. До цибулі додайте 20 мл оцту та 100 мілілітрів води. Залиште цибулю в отриманому маринаді приблизно на 30 хвилин. Після закінчення зазначеного часу, вийміть цибулю з маринаду і добре відіжміть. Твердий сир натріть на крупній тертці. З маслин злийте воду і розріжте кожну маслину навпіл.

4. Візьміть тарілку круглої форми і викладіть на нього шар подрібненого курячого філе. Промажте м’ясо хорошим шаром майонезу.

5. Зверху на шар філе викладіть маринований цибулю і полийте його сіткою з майонезу.

6. Третім шаром викладіть натертий курячий білок, а потім знову шар майонезу.

7. На білки покладіть тертий сир і промажте цей шар майонезом.

8. Останнім шаром потрібно викласти тертий курячий жовток. Викладати його потрібно таким чином, щоб повністю покрити весь салат.

9. Щоб наше блюдо стало ще більше схоже на квітку соняшника, розкладіть поверх курячого жовтка половинки маслин, які будуть схожі на насіння соняшника. Тепер потрібно дати салату настоятися в холодильнику протягом кількох годин, щоб шари встигли, як слід просочитися. В останню чергу потрібно прикрасити наш квітка з пелюстками чіпс.

Смачний і красивий салат готовий! Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами і копченою куркою?

Спробуйте приготувати цей чудовий салат з яскравим і насиченим смаком. Ніжний і ситний, він неодмінно сподобається вам і вашим гостям. Часу на своє приготування салат вимагає не багато, зате задоволення ви отримаєте по максимуму.

Інгредієнти:

  • Копчена курка – 0,3 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Свіжі печериці – 0,3 кг
  • Насіння соняшникове – 0,1 кг
  • Майонез – 1 упаковка.
  • Маслини – 15 шт.
  • Чіпси – 1 пачка.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо потрібно очистити від шкіри, тому що вона надмірно жирна, що негативно позначиться на смакових якостях салату. М’ясо копченої курки наріжте невеликим кубиком.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте цибулю на середньому вогні протягом 1-2 хвилин у невеликій кількості соняшникової олії. Потім додайте трохи води і пригасите ріпчасту цибулю до тих пір, поки він не придбає прозорість. Вимкніть плиту та перекладіть цибулю на тарілку, щоб він охолов.

3. Печериці вимийте під проточною водою, а потім наріжте на невеликі пластини або шматочки. Обсмажте гриби до готовності на тій же сковороді, де тушкувався цибулю.

4. Паралельно з підготовкою цибулі і грибів відваріть круто 5 курячих яєць. Після варіння опустіть ненадовго готові яйця в дуже холодну воду. Це допоможе полегшити процес чищення. Очищені яйця розберіть на білки і жовтки і натріть кожен інгредієнт окремо на середній тертці.

5. Маслини дістаньте з банки, слив зайвий сік. Розріжте кожну маслину навпіл.

6. Ну що ж, всі інгредієнти готові, пора з’єднати їх в апетитному салаті. Першим ділом викладіть на тарілку шар копченої курки, яку зверху потрібно покрити сіточкою з майонезу.

7. Другим шаром потрібно викласти тушкований цибулю (зверху можна промазати майонезом, а можна залишити як є, адже цибулю і так вийшов досить вологим).

8. Гриби йдуть третім шаром. Не забудьте полити їх зверху невеликою кількістю майонезу.

9. Четвертий шар складається з насіння соняшника. Насипте їх не дуже густим шаром поверх грибів і додайте трохи майонезу.

10. Поверх насіння йде шар з натертого курячого білка. Зверху додайте майонезну сітку.

11. Зверху йде шар тертого курячого жовтка. У нас вже практично вийшов соняшник. Залишилося додати зверху половинки маслин і між ними намалювати тонкі смужки з майонезу.

