класичний Французький цибулевий суп – це вишукана страва середземноморської кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але нехай вас це не дивує, бо, незважаючи на простий і доступний набір продуктів, необхідний для приготування, готову першу страву має непередаваними смаковими характеристиками і приємним тонким ароматом. Не переживайте, після термічної обробки цибулю втрачає свої пекучі властивості, а також різкий аромат. А грінки і розплавлений сир – це ідеальне доповнення до супчику!
Французький цибулевий суп класичний рецепт
Французький цибулевий суп класичний рецепт – це просте, але в той же час неймовірно вишукана страва, для приготування якого вам будуть потрібні виключно доступні компоненти, які, як правило, завжди є в холодильній камері (виключаючи сири).
Інгредієнти на
4 порц.
- Цибуля ріпчаста 4 шт.
- Олія оливкова 4 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Борошно 1 ст. л.
- Біле сухе вино-125 мл
- Бульйон яловичий 1.5 л.
- Чебрець 4 гілки
- Лавровий лист 1 шт.
- Батон 4 скибочки
- Сир Емменталь 45 гр.
- Сир Грюйер 120 гр.
- Масло вершкове 50 гр.
- Сіль ½ ч. л.
- Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати французький цибулевий суп по класичному рецепту? Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню, всі необхідні компоненти.
- Знімаємо лушпиння з цибулі, ріжемо чверть кільцями і закидаємо в сотейник з розігрітим вершковим і оливковою (2 столових ложки) маслами, посипаємо цукровим піском і сіллю, готуємо протягом 20 хвилин під кришкою, помішуючи.
- Далі, знімаємо кришку і тушкуємо основний інгредієнт на середньому полум’я ще 35-40 хвилин. Продукт набуває карамельний відтінок. В кінці теплової обробки, додаємо борошно, ретельно перемішуємо і через хвилину переходимо до наступного кроку.
- Вливаємо вино, уварюють до загусання (2-3 хвилини).
- Цибульну суміш виливаємо в каструлю більшого обсягу, доповнюємо бульйоном, лавром і чебрецем. Компоненти доводимо до кипіння і готуємо на повільному вогні близько 60 хвилин.
- Паралельно скибочки білого хліба змащуємо вершковим маслом, укладаємо на лист пекарської папери і запікаємо при 160 градусах до золотавості.
- Розливаємо суп по глиняним горщикам, зверху кладемо шматочки багета, злегка утоплюючи їх в основному складі.
- Поверх хліба розподіляємо слайсы сиру «Емменталь», присипаємо натертим сиром «Грюйер». Ставимо жароміцний посуд в гарячу духову шафу на 5-7 хвилин до розплавлення сиру.
- Акуратно витягаємо горщики з духовки і негайно подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!
Французький цибулевий суп з сиром
Французький цибулевий суп з сиром – це справжній делікатес, з приготуванням якого впорається навіть недосвідчений кулінар і запросто побалує себе і своїх домочадців традиційним середземноморським першою стравою. Сир – це ідеальна добавка до м’якого і ароматного луку.
Час готування – 1 ч. 45 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
Для бульйону:
- Яловичина – 1 кг
- Цибуля-порей, біла частина – 2 стебла.
- Морквина – 1 шт.
- Лист лавра – 2 шт.
- Корінь петрушки (сухий) – 7-8 кубиків.
- Перець чорний горошком – 5-6 шт.
- Сіль – за смаком.
Для супу:
- Цибуля – 7-8 шт.
- Масло вершкове – 3 ст. л.
- Борошно – 3 ст. л.
- Вино біле сухе – 1,5 склянки
- Сир «Пармезан» тертий – ½ склянки
- Багет французький – 6 скибочок.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування відварюємо яловичину до повної готовності і міцного бульйону, готуємо інші складові.
Крок 2. Лук очищаємо і промиваємо під прохолодною водою, довільно подрібнюємо. За допомогою терки перетворюємо сир в стружку.
Крок 3. У товстостінній сковороді розтоплюємо скибочку вершкового масла, висипаємо овочеву нарізку і активно перемішуємо.
Крок 4. Підсмажуємо цибулю при частому помішуванні не менше 40-45 хвилин, до придбання темного кольору і солодкого аромату. Як тільки овоч став м’яким, висипаємо борошно і, помішуючи, смажимо ще 3 хвилини.
Крок 5. У великій каструлі об’єднуємо гарячий бульйон, цибульну масу, вино, чорний перець і сіль – варимо протягом півгодини на мінімальному нагріві.
Крок 6. Після закінчення часу, розливаємо суп в горщики. Паралельно смажимо до рум’яності скибочки хліба на сухій сковорідці.
Крок 7. Зверху кладемо по два шматочки хрусткого багета, розігріваємо духовку до 180-200 градусів.
Крок 8. Заготовки присипаємо подрібненим сиром, ставимо в духовку і витримуємо там до тих пір, поки верхівка не підрум’яниться. Як правило, цей процес займає 15-20 хвилин.
Крок 9. Починаємо дегустувати французьке страва до того, як сир встигне охолонути. Приємного апетиту!
Французький цибулевий суп з грінками
Французький цибулевий суп з грінками – це справжнє буйство смаків і ароматів, зібраних в одному блюді, перед яким не зможуть встояти навіть ті, хто не любить цибулю ні в якому його прояві. Дана страва чудово підійде для різноманітності вашого звичного раціону.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 15-20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Цибуля – 930 гр.
- Масло вершкове – 5 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Борошно – 2 ст. л.
- Вино біле – ½ склянки
- Бульйон курячий – 4 склянки
- Вершки (жирні) – 2 склянки
- Чебрець – 1 гілочка.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Знімаючи шар за шаром, очищаємо цибулю й ріжемо на тонкі пластини.
Крок 2. В об’ємному сотейнику розігріваємо вершкове масло, викладаємо цибулю і відразу ж посипаємо цукром, помішуючи тушкуємо близько 20 хвилин під кришкою на повільному полум’ї.
Крок 3. Потім, знімаємо кришку і збільшуємо нагрівання, обсмажуємо 20-25 хвилин.
Крок 4. Після закінчення часу, вмішуємо борошно, вливаємо вино і доводимо масу