Харчо з свинини – 8 рецептів класичного супу харчо з покроковими фото

Харчо з свинини — це класичний суп, який чудово підходить для сімейного обіду. Він дуже апетитний, ситний та ароматний. Обов’язковими інгредієнтами цієї грузинської страви є кінза, а також хмелі-сунелі – прянощі, які чудово доповнюють собою харчо. У підсумку суп виходить наваристим, приємним на смак і з яскравим часниковим ароматом.

Класичний рецепт приготування супу харчо з свинини з рисом

Цей рецепт стане відмінним варіантом незвичайного гарячого блюда. Він містить у собі велику кількість корисних інгредієнтів: кінзу, коріандр, цибуля, морква і т. п. А його наваристого дозволить вам втамувати голод лише однією порцією.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Свинина 200 гр.
  • Рис круглозерний 50 гр.
  • Помідор 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Моркву ½ шт.
  • Волоський горіх 2 ст. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» 1 ч. л.
  • Часник 3 зуб.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Кінза за смаком
  • Коріандр за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати харчо з свинини за класичним рецептом? М’ясо необхідно промити в холодній воді, а після висушити за допомогою паперових рушників. Потім перекладаємо свинину в каструлю і заливаємо його водою. Ставимо м’ясо на плиту і доводимо до кипіння. Піну, яка з’являється на поверхні води, необхідно прибрати.
  2. До свинини додаємо моркву, заздалегідь нарізати на великі шматки, цибулю і стебла зелені. Варимо бульйон на протязі 30 хвилин на маленькому вогні. Після приготування виймання корінці з каструлі, а м’ясо нарізаємо на невеликі кубики.
  3. Круглий рис нам необхідно ретельно промити. Бажано зробити це кілька разів. Завдяки такій дії рис буде розсипчастим і не стане злипатися. Заливаємо рис водою і даємо йому постояти протягом 30 хвилин. Вводимо його в бульйон і продовжуємо варити на невеликому вогні. Коли бульйон буде практично готовий, посоліть воду.
  4. Моркву і ріпчасту цибулю вимиваємо в холодній воді. Очищаємо овочі і нарізаємо на невеликі кубики.
  5. Сковороду змащуємо рослинним маслом і ставимо на вогонь. Спочатку обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо до нього моркву і продовжуємо все акуратно помішувати. Кладемо на сковороду одну чайну ложку томатної пасти. Даємо їй потомитися разом з овочами.
  6. Помідор нам необхідно покласти в окріп. Після цього ми з легкістю знімемо з нього шкірку. Нарізаємо томат на невеликі шматочки. Додаємо їх до овочів і томатної пасти і залишаємо нудитися до того моменту, поки вони не розваряться.
  7. Миємо та очищаємо волоські горіхи. Нам необхідно їх подрібнити. Ви можете зробити це за допомогою ножа або кухонного молотка. Якщо ви хочете, щоб горіхи чітко відчувалися в смаку страви, нарізайте з дрібно, але не перетворюйте в борошно. Додаємо горіхи до овочів і томатної пасти.
  8. У бульйон додаємо томатну заправку, хмелі-сунелі. Продовжуємо мучити наше харчо на невеликому вогні протягом 10 хвилин.
  9. Очищаємо 3 зубчики часнику і видавлюємо його за допомогою преса. Дрібно нарізаємо зелень кінзи і зелений лук. Відправляємо всі інгредієнти в каструлю і вимикаємо плиту. Харчо буде настоюватися ще протягом 10 хвилин.
  10. Подавати харчо варто з нарізаною зеленню кінзи. Ви також можете додати зелений лук або петрушку. Ця страва є відмінним варіантом сімейного обіду. Харчо неймовірно ситне, густе й ароматне. Тепер залишилося перекласти його в глибоку тарілку і прикрасити. Ви можете пробувати результат своїх праць!