12. Залишилося тільки додати нашу квітки пелюстки з чіпсів, але не поспішайте. Спочатку потрібно дати салату просочитися в холоді не менше 3-4 годин. Чіпсами прикрашати «Соняшник» потрібно безпосередньо перед подачею на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату «Соняшник» з печінкою тріски

Печінка тріски – це неймовірно корисний продукт. Крім того, що вона є природним джерелом таких насичених кислот, як Омега-3, печінка тріски також багата вітамінами А, D, K. Салат з використанням цього продукту виходить дуже смачним і ніжним, а цікава подача допоможе йому опинитися в центрі уваги ваших гостей.

Склад:

  • Печінка тріски – 2 банки (по 200 г).
  • Маслини – 110 р.
  • Майонез – за смаком.
  • Чіпси – 1 пачка.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Мелений чорний перець – на кінчику ножа.
  • Сіль – за смаком.
  • цибуля Ріпчаста – 1-2 шт.

Процес приготування:

1. Картоплю промийте під проточною водою і відваріть в мундирах до повної готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.

2. Яйця зваріть круто в киплячій воді протягом 10 хвилин. Охолодіть в дуже холодній воді, очистіть від шкаралупи і відокремте жовтки від білків. Натріть білки окремо від жовтків з допомогою великої терки.

3. Ріпчасту цибулю почистіть, наріжте дрібним кубиком, а потім трохи обсмажте в невеликій кількості олії з додаванням меленого перцю. Будьте акуратні і не засмажуйте цибуля, він повинен залишатися прозорим.

4. Тріску перекладіть на тарілку, обов’язково злийте масло і розімніть печінку за допомогою виделки.

5. Маслини дістаньте з банки, попередньо зливши воду, і розріжте на дві половини.

6. Візьміть велике кругле блюдо і першим шаром викладіть на нього тертий картопля. Зверху покрийте картоплю тонкою сіточкою з майонезу.

7. Другим шаром йде обсмажену цибулю (надлишки масла злийте), покритий тонким шаром майонезу.

8. Третій шар складається з розім’ятої печінки тріски, промазаної зверху тонким шаром майонезу.

9. Четвертим шаром викладіть крупно тертий яєчний жовток. Полийте невеликою кількістю майонезу (можна розмазати).

10. П’ятий шар – натерті на крупній тертці яєчні білки. Зверху намалюйте досить товсту сітку з майонезу. В кожну клітину покладіть по половинці маслини. Тепер потрібно поставити салат на кілька годин у холодильник, щоб всі верстви встигли, як слід просочитися майонезом. Перед тим, як подати наш салат на стіл, викладіть по колу чіпси, які будуть імітувати пелюстки соняшника.

Приємного вам апетиту!

Класичний рецепт салату «Соняшник» з насінням

Цей варіант один з найцікавіших серед великого різноманіття салатів «Соняшник». Завдяки входять до складу насіння соняшнику, салат найбільш відповідає своїй назві. Здивуйте гостей, приготувавши цю чудову закуску за нашим рецептом!

Склад:

  • Цибуля – 1 головка.
  • Курка (копчена грудка) – 300 р.
  • Насіння соняшнику – 40 р.
  • Шампіньйони – 1 банка.
  • Чіпси – 50 г
  • Морквина – 1 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Олія соняшникова без запаху – за смаком.

Процес приготування:

1. Приготування цього салату досить просте. Для початку очистіть моркву від шкірки і натріть її на крупній тертці.

2. Потім очистіть від лушпиння цибулину і наріжте її дрібним кубиком.

3. Відкрийте банку з консервованими печерицями і акуратно злийте воду. Дістаньте гриби і наріжте на невеликі шматочки.

4. Сковороду як слід, нагрійте. На розпечену поверхню сковороди налити трохи соняшникової олії, а потім додайте цибулю і шматочки печериць. Обсмажте обидва інгредієнта протягом 5-7 хвилин на середньому вогні (слідкуйте, щоб цибуля не пригорав). Перекладіть на тарілку, щоб обсмажену цибулю і гриби охололи.

5. У сковороду, де смажилися печериці та цибулю додайте ще трохи олії і обсмажте натерту на крупній тертці моркву.

