Буряник – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Буряк – це популярний і улюблений багатьма суп, який можна подавати як у холодному, так і гарячому вигляді. Є багато варіантів приготування апетитного буряка. Найкращі кулінарні варіанти ми зібрали для вас у нашій перевіреній добірці із десяти смачних рецептів з покроковими фотографіями.

Класичний холодний буряк

Класичний холодний буряк – це дуже смачне та легке частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Буряк – ½ кг
  • Яйце куряче – 8 шт.
  • Огірок – 3 шт.
  • Кріп – 4 гілки
  • Цибуля зелена – 4 стебла
  • Кефір – 1.5. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок – за смаком

Процес приготування:

Класичний буряк готується дуже просто. Буряк добре промиваємо за допомогою щітки, потім загортаємо в фольгу і відправляємо в розігріту до 190° духовку на 1 годину.

Даємо бурякам повністю охолонути, очищаємо її від шкірки і натираємо на великій тертці. Перекладаємо в каструлю та заливаємо питною водою.

Встановлюємо каструлю з буряком на помірний вогонь та доводимо до кипіння. Відварюємо 5 хвилин і потім даємо повністю охолонути. Далі забираємо в холодильник на 1 годину.

Відварюємо та очищаємо курячі яйця. Чотири яйця дрібно рубаємо ножем, інші обробляємо на половинки. Вони стануть у пригоді для подачі.

Промиваємо огірки та натираємо їх на великій тертці. Зелень промиваємо, обсушуємо та дрібно нарізаємо.

У каструлі до буряків вливаємо кефір, додаємо подрібнені огірки та зелень, солимо і перемішуємо, за бажанням додаємо цукор.

Класичний холодний буряк готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Класичний гарячий буряк з м’ясом

Класичний гарячий борщ з м’ясом відрізняється насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий легкий суп нікого не залишить байдужим та стане чудовою ідеєю для вашого сімейного обіду. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 200 гр.
  • Яловичина на кістки – 250 гр.
  • Картопля – 250 гр.
  • Морква – 70 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 60 гр.
  • Олія – ​​40 мл.
  • Оцет 9% – 1 ст.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – 4 гілки.
  • Цукор – 1 щіпка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Промиваємо яловичину і кладемо в каструлю. Заливаємо водою та доводимо до кипіння. Потім солимо до смаку, вогонь зменшуємо і продовжуємо варити під кришкою близько 60 хвилин.

Крок 3. Дістаємо яловичину з бульйону та повністю остуджуємо її.

Крок 4. Очищаємо картоплю та ріжемо середніми кубиками.

Крок 5. Викладаємо картоплю у м’ясний бульйон і відварюємо на помірному вогні протягом 10 хвилин після закипання.

Крок 6. Натираємо на великій тертці моркву та подрібнюємо цибулю.

Крок 7. Обсмажуємо цибулю з морквою на олії близько 5 хвилин.

Крок 8. Очищаємо від шкірки буряки і натираємо їх на великій тертці.

Крок 9. Буряк викладаємо в сковороду з цибулею та морквою. Вливаємо оцет. Його додавання допоможе зберегти яскравий колір буряка. Солимо і перчимо на смак. Додаємо трохи цукру.

Крок 10. Виливаємо сюди 80 мл. води та гасимо на невеликому вогні близько 10 хвилин. Буряк повинен стати м’яким.

Крок 11. М’ясо, що остигло, відокремлюємо від кісток і розбираємо на волокна.

Крок 12. У бульйон зі звареною картоплею відправляємо овочеву засмажку разом із лавровим листом та м’ясом. Через 5 хвилин лавровий лист забираємо. Вимикаємо вогонь та залишаємо частування під кришкою ще на 5 хвилин.

Крок 13. Класичний гарячий борщ з м’ясом готовий. Розливайте по тарілках, прикрашайте подрібненим кропом та подавайте до столу!

Холодний буряк на кефірі

Холодний бурячок на кефірі – це напрочуд смачне і легке частування для яскравого обіду в родинному колі. Порадуйте себе та близьких апетитним овочевим супом, який нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 3 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Вода – 1,5л.
  • Кефір – 1 л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Огірок – 2 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Цукор – до смаку.
  • Яйце – до смаку.
  • Сметана – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Кип’ячену охолоджену воду перемішуємо з кефіром. Овочі заздалегідь відварюємо до готовності.

Крок 2. Відварені буряки очищаємо від шкірки і натираємо на великій тертці.

Крок 3. Відправляємо тертий буряк у каструлю з кефіром та водою. Додаємо сюди сіль та цукор за смаком.

Крок 4. Відварену картоплю ріжемо невеликим кубиком і також відправляємо в каструлю.

Крок 5. Невеликими смужками обробляють огірки. За бажання з них можна зняти шкірку.

Крок 6. Промиваємо та обсушуємо зелену цибулю. Дрібно рубаємо його ножем.

Крок 7. Так само робимо і з кропом.

