Суп зі свининою – це всіма улюблене блюдо, яке готують практично в кожному будинку до обіду. Маючи під рукою шматочок м’яса і стандартний набір овочів, можна запросто зварити поживний суп, який наситить вас, а також зарядить енергією. На свинячому бульйоні готують найпопулярніші перші страви: розсольник, борщ, шурпу і, звичайно, лагман. Таким чином, якщо ви мучитеся в сумнівах, щоб такого приготувати: смачного, ароматного, ситного, а ще й доступного, то обов’язково прочитайте нашу статтю і ви, напевно, виберіть відповідний варіант!
Гороховий суп зі свининою
Гороховий суп зі свининою – це наваристое перше блюдо, яке вражає своєю густотою і яскравим смаком, перед яким неможливо встояти. Рекомендуємо вам з вечора замочити горох у воді і вже на наступний день спокійно приступити до готування, оскільки, таким чином, суп виявиться на вашому столі набагато швидше.
Інгредієнти на
6 порц.
- Свинина 200 гр.
- Горох 500 гр.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Часник 2 зуб.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Приблизно за 8 годин до початку готування замочуємо горох в прохолодній воді. Ранок рідина з бобової культури зливаємо, очищаємо і промиваємо овочі. Також обов’язково обполіскуємо м’ясо під струменем води.
- Довільно нарізаємо свинину і викладаємо в каструлю, заливаємо водою і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини. Після, солимо і варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, а м’ясо залишаємо на столі для охолодження. У гарячий бульйон висипаємо горох – варимо 30 хвилин.
- На дрібні кубики ріжемо цибулю і моркву.
- Промиті бульби картоплі нарізаємо брусочками або довільними шматочками.
- На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо до світло-коричневого відтінку моркву з цибулею.
- У момент, коли горох проварился 30 хвилин, додаємо картоплю і засікаємо 15 хвилин.
- Далі, викладаємо в бульйон зажарку і свинину, солимо і готуємо ще 10-15 хвилин.
- За 1-2 хвилини до зняття з плити, приправляємо перше блюдо часником, пропущеним через прес і гірчицею.
- Закриваємо каструлю кришкою і наполягаємо страва не менше півгодини. Тільки потім розливаємо по тарілках і трапезуєм, прикрасивши супчик зеленню. Приємного апетиту!