6. Копчену курячу грудку потрібно нарізати на маленькі шматочки.

7. Тепер можна починати збирати салат. Візьміть салатник або велику тарілку і першим шаром покладіть нарізане м’ясо. Зверху зробіть сіточку з майонезу.

8. На курку покладіть обсмажені шампіньйони і цибулю. Зверху полийте невеликою кількістю майонезу.

9. Поверх грибів і цибулі покладіть моркву.

10. Останнім шаром потрібно покласти обсмажені насіння соняшника.

11. Поставте салат в холодильник, щоб він встиг просочитися (на 1-2 години), а прямо перед подачею прикрасьте салат по колу чіпсами, які будуть зображати пелюстки соняшника.

Приємного апетиту!

«Соняшник» з чіпсами та ікрою на святковий стіл

Салат «Соняшник» ніколи не залишається непоміченим на святковому столі. Напевно, тому він користується такою популярністю, а господині не втомлюються вигадувати все нові і нові варіанти його приготування. Сьогодні ми хочемо познайомити вас з одним з найкрасивіших варіантів прикраси цього салату – салат «Соняшник» з чорною ікрою.

Склад:

  • Печериці – 200-250 р.
  • Майонез – за смаком.
  • Грудка куряча – 1 шт.
  • Чорна ікра – 1 банку.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт. середнього розміру.
  • Оцет – для маринування лука.
  • Чіпси – 1 упаковка.

Процес приготування:

1. Курячу грудку промийте і відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Коли м’ясо буде повністю готове, остудіть його і наріжте на невеликі шматочки. Якщо хочете, щоб салат вийшов більш ніжним, розберіть варене філе на волокна.

2. Курячі яйця зваріть круто, їх треба варити при помірному кипінні 10 хвилин, після чого відразу опустити в дуже холодну воду ще хвилин на 10. Готові курячі яйця очистіть від шкаралупи, і розділіть на білки і жовтки. Білки натріть на крупній тертці. Жовтки – на дрібній.

3. Печериці промийте і тонко наріжте. Обсмажте подрібнені гриби в невеликій кількості рослинного масла до готовності.

4. Очистіть ріпчасту цибулю від лушпиння і наріжте тонкими півкільцями. Нарізану цибулю залийте оцтом хвилин на 5-10 (замість оцту можна залити цибулю окропом, який прибере гіркоту, але смак готового салату буде дещо іншим).

5. На блюдо круглої форми викладіть відварну курячу грудку, политу зверху майонезом.

6. Другим шаром потрібно викласти обсмажені шампіньйони, які також повинні бути политі майонезній сіточкою.

7. Третій шар – ріпчасту цибулю, а потім яєчний білок. Полити все майонезом.

8. Останнім шаром йде тертий на дрібній тертці жовток. Прикрасьте салат чорною ікрою, яка буде імітувати насіння соняшника. Готовий салат повинен добре просочитися, для цього його потрібно поставити на кілька годин у холодильник. Перед подачею на стіл прикрасьте салат чіпсами, які потрібно увіткнути в салат по колу, щоб він став повністю схожий на соняшник.

Смачного вам і вашим гостям!

Простий і смачний рецепт салату «Соняшник» з чіпсами і ананасом

Салат «Соняшник» з ананасом вражає своїм неймовірним поєднанням смаків. Він виходить дуже смачним, ніжним і оригінальним. Вам обов’язково сподобається цей варіант всіма улюбленого салату!

Склад:

  • Куряча грудка – 250-300 р.
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Ананаси – 1 банка.
  • Маслини – 50 г
  • Майонез – за смаком.
  • Чіпси – 1 упаковка.
  • Яйця – 5 шт.
  • Гриби (печериці) – 250 г

Процес приготування:

1. Яйця покладіть в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Після того, як яйця закипіли, зменшіть вогонь до середнього і варіть 10 хвилин. Потім воду потрібно злити, а самі яйця перекласти в каструлю з холодною водою теж хвилин на 10.

