Класична окрошка на квасі з ковбасою – 10 рецептів з покроковими фото

Класична окрошка з ковбасою — це страва з історією, яке любили готувати наші бабусі і пробабушки. Суп відрізняється легкістю приготування і вітамінним складом, тому його так люблять готувати в теплу пору року. Ми підібрали 10 найкращих рецептів окрошки на квасі з ковбасою.

Класичний рецепт окрошки на квасі з ковбасою

Класична окрошка на квасі користується особливою популярністю в жарку пору року. Воно виручає, коли немає особливого бажання готувати, хоча обід ніхто не відміняв.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Редис 230 гр.
  • Картопля 400 гр. відварений
  • Яйце куряче 4 шт. варені
  • Огірок-3 шт.
  • Варена ковбаса 300 гр.
  • Сметана 230 мл
  • Сіль за смаком
  • Квас 1.5 л.
  • Цибуля зелена за смаком
  • Кріп за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати окрошку з ковбасою на квасі за класичним рецептом, підготуйте і помийте необхідні овочі. Наріжте редис, огірки, відварену картоплю, яйця та ковбасу кубиками приблизно однакового розміру.
  2. Зелень помийте і дрібно порубаєте ножем.
  3. Всі інгредієнти змішайте подрібнені в об’ємної ємності, посоліть за смаком.
  4. Додайте квас і сметану в окрошку з ковбасою, перемішайте.
  5. Подавайте класичну окрошку з ковбасою на квасі з шматочком свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Окрошка на квасі і сметані в домашніх умовах

Окрошка – легке блюдо з приємним смаком. Його люблять дорослі і діти. Існує безліч варіантів його приготування і кожен гарний по-своєму. Але окрошка на квасі і сметані поза всякою конкуренцією.

  • Час готування: 35 хв.
  • Час приготування: 35 хв.
  • Порцій: 5.

Склад:

  • Ковбаса – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Картопля – 3-4 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сметана – 3-4 ст. л.
  • Квас – 2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

2. Огірки промийте, зріжте кінчики і наріжте тонкою соломкою.

3. Зваріть картоплю в мундирах, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

4. Ковбасу наріжте дрібними кубиками або соломкою, додати до решти інгредієнтів.

5. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. До подрібненим продуктам додайте сіль, перець і сметану, перемішайте.

6. Влийте охолоджений квас, перемішайте окрошку.

7. Окрошка готова, можна подавати її на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачну окрошку на квасі і майонезі.

Окрошка гарна ще й тим, що ви самі можете регулювати її густоту і консистенцію. Щоб вона була більш однорідною і густий, картоплю можна потовкти, а не нарізати кубиками.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Огірки – 3-4 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Квас – 2 л
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сметана або майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Картоплю відваріть в мундирі”, очистіть і наріжте кубиками.

2. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

3. З ковбаси зніміть оболонку, нарізати її дрібними кубиками.

4. Цибулю і огірки також подрібніть.

5. Додайте до нарізаних продуктів рубану зелень, перемішайте. Влийте квас, посоліть і приправте за смаком.

6. Окрошку перед подачею заправте майонезом або сметаною.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування окрошки на квасі та кефірі

Чудове перше блюдо, яке освіжить і нагодує. Окрошка на заправці з квасу і кефіру має приємний кисло-солодкий смак. Додати їй пікантності можна за допомогою невеликої порції гірчиці.

  • Час готування: 40 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 8.

Склад:

  • Квас – 1,5 л
  • Кефір – 1 л
  • Зелень – 100 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Огірки – 300 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Яйця – 200 гр.
  • Яловичина отарная – 200 гр.
  • Філе куряче варене – 200 гр.
  • Сік лимонний – 20 мл
  • Гірчиця – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Шинку, варену яловичину і куряче філе наріжте невеликими кубиками.

2. Огірки вимити, якщо шкірочка гірчить, зріжте її. Наріжте овочі кубиками.

3. Картопля зваріть в мундирі, остудіть, очистіть і дрібно наріжте.

4. Зварені круто яйця наріжте кубиками.

5. В окремій ємності змішайте квас, кефір і гірчицю.

6. Змішати заправку з подрібненими інгредієнтами, додайте лимонний сік за смаком.

7. Окрошку перемішайте, додайте сіль за смаком і розливайте по тарілках.

Приємного апетиту!

Смачна річна віконця на квасі і мінералці

Крім містяться в ній вітамінів, мінеральна вода наповнює блюдо киснем і корисними мінералами. Це так важливо, отримувати разом з їжею необхідні організму мікроелементи, щоб продуктивно функціонувати в жаркий час.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 2 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 300 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Квас – 1 л
  • Вода мінеральна – 1 л
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана або майонез – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Можна взяти будь-яку за своїм смаком.

2. Варену картоплю наріжте невеликими кубиками.

3. З ковбаси зніміть оболонку і наріжте її тонкою соломкою.

4. Яйця зваріть круто, очистіть від шкаралупи і дрібно наріжте.

5. Огірки помийте і наріжте соломкою. Перекладіть всі інгредієнти подрібнені в об’ємну миску.