Харчо з свинини з рисом і картоплею в домашніх умовах

Цей рецепт не є класичним варіантом грузинської страви, проте він дуже добре прижився в нашій кухні. Процес його приготування не займе у вас більше 3 годин. Зате в результаті ви отримаєте блюдо, яке з задоволенням будете їсти ще не один раз.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій – 6.

Склад:

  • Свиніна – 700 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Рис білий – 100 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо свинину і просушуємо її паперовими рушниками з усіх боків. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматки. Кладемо їх в каструлю і заливаємо холодною водою. Каструлю ставимо на середній вогонь і чекаємо, коли закипить вода. Зменшуємо вогонь і варимо свинину протягом 40 хвилин. Періодично знімаємо піну, яка утворилася з допомогою шумівки або звичайної ложки. Готове м’ясо виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо на невеликі шматочки. Не забудьте процідити бульйон через сито.

2. 100 грам рису кілька раз промиваємо. Заливаємо водою і даємо постояти протягом 20 хвилин. Потім переносимо рис в бульйон і знову доводимо його до кипіння. Після цього варимо все на невеликому вогні протягом 10 хвилин.

3. Для харчо моєму цибулю і моркву. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо на невеликі кубики. Морква також очищаємо і натираємо на крупній тертці. Часник подрібнюємо за допомогою ножа або видавлюємо його пресів. Помідори необхідно ретельно вимити і очистити від шкірки. Нарізаємо помідори на маленькі шматочки.

4. Беремо дві середніх картоплі. Промиваємо під проточною водою. Очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки і нарізаємо на кубики. Потім відправляємо картоплю в бульйон і доводимо його до кипіння. Після цього нам необхідно варити вміст каструлі на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

5. Розігріваємо сковороду і змащуємо олією. Викладаємо на неї нарізану цибулю, помідори, моркву і часник. Обсмажуємо овочі до того моменту, поки вони не стануть м’якими. Не забувайте постійно помішувати.

6. До обсмажених овочів додаємо 1 столову ложку томатної пасти. Перемішуємо отриману суміш і продовжуємо готувати заправку для харчо.

7. У каструлю з бульйоном ми перекладаємо шматочки свинини, готову томатну заправку і подрібнену зелень. Додаємо спеції: хмелі-сунелі, чорний мелений перець і сіль. Перемішуємо харчо і доводимо його до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо суп на протязі 10 хвилин. Коли страва буде готове, зніміть його з вогню і дайте настоятися.

8. Наливаємо харчо в глибоку миску. Це блюдо прикрашають різною зеленню, а також лимоном і маслинами. Суп настільки збалансований за смаком, що сподобається навіть вашим дітям. Приготувавши це блюдо один раз, ви точно захочете зробити його знову. Сідайте за стіл, і починайте пробувати, який результат у нас вийшов.

Дуже смачний рецепт супу харчо з свинячих реберець

Якщо ви хочете приготувати що-небудь низькокалорійне на обід, цей рецепт вам ідеально підійде. У 100 грамах цієї страви міститься 96 ккал. Однак його смак набагато насиченішим і приємніше, ніж у інших страв з низькою калорійністю.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Свинячі реберця – 1 кг
  • Цибулина – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Томатна паста – 100 гр.
  • Картопля – 500 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Рис – 100 гр.
  • Сіль – 1 дрібка.
  • Лавровий лист – 2 шт.

Процес приготування:

1. Свинячі реберця необхідно добре вимити. Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. За цей час нам необхідно вимити і почистити 1 морква, 1 цибуля. У бульйон додаємо овочі і два лаврові листки. Ви також можете додати перець або інші спеції. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо реберця на протязі 45 хвилин до повної готовності.

2. Залишилася моркву і цибулю також промиваємо під холодною водою і очищаємо. Знімаємо піну з 5 зубчиків часник. Відкладаємо їх разом з іншими овочами.

