Суп зі свининою – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Суп зі свининою – це всіма улюблене блюдо, яке готують практично в кожному будинку до обіду. Маючи під рукою шматочок м’яса і стандартний набір овочів, можна запросто зварити поживний суп, який наситить вас, а також зарядить енергією. На свинячому бульйоні готують найпопулярніші перші страви: розсольник, борщ, шурпу і, звичайно, лагман. Таким чином, якщо ви мучитеся в сумнівах, щоб такого приготувати: смачного, ароматного, ситного, а ще й доступного, то обов’язково прочитайте нашу статтю і ви, напевно, виберіть відповідний варіант!

Гороховий суп зі свининою

Гороховий суп зі свининою – це наваристое перше блюдо, яке вражає своєю густотою і яскравим смаком, перед яким неможливо встояти. Рекомендуємо вам з вечора замочити горох у воді і вже на наступний день спокійно приступити до готування, оскільки, таким чином, суп виявиться на вашому столі набагато швидше.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 200 гр.
  • Горох 500 гр.
  • Картопля 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Гірчиця 2 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Приблизно за 8 годин до початку готування замочуємо горох в прохолодній воді. Ранок рідина з бобової культури зливаємо, очищаємо і промиваємо овочі. Також обов’язково обполіскуємо м’ясо під струменем води.
  2. Довільно нарізаємо свинину і викладаємо в каструлю, заливаємо водою і тушкуємо на повільному полум’ї близько півгодини. Після, солимо і варимо ще 10 хвилин. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, а м’ясо залишаємо на столі для охолодження. У гарячий бульйон висипаємо горох – варимо 30 хвилин.
  3. На дрібні кубики ріжемо цибулю і моркву.
  4. Промиті бульби картоплі нарізаємо брусочками або довільними шматочками.
  5. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо до світло-коричневого відтінку моркву з цибулею.
  6. У момент, коли горох проварился 30 хвилин, додаємо картоплю і засікаємо 15 хвилин.
  7. Далі, викладаємо в бульйон зажарку і свинину, солимо і готуємо ще 10-15 хвилин.
  8. За 1-2 хвилини до зняття з плити, приправляємо перше блюдо часником, пропущеним через прес і гірчицею.
  9. Закриваємо каструлю кришкою і наполягаємо страва не менше півгодини. Тільки потім розливаємо по тарілках і трапезуєм, прикрасивши супчик зеленню. Приємного апетиту!

Суп «Харчо» зі свининою – класичний рецепт

Суп «Харчо» зі свининою – це традиційне грузинське блюдо, яке обов’язково сподобається всім любителям пікантною їжі. Особливу «родзинку» даного страви додають рубані волоські горіхи, свіжа петрушка і, звичайно ж, довгозернистий рис, завдяки якому суп виходить дуже ситним.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Рис длинозерный – 5 ст. л.
  • Свинина – 200 гр.
  • Вода – 2 л
  • Цибулина – 1 шт.
  • томатний Сік – 1 л
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Ядра волоського горіха – 50 гр.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Перець запашний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо промиваємо і ріжемо на кубики, обсмажуємо на розігрітій олії до скоринки.

Крок 2. Свинину перекладаємо в каструлю відповідного розміру, доповнюємо лаврушкой і сіллю – варимо до готовності.

Крок 3. На тій же сковорідці, де ми смажили м’ясо, пасеруємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Крок 4. Заливаємо цибульні скибочки літром томатного соку, перемішуємо і прогріваємо протягом п’яти хвилин.

Крок 5. У м’ясний бульйон відправляємо промиту крупу, вміст сковороди – варимо 10 хвилин. Після, доповнюємо страва подрібненим часником, подрібненими ядрами волоського горіха і петрушкою, також не забуваємо про молотом перці і хмелі-сунелі.

Крок 6. Компоненти перемішуємо і витримуємо на повільному вогні до повної готовності рису. При необхідності досолює.

Крок 7. Апетитний і густий «харчо» розливаємо по тарілках, рекомендуємо подавати з перцем «чилі». Приємного апетиту!