6. Влийте охолоджений квас і мінеральну воду, додайте сіль за смаком, перемішайте. Окрошку подавайте на стіл, заправивши її майонезом або сметаною.

Приємного апетиту!

Освіжаюча окрошка на квасі з ковбасою і редискою

Вже навесні можна переходити на більш легке меню і включати в свій раціон холодні супи, наприклад, окрошку. Крім іншого, окрошка може стати одним із самих улюблених страв для тих, хто прагне схуднути.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Огірки – 5 шт.
  • Ковбаса варена – 400 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Квас – 2-2,5 л
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Огірки промийте, зріжте кінчики і наріжте їх соломкою.

2. Ковбасу наріжте невеликими кубиками.

3. Картоплю і яйця відваріть до готовності і остудіть. Наріжте картоплю, яйця і редис дрібними кубиками.

4. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте всі інгредієнти в каструлі.

5. Влийте квас, додайте сіль за смаком, перемішайте. Розлийте окрошку по тарілках, додайте сметану за смаком і подавайте блюдо на стіл.

Приємного апетиту!

Домашня окрошка на квасі з ковбасою і картоплею

Один з найпопулярніших літніх супчиків – це окрошка на квасі з ковбасою і картоплею. Готується неймовірно просто і швидко, але не довго зберігається в холодильнику.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 4 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Огірки – 1-2 шт.
  • Редис – 3-5 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Квас – 1,5-2 л
  • Сметана – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця необхідно попередньо відварити і повністю остудити. Потім очистіть їх і наріжте дрібними кубиками.

2. Ковбасу очистити від оболонки і наріжте кубиками.

3. Огірки і зелень помийте і дрібно наріжте.

4. Редис і болгарський перець також помийте, перець очистіть від насіння. Овочі дрібно наріжте.

5. Перемішайте інгредієнти подрібнені, посоліть за смаком і залийте квасом. Перед подачею окрошку можна охолодити і додати сметану за смаком.

Приємного апетиту!

Як смачно і просто приготувати окрошку на квасі і гірчицею?

Смак окрошки багато в чому визначає її заправка. На кефірі вона виходить більш м’якою і ніжною, на квасі та гірчиці – пряної і пікантною. Можна спробувати кожен з цих варіантів.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 4.

Склад:

  • Редис – 200 гр.
  • Зелень – за смаком.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сметана – 6 ст. л.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Огірки – 200 гр.
  • Квас – 2 л

Процес приготування:

1. Варена картопля, редис і огірки наріжте дрібними кубиками.

2. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем.

3. Ковбасу і варені яйця також наріжте невеликими кубиками.

4. У мисці змішайте гірчицю, сметану і квас.

5. Потім змішайте всі інгредієнти з охолодженої заправкою, посоліть за смаком і окрошка готова.

Приємного апетиту!

Ароматна окрошка на квасі з копченою ковбасою

Окрошку можна готувати з різними м’ясними продуктами, в тому числі і з копченою ковбасою. Цікаво, що це блюдо зараховують до супів, спочатку воно розглядалося як салат, заправлений квасом.

  • Час готування: 30 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 400 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Ковбаса копчена – 150 гр.
  • Сметана – 200 мл
  • Гірчиця – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Квас – 2 л

Процес приготування:

1. Попередньо зваріть картоплю і яйця, остудіть їх і наріжте кубиками.

2. Копчену ковбасу очистити від оболонки і дрібно наріжте.

3. Огірки помийте і наріжте дрібними кубиками.

4. Зелень можна взяти будь-яку на свій смак, її дрібно порубаєте ножем і додайте до решти інгредієнтів.

5. Додайте гірчицю, сметану, квас і сіль за смаком, перемішайте і чудова сильна окрошка готова.

Приємного апетиту!

Неймовірно смачна окрошка на квасі з хріном і гірчицею

Якщо ви любите гострі відчуття і пікантну їжу, то цей рецепт точно не можна обходити стороною. Такий варіант окрошки підбадьорить і освіжить в жаркий час. І по вітамінному складу з нею навряд чи якийсь суп ще зрівняється.

  • Час готування: 40 хв.
  • Час приготування: 30 хв.
  • Порцій: 8.

Склад:

  • Огірки – 300 гр.
  • Редис – 200 гр.
  • Картопля – 300 гр.
  • Ковбаса – 300 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Квас – 2 л
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Хрін столовий – 1 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ст. л.
  • Сметана – 100 мл

Процес приготування:

1. Зелень вимити і порубаєте ножем.

2. Редис і огірки промийте і натріть на середній терці.

3. Картопля зваріть в мундирі”, очистіть і наріжте кубиками. До моменту приготування окрошки він має повністю охолонути.

4. З ковбаси зніміть оболонку і наріжте її кубиками.

5. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть від шкаралупи і також наріжте кубиками.

6. Перекладіть все подрібнені інгредієнти в каструлю, додайте гірчицю, хрін, сіль і мелений перець.

7. Влийте охолоджений квас, перемішайте. Окрошка готова, можна розливати її по тарілках і подавати на стіл, заправивши сметаною.

Приємного апетиту!