3. Ви можете подрібнити часник з допомогою звичайного ножа, але краще видавити його пресом. Моркву і цибулю ми натираємо на крупній тертці. На плиту ставимо розігріватися сковороду наливаємо трохи олії. Починаємо обсмажувати цибулю до появи золотистого кольору. Додаємо до нього моркву і часник. Не забувайте постійно помішувати овочі, щоб нічого не підгоріло. Вливаємо 100 грам томатної пасти і ще раз гарненько все перемішуємо. Тушкуємо нашу заправку для харчо на середньому вогні. Через 5 хвилин ви можете додати на сковороду трохи бульйону і продовжити тушкувати, поки всі інгредієнти не стануть м’якими.

4. Коли реберця зваряться, дістаємо їх з бульйону і даємо трохи охолонути. Бульйон рекомендується процідити, а після повернути на середній вогонь. Коли він закипить, додаємо в каструлю нарізану на кубики картоплю.

5. М’ясо необхідно дуже акуратно відокремити від кісточок. Потім ми знову відправляємо нашу свинину в киплячий бульйон.

6. 100 грам рису гарненько промиваємо. Вам доведеться зробити це кілька разів, щоб досягти прозорості води. Відправляємо рис в каструлю. Додаємо в бульйон щіпку солі і добре розмішуємо.

7. Завершальним етапом стане з’єднання бульйону і томатної заправки. Акуратно перекладаємо її в каструлю, розмішуємо вміст і варимо харчо протягом 5 хвилин. Наша страва повністю готове. Залишилося оформити його подачу. Зверху ви можете додати будь-яку зелень. Наприклад, кінзу або петрушку. Можете використовувати трохи лимона і маслин. Перекладаємо харчо в глибоку тарілку. В одній порції такої страви міститься всього 96 ккал. Харчо дуже ситне, тому цей суп може позмагатися з будь-яким іншим гарячою стравою. Насолоджуйтесь його насиченим смаком і приємним ароматом.

Як зварити харчо з свинини з томатною пастою?

Якщо вам не хочеться дотримуватися класичного рецепту харчо, можете випробувати цей варіант. Ви з легкістю можете внести в нього свої корективи, експериментувати з інгредієнтами і спеціями. Також цей рецепт вимагає менше часу на своє приготування, ніж інші.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Свинина – 400 г
  • Рис – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Томатна паста – 2 ст. л.
  • Помідор – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Горіхи грецькі – 2 ст. л.
  • Приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.
  • Приправа уцхо-сунелі – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч. л.
  • Сіль сванская – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Петрушка – 2 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

1. Готувати харчо варто почати з обробки м’яса. Свинину ретельно промиваємо. Знімаємо з її поверхні зайву вологу з допомогою паперових рушників. Нарізаємо свинину на середні шматки і переносимо в каструлю. М’ясо потрібно залити водою і поставити варитися на середній вогонь до готовності.

2. Промиваємо 150 грам рису кілька разів. Перекладаємо його в окрему каструлю. Потім заливаємо рис водою. Відварюємо його протягом 15 хвилин. Чекаємо, коли рис охолоне, і знову промиваємо.

3. Під час варіння на поверхні бульйону буде утворюватися піна, яку необхідно періодично знімати. Для цього ви можете використовувати ложку. Бульйон необхідно посолити і додати в нього половину цибулі, який ми заздалегідь нарізаємо на дрібну соломку.

4. Волоські горіхи вимиваємо від бруду і піску і очищаємо. Їх необхідно подрібнити. Ви можете зробити це за допомогою ножа або скористатися кухонним молотком. Не перетворюйте горіхи в порошок, щоб виразно чути їх смак в готовому блюді.

5. Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо цибулю, нарізану соломкою, до появи золотистого кольору. До нього нам потрібно додати томатну пасту і все добре перемішуємо. Помідори ретельно промиваємо і кладемо в гарячу воду. Очищаємо їх і натираємо на тертці. Додаємо до цибулі помідори і томатну пасту. Можна додати трохи бульйону. Ще раз все ретельно перемішуємо і тушкуємо протягом 5-10 хвилин.

