Буряник – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Буряк – це популярний і улюблений багатьма суп, який можна подавати як у холодному, так і гарячому вигляді. Є багато варіантів приготування апетитного буряка. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний холодний буряк

Класичний холодний буряк – це дуже смачне та легке частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Буряк – ½ кг
  • Яйце куряче – 8 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Кріп – 4 гілки
  • Цибуля зелена – 4 стебла
  • Кефір – 1.5. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Класичний буряк готується дуже просто. Буряк добре промиваємо за допомогою щітки, потім загортаємо в фольгу і відправляємо в розігріту до 190° духовку на 1 годину.

Даємо бурякам повністю охолонути, очищаємо її від шкірки і натираємо на великій тертці. Перекладаємо в каструлю та заливаємо питною водою.

Встановлюємо каструлю з буряком на помірний вогонь та доводимо до кипіння. Відварюємо 5 хвилин і потім даємо повністю охолонути. Далі забираємо в холодильник на 1 годину.

Відварюємо та очищаємо курячі яйця. Чотири яйця дрібно рубаємо ножем, інші обробляємо на половинки. Вони стануть у пригоді для подачі.

Промиваємо огірки та натираємо їх на великій тертці. Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.

У каструлі до буряків вливаємо кефір, додаємо подрібнені огірки та зелень, солимо і перемішуємо, за бажанням додаємо цукор.

Класичний холодний буряк готовий. Подавайте до столу та спробуйте!