Рамен з куркою і яєчної локшиною
Рамен з курією і яєчної локшиною – це знамените східне блюдо, яке допоможе вам перенестись в Азію не виходу за межі вашого житла. Що може бути смачніше, ніж відварна локшина в поєднанні з наваристим бульйоном, овочами і прянощами? От і ми не знаємо!
Час готування – 120 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Окорочки курячі – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Вода – 3 л
- Цибуля зелена – 5-6 пір’я.
- Часник – 5-6 зуб.
- Яйця – 2 шт.
- Масло кунжутне – 2 ст. л.
- Імбир мелений – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Локшина яєчна – 400 гр.
- Філе куряче – 400 гр.
- Соус соєвий – 100 гр.
- Мед – 3 ст. л.
- Кунжут – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 2-3 ст. л.
- Листи норі – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Промитий зелений лук і очищену моркву ріжемо на досить великі сегменти.
Крок 2. У глибокій ємності об’єднуємо нарізку з овочів, промите куряче м’ясо, часник, кунжутне масло і сіль – гарненько перемішуємо.
Крок 3. Вищезгадані компоненти запікаємо протягом 45 хвилин при температурної позначки 240 градусів. Потім продукти складаємо в каструлю, заливаємо водою і доводимо до кипіння на помірному нагріванні.
Крок 4. Промите і зачищене від плівок філе ріжемо на смужки.
Крок 5. На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо курячу м’якоть до зміни кольору.
Крок 6. Заливаємо птицю 60 мл соєвого соусу, солимо і перчимо, також підсипаємо мелений імбир. Перемішуємо і готуємо до повного випаровування вологи.
Крок 7. Тепер відправляємо в сковороду мед і насіння кунжуту, знову перемішуємо і тушкуємо на повільному полум’ї.
Крок 8. Згідно інструкції, у підсоленій воді готуємо локшину, після відкидаємо на друшляк. Паралельно відварюємо круто курячі яйця.
Крок 9. Окорочки виймаємо з бульйону, остуджуємо і розбираємо на волокна.
Крок 10. В сервірувальні піали викладаємо курку (відварну), вливаємо по 10 мл соєвого соусу, посипаємо рубаним луком.
Крок 11. Слідом викладаємо порцію локшини і заливаємо все інгредієнти бульйоном.
Крок 12. Зверху акуратно кладемо смужки курки в соєво-медовому соусі, а також половину вареного яйця – знімаємо пробу. Приємного апетиту!