Крок 8. Слідом подрібнюємо петрушку.

Крок 9. Огірки та зелень викладаємо в каструлю із вмістом. Добре все перемішуємо.

Крок 10. Холодний буряк на кефірі готовий. Розливайте по тарілках і подавайте до столу, доповнивши половинками яєць та сметаною.

Холодний буряк на воді

Холодний буряк на воді – це неймовірно смачний і простий у виконанні частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 0,5 кг.
  • Огірок – 300 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Оцет винний – 2 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Для подачі:

  • Сметана – до смаку.
  • Гірчиця – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Буряк добре промиваємо, обертаємо у фольгу і відправляємо в розігріту до 180° духовку на 40 хвилин.

Крок 2. Запечені буряки повністю остуджуємо, потім очищаємо від шкірки.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця та охолоджуємо у холодній воді. Очищаємо від шкаралупи.

Крок 4. Відварені очищені яйця ріжемо дрібним кубиком.

Крок 5. Промиваємо огірки і нарізаємо таким же кубиком.

Крок 6. Промиваємо і обсушуємо зелень, потім шаткуємо її ножем.

Крок 7. Усі подрібнені продукти відправляємо у каструлю. Сюди ж викладаємо терті на великій тертці буряки.

Крок 8. Заливаємо вміст каструлі холодною кип’яченою водою. Сюди ж відправляємо оцет, сіль, цукор та чорний мелений перець. Перемішуємо вміст.

Крок 9. Холодний буряк на воді готовий. Подавайте до столу, доповнивши сметаною та гірчицею!

Гарячий буряк з куркою

Гарячий борщ з куркою виходить неймовірно поживним, смачним і апетитним. Подавайте його на обід зі сметаною та іншими доповненнями. Така страва точно урізноманітнить ваше меню. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Курка – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сметана – до смаку.
  • Кріп – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі очищаємо від шкірки та промиваємо.

Крок 2. Шматок курки кладемо у велику каструлю та заливаємо її водою. Ставимо на плиту, відварюємо до готовності курки та утворення бульйону. У процесі знімаємо піну, наприкінці варіння солимо.

Крок 3. У цей час дрібно ріжемо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 4. Соломкою обробляємо буряки. Її також можна натерти на великій тертці.

Крок 5. Цибулю та моркву обсмажуємо на олії до м’якості.

Крок 6. Сюди ж викладаємо буряки і добре все обсмажуємо. Додаємо томатну пасту та вливаємо трохи гарячого бульйону. Закриваємо кришкою, залишаємо нудитися до м’якості буряка.

Крок 7. Почищену картоплю ріжемо кубиком і відправляємо його в гарячий курячий бульйон.

Крок 8. Варимо 5 хвилин, потім відправляємо сюди обсмажені овочі. Даємо супу ще раз закипіти. Наприкінці додаємо лавровий лист та подрібнену зелень.

Крок 9. Гарячий борщ з куркою готовий. Розливайте по тарілках та спробуйте!

Холодний буряк з ковбасою

Холодний буряк з ковбасою порадує вас цікавим смаком та апетитним зовнішнім виглядом. Такий легкий суп нікого не залишить байдужим та стане ідеальним кулінарним рішенням для вашого обіду. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте наш перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Буряк – 0,8 кг.
  • Вода – 2 л.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Картопля – 300 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірок – 200 гр.
  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 2 гілки.
  • Сметана – 100 грн.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо буряки і натираємо їх на великій тертці. Заливаємо водою та доводимо до кипіння на маленькому вогні.

Крок 2. У буряк додаємо яблучний оцет та цукор. Добре перемішуємо і гасимо на слабкому вогні під кришкою 30 хвилин. Додавання оцту дозволить зберегти насичений колір овочів. Після варіння залишаємо заготовку остигати і потім прибираємо в холодильник до подачі.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця та картопля.

Крок 4. Невеликим кубиком обробляємо відварену картоплю, промиті огірки та варену ковбасу. На кілька частин обробляємо відварені очищені яйця.

Крок 5. У глибоку миску складаємо картоплю, ковбасу та огірок. Сюди відправляємо подрібнену зелень.

Крок 6. Доповнюємо заготівлю сіллю, перцем та сметаною. Ці продукти викладаємо в охолоджені буряки з водою. Перемішуємо. Відварені яйця додаємо перед подачею.

Крок 7. Холодний буряк з ковбасою готовий. Подавайте до столу!

Буряк з м’ясом та яйцем

Буряк з м’ясом і яйцем виходить напрочуд смачним, ситним і апетитним. Подавайте його до обіду, щоб урізноманітнити меню та яскраво прикрасити стіл. Така страва нікого не залишить байдужою. Для приготування обов’язково використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт.
  • Свинина – 300 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо свинину та ріжемо її середніми шматками. Заливаємо водою в каструлі і відварюємо до готовності, періодично забираючи піну.

Крок 2. Очищаємо цибулю і ріжемо її дрібним кубиком.

