Рамен з куркою – це класика азіатського фаст-фуду, яка дійшла до нас ще з сивої давнини. Таке перше блюдо користувалося популярністю ще кілька століть назад, бо як в його склад входить бюджетна локшина із пшениці, м’ясо та інші добавки, які, незважаючи на свою доступність, надовго рятували від голоду і заряджали енергією не на одну годину. У даний момент такий супчик можна запросто приготувати вдома, використовуючи крім птиці гриби, овочі та всілякі соуси.
Суп рамен з куркою
Суп рамен з куркою – це поживна страва, яке запросто замінить вам, як перше, так і друге блюдо, тому як в його склад входить не тільки птах, а також овочі і локшина, доповнені м’ясним бульйоном. Головною «родзинкою» рамена є окреме приготування компонентів.
Інгредієнти на
2 порц.
- Бульйон 500 мл (м’ясний)
- Локшина пшеничне 140 гр. (відварна)
- Капуста пекінська 200 гр.
- Шиітаке 30 гр.
- Куряче філе 9 слайсів
- Яйце куряче 1 шт.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Цибуля зелена за смаком
- Базилік свіжий, за смаком
Процес приготування:
- Бульйон виливаємо в сотейник і доводимо до кипіння, додаємо соєвий соус і перемішуємо.
- У порційні тарілки викладаємо попередньо зварену локшину.
- І гриби шиітаке.
- М’яку зелену частину листя пекінської капусти дрібно рубаємо і висипаємо в чашу до іншим складовим.
- Яйце збиваємо і обсмажуємо до готовності на маленькій сковороді (посуд слід вибирати невелику, щоб омлет вийшов пишним). Ріжемо на кубики і розкладаємо в тарілки.
- Зверху викладаємо тонкі скибочки вареної птиці.
- Заливаємо компоненти гарячим бульйоном.
- І доповнюємо свіжою зеленню.
- Не чекаючи охолодження – подаємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Рамен з куркою і грибами
Рамен з куркою і грибами, приготований на основі бульйону і доповнений гострим перцем, а також пір’ям зеленого лука і свіжим шпинатом – це справжнє буйство смаків, яке вразить вас наповал ще при першому зняття проби. Обов’язково спробуйте і ви не пошкодуєте!
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Локшина швидкого приготування – 100 гр.
- Курка – 200-300 гр.
- Печериці – 2 шт.
- Вода – 700 мл
- Перець гострий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Цибуля зелена – 4 гр.
- Шпинат – 15 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Промиту птицю викладаємо в каструлю і заливаємо гарячою водою, солимо і варимо від 30 хвилин до 60 (в залежності від того, покупної цей продукт або домашній).
Крок 2. За 5 хвилин до готовності м’яса в бульйон додаємо пластини печериць.
Крок 3. В глибоке сервірувальне блюдо кладемо локшину і заливаємо її половиною гарячого бульйону, накриваємо кришкою і очікуємо близько 10 хвилин.
Крок 4. Розм’якшену локшину присмачую додатковою порцією бульйону, грибами і шпинатом.
Крок 5. Зверху викладаємо волокна курки, посипаємо рамен рубаною зеленню і кружальцями гострого перцю, також не забуваємо про мелений чорний перець і при необхідності про сіль. Приємного апетиту!
Рамен з куркою і яєчної локшиною
Рамен з курією і яєчної локшиною – це знамените східне блюдо, яке допоможе вам перенестись в Азію не виходу за межі вашого житла. Що може бути смачніше, ніж відварна локшина в поєднанні з наваристим бульйоном, овочами і прянощами? От і ми не знаємо!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Окорочки курячі – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вода – 3 л
- Цибуля зелена – 5-6 пір’я.
- Часник – 5-6 зуб.
- Яйця – 2 шт.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Імбир мелений – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Локшина яєчна – 400 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Соус соєвий – 100 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Кунжут – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Листи норі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий зелений лук і очищену моркву ріжемо на досить великі сегменти.
Крок 2. У глибокій ємності об’єднуємо нарізку з овочів, промите куряче м’ясо, часник, кунжутне масло і сіль – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Вищезгадані компоненти запікаємо протягом 45 хвилин при температурної позначки 240 градусів. Потім продукти складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння на помірному нагріванні.
Крок 4. Промите і зачищене від плівок філе ріжемо на смужки.
Крок 5. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо курячу м’якоть до зміни кольору.
