Суп на обід – це універсальне блюдо, радити яке нам починають ще з дитинства. Своїми корисними властивостями він миттєво підкупив всіх тих, хто стежить за харчуванням, а його смак рішуче не залишив шансів всім любителям смачно поїсти. Тому суп так швидко увійшов в наш раціон і закріпився там.
Смачний суп з галушками на курячому бульйоні
Домашній суп і суп з магазинних пакетиків – це небо і земля, але через небажання витрачати час на приготування іноді ми вибираємо шлях найменшого опору. Однак цей рецепт займе не так багато часу, але сповна віддячить вам чудовим результатом: наваристим смачним супом з галушками.
Інгредієнти на
5 порц.
- Курка 500 гр.
- Морква 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Вода 1 л
- Лавровий лист 1 шт.
- Сіль 20 гр.
- Перець чорний мелений 20 гр.
- Зелень 20 гр.
- Борошно пшеничне 100 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло рослинне 20 мл
Процес приготування:
- Як зварити смачний суп на курячому бульйоні? Наповнюємо водою каструлю і закладаємо в неї курятину. Якщо хочете наваристий бульйон, то краще використовувати не грудку, а крила або стегна. Ставимо на плиту на малий вогонь, щоб після закипання бульйон не булькав, і чекаємо появи пінки: обов’язково знімаємо її. Туди ж до м’яса можна кинути цибулину і теж зварити. Під кінець варіння додаємо сіль. Приблизний час, необхідний для варки, – це 30-40 хв. Бульйон повинен вийде прозорим.
- Чистимо цибулю та нарізаємо на невеликі кубики. Морква також очищаємо і нарізаємо, але вже довгастої соломкою. В цей час бульйон продовжує просочуватися смаком м’яса і вже скоро буде готовий, а ми розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Смажимо на ній цибулю з морквою.
- Дістаємо з каструлі куряче м’ясо і прибираємо з нього кістки, потім відправляємо назад. Миємо та очищаємо картоплю, перетворюємо його в нарізані кубики або часточки і додаємо в каструлю на вогні. В цей час робимо галушки.
- Просіваємо борошно і висипаємо її в ємність. До неї додаємо яйця і сіль. Як слід замішуємо: тісто вийде трохи рідким, а не тугим. Ліпимо вареники.
- За 10 хв. після того, як ми відправили варитися картоплю, доповідаємо галушки і засмажку з цибулі і моркви в бульйон. У гарячому суп галушки помітно збільшаться, тому спочатку їх потрібно ліпити невеликими. Пробуємо на смак і додаємо сіль, лавровий лист і перець. Варимо ще 5 хв, додаємо зелень. Після цього суп з галушками на курячому бульйоні вже може радувати вас своїм смаком, наваром і ароматом. Приємного апетиту!
Швидкий і простий рецепт курячого супу з картоплею
Це страва міцно увійшло в наше життя і закріпилося в ній у великій кількості варіацій. Рецепт з картоплею тим не менше вважається одним з класичних і традиційних: картоплю додаємо насиченості і калорійності страви, а значить дозволить ще довше не згадувати про почуття голоду.
Час приготування: 50 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Вода – 1 л
- Лист лавровий – 2 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Перець чорний мелений – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
Процес приготування:
1. Вимиваємо куряче філе, висушуємо його, зрізаємо плівку і нарізаємо досить крупно. Викладаємо в каструлю, наповнюємо її водою і варимо. Доводимо до кипіння і знімаємо піну.
2. У киплячий бульйон потрібно додати цибулю. Очищаємо його і нарізаємо, але вкидываем в бульйон тільки половину. Варимо близько 15-20 хв. Другу половину цибулі дрібно нарізаємо: так само чинимо з часником та морквою.
3. Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо подрібнену цибулю, а через пару хвилин і разом з морквою. Також додаємо до них часник і лавровий лист. Перемішуємо і смажимо ще кілька хвилин.
4. Миємо, очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками або смужками. Додаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 10 хв. Засипаємо сіль, перець, спеції.
5. В кінці додаємо заготовлену зажарку і варимо ще зовсім трохи. Даємо супу настоятися, а інгредієнтів просочитися. Смачний суп готовий. Приємного апетиту!
Як зварити легкий суп на курячому бульйоні з рисом?
Такий суп гранично простий у виконанні: мало того, що він готується на швидку руку, так ще і з тих інгредієнтів, які завжди є вдома. Тому цей рецепт стане вам у нагоді ще не раз, тим більше після того, як ви спробуєте той легкий і ніжний, але корисний і незмінно смачний суп з рисом.
