Щі із квашеної капусти – 10 покрокових рецептів приготування з фото

Щі із квашеної капусти – страва, яка подобається багатьом. Завдяки кислій капусті суп набувають незвичайний смак з кислинкою. Пропонуємо 10 варіантів приготування щів з різним м’ясом, пісний варіант з грибами, як приготувати в мультиварці, в духовці, а також традиційний староруський рецепт.

Як приготувати щі з квашеної капусти за класичним рецептом?

Яловичий бульйон і квашена капуста надають супу насичений смак з кислинкою. Також в щі додається часник, кмин, кріп і петрушка, які ідеально поєднуються з усіма улюбленим супом.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Яловичина 500 гр. на кістки
  • Квашена капуста-500 гр.
  • Картопля 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Селера 50 гр.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 5 гілок
  • Кріп 5 гілок
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Кмин 1 щіпка
  • Кріп 1 щіпка
  • Перець запашний 5 горошин
  • Сіль за смаком
  • Вода 2 л

Процес приготування:

  1. Щоб зварити щі з квашеної капусти, наливаємо в каструлю 2 літра холодної води і кладемо туди м’ясо. На великому вогні доводимо до кипіння. В цей час очищаємо одну морквину та цибулину. Після того як бульйон закипить, зменшуємо вогонь. Знімаємо утворену піну і додаємо овочі. Варимо протягом півтора годин.
  2. Віджимаємо квашену капусту нарізаємо невеликими шматочками по півтора-два див. На сковороді розігріваємо 1 ст. л. вершкового масла і викладаємо на неї капусту разом з 1 ст. л. томатної пасти. Посипаємо все кмином і тушкуємо під кришкою близько 30 хвилин.
  3. Іншу моркву та цибулю очищаємо і шаткуємо. В іншу сковороду наливаємо олію і відправляємо туди овочі. Посипаємо насінням кропу і чорним перцем. Обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин. До засмажки додаємо томатну пасту і готуємо ще кілька хвилин. Знімаємо сковороду з вогню.
  4. Очищаємо картоплю й нарізаємо невеликими кубиками. Зелень подрібнюємо. Часник дрібно нарізаємо або тиснемо. Виймаємо з бульйону м’ясо, знімаємо з кістки і нарізаємо. Готовий бульйон проціджуємо через сито або марлю і перелити в чисту каструлю. Доводимо його до кипіння.
  5. До бульйону додаємо картоплю і м’ясо. Варимо близько 10 хвилин. Тепер додаємо зажарку, капусту, перець, часник і лавровий лист. Доводимо суп до кипіння і варимо 6 хвилин. Додаємо сіль за смаком.
  6. Кладемо подрібнену зелень і варимо на невеликому вогні пару хвилин. Знімаємо готові щі з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на півгодини.

Приємного апетиту!