Розсольник зі свининою і перловкою

Розсольник зі свининою і перловкою – це класика російської кухні і, ніякі заміни у вигляді рису або квасолі жодним чином не замінять основний компонент цього супу. Перловка, як і солоні огірочки – це основа, завдяки якій перша страва має тим самим неповторним смаком.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 300 гр.
  • Перловка – 4 ст. л.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Огірки солоні – 2-3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Корінь селери – 1/2 шт.
  • Стебло селери – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сметана для подачі.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Свинину відварюємо з додаванням ½ кореня селери, однією очищеної морквою і сіллю. Відварне м’ясо виймаємо разом з усіма добавками, а в бульйон засипаємо промиту крупу.

Крок 2. Паралельно обсмажуємо до м’якості дрібно нарізаний стебло селери, морква і цибуля.

Крок 3. Доповнюємо засмажку кубиками солоного огірка, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Крок 4. Овочі присмачую томатною пастою і 1-2 половниками бульйону, тушкуємо компоненти на невеликому нагріванні близько 10 хвилин.

Крок 5. До майже готової перловке закидаємо великі скибочки очищеного і промитого картоплі. Солимо і посипаємо улюбленими спеціями.

Крок 6. Як тільки картопля розм’якшилася, викладаємо в бульйон вміст сковороди і свинину – доводимо до кипіння і через 3 хвилини знімаємо з плити.

Крок 7. В якості ідеального доповнення рекомендується використовувати свіжу зелень і охолоджену сметану. Приємного апетиту!

Квасолевий суп зі свининою

Квасолевий суп зі свининою – це високобілкове блюдо, вживши порцію якого, ви надовго позбудетеся від голоду і отримаєте добову норму білка. На готування доведеться витратити чимало часу, тому як суха квасоля вимагає замочування, однак, підсумковий результат безперечно варто того!

Час готування – 13 ч.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Квасоля червона – 150 гр.
  • Свинина – 170 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Вода – 2 л
  • копчена Паприка мелена – 1 ч. л.
  • Кріп – за смаком.
  • Приправа для супу – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком приготування очищаємо і обполіскуємо овочі, також обов’язково промиваємо свинину.

Крок 2. Обов’язково за ніч до початку варіння супу, замочуємо бобову культуру.

Крок 3. На наступний день свинину заливаємо водою і доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і зменшуємо нагрівання.

Крок 4. До м’яса засипаємо квасоля і готуємо протягом півгодини при повільному бурління.

Крок 5. Після закінчення часу, закидаємо в бульйон нарізані овочі: картоплю, цибулю та моркву. Варимо ще 15 хвилин.

Крок 6. Коли всі складові готові, приправляємо перше блюдо лавровим листом, копченої паприкою, сіллю і іншими спеціями, які вам подобаються. Також додаємо часник, пропущений через прес.

Крок 7. Розливаємо по порційних тарілках і насолоджуємося насиченим смаком. Приємного апетиту!

Грибний суп зі свининою

Грибний суп зі свининою, доповнений овочами і дрібної вермішеллю – це блюдо, яке ідеально підходить для поживного і ситного обіду, який допоможе вам нагодувати всю родину одними лише супчиком. Гриби відмінно гармонують з іншими компонентами, спробуйте і переконаєтеся в цьому самостійно!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2,5 л.

Склад:

  • Свинина – 200 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Печериці – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Вермішель – 2 ст. л.
  • Лист лавра – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Приправа грибна – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Промиту і нарізану м’якоть свинини ріжемо на брусочки і, заливши водою, варимо на мінімальному нагріві. Не гаючи часу, очищаємо і промиваємо овочі і гриби.

Крок 2. Картоплю ріжемо довільними шматочками середнього розміру.

Крок 3. Висипаємо картопляні шматочки в бульйон і продовжуємо підготовку.

Крок 4. Печериці нарізаємо тонкими слайсами, моркву і цибулю – дрібними кубиками.

Крок 5. Вищезгадані компоненти обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яної скоринки.