Час приготування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Рис – 4 ст. л.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Вода – 2 л
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Промиваємо курку, очищаємо, знімаємо зайве і поміщаємо в каструлю з водою. Ставимо на малий вогонь. Додаємо лавровий лист, спеції і сіль. Також для підсилення смаку можна додати половину почищеної лука. Варимо бульйон до кипіння: це займе від 40 до 50 хв.
2. Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву натираємо, використовуючи тертку побільше. Натерту моркву з цибулею підсмажити на сковороді, змоченим рослинною олією. Індикатором готовності стане напівпрозорий цибулю і золота скоринка.
3. Після того, як м’ясо зварилося, дістаємо його і відокремлюємо від кісток, нарізаємо на великі шматки. Лавровий лист і цибулю можна викинути. Повертаємо м’ясо в каструлю.
4. У киплячий бульйон додаємо рис. Миємо та очищаємо картоплю, нарізаємо його довільної форми і теж закидаємо в бульйон. Солимо й залишаємо на вогні ще на 10 хв.
5. Останній добавкою в бульйон стане зажарка. Спробуйте суп на смак і, якщо треба, додайте спеції і сіль. Варимо ще хвилин 7-10, після чого суп з рисом буде остаточного готовий. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування курячого супу з вермішеллю
Легкий і швидкий суп стане справжнім порятунком для будь-якої господині, тому що швидко потрапить всім вимогам: смачний, ароматний, ситний, насичений і корисний. Особливістю цього рецепту є додавання вермішелі, яка ще більше поліпшить суп і зробить його більш різноманітним.
Час приготування: 1 ч. 25 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 7.
Склад:
- Вода – 2 л
- Курка – 700 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Вермішель – 150 гр.
- Зелень – 30 гр.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
Процес приготування:
1. Поставте каструлю, наповнену водою на вогонь. Покладіть в неї промиту частину курки. Варіть на середньому вогні близько 40 хв. Чекайте закипання зніміть піну, яка утворилася. Поки чекаєте, можете зайнятися овочами. Помийте і очистіть моркву і цибулю. Подрібніть моркву і цибулю, хоча його можна покласти і цілком, щоб потім вийняти і викинути.
2. Довільно наріжте помитий і очищений картопля. Заготовте зелень: подрібніть, наприклад, кріп або петрушку.
3. Коли курка отварится, дістаньте м’ясо і відокремте його від кісток. Процідіть бульйон, щоб суп згодом був прозорим. М’ясо без кісток покладіть назад у каструлю. Бульйон поверніть на вогонь: він буде вариться до кипіння.
4. У киплячий бульйон засипаємо нарізані моркву, цибулю і картоплю. Варимо ще близько 20 хв. Після того, як картопля і морква стануть м’якими, додаємо вермішель (вона готується швидше) і подрібнену зелень. Додаємо сіль і спеції.
5. Варимо ще 5 хв на малому вогні. Даємо супу трохи постояти, насититися, після чого подаємо до столу. Приємного апетиту!
Наваристий суп з галушками на курячому бульйоні
Цей суп відрізняється своєю насиченістю і ситністю: він дуже наваристий і досить калорійний, але зате забезпечить енергією на більшу частину дня. Процес приготування простий і зрозумілий, а результат по-справжньому порадує всіх любителів добре, багато і смачно поїсти, тому швидше пробуйте.
Час приготування: 1 год 15 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Вода – 2 л
- Курка – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 1 зуб.
Для галушок:
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 5 ст. л.
- Сіль – 10 гр.
Процес приготування:
1. Наповнюємо водою каструлю і закладаємо в неї куряче м’ясо. Якщо хочете наваристий бульйон, то краще використовувати не грудку, а крила або стегна. Ставимо на плиту на малий вогонь, щоб після закипання бульйон не булькав, і чекаємо появи пінки: обов’язково знімаємо її. Туди ж до м’яса можна кинути цибулину і теж зварити. Під кінець варіння додаємо сіль. Приблизний час варіння 30-40 хв. Бульйон повинен вийде прозорим.
2. Миємо, очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками або смужками. Додаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 10 хв. Дістаємо з каструлі куряче м’ясо і прибираємо з нього кістки.
3. Чистимо цибулю та нарізаємо на невеликі кубики. Морква також очищаємо і нарізаємо, але вже довгастої соломкою. В цей час бульйон продовжує просочуватися смаком м’яса і вже скоро буде готовий, а ми розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Смажимо на ній цибулю з морквою.
4. Коли картопля довариться, додаємо в каструлю м’ясо і цибулю з морквою. Засипаємо спеції, сіль і зелень, якщо хочете.