Крок 6. Заливаємо птицю 60 мл соєвого соусу, солимо і перчимо, також підсипаємо мелений імбир. Перемішуємо і готуємо до повного випаровування вологи.
Крок 7. Тепер відправляємо в сковороду мед і насіння кунжуту, знову перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї.
Крок 8. Згідно інструкції, у підсоленій воді готуємо локшину, після відкидаємо на друшляк. Паралельно відварюємо круто курячі яйця.
Крок 9. Окорочки виймаємо з бульйону, остуджуємо і розбираємо на волокна.
Крок 10. В сервірувальні піали викладаємо курку (відварну), вливаємо по 10 мл соєвого соусу, посипаємо рубаним луком.
Крок 11. Слідом викладаємо порцію локшини і заливаємо все інгредієнти бульйоном.
Крок 12. Зверху акуратно кладемо смужки курки в соєво-медовому соусі, а також половину вареного яйця – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Рамен з куркою і овочами
Рамен з куркою і овочами дуже нагадує за технологією приготування усіма відомий звичайний курячий супчик, однак, в азіатському рецепті, нам знадобляться такі добавки, як місо-паста, біле вино і навіть цукровий пісок. Але нехай таке поєднання компонентів вас не лякає, бо як рамен – це захоплення!
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Локшина рамен – 400 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Місо-паста – 2 ст. л.
- соєвий Соус – 100 мл
- Вино біле – 50 мл
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
- Гомілка куряча – 400 гр.
- Сіль – 1 ч. л.
- Морква – 100 гр.
- Цибуля – 100 гр.
- Цибуля зелена – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. М’ясо куряче та овочі промиваємо водою. Яйця варимо круто (близько 8 хвилин після закипання), охолодити і очистити від шкаралупи. Також очищаємо цибулю і морквину, розрізаємо навпіл.
Крок 2. Курку викладаємо в об’ємну каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння, обов’язково позбавляємося від піни шумівкою. Додаємо крупно нарізані овочі, сіль – тушкуємо на мінімальному нагріві близько 4 годин, при необхідності доливаючи окріп. Після, бульйон проціджуємо, змішуємо з місо-пастою і кип’ятимо.
Крок 3. Також нам необхідно замаринувати варені яйця: у пакеті перемішуємо вино, цукровий пісок, соєвий соус. У соус кладемо очищені яйця і залишаємо на 3 години.
Крок 4. Протягом 5 хвилин варимо локшину і після відкидаємо на сито. Розкладаємо компонент в піали, додаємо курку і заливаємо все бульйоном. Зверху кладемо ½ яйця.
Крок 5. Прикрашаємо страву зеленою цибулею та іншими інгредієнтами по своєму смаку. Приємного апетиту!
Рамен з куркою теріякі
Рамен з куркою теріякі – це шалено смачне і оригінальне блюдо, яке здивує вас своїм яскравим смаком і насиченим ароматом, який заповнить все ваше житло ще на процесі термічної обробки. Приготування рамена не схоже на приготування звичайних супів, прочитайте рецепт і переконайтеся в цьому самі!
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10-15 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Локшина рамен – 2 пачки.
- Цибулина – 1 шт.
- Соус теріякі» – 1/3 пакету.
- Часник гранульований – 1 ч. л.
- Філе куряче – 1 шт.
- Вода – 1,5-2 л
- Яйця – 4 шт.
- Імбир мелений – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кунжут насіння – 1 жменя.
- соєвий Соус – за смаком.
- Паприка солодка мелена – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Дрібно нарізаємо цибулю, ріжемо на кубики куряче філе.
Крок 2. На розігрітому рослинному маслі пасеруємо цибулю до м’якості, додаємо курку, ½ ложки імбиру, чайну ложку гранульованого часнику, а також соєвий соус – печемо до рум’яного кольору.
Крок 3. Заливаємо птицю соусом теріякі» і 1,5-2 літрами води – закриваємо кришкою і тушкуємо близько 10 хвилин.
Крок 4. Паралельно варимо локшину і курячі яйця.
Крок 5. У порційні тарілки викладаємо локшину і заливаємо її бульйоном, зверху красиво розкладаємо скибочки м’яса і половинки яєць. Яйця присипаємо меленою паприкою. Рамен доповнюємо рубаною зеленню і кунжутом – приступаємо до обіду. Приємного апетиту!