Крок 6. Перекладаємо зажарку в суп, присмачую грибною приправою, лавровим листом, перцем і сіллю. Тушкуємо до м’якості м’яса і картоплі.

Крок 7. Приблизно за 5 хвилин до зняття з конфорки, всипаємо вермішель і зелень. Доводимо до кипіння.

Крок 8. Розлив ароматний суп по тарілках, приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Щі зі свининою

Щі зі свининою та овочами – це блюдо, яке знайоме кожному з нас ще з дитинства, однак, сьогодні вашій увазі пропонується рецепт супу, приготовленого не на кістки, а на м’якоті. Також для готування нам необхідний попередньо зварений і проціджений бульйон.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Бульйон м’ясний – 1,3 л.
  • Свинина (відварна) – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 120 гр.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Всі необхідні овочі очищаємо і обполіскуємо під струменем води.

Крок 2. Відварне м’ясо нарізаємо довільно або розбираємо руками на волокна.

Крок 3. Ріжемо скибочками картопля.

Крок 4. Засипаємо свинину та картоплю в бульйон, також занурюємо лаврушку – кип’ятимо і варимо близько 20 хвилин, солимо і перчимо.

Крок 5. Паралельно дрібно нарізаємо цибулю і на крупній тертці трьом моркву.

Крок 6. Тонкою соломкою білокачанну капусту шаткуємо.

Крок 7. Протягом 3-4 хвилин пасеруємо моркву і цибулю на розігрітому рослинному маслі.

Крок 8. Коли картопля стала м’якою, закидаємо в жароміцний посуд капусту і обсмажені овочі. Варимо ще 15 хвилин і регулюємо за солі.

Крок 9. Приємного апетиту!

Вермішелевий суп зі свининою

Вермішелевий суп зі свининою – це прекрасний варіант для ситного і смачного обіду, на приготування якого у вас піде не більше півгодини. За такий короткий термін, перше блюдо приємно здивує вас своїм наваристим бульйоном, соковитими овочами і смачними дрібними макаронами.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • свиняче Філе – 200 гр.
  • Цибуля – ½ шт.
  • Морквина – ½ шт.
  • Вермішель – 4 ст. л.
  • Лист лавра – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Довільно нарізану свинину викладаємо в сотейник і заливаємо водою.

Крок 2. На сильному полум’я доводимо до кипіння, знімаємо шумівкою піну і, збавивши нагрівання, тушкуємо 5 хвилин.

Крок 3. Закидаємо в каструлю дрібні кубики цибулі і терту моркву, солимо, орієнтуючись на свій смак, і варимо протягом 15 хвилин.

Крок 4. Приправляємо страва спеціями, засипаємо вермішель і перемішуємо – витримуємо на вогні ще 5 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо супчик подрібненою зеленню, кип’ятимо і переходимо до сервіровці.

Крок 6. Наваристий і ситний суп готовий – пробуємо. Приємного апетиту!

Борщ зі свининою

Борщ зі свининою – це всіма улюблене перше блюдо, яке кожна господиня готує по-своєму, додаючи або виключаючи деякі компоненти. Однак сьогодні ми представляємо вам рецепт класичного борщу, звареного не на яловичині, але як і раніше неймовірно смачного і ароматного.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Свинина (з жирком) – 400-500 гр.
  • Морквина – 1 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Капуста – 150 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Помідори – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Видаляємо шкірку з овочів, промиваємо водою.

Крок 2. Свинину заливаємо водою і доводимо до кипіння. Прибравши пінку, варимо протягом 60 хвилин, обов’язково приправивши сіллю, лаврушкой і меленим перцем.

Крок 3. За допомогою бурачной терки подрібнюємо буряк і моркву нарізаємо цибулю.

Крок 4. В чаші блендера перебиваємо помідори, додаємо м’якоть солодкого болгарського перцю.

Крок 5. Перебиваємо до однорідної консистенції.

Крок 6. На розпеченому маслі близько трьох хвилин обсмажуємо цибулю з морквою, після викладаємо буряк і посипаємо невеликою кількістю цукрового піску. Заливаємо овочевий сумішшю з блендера.