2. Курку промийте та відваріть в підсоленій воді до повної готовності. Готове м’ясо остудіть і розберіть на волокна.

3. Ріпчасту цибулю потрібно спочатку почистити від лушпиння, потім сполоснути під проточною водою і нарізати невеликими шматочками.

4. Те ж саме потрібно зробити і з печерицями, тільки спочатку їх потрібно вимити і обсушити, а потім нарізати на невеликі шматочки.

5. На розпеченій сковороді з додаванням невеликої кількості соняшникової олії без запаху, обсмажте печериці і цибулю до повної готовності. Перекладіть на тарілку до повного охолодження.

6. Сир потрібно натерти на крупній тертці.

7. Яйця очистіть від шкаралупи, і білки натріть на крупній тертці. Жовтки, навпаки, потрібно натерти на самій маленькій тертці.

8. На круглому блюді або круглої салатниці першим шаром викладіть куряче філе. Покрийте м’ясо тонкою сіточкою з майонезу.

9. Другий шар – обсмажені гриби з цибулею, які зверху також потрібно полити майонезом.

10. Третім шаром йдуть консервовані ананаси, які попередньо треба було нарізати маленькими квадратиками. Зверху знову полийте невеликою кількістю майонезу.

11. На ананаси викладіть шар натертого курячого білка, а потім знову шар майонезу.

12. П’ятим шаром потрібно покласти тертий сир, змащений майонезним шаром.

13. В самому кінці весь салат посипте тертим жовтком, який буде символізувати середину соняшника.

14. З маслин злийте воду і розріжте кожну маслину на 2 частини. Акуратно намалюйте майонезом сітку і вкладете в кожну клітинку по половині маслини – це будуть насіння нашого соняшника. Тепер приберіть салат в холод на 4-6 годин, щоб всі верстви могли гарненько просочитися.

15. Незадовго до подачі на стіл прикрасьте салат чіпсами, що імітують пелюстки соняшника. Ось і все, оригінальний салат готовий!

Смачного вам і вашим гостям!

Покроковий рецепт «Соняшнику» з крабовими паличками

Салати з крабовими паличками відрізняються своєю швидкістю приготування. Салат Соняшник з крабовими паличками мало того, що швидко готується, він ще і швидко з’їдається, тому що неймовірно смачний. А його оформлення ну просто вище всяких похвал, таке блюдо точно не залишиться без уваги оточуючих.

Склад:

  • крабові Палички – 1 упаковка (250 р.).
  • Чіпси круглої форми – 1 пачка.
  • Кукурудза – 1 банку.
  • Цибуля – 1 головка.
  • Майонез – 1 упаковка.
  • Сіль і чорний мелений перець – за смаком.
  • Морква – 1 шт. середнього розміру.
  • Яйця курячі – 2 шт.

Процес приготування:

1. Моркву очистіть за допомогою овочечистки, а потім промити від залишків бруду під проточною водою. Трохи обсушити за допомогою паперового рушника і натріть на крупній тертці.

2. Цибулю очистіть, сполосніть в холодній воді і нарубаєте дрібним кубиком.

3. Сковорідку поставте на сильний вогонь, і як слід, розжарте. Додайте 1-2 столові ложки рафінованої соняшникової олії і перекладіть на сковорідку терту моркву і нарізану цибулю. Зменшіть вогонь і обсмажте овочі до м’якості. Стежте, щоб вміст сковороди не підгоріло, для цього час від часу перемішуйте цибулю з морквою. Коли овочі будуть готові, перекладіть їх на тарілку для того, щоб вони швидше охололи.

4. Курячі яйця покладіть в невелику каструльку і залийте водою. Коли вода закипить, трохи зменшіть вогонь і варіть яйця близько 10 хвилин. Після варіння обов’язково покладіть зварені круто яйця в каструлю з холодною водою, інакше їх буде складно очистити від шкаралупи. Коли яйця охолонуть, почистіть їх і наріжте на невеликі шматочки.

5. Попередньо розморожені крабові палички наріжте дрібним кубиком.