5. Готуємо галушки. У ємності змішуємо яйце, сіль і борошно. Добре збиваємо і перемішуємо. Замішуємо тісто, воно повинно вийде м’яке, а не туге, але може трохи прилипати до рук.
6. Потім від тесту відщипуємо шматок, робимо його будь-якої форми (можна скачати кулю) і закидаємо в суп. Коли галушки спливуть, це буде означати, що суп вже готовий. Даємо йому трохи настоятися і можемо подавати до столу. Приємного апетиту!
Ніжний і легкий курячий суп з кольоровою капустою
Цей суп визнаний самим легким і ніжним серед своїх аналогів, а тому відмінно підійде для розвантажувального дня або людям з обмеженнями в їжі. Також цей суп із задоволенням їдять діти, а мами з таким же задоволенням його готують, адже він не тільки смачний, але і дійсно корисний.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста цвітна – 250 гр.
- Курка – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Помідор – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Каррі – 0,5 ч. л.
- Вода – 1,5 л
- Сіль – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Наповнюємо водою каструлю і закладаємо в неї куряче м’ясо. Якщо хочете наваристий бульйон, то краще використовувати не грудку, а крила або стегна. Ставимо на плиту на малий вогонь, щоб після закипання бульйон не булькав, і чекаємо появи пінки: обов’язково знімаємо її. Приблизний час варіння 30 хв. Після цього дістаємо з каструлі куряче м’ясо. Його ви зможете з’їсти окремо.
2. Миємо, очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками або смужками. Додаємо нарізану картоплю в бульйон і варимо 10 хв. Засипаємо сіль.
3. Готуємо зажарку. Очищаємо і нарізаємо овочі. Моркву натираємо, використовуючи тертку побільше. Натерту моркву з цибулею підсмажити на сковороді, змоченим рослинною олією. Індикатором готовності стане м’якість овочів, напівпрозорий цибулю і золота скоринка. Після цього додаємо нарізаний перець і помідор без шкірки. Щоб акуратно зняти її, зробіть надріз в одному місці хрест-навхрест і опустіть помідор в окріп. Обсмажуємо овочі.
4. Коли картопля закипить, додаємо цвітну капусту: її попередньо потрібно розібрати на суцвіття. Варимо суп, поки всі овочі не будуть готові.
5. Під кінець додаємо зажарку і подрібнену зелень. Вимикаємо газ і даємо супу постояти 10 хв. Після цього він остаточно готовий до того, щоб з нього зняли пробу. Приємного апетиту!
Грибний суп з печериць на курячому бульйоні
Курку та гриби – вже знайоме і улюблене поєднання продуктів. Воно настільки вкоренилася, що вже хочеться чогось більш незвичного: наприклад, курячого супу з печерицями. Цей рецепт не займе багато часу, але зате познайомить з новим смаком вже відомого продуктового дуету.
Час приготування: 1 ч. 5 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Печериці – 400 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
- Лист лавровий – 2 шт.
Процес приготування:
1. Поставте каструлю, наповнену водою на вогонь. Покладіть в неї промиту частину курки. Варіть на середньому вогні близько 30 хв. Чекайте закипання зніміть піну, яка утворилася.
2. Печериці промийте і викладіть на паперовий рушник або серветку, щоб позбутися від непотрібної вологи. Наріжте гриби і цибулю на довгасті пластинки, натріть моркву, використовуючи тертку дрібніші. Змастіть рослинною олією сковороду і викладіть на неї тільки печериці. Обсмажуйте протягом 5 хв, після чого перемішайте і обсмажте ще хвилин 7.
3. На іншій сковороді за аналогічним принципом обсмажте моркву з цибулею.
4. Дістаньте м’ясо з каструлі, позбавтеся від кісток і наріжте її на шматки. М’ясні шматки поверніть в бульйон і туди ж додайте картоплю. Чекайте закипання, а потім знизьте вогонь. Зараз можна підсолити, додати спеції, лавровий лист і, якщо хочете, зелень.
5. Коли картопля звариться і стане м’яким, засипте печериці і моркву з цибулею. Варіть ще близько 7 хв. Після цього суп буде готовий. Приємного апетиту!
Дієтичний овочевий суп на курячому бульйоні
Цей суп відмінно підійде всім тим, хто не хоче наїдатися, а хоче зберегти фігуру і гарне самопочуття. Легкий, літній, низькокалорійний овочевий суп стане порятунком як в жаркий літній день, так і в дощову холодну пору, оскільки він поверне вам ситість і віддасть свою користь від м’яса і овочів.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Вода – 1,5 л
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – 20 гр.
