Суп зі свининою – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп зі свининою – це всіма улюблене блюдо, яке готують практично в кожному будинку до обіду. Маючи під рукою шматочок м’яса і стандартний набір овочів, можна запросто зварити поживний суп, який наситить вас, а також зарядить енергією. На свинячому бульйоні готують найпопулярніші перші страви: розсольник, борщ, шурпу і, звичайно, лагман. Таким чином, якщо ви мучитеся в сумнівах, щоб такого приготувати: смачного, ароматного, ситного, а ще й доступного, то обов’язково прочитайте нашу статтю і ви, напевно, виберіть відповідний варіант!

Гороховий суп зі свининою

Гороховий суп зі свининою – це наваристое перше блюдо, яке вражає своєю густотою і яскравим смаком, перед яким неможливо встояти. Рекомендуємо вам з вечора замочити горох у воді і вже на наступний день спокійно приступити до готування, оскільки, таким чином, суп виявиться на вашому столі набагато швидше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 200 гр.
  • Горох 500 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Гірчиця 2 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Приблизно за 8 годин до початку готування замочуємо горох в прохолодній воді. Ранок рідина з бобової культури зливаємо, очищаємо і промиваємо овочі. Також обов’язково обполіскуємо м’ясо під струменем води.
  2. Довільно нарізаємо свинину і викладаємо в каструлю, заливаємо водою і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини. Після, солимо і варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, а м’ясо залишаємо на столі для охолодження. У гарячий бульйон висипаємо горох – варимо 30 хвилин.
  3. На дрібні кубики ріжемо цибулю і моркву.
  4. Промиті бульби картоплі нарізаємо брусочками або довільними шматочками.
  5. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо до світло-коричневого відтінку моркву з цибулею.
  6. У момент, коли горох проварился 30 хвилин, додаємо картоплю і засікаємо 15 хвилин.
  7. Далі, викладаємо в бульйон зажарку і свинину, солимо і готуємо ще 10-15 хвилин.
  8. За 1-2 хвилини до зняття з плити, приправляємо перше блюдо часником, пропущеним через прес і гірчицею.
  9. Закриваємо каструлю кришкою і наполягаємо страва не менше півгодини. Тільки потім розливаємо по тарілках і трапезуєм, прикрасивши супчик зеленню. Приємного апетиту!