Крок 7. Компоненти перемішуємо і тушкуємо на мінімальному полум’я близько 8-10 хвилин.

Крок 8. З готового бульйону виймаємо м’ясо, остуджуємо і, нарізавши, повертаємо в бульйон.

Крок 9. Слідом за свининою, відправляємо нарізку з картоплі – варимо 20 хвилин.

Крок 10. До размягченному картоплі висипаємо соломку білокачанної капусти і викладаємо зажарку – готуємо ще 10-12 хвилин.

Крок 11. Пробуємо суп на сіль і знімаємо з вогню, наполягаємо під закритою кришкою і подаємо до столу, обов’язково доповнивши рубаним часником із зеленню.

Крок 12. Приємного апетиту!

Суп лагман зі свининою

Суп лагман зі свининою – це популярний азіатське страва, яка приваблює своїм оригінальним складом, в який включаються не тільки овочі і м’ясо, але також спеціальна тягнутий лапша і, звичайно ж, бульйон. В залежності від ваших уподобань, ви можете самостійно регулювати густоту страви.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Лопатка свиняча – 500 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Редька зелена – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 2 шт.
  • Помідори консервовані – 150 гр.
  • Бульйон яловичий – 500 мл
  • Локшина для лагмана – 400 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Паприка солодка мелена – 1 ч. л.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Лопаткову частину промиваємо водою і насухо витираємо серветками, ріжемо брусками.

Крок 2. Розжарюємо рослинну олію в глибокій сковороді і смажимо м’ясо до рум’яного кольору, посипаємо сіллю, паприкою і перцем.

Крок 3. Не гаючи часу, м’якоть перцю і редьку нарізаємо соломкою, цибулю – півкільцями.

Крок 4. Підготовлені компоненти відправляємо до лопатки, перемішуємо і смажимо на сильному нагріванні близько 3-5 хвилин.

Крок 5. Доповнюємо страва подрібненими консервованими помідорами і бульйоном, доводимо до кипіння й тушкуємо протягом 40 хвилин.

Крок 6. В окремій ємності відварюємо до готовності спеціальну локшину.

Крок 7. Після закінчення часу м’ясний соус присмачую рубаною петрушкою і пропущеним через прес часником.

Крок 8. У порційні чаші поміщаємо локшину і зверху викладаємо м’ясну підливу разом з бульйоном.

Крок 9. Не чекаючи охолодження – знімаємо пробу. Приємного апетиту!

Шурпа з свинини в домашніх умовах

Шурпа з свинини в домашніх умовах готується просто і легко, головне – це підготувати інгредієнти, згідно зі списком, поданим нижче, а також дотримуватися рекомендацій, прописаним у покроковий рецепт з фотографіями. Урізноманітніть звичний раціон і приготуйте збалансоване і смачна страва!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть свиняча – 400 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Помідори – 1 шт.
  • Вода – 1,5 л
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розігріваємо олію в каструлі, 10-15 хвилин смажимо кубики м’яса.

Крок 2. Моркву очищаємо і ріжемо на довільні великі сегменти.

Крок 3. Видаляємо лушпиння з цибулі і нарізаємо чверть кільцями середньої товщини.

Крок 4. Нарізку висипаємо до свинини, перемішуємо і обсмажуємо 10 хвилин.

Крок 5. М’якоть солодкого перцю ріжемо соломкою.

Крок 6. Зубки часнику перетворюємо в слайсы.

Крок 7. Висипаємо перець і часник в каструлю, розмішуємо складові і готуємо ще 5 хвилин.

Крок 8. Тепер додаємо великі кубики картоплі, заливаємо водою і даємо супу закипіти. Зменшуємо полум’я і варимо близько 15 хвилин під кришкою.

Крок 9. Додаємо подрібнені пір’я зеленої цибулі і гілочки кропу, солимо.

Крок 10. Закидаємо в бульйон часточки томату, повторно кип’ятимо і через 6-8 хвилин закінчуємо термічну обробку.

Крок 11. Приємного апетиту!