6. У невеликій глибокій ємності з’єднуємо хмелі-сунелі, уцхо-сунелі і чорний перець. Добре перемішуємо суміш з наших спецій. Коли шматочки свинини зваряться і стануть м’якими, додаємо води і висипаємо вже зварений рис. Ретельно перемішуємо вміст, щоб крупи не утворилися грудки. Потім додаємо в бульйон подрібнені горіхи і томатну заправку. Ще раз ретельно перемішуємо харчо.

7. Останніми в харчо додаємо три лаврових листа, суміш спецій і часник. Перемішуємо суп і залишаємо його тушкуватися на невеликому вогні протягом 15 хвилин. Коли харчо буде готове, накриваємо його кришкою і прибираємо з плити. Даємо супу настоятися протягом 15 хвилин.

8. Суп ми ділимо на порції і розливаємо по тарілках. Прикрашаємо блюдо подрібненою зеленню. Ви також можете додати ще трохи волоських горіхів і спецій. Все готово. Залишилося подати харчо на стіл. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування харчо з свинини в мультиварці

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів в цьому рецепті, приготувати його дуже просто. Практично все за вас зробить мультиварка. А вам залишається тільки нарізати продукти і не забувати додавати їх в суп.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 1 годину.

Порцій – 6.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Рис – 1 склянка
  • Морква – 1 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Хмелі-сунелі – 1,5 ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Мускатний горіх – 1 ч. л.
  • Томатна паста – 170 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Чорний перець горошком – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо під холодною водою. Паперовими рушниками прибираємо зайву вологу зі свинини. Нарізаємо її на невеликі шматочки. М’ясо переносимо в мультиварку. Потім нам потрібно залити його водою так, щоб вона повністю покривала шматочки свинини. Вибираємо на панелі завдань «Гасіння». М’ясо буде готуватися протягом 60 хвилин Коли програма завершиться, не забуваємо додати в бульйон сіль, лаврові листи і горошини чорного перцю.

2. У підсумку бульйон виходить практично прозорим і без пінки. Якщо ж вона все-таки утворилася, варто прибрати її за допомогою звичайної ложки. Бульйон нам необхідно процідити. Для цього використовуйте звичайну марлю.

3. Приступаємо до підготовки овочів для харчо. Вимиваємо в холодній воді цибулю, моркву і картоплю. Очищаємо їх. Моркву і картоплю слід нарізати на невеликі кубики. Цибуля оформляємо у вигляді півкілець.

4. Проціджений бульйон повертаємо назад у каструлю. Додаємо до нього вже зварену свинину, овочі та рис. Потім нам потрібно обрати програму «Суп». Готуватися харчо буде ще протягом 30-40 хвилин. Наше м’ясо майже готове, тому цього часу вистачить, щоб суп остаточно приготувався.

5. За 15 хвилин до завершення нашої програми готуємо ароматну суміш. У глибокій ємності з’єднуємо 150 грам томатної пасти з невеликим кількість води, щоб вона стала не такий густий. Додаємо до неї хмелі-сунелі, базилік і часник, який необхідно заздалегідь видавити з допомогою преса. Ви також можете подрібнити ножем.

6. Промиваємо два невеликих томату і кладемо їх в гарячу воду. Помідори очищаємо від шкірки і нарізаємо на невеликі шматочки. Додаємо їх до томатній пасті і спецій. Ретельно перемішуємо заправку для харчо і відправляємо її до нашого бульйону. Ретельно перемішуємо суп і пробуємо його на смак. Ви можете додати сіль чи якісь спеції, щоб зробити смак харчо більш виразним.

