Сучний суп – 10 простих і смачних рецептів приготування супу з сочевиці з покроковими фото

Сочевичний суп – це неймовірно смачна та ситна страва для вашого домашнього обіду. З додаванням корисної сочевиці можна приготувати різні варіанти апетитних супів. Найкращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній добірці з десяти простих та смачних рецептів приготування з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Смачний суп із червоної сочевиці

Смачний суп із червоної сочевиці – це неймовірно смачне частування для вашого домашнього обіду. Такий продукт порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати такий суп нескладно. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Бульйон м’ясний – 1.5 л.
  • Сочевиця червона – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 80 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Морква – 120 гр.
  • Помідори – 300 гр.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Кмин – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Оливкова олія – ​​30 мл.

Процес приготування:

Як зварити смачний суп із сочевиці? Спочатку приготуємо простий бульйон. Можна використовувати куряче м’ясо з кісточками. Заливаємо продукт водою та доповнюємо спеціями. Варимо до утворення бульйону.

Розігріваємо оливкову олію у сковороді з товстим дном або сотейнику. Висипаємо сюди мелену паприку та подрібнене насіння кмину та коріандру. Швидко обсмажуємо до появи аромату.

Сюди ж викладаємо очищені та подрібнені цибулю та часник. Смажимо всі разом ще 5 хвилин.

Викладаємо соломку очищеної моркви. Смажимо на середньому вогні близько 10 хвилин до м’якості.

Обшпарюємо окропом помідори, потім охолоджуємо в холодній воді. Знімаємо шкірку і ріжемо м’якоть кубиком. Відправляємо в заготівлю зі спеціями та овочами.

Висипаємо сюди червону сочевицю.

Заливаємо все це гарячим курячим бульйоном, який попередньо проціджуємо.

Доводимо суп до кипіння та готуємо на невеликому вогні 20 хвилин, прикривши кришкою. Солимо і доповнюємо перцем до смаку.

Смачний суп сочевий готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

Як зварити суп із зеленої сочевиці

Як зварити суп із зеленої сочевиці, ви дізнаєтесь із нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями. Такий суп вийде дуже смачним, апетитним та корисним. Він ідеально урізноманітнить ваше обіднє меню. Обов’язково беріть на замітку наш простий покроковий рецепт.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена – 1 ст.
  • Картопля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курка – 0,5 шт.
  • Шпинат – 1 пучок.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Курку заливаємо водою і солимо до смаку. Відварюємо до напівготовності.

Крок 2. Зазвичай зелена сочевиця вариться близько 40 хвилин, але якщо ви попередньо замочите її у воді, процес варіння займе не більше 20 хвилин.

Крок 3. Підготовлену зелену сочевицю викладаємо в курячий бульйон, поки курка ще не зварилася до напівготовності. Через 20 хвилин курку можна діставати.

Крок 4. Очищаємо картоплю від шкірки та ріжемо її невеликим кубиком. Викладаємо в суп.

Крок 5. Сюди ж відправляємо натерту на тертці очищену морквину.

Крок 6. Дрібно рубаємо цибулю і відправляємо її в каструлю.

Крок 7. Промиваємо шпинат. Грубі стебла видаляємо.

Крок 8. Підготовлене листя ріжемо тонкими смужками.

Крок 9. Викладаємо зелень наприкінці готування, коли картопля стане м’якою. Сюди ж відправляємо куряче м’ясо, відокремлене від кісток.

Крок 10. Доповнюємо вміст лавровим листком та горошинами запашного перцю. Варимо ще 10 хвилин.

Крок 11. Тепер ви знаєте, як зварити суп із зеленої сочевиці. Беріть на замітку і швидше спробуйте гаряче частування!

