Харчо з свинини – 8 рецептів класичного супу харчо з покроковими фото

Харчо з свинини — це класичний суп, який чудово підходить для сімейного обіду. Він дуже апетитний, ситний та ароматний. Обов’язковими інгредієнтами цієї грузинської страви є кінза, а також хмелі-сунелі – прянощі, які чудово доповнюють собою харчо. У підсумку суп виходить наваристим, приємним на смак і з яскравим часниковим ароматом.

Класичний рецепт приготування супу харчо з свинини з рисом

Цей рецепт стане відмінним варіантом незвичайного гарячого блюда. Він містить у собі велику кількість корисних інгредієнтів: кінзу, коріандр, цибуля, морква і т. п. А його наваристого дозволить вам втамувати голод лише однією порцією.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свинина 200 гр.
  • Рис круглозерний 50 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Моркву ½ шт.
  • Волоський горіх 2 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кінза за смаком
  • Коріандр за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати харчо з свинини за класичним рецептом? М’ясо необхідно промити в холодній воді, а після висушити за допомогою паперових рушників. Потім перекладаємо свинину в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо м’ясо на плиту і доводимо до кипіння. Піну, яка з’являється на поверхні води, необхідно прибрати.
  2. До свинини додаємо моркву, заздалегідь нарізати на великі шматки, цибулю і стебла зелені. Варимо бульйон на протязі 30 хвилин на маленькому вогні. Після приготування виймання корінці з каструлі, а м’ясо нарізаємо на невеликі кубики.
  3. Круглий рис нам необхідно ретельно промити. Бажано зробити це кілька разів. Завдяки такій дії рис буде розсипчастим і не стане злипатися. Заливаємо рис водою і даємо йому постояти протягом 30 хвилин. Вводимо його в бульйон і продовжуємо варити на невеликому вогні. Коли бульйон буде практично готовий, посоліть воду.
  4. Моркву і ріпчасту цибулю вимиваємо в холодній воді. Очищаємо овочі і нарізаємо на невеликі кубики.
  5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. Спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього моркву і продовжуємо все акуратно помішувати. Кладемо на сковороду одну чайну ложку томатної пасти. Даємо їй потомитися разом з овочами.
  6. Помідор нам необхідно покласти в окріп. Після цього ми з легкістю знімемо з нього шкірку. Нарізаємо томат на невеликі шматочки. Додаємо їх до овочів і томатної пасти і залишаємо нудитися до того моменту, поки вони не розваряться.
  7. Миємо та очищаємо волоські горіхи. Нам необхідно їх подрібнити. Ви можете зробити це за допомогою ножа або кухонного молотка. Якщо ви хочете, щоб горіхи чітко відчувалися в смаку страви, нарізайте з дрібно, але не перетворюйте в борошно. Додаємо горіхи до овочів і томатної пасти.
  8. У бульйон додаємо томатну заправку, хмелі-сунелі. Продовжуємо мучити наше харчо на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
  9. Очищаємо 3 зубчики часнику і видавлюємо його за допомогою преса. Дрібно нарізаємо зелень кінзи і зелений лук. Відправляємо всі інгредієнти в каструлю і вимикаємо плиту. Харчо буде настоюватися ще протягом 10 хвилин.
  10. Подавати харчо варто з нарізаною зеленню кінзи. Ви також можете додати зелений лук або петрушку. Ця страва є відмінним варіантом сімейного обіду. Харчо неймовірно ситне, густе й ароматне. Тепер залишилося перекласти його в глибоку тарілку і прикрасити. Ви можете пробувати результат своїх праць!