7. За кілька хвилин до готовності супу додаємо в нього петрушку. Її необхідно заздалегідь подрібнити. Замість петрушки ви можете використовувати, наприклад, кінзу. Разом з харчо подавайте кілька скибочок свіжого хліба. Блюдо готове. Пора насолодитися його насиченим смаком.

Простий і смачний рецепт харчо з свинини з перловкою

Для тих, хто не дуже любить рис, знайдеться варіація рецепту з перловою крупою. Суп виходить дуже насиченим і ніжним. Приправи надають йому гострі і кислі відтінки. Різноманітність інгредієнтів робить цей суп дуже смачним і наваристим.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Час приготування: 40 хвилин.

Порцій – 7.

Склад:

  • Свинина – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Перловка – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Морква – 1 шт.
  • Томатна паста – 4 ст. л.
  • Помідори – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – за смаком.

Процес приготування:

1. 150 грам перлової крупи потрібно перебрати і кілька разів промити. Перекладаємо її в невелику миску і заливаємо гарячою водою, яку необхідно закип’ятити заздалегідь. Залишаємо перловку на 20 хвилин, щоб вона запарилась. Це дозволить нам зменшити час варіння крупи.

2. До вибору свинини необхідно підійти відповідально. М’ясо повинно бути рожевим і без темних плям. Якщо є можливість, беріть свинину у перевіреної людини. М’ясо вимиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо їх у каструлю. Заливаємо її вміст холодною водою. Ставимо м’ясо на середній вогонь і доводимо вміст до кипіння. Утворену піну знімаємо з допомогою шумівки. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і продовжуємо варити свинину протягом 25 хвилин.

3. Чистимо цибулю і часник. Нарізаємо ці інгредієнти на невеликі шматочки. Ставимо сковороду розігріватися. Додаємо на неї рослинне масло. Кладемо цибулю і часник. Обсмажуємо овочі за появи золотистого кольору і розм’якшення. Не забувайте постійно помішувати. Додаємо до цибулі і часнику томатну пасту. Помідори вимиваємо. Нам необхідно їх почистити. Для цього кладемо томати в гарячу воду, а після знімаємо шкірку. Нарізаємо на невеликі шматочки будь-якої форми. Відправляємо на сковороду до решти інгредієнтів. Перемішуємо заправку для харчо і залишаємо нудитися на маленькому вогні протягом декількох хвилин.

4. Перлову крупу переміщаємо в бульйон до м’яса, слив воду, в якій вона лежала. Коли вміст каструлі закипить, зменшуємо вогонь до. Продовжуємо варити суп протягом 10 хвилин. Картопля вимиваємо і очищаємо від шкірки за допомогою овочечистки. Ріжемо його на кубики. Викладаємо картоплю в бульйон і знову доводимо до кипіння. Варимо суп на маленькому вогні протягом 20 хвилин.

5. Чистимо моркву. Нарізаємо її на невеликі шматочки. Вони можуть бути довільної форми. Ви також можете натерти моркву на тертці. Додаємо її в каструлю.

6. Готову заправку з лука, часнику, помідорів і томатної пасти викладаємо в бульйон. Варимо харчо ще протягом 5-10 хвилин. Додаємо до нього уцхо-сунелі, чорний і червоний перець, аджику і сіль. Ретельно перемішуємо. Зелень промиваємо в холодній воді, прибираємо зайву вологу з допомогою паперових серветок. Подрібнюємо її і додаємо в каструлю. Ще раз ретельно перемішуємо харчо. Даємо йому настоятися протягом 10 хвилин.

7. Харчо подаємо на стіл порційно. Додатково прикрашаємо страву петрушкою або кінзою. Харчо ідеально доповнить свіжий чорний хліб. За бажанням ви можете додати в суп, соус ткемалі, який додасть йому кислуваті відтінки. Це ідеальне блюдо для тих, хто любить експерименти. Швидше спробуйте його приготувати.

