Розсольник класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник – це один із найпопулярніших супів на території пострадянського простору, що поступається лише борщу та щам. Така перша страва відрізняється багатим складом, до якого входять свіжі та мариновані овочі, крупа і, звичайно ж, м’ясо, на якому попередньо вариться наваристий і міцний бульйон. Для бульйону можна використовувати курку, свинину або яловичину, а як крупи зазвичай беруть перловку, але якщо її не виявилося під рукою – не біда, замінимо рисом. Страва підкорить своїм насиченим пряно-овочевим ароматом, яскравим смаком і неперевершеною ситістю, особливо, якщо подавати суп до столу разом із хлібом та сметаною.

Розсольник з перловкою та солоними огірками – класичний рецепт

Розсольник з перловкою та солоними огірками – це перша страва російської кухні, свій рецепт якого є у кожного кулінара. Однак рекомендуємо вам звернути увагу і на цю варіацію приготування, з наваристим бульйоном на телятині та огірками бочками.

Інгредієнти:

на – 8 порції

  • Телятина – 400 гр.
  • Перловая крупа – 140 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – для смаження
  • Вода – 2.5 л.
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець запашний горошком – за смаком
  • Укроп – 40 гр.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Як приготувати розсольник за класичним рецептом? Викладаємо на стіл продукти, перелічені вище.

У каструлю відправляємо промиту перловку та м’ясо, додаємо сіль та прянощі – заливаємо водою і проварюємо на маленькому вогні близько півтори години, знімаючи пінку шумівкою.

Не гаючи часу, готуємо заправку: кубиками нарізаємо солоні огірочки та очищену цибулю, за допомогою бурякової терки подрібнюємо моркву.

Розігріваємо соняшникову олію і обсмажуємо цибулю з морквою до напівготовності, засипаємо огірки і томимо ще 5-7 хвилин, іноді помішуючи.

У готовий бульйон закидаємо картоплю, нарізану соломкою – варимо протягом 15 хвилин.

Перекладаємо в каструлю засмажку, всипаємо кріп і при необхідності досолюємо. За хвилину вимикаємо вогонь і залишаємо суп під кришкою на 15-20 хвилин.

Наваристий розсольник подаємо до столу в порційних піалах і насолоджуємось. Смачного!