Грибна ікра через мясорубку з морквою і цибулею на зиму – 5 рецептів з покроковими фото

Оригінальна заготовка на зиму – грибна ікра з цибулею і морквою. Таке частування можна їсти з хлібом, використовувати для приготування підлив або холодних закусок. Універсальний продукт нескладно приготувати за допомогою м’ясорубки. Використовуйте для цього добірку з 5-і кулінарних ідей з покроковим описом.

Ікра грибна через м’ясорубку з морквою і цибулею

Смачний і простий у приготуванні делікатес на зиму – грибна ікра. Частування вийде ніжним, завдяки використанню м’ясорубки, і нікого не залишить байдужим. Оцініть оригінальну кулінарну ідею.

Інгредієнти на
1 л.

  • Гриби 2 кг
  • Морква 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 300 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити грибну ікру через м’ясорубку з морквою і цибулею на зиму? Перебираємо і гриби промиваємо.
  2. Далі продукт нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Викладаємо гриби в каструлю, заливаємо водою і ставимо на плиту. Варимо 30 хвилин після кипіння.
  4. Очищаємо, промиваємо і подрібнюємо овочі.
  5. Викладаємо в сковороду з олією спочатку ріпчасту цибулю.
  6. Сюди ж додаємо моркву. Тушкуємо продукти протягом 3-5 хвилин.
  7. Коли гриби добре проварятся, вони помітно зменшаться в розмірі.
  8. Відкидаємо їх на друшляк. Даємо їм охолонути.
  9. Обсмажені овочі прокручуємо через м’ясорубку.
  10. Також чинимо і з остиглими грибами.
  11. Відправляємо масу в каструлю, доповнюємо рослинним маслом і ставимо на плиту.
  12. Доповнюємо заготівлю сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і після варимо 10 хвилин.
  13. В цей час кип’ятимо і стерилізуємо банки.
  14. Наповнюємо банки гарячої грибною ікрою, закриваємо кришками, остуджуємо і ставимо на зберігання в холодильник!