Справжній суп харчо з свинини з ткемалі по-грузинськи

Класичний рецепт цього традиційного грузинської страви включає такий обов’язковий інгредієнти, як соус «Ткемалі». Ця родзинка надає супу незвичайний і дуже насичений смак. Якщо ви любите пробувати страви з різних країн, вам варто приготувати цей рецепт.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 1 година 30 хвилин.

Порцій – 8.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Вода – 3 л
  • Ткемалі – 120 гр.
  • Рис – 100 гр.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Помідори – 2 шт.
  • масло – 120 гр.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кінза – за смаком.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 15 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо промиваємо і рубаємо на середнього розміру шматочки. Кладемо м’ясо в каструлю. Додаємо до нього холодну воду. Ви також можете обсмажити яловичину на сильному вогні і тільки потім відправляти її варитися. Доводимо вміст до кипіння. Періодично знімаємо піну, яка утворюється на поверхні бульйону. Це можна зробити шумівкою. Якщо її не виявиться на вашій кухні, використовуйте ложку. М’ясо необхідно варити на невеликому вогні протягом 90 хвилин. Коли мине година, кладемо в каструлю петрушку і сіль на свій смак.

2. Коли м’ясо приготується, викладаємо його з каструлі. Бульйон потрібно процідити. Це можна зробити за допомогою звичайної марлі. Завдяки цьому харчо виходить однорідним. Каструлю необхідно промити і тільки потім знову налити в неї бульйон. Ставимо каструлю на вогонь.

3. Чистимо цибулю та нарізаємо його півкільцями. Ставимо сковороду на плиту, додаємо на неї рослинне масло. Смажимо цибулю до появи золотистої скоринки. Чистимо помідори і ріжемо на невеликі шматочки. Відправляємо томати на сковороду і смажимо заправку ще протягом 7 хвилин. В результаті овочі повинні стати м’якими.

4. Рис бажано вибирати круглої форми з великою кількістю крохмалю. Його необхідно ретельно промити кілька разів. В результаті вода повинна бути прозорою. Заливаємо рис водою і даємо йому постояти на протязі 10-20 хвилин. Волоські горіхи необхідно подрібнити. Це можна зробити за допомогою кухонного молотка або використовувати ступку/блендер. Головне зберегти текстуру горіхів і не перетворити їх у борошно.

5. Коли бульйон закипить, повертаємо в нього нарізану свинину, додаємо рис. Продовжуємо варити суп 10 хвилин. Переносимо в бульйон обсмажену цибулю, помідори і чорний перець.

6. У невеликій ємності змішуємо паприку, перець чилі, петрушку, яку потрібно заздалегідь дрібно нарізати, кінзу і ткемалі. Ретельно все перемішуємо і додаємо в бульйон. Через 5 хвилин додаємо в суп часник, який ви можете подрібнити або видавити через прес, 1 чайну ложку хмелі-сунелі, 3 лаврових листа і подрібнені волоські горіхи. Ще раз ретельно перемішуємо суп. Продовжуємо готувати його протягом 10 хвилин. Знімаємо каструлю з плити. Харчо потрібно закрити кришкою і дати йому постояти на протязі 20 хвилин.

7. Готовий суп наливаємо в глибоку тарілку. Оформляємо харчо нарізаною зеленню. Ви можете поєднувати петрушку, кінзу і лавровий лист. Ткемалі надає супу кислі нотки, які чудово поєднуються з іншими спеціями. Тепер ви можете спробувати цей шедевр традиційної грузинської кухні.

Як зварити ароматне харчо з свинини з волоськими горіхами?

Якщо ви любите ситні обіди, то цей апетитний і густий суп доведеться вам за смаком. Єдине, що знадобиться для приготування цього рецепту крім інгредієнтів, – терпіння. Зате в результаті ви отримуєте дуже смачне перше блюдо, яке доведеться з’їсти за один присід.

