Картопляний салат – 10 простих рецептів приготування з покроковими фото

Картопляний салат – блюдо, яке заслуговує окремої статті. У цих закусках картопля відіграє головну роль і є основним інгредієнтом. Салати виходять дуже смачними і поживними. Їх можна вживати як окрему страву, або подавати як гарнір до всіляких гарячих м’ясних котлеткам, зажаркам, шашликів або отбивным.

Німецький картопляний салат з солоними огірками — класичний рецепт

Німецький картопляний салат з солоними огірками — класичний рецепт ситної закуски для буднів і свят. Варити картоплю для салату краще всього в шкірці, так він зберігає більше корисних речовин, так і чистити його у готовому вигляді, набагато простіше і швидше.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Картопля 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Огірки мариновані 5 шт.
  • Шинка 150 гр.
  • Бекон 80 гр.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Огірковий розсіл 5 ст. л.
  • Гірчиця за бажанням

Процес приготування:

  1. Картопля ретельно вимийте під проточною водою, перекладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Готовність картоплі перевіряйте, проткнувши її виделкою, вона повинна легко входити і виходити.
  2. Ріпчасту цибулю очистіть і промийте. Щоб він не гірчив в готовому салаті, його необхідно замаринувати. Наріжте головку тонкими півкільцями, перекладіть нарізку в мисочку. Додайте до нього трохи солі і огіркового розсолу, залиште на кілька хвилин.
  3. Варену картоплю остудіть і очистіть від шкірки. Наріжте картоплю кубиками невеликого розміру. Перекладіть картоплю в миску, додайте до неї пару столових ложок нерафінованої рослинної олії, перемішайте.
  4. Невеликі огірочки мариновані наріжте тонкими кружальцями.
  5. Можна взяти бекон або копчені сосиски. Наріжте бекон невеликими кубиками або соломкою. І так само нарізаємо шинку.
  6. Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
  7. Подрібнений бекон викладіть на розігріту сковороду, обсмажуйте його до легкого рум’янцю.
  8. Приберіть зі сковороди бекон і на цьому ж жирі злегка обсмажте шинку.
  9. Зберіть салат. У миску до картоплі додати обсмажений бекон, шинку, маринований лук і мариновані огірочки.
  10. Для заправки салату можна використовувати звичайну соняшникову олію, гірчицю і огірковий розсіл. Все добре перемішайте, додайте рубану зелень і німецький картопляний салат готовий. Приємного апетиту!