Суп-пюре із сочевиці

Суп-пюре із сочевиці – це неймовірно ніжне та смачне частування для вашого домашнього обіду. Страва порадує апетитним зовнішнім виглядом та легкістю. Приготувати оригінальний суп-пюре зможе кожен. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 1 ст.
  • Кабачок – 1 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Сіль – 1 год.
  • Вода – 500 мл.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Перець червоний мелений – 1 щіпка.
  • Зіра мелена – 1 щіпка.
  • Паприка червона мелена солодка – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно рубаємо очищену цибулю і викладаємо її в сотейник з двома столовими ложками оливкової олії.

Крок 2. Промиваємо та очищаємо кабачок. Також ріжемо його кубиками та відправляємо до цибулі. Смажимо всі разом близько 3 хвилин.

Крок 3. Промиваємо та очищаємо від насіння солодкий перець. Дрібно нарізаємо його і відправляємо в сотейник до решти овочів. Томимо ще кілька хвилин.

Крок 4. Дрібно ріжемо зубчики часнику ножем і викладаємо в загальну масу. Смажимо 1 хвилину.

Крок 5. Промиті помідори подрібнюємо у блендері та відправляємо в овочеву заготівлю. Доводимо до кипіння.

Крок 6. У цей час промиваємо червону сочевицю під водою.

Крок 7. Відправляємо сочевицю до сотейника. Виливаємо сюди півлітра води та доповнюємо спеціями. Варимо 20 хвилин|мінути| на повільному вогні після закипання.

Крок 8. Готовий суп прибираємо з вогню і блендером, що перебивається, до однорідного стану. За бажанням можна додати вершки.

Крок 9. Суп-пюре із сочевиці готовий. Розливайте частування по тарілках, присипте меленою паприкою, влийте ложку оливкової олії і подавайте до столу!

Турецький суп із червоної сочевиці

Турецький суп із червоної сочевиці виходить дуже смачним, поживним та апетитним. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати оригінальний суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Томатна паста – 1 ст.л.
  • Олія – ​​4 ст.л.
  • Олія вершкове – 70 гр.
  • М’ята сушена – 1 год.
  • Паприка мелена – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком.
  • Лимон – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У каструлі з товстим дном розігріваємо олію. Обсмажуємо на ньому кілька хвилин подрібнену цибулю. Потім додаємо до нього кубики моркви та картоплі. Обсмажуємо ще кілька хвилин і додаємо подрібнений часник.

Крок 2. Після появи яскравого часникового аромату додаємо томатну пасту і добре все перемішуємо. Потім додаємо сочевицю і знову перемішуємо.

Крок 3. Виливаємо сюди воду та доводимо заготовку до кипіння. Потім готуємо під кришкою 30 хвилин.

Крок 4. Після готовності подрібнюємо вміст каструлі за допомогою занурювального блендера. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 5. У невеликому сотейнику розтоплюємо вершкове масло і додаємо до нього паприку та сушену м’яту. Перемішуємо та прибираємо з вогню.

Крок 6. Розливаємо ніжний суп по тарілках, поливаємо його соусом із вершкового масла та спецій. Також продавлюємо сюди сік лимона.

Крок 7. Турецький суп із червоної сочевиці готовий. Прикрашайте зеленню та іншими доповненнями до смаку і подавайте до столу!

Суп із сочевиці з куркою

Суп із сочевиці з куркою – це дуже смачне гаряче рішення для домашнього обіду. Такий суп порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Приготувати його нескладно за допомогою нашого перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сочевиця – 0,5 ст.
  • Філе куряче – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Приправа універсальна – 0,5 год.
  • Приправи для курки – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Вода – 2,3 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо картоплю і ріжемо брусочками, потім відправляємо в каструлю.

Крок 2. Сюди ж відправляємо нарізане брусочками куряче філе. Заливаємо все це водою та доводимо до кипіння. Солимо і варимо близько 15 хвилин. Періодично знімаємо піну.

Крок 3. Вказану кількість червоної сочевиці промиваємо під водою.

Крок 4. Викладаємо сочевицю в каструлю і варимо разом ще 20 хвилин.