Час приготування: 2 години 30 хвилин.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Порцій – 4.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Рис білий – 120 гр.
  • Волоський горіх – 70 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник сушений – 1 ст. л.
  • Кориця мелена – 1 щіпка.
  • Коріандр – 0,5 ч. л.
  • Мука кукурудзяна – 1 ст. л.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Перець чорний мелений – 10 шт.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-Сунелі» – 2 ч. л.
  • Зелень — за смаком.
  • Вода – 2 л
  • Томати в соку – 150 гр.

Процес приготування:

1. Заздалегідь підготуйте продукти, які можуть нам знадобитися під час приготування. Добре промиваємо свинину від можливих забруднень. Вибирати м’ясо для страви потрібно відповідально. Якщо є можливість, купуйте його у перевіреного м’ясника. Свинина повинна бути рожевою, чергуються з прошарками сала і м’яса. Якщо на ній присутні темні плями, значить м’ясо вже старе і брати його не рекомендується. Свинину нарізаємо на невеликі шматки, які повинні бути приблизно одного розміру. М’ясо переносимо в каструлю. Додаємо в неї воду, яку обов’язково потрібно посолити. Каструлю ставимо на середній вогонь і чекаємо моменту, коли закипить вода. Не забувайте постійно знімати піну, що утворюється на поверхні бульйону. Вогонь потрібно зменшити. Продовжуємо варити м’ясо протягом 40 хвилин.

2. Волоські горіхи промиваємо і розколюємо. Переносимо їх в ступку, заздалегідь перевіривши, щоб до них не потрапила шкаралупа. Подрібнюємо горіхи. Ви також можете скористатися блендером або звичайним кухонним молотком. Постарайтеся не перетворіть горіхи в борошно.

3. 120 грам рису кілька разів добре промиваємо. Переносимо його в бульйон. Знову доводимо до кипіння. Варити потрібно на середньому вогні протягом 20 хвилин. Не забувайте помішувати, щоб крупа не утворювала грудки.

4. Цибуля промиваємо, очищаючи його від піску та інших забруднень. Знімаємо з нього лушпиння. Гострим ножем нарізаємо на маленькі шматочки. Ставимо сковороду на плиту. Не забудьте змастити її олією. Кладемо на сковороду цибулю і смажимо до золотистого відтінку. До нього додаємо кукурудзяне борошно, волоські горіхи, лаврові листочки, а також чорний перець і коріандр. Ретельно перемішуємо. Отриману суміш додаємо до м’ясного бульйону.

5. Заздалегідь підготуйте всі необхідні спеції. У каструлю додаємо корицю, хмелі-сунелі і червоний мелений перцем. Ретельно перемішуємо. Продовжуємо варити харчо на маленькому вогні протягом 10 хвилин. Слідкуйте за ступенем готовності супу, так як ви ризикуєте зробити його занадто густим.

6. Помідори у власному соку необхідно розім’яти в пюре. Зробити це можна за допомогою звичайної виделки Ви також можете використовувати блендер. Зелень промити в холодній воді. Зайву вологу можна прибрати паперовими рушниками. Подрібнюємо ножем. Ви можете вибрати будь-яку зелень на свій смак, проте краще всього брати кинзу і петрушку. Додаємо ці інгредієнти в каструлю. Заважаємо її вміст протягом декількох хвилин. В кінці додаємо в бульйон сушений часник. Доводимо харчо до кипіння, постійно помішуючи наш суп.

7. Після приготування знімаємо каструлю з вогню. Даємо супу постояти 15 хвилин і трохи охолонути. За цей час смак спецій стане ще більш насиченим, і харчо отримає неймовірний аромат. Суп необхідно подавати порційно, в невеликих, але глибоких тарілках. Ви можете прикрасити страву подрібненою зеленню і горіхами. З’їдати харчо необхідно, коли суп ще гарячий, за один присід. Якщо він буде довго стояти, то рис в супі перетвориться на кашу. Тому швидше накривайте на стіл і пробуйте це ароматне блюдо.