Процес приготування:
1. Промиваємо курку, очищаємо, знімаємо зайве і поміщаємо в каструлю з водою. Самий прозорий бульйон виходить на курячих ніжках, але в цілому можна використовувати будь-яку частину курки. Ставимо на малий вогонь. Варимо близько 30 хв. Після цього дістаємо м’ясо і розбираємо. Якщо хочете, покладіть його назад в бульйон або можете з’їсти як окрему страву. Бульйон повертаємо на вогонь.
2. Миємо та очищаємо моркву, нарізаємо її як завгодно. Бажано саме нарізати, а не натерти. Відправляємо її варитися хвилин на 15.
3. Нарізаємо цибулю на півкільця: вони не повинні бути дрібними. Також нарізаємо картоплю: не подрібнюйте його. Дрібні інгредієнти швидше розварюються і менш помітні у готовому блюді.
4. Через 15 хвилин після моркви додаємо в бульйон цибулю. Варимо його хвилин 5, а потім засипаємо нарізану картоплю. Варимо до готовності останнього інгредієнта.
5. Пробуємо суп і, якщо треба, додаємо сіль і спеції. Зелень нарізаємо дрібно і засипаємо в суп. Даємо йому закипіти, вимикаємо вогонь і чекаємо хвилин 7-10, щоб суп ще трохи настоявся. Після цього страву можна роздавати на пробу. Приємного апетиту!
Дуже смачний гороховий суп на курячому бульйоні
Суп на курячому бульйоні корисний абсолютно для всіх, але хочеться бачити в ньому якийсь інгредієнт, який зробить цей суп не тільки корисним, але і смачним. Таким інгредієнтом в нашому випадку став горох. Він додасть супу насиченості і трохи збільшить час приготування, але воно того варто.
Час приготування: 1 ч. 20 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Горох – 1,5 склянки
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Бульйон курячий – 2 л
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Чистимо цибулю та нарізаємо на невеликі шматки. Морква також очищаємо і нарізаємо, але вже на кругляш. Розігріваємо сковороду і змащуємо її рослинним маслом. Пасеруємо на ній цибулю з морквою.
2. Миємо, очищаємо картоплю й нарізаємо його кубиками або смужками. Картоплю кладемо в каструлю, наповнюємо її наполовину заготовленим курячим бульйоном.
3. В іншу каструлю засипаємо горох і заливаємо на 30 хв. теплою водою. Після цього відправляємо його варитися. Для прискорення процесу можна додати 0,5 ч. л. соди. Потім збиваємо блендером до однорідної консистенції.
4. У каструлю додаємо горохову масу, засипаємо сіллю, перцем і, якщо хочете, подрібнену ножем зелень.
5. Варимо суп до готовності, яку визначаємо за картоплі і моркви. Коли суп буде готовий, даємо йому трохи настоятися, після чого розливаємо по тарілках. Приємного апетиту!
Як зварити запашну сирний суп на курячому бульйоні?
Простий в приготуванні, але неймовірно смачний суп на курячому бульйоні. Незважаючи на кількість рецептів, цей суп не переплутаєш ні з чим, тому що в його складі є інгредієнт, який манить буквально всіх: сир. Саме він робить цей суп неповторним та таким незвичайним, але незмінно смачним.
Час приготування: 1 год 10 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Вода – 1,5 л
- Сир – 40 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – 20 гр.
- Спеції – 20 гр.
- Базилік – 5 шт.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Поставте каструлю, наповнену водою на вогонь. Покладіть в неї промиту частину курки. Варіть на середньому вогні близько 30 хв. Чекайте закипання зніміть піну, яка утворилася. Після закінчення варіння дістаньте м’ясо з каструлі, позбавтеся від кісток і наріжте її на шматки. М’ясні шматки поверніть у бульйон або відкладіть в сторону, щоб з’їсти їх як самостійну страву.
2. Моркву наріжте досить великою соломкою, цибулю розрізати на дві половини. Закиньте ці інгредієнти в бульйон. Також додайте пару листя базиліка.
3. Помийте, очистіть картоплю і наріжте його кубиками або смужками – як завгодно. Картопля також відправте в каструлю і варіть 20 хвилин.
4. Коли картопля звариться, заберіть з каструлі базилік і цибулю. Натріть сир краще використовувати дрібну тертку.
5. Всипте в суп спеції, сіль і, якщо хочете, зелень. Додайте вже потертий сир і накрийте кришкою, залишивши невеликий отвір. Дочекайтеся, поки суп прокипить пару хвилин, і вимкніть плиту. Суп трохи охолоне, і його можна буде подавати до столу. Приємного апетиту!