Крок 5. Дрібним кубиком ріжемо цибулю, а моркву обробляємо соломкою. Викладаємо овочі в сковороду з олією.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю з морквою до м’якого стану. Періодично помішуємо овочі, щоб вони не пригоріли.

Крок 7. Обсмажені овочі викладаємо у каструлю. Сюди ж відправляємо лавровий лист та спеції.

Крок 8. Доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. При необхідності додаємо сіль.

Крок 9. Суп із сочевиці з куркою готовий. Розливайте по тарілках і куштуйте апетитну страву!

Сочевий суп з м’ясом

Сочевичний суп з м’ясом – це просте та смачне рішення для всієї родини. Таке частування виходить неймовірно поживним та апетитним. Подавайте до столу із хлібом та ароматною зеленню. Для приготування використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями нашої збірки.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Сочевиця – 1 ст.
  • М’ясо – 300 грн.
  • Вода – 2,5 л
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Чабрець сушений – 1 щіпка.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сочевицю заздалегідь промиваємо та вимочуємо у холодній воді. Це значно прискорить її приготування.

Крок 3. Дрібним кубиком ріжемо цибулю, моркву обробляємо соломкою.

Крок 4. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю до м’якого стану.

Крок 5. Викладаємо до цибулі моркву і смажимо всі разом кілька хвилин.

Крок 6. М’ясо заливаємо водою, солимо і ставимо на плиту. Варимо до м’якості м’яса і лише після цього висипаємо підготовлену сочевицю. Перемішуємо та варимо ще 15 хвилин.

Крок 7. Картоплю очищаємо та ріжемо невеликим кубиком. Також викладаємо у каструлю.

Крок 8. Через 15 хвилин додаємо обсмажену цибулю та моркву. Через кілька хвилин додаємо подрібнену зелень. Оцінюємо готовність супу з м’якості картоплі.

Крок 9. Сочевичний суп із м’ясом готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу!

Простий суп із сочевиці з картоплею

Простий суп із сочевиці з картоплею – це дуже смачне та просте у виконанні частування для вашого домашнього обіду. Такий продукт порадує своєю поживністю та апетитним ароматом. Для приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями.

Час готування – 50 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Зелень – до смаку.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Бульйон овочевий – 1,5 л.

Процес приготування:

Крок 1. Очищаємо і ріжемо дрібними кубиками цибулю з морквою. Попередньо овочі очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Обсмажуємо цибулю та моркву на оливковій олії до м’якості. Можна відразу готувати у каструлі з товстим дном чи сотейнику.

Крок 3. До овочів викладаємо червону сочевицю. Злегка її обсмажуємо протягом кількох хвилин.

Крок 4. Очищаємо картоплю, добре промиваємо під водою і ріжемо її невеликим кубиком.

Крок 5. Зажарку заливаємо киплячим овочевим бульйоном. Сюди ж кладемо кубики картоплі.

Крок 6. Варимо суп 20 хвилин на слабкому вогні, потім доповнюємо його подрібненою зеленню. Далі вимикаємо вогонь і даємо настоятися супу під кришкою 15 хвилин.

Крок 7. Простий суп із сочевиці з картоплею готовий. Подавайте апетитну страву до столу!

Сочевичний суп на курячому бульйоні

Сочевичний суп на курячому бульйоні виходить неймовірно смачним, поживним та апетитним. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати наваристий суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 250 гр.
  • Бульйон курячий – 1,5 л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія вершкове/рослинна – 1 ст.л.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Сіль за смаком.
  • Перець запашний горошком – до смаку.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Куркума – 1/3 год.
  • Часник – 2-3 зубчики.
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Сік лимона – 2 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Відварюємо курячий бульйон із будь-яких частин курки. Найкраще використовувати спинну частину. Також додаємо спеції за смаком: горошини запашного перцю, лавровий лист, сіль та кілька зубчиків часнику. Після готовності бульйон обов’язково проціджуємо.