Крок 3. Очищену морквину натираємо на великій тертці.

Крок 4. Цибулю з морквою обсмажуємо на олії до золотистого відтінку.

Крок 5. Відварюємо та остуджуємо курячі яйця. Очищаємо їх від шкаралупи та ріжемо кубиком.

Крок 6. Очищаємо від шкірки картопля, промиваємо її і також обробляємо кубиком. Кладемо картоплю в м’ясний бульйон і варимо до готовності.

Крок 7. Очищені буряки натираємо на тертці і також відправляємо в суп. Відразу ж викладаємо обсмажену цибулю з морквою, додаємо яйця, сіль та чорний мелений перець. Варимо 5 хвилин, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві під кришкою.

Крок 8. Буряк з м’ясом та яйцем готовий. Розливайте по тарілках та пригощайтеся!

Буряк з картоплею

Буряк з картоплею – це дуже смачне і нескладне у виконанні частування для вашого домашнього обіду. Приготувати такий апетитний та яскравий суп зможе кожен. Для цього використовуйте наш перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Урізноманітнюйте своє звичне меню!

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.
  • Оцет 9% – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Варену ковбасу обробляють невеликим кубиком.

Крок 2. Промитий огірок також рубаємо ножем.

Крок 3. Відварюємо курячі яйця, остуджуємо та очищаємо їх від шкаралупи. Потім подрібнюємо.

Крок 4. Картоплю попередньо відварюємо в мундирі, очищаємо її від шкірки і ріжемо невеликим кубиком.

Крок 5. Усі корисні інгредієнти складаємо у глибоку миску. Заливаємо це все холодною кип’яченою водою, доповнюємо сіллю, оцтом, майонезом та подрібненою зеленню.

Крок 6. Попередньо відварений і остуджений буряк натираємо на великій тертці. Викладаємо її у загальну заготівлю. Акуратно все перемішуємо.

Крок 7. Буряк з картоплею готовий. Частуйтесь!

Класичний охолодник по-білоруськи

Класичний охолодник по-білоруськи – це яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього обіду, яке нікого не залишить байдужим. Приготувати такий апетитний і яскравий суп не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк з бадиллям – 600 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Оцет 6% – 1 ст.
  • Огірок – 3 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Сметана – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо під водою буряки разом з бадиллям.

Крок 2. Буряк очищаємо та ріжемо невеликим кубиком.

Крок 3. Кип’ятимо воду і опускаємо буряк. Відразу ж вливаємо оцет і варимо кілька хвилин. Оцет дозволить зберегти насичений колір овочів.

Крок 4. Ріжемо ножем промите бурякове бадилля.

Крок 5. Викладаємо бадилля в каструлю з буряком і варимо ще 5-7 хвилин. Солимо за смаком.

Крок 6. Забираємо заготівлю з вогню і встановлюємо її в ємність з льодом або крижаною водою. Залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Промиваємо цибулю та кріп. Також промиваємо огірки та знімаємо з них шкірку. Відварюємо курячі яйця.

Крок 8. Цибулю та кріп дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і добре розтираємо.

Крок 9. Невеликим кубиком обробляють ковбасу та свіжі очищені огірки.

Крок 10. У глибокому посуді з’єднуємо зелень, ковбасу, огірки та яйця.

Крок 11. Заливаємо все це холодним кефіром.

Крок 12. Сюди ж вливаємо холодні буряки зі шматочками бадилля.

Крок 13. Добре перемішуємо вміст.

Крок 14. Класичний охолодник по-білоруськи готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу, доповнивши сметаною!

Буряк з бадиллям

Буряк з бадиллям відрізняється насиченим смаком і апетитним зовнішнім виглядом. Такий легкий суп нікого не залишить байдужим та стане ідеальним обіднім рішенням для вашого столу. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Яловичина – для бульйону.
  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Бадилля бурякова – 1 пучок.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
  • Спеції – до смаку.
  • Олія – ​​для смаження.
  • Сметана – для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Овочі та зелень попередньо промиваємо під водою. Ставимо варитися м’ясний бульйон.

Крок 2. Очищаємо цибулю, моркву та буряк. Ріжемо продукти невеликою соломкою.

Крок 3. Буряче бадилля і зелена цибуля дрібно рубаємо ножем.

Крок 4. Очищаємо та промиваємо картоплю, потім ріжемо її середнім кубиком.

Крок 5. Цибулю та моркву обсмажуємо на олії до м’якості.

Крок 6. У готовий бульйон викладаємо картоплю і варимо 15 хвилин, потім додаємо буряки і варимо ще 10 хвилин.

Крок 7. Відправляємо в заготівлю бурякове бадилля.

Крок 8. Також додаємо обсмажену цибулю з морквою та зелену цибулю. Солимо блюдо, доповнюємо спеціями. Варимо 5 хвилин, вимикаємо вогонь і даємо настоятися страві.

Крок 9. Буряк з бадиллям готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу зі сметаною!