Розсольник класичний – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Розсольник з м’ясом свинини

Розсольник з м’ясом свинини – це ситна і навариста перша страва, покуштувавши піалу якої, ви надовго вгамуйте голод і отримаєте гастрономічне задоволення. Як крупа використовується рис, але якщо вам більше подобається перловка – не проблема, замініть.

Час приготування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 300 гр.
  • Рис – 3 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Розсіл огірковий – 150 мл.
  • Паста томатная – 2 ст.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Вода – 3 л.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Приправа універсальна – до смаку
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Свинину розрізаємо на невеликі сегменти та проварюємо півгодини з моменту закипання, посоливши.

Крок 2. Крупу промиваємо до прозорості води.

Крок 3. Знімаємо шкірку з картоплі та нарізаємо бульби невеликими скибочками.

Крок 4. Рис разом із картоплею засипаємо в бульйон і варимо на повільному вогні 20 хвилин.

Крок 5. Паралельно ріжемо бочкові огірочки соломкою.

Крок 6. Подрібнюємо моркву з цибулею і пасеруємо на розігрітій олії до м’якості, додаємо огірки і томимо ще 6-7 хвилин.

Крок 7. До засмаження вливаємо трохи бульйону та огірковий розсіл, вмішуємо томатну пасту, сіль та цукор – кип’ятимо на помірному полум’ї 4-5 хвилин.

Крок 8. Овочі в соусі викладаємо в каструлю і відправляємо пластини часнику, лаврушку і приправу – варимо ще 5-7 хвилин і залишаємо під кришкою настоятися.

Крок 9. Наваристий розсольник відразу ж подаємо та запрошуємо сім’ю до столу. Приємного вам апетиту!