Крок 2. У чисту каструлю викладаємо шматочок вершкового масла та цибулю, порізану тонкими півкільцями. Обсмажуємо кілька хвилин.

Крок 3. Додаємо сюди терту на тертці моркву і смажимо ще кілька хвилин.

Крок 4. Далі висипаємо червону сочевицю.

Крок 5. Заливаємо все це процідженим курячим бульйоном і доповнюємо гілочкою м’яти. Варимо вміст ще 15-20 хвилин після закипання.

Крок 6. Через вказаний час дістаємо гілочку м’яти. Вміст перебиваємо занурювальним блендером до однорідного стану.

Крок 7. Продавлюємо сюди лимонний сік. Каструлю із вмістом повертаємо на плиту.

Крок 8. Куряче м’ясо відокремлюємо від кісток і відправляємо також у суп.

Крок 9. Додаємо спеції зі списку та доводимо заготовку до кипіння. Можна прибирати із плити.

Крок 10. Сочевичний суп на курячому бульйоні готовий. Подавайте до столу із сухариками!

Суп із сочевиці з грибами

Суп із сочевиці з грибами – це напрочуд смачне та наваристе частування для вашого сімейного обіду. Такий продукт порадує апетитним зовнішнім виглядом та поживними властивостями. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця – 130 гр.
  • Гриби печериці – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Бульйон овочевий – 1,5 л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Перець чилі сухий – 1 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Сіль морська – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібним кубиком обробляємо цибулю і часник.

Крок 2. Перець чилі розтираємо у ступці.

Крок 3. Промиваємо під водою печериці та ріжемо їх невеликими шматочками.

Крок 4. Промиваємо та обсушуємо петрушку, потім дрібно рубаємо її ножем.

Крок 5. Розігріваємо каструлю з товстим дном з оливковою олією. Обсмажуємо на ньому цибулю і часник то прозорого стану.

Крок 6. Викладаємо до овочів подрібнений перець чилі та гриби.

Крок 7. Заливаємо все це гарячим бульйоном, закриваємо кришкою та залишаємо на 5 хвилин.

Крок 8. Витискаємо сік із лимона.

Крок 9. Відправляємо в каструлю промиту сочевицю, додаємо лавровий лист і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і варимо 30 хвилин. Наприкінці додаємо сіль, мелений перець та лимонний сік.

Крок 10. Суп із сочевиці з грибами готовий. Розливайте по тарілках, посипавши подрібненою петрушкою та спробуйте!

Суп із сочевиці з копченостями

Суп із сочевиці з копченостями порадує яскравим смаком та апетитним ароматом. Така страва ідеально підійде для великого сімейного обіду та урізноманітнить ваше звичне меню. Обов’язково спробуйте приготувати наваристий суп за нашим перевіреним покроковим рецептом.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона – 120 гр.
  • Ребра свинячі копчені – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Паприка – 1 год.
  • Зіра – 0,5 ч.л.
  • Олія – 2 ст.л.
  • Зелень для подачі.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком.

Крок 2. Моркву натираємо на великій тертці і відправляємо в сковороду з олією.

Крок 3. Очищаємо цибулю і ріжемо її дрібним кубиком. Відправляємо до моркви.

Крок 4. Додаємо сюди паприку та насіння зіри. Перемішуємо та обсмажуємо близько 5 хвилин.

Крок 5. Копчені реберця обробляємо по кісточках.

Крок 6. Викладаємо реберця до обсмажених овочів.

Крок 7. Сюди ж відправляємо подрібнений помідор.

Крок 8. Заготівлю перекладаємо в каструлю та доповнюємо її сочевицею. Добре все перемішуємо.

Крок 9. Вливаємо сюди воду та готуємо близько 20 хвилин після закипання.

Крок 10. Суп із сочевиці з копченостями готовий. Подавайте до столу, посипавши зеленню.