Салат Соняшник – 10 рецептів класичного салату з чіпсами, куркою, грибами з фото покроково

Салат «Соняшник» з чіпсами — це один з найпопулярніших салатів з оригінальним оформленням. Яскравий, барвистий і дуже смачний – цей салат частий гість на святкових столах не тільки Росії, Білорусі і України, також він популярний у Польщі, Словаччині і Словенії. Але небагато знають, наскільки різноманітні варіанти приготування цього салату. Представляємо вашій увазі унікальну підбірку з 10 класичних покрокових рецептів з фото. Зробіть ваш святковий стіл по – справжньому яскравим і незабутнім!

Салату «Соняшник» з чіпсами, куркою та грибами — класичний рецепт

Спробуйте приготувати цей чудовий салат за класичним рецептом, який став прабатьком безлічі варіацій цього незвичайного салату! Ніжне поєднання курячого м’яса, яєць і майонезу прекрасно гармонує з солодкою кукурудзою і солоними хрусткими чіпсами. Незабутньо!

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 320 гр.
  • Моркву 180 гр.
  • кукурудза Консервована 350 гр.
  • Чіпси 1 упаковка
  • Печериці свіжі 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 упаковка
  • Маслини-10 шт. для прикраси
  • Помідори черрі 1 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Соняшник» з чіпсами за класичним рецептом? Морквину вимийте в холодній воді, покладіть в невелику каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала овоч і відваріть до м’якості. На все про все у вас піде від 40 хвилин до 1 години.
  2. Філе сполосніть під проточною водою, трохи обсушити за допомогою паперових рушників, а потім наріжте на невеликі шматочки (не більше 1 сантиметра). Філе обсмажте на невеликій кількості рослинного масла до повної готовності.
  3. Варену моркву очистіть від шкірки і натріть за допомогою дуже дрібної терки.
  4. покладіть Яйця в каструлю, залийте водою, щоб вона повністю покривала. Поставте каструлю на вогонь і відваріть до готовності протягом 10 хвилин, після того, як яйця зваряться, опустіть їх ненадовго в холодну воду. Завдяки цьому трюку шкаралупа без проблем буде відділятися від вареного яйця. Очищені яйця натріть на дрібній тертці разом з жовтком.
  5. Печериці промийте і обсушіть. Наріжте на невеликі шматочки або тонкі пластини і обсмажте до повної готовності на сковороді з додаванням рослинної олії без запаху. Остудіть.
  6. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть водою і наріжте на тонкі півкільця. Перекладіть нарізану цибулю в глибоку тарілку і залийте окропом на 5-10 хвилин. Це робиться для того, щоб прибрати пекучу гіркоту і не порушити смаковий баланс в салаті. Злийте воду.
  7. Починаємо збирати салат. Краще всього він буде виглядати на великий і плоскій тарілці. Першим шаром йде обсмажене куряче філе. Полийте м’ясо сіточкою з майонезу (сіточку можна акуратно розмазати ложкою або ножем).
  8. Другий шар – варена морквина, яку так само потрібно буде покрити сіточкою з майонезу.
  9. Потім йде шар обсмажених печериць, покритий сіткою з майонезу і шар ріпчастої цибулі, також политого майонезом.
  10. На цибулю покладіть натерті яйця, потім знову майонез і консервована кукурудза. Сформуйте «гірку» з кукурудзи.
  11. Наш незвичайний салат практично готовий, але залишилося найголовніше – прикраса. Для цього маслини розрізати навпіл і викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння соняшника. По боках прикрасьте салат тонкими круглими чіпсами (практичніше за все робити це безпосередньо перед подачею на стіл, щоб чіпси залишалися хрусткими). Краще всього для цієї мети підходять чіпси марки Lays, вони міцні і довше тримають форму, не розмокнув. Помідорки черрі помийте і розріжте навпіл. З шматочків маслини зробіть голову і цятки для сонечка, закріпити їх на помідорі можна за допомогою майонезу. Приберіть салат в холодильник на кілька годин для просочення, а потім подайте до столу.

  12. Наш незвичайний салат практично готовий, але залишилося найголовніше – прикраса. Для цього маслини розрізати навпіл і викладіть їх поверх кукурудзи, імітуючи насіння соняшника. По боках прикрасьте салат тонкими круглими чіпсами (практичніше за все робити це безпосередньо перед подачею на стіл, щоб чіпси залишалися хрусткими). Краще всього для цієї мети підходять чіпси марки Lays, вони міцні і довше тримають форму, не розмокнув. Помідорки черрі помийте і розріжте навпіл. З шматочків маслини зробіть голову і цятки для сонечка, закріпити їх на помідорі можна за допомогою майонезу. Приберіть салат в холодильник на кілька годин для просочення, а потім подайте до столу.

Приємного вам апетиту!