6. У салатник потрібно викласти перший шар салату: половину засмажки з цибулі і моркви. Зверху покладіть ½ подрібнених яєць і покрийте всі тонкою сіточкою з майонезу.

7. Третім шаром потрібно додати дрібно нарізані крабові палички. Полийте їх зверху невеликою кількістю майонезу.

8. Четвертий і п’ятий шари: частина нарізаного яйця, а зверху – другу половину засмажки з цибулі і моркви. Промажте зверху майонезом.

9. З кукурудзи злити воду і викладіть її поверх усього салату. Салат практично готовий. Потрібно поставити його на холод для просочення години на 4. А коли ви вже будете подавати його на стіл, прикрасьте по колу чіпсами. Салат Соняшник з крабовими паличками готовий!

Приємного вам апетиту!

Салат «Соняшник» з маринованими грибами і маслинами

Урізноманітніть своє святкове меню цим чудовим яскравим салатом. Листковий салат «Соняшник» напевно з перших хвилин завоює увагу ваших гостей, адже погодьтеся, що подача у нього більш ніж оригінальна. Отже, приступимо!

Склад:

  • Кукурудза консервована – 0,4 кг
  • Морква – 1-2 шт.
  • цибуля Ріпчаста – 1-2 шт.
  • Курка (філе) – 300 р.
  • Майонез – за смаком.
  • Чіпси – 1 пачка.
  • Печериці мариновані – 1 банка (200 г).
  • Маслини – 10-12 шт. (без кісточок).
  • Яйця курячі – 3 шт.

Процес приготування:

1. Перш ніж приступати до приготування цього смачного салату, потрібно підготувати всі інгредієнти. Першим ділом потрібно морква вимити і відварити її прямо в шкірці в киплячій воді до м’якості. Воду злийте, моркву очистіть від шкірки і натріть на дрібній тертці.

2. Потім відваріть яйця. Варити їх треба круто (не менше 10 хвилин). Потім швидко перекладіть варені яйця в каструлю з дуже холодною водою. Від різкого перепаду температур вам буде легко очистити яєчну шкаралупу. Очищені яйця натріть на дрібній тертці.

3. М’ясо промийте під проточною водою, а потім трохи обсушити паперовим рушником. Візьміть гострий ніж і розріжте філе на тонкі смужки, які потім подрібніть до шматочків дуже маленьких розмірів. Розігрійте сковороду і обсмажте в ній шматочки філе, додавши кілька ложок рослинного масла без запаху і щіпку солі. Оскільки шматочки дуже маленькі, то вони просмажаться дуже швидко. Буквально за 15 хвилин.

4. З грибів злити маринад, а самі гриби наріжте на невеликі шматочки, приблизно такого ж розміру, як і куряче філе.

5. Цибулю очистіть і наріжте дуже дрібно, залийте нарізану цибулю склянкою крутого окропу, щоб з овоча вийшла зайва гіркота. Дайте постояти в гарячій воді 5-10 хвилин, потім злийте воду і відіжміть цибулю.

6. Приступаємо безпосередньо до самого салату. На дно салатника покладіть першим шаром обсмажене філе. Полийте його тонкою сіточкою з майонезу.

7. Наступний шар – терта морква, покрита також шаром майонезу.

8. Третій шар – подрібнені гриби і майонез.

9. На гриби викладаємо шар пропареного лука, не забуваючи присмачити його порцією майонезу.

10. Після грибів йде шар тертих яєць курячих. Не забудьте зверху сіточку з майонезом.

11. З кукурудзи злити воду і викладіть її поверх усього салату. Готовий салат поставте в холодильник для просочення.

12. Поки салат охолоджується (3-4 години), підготуйте маслини: розріжте їх навпіл. Дістаньте салат з холодильника і прикрасьте по колу чіпсами, які будуть символізувати пелюстки соняшника. У центрі намалюйте сіточку з майонезу і в кожну клітинку покладіть половинку маслини. Ось і все, наш салат готовий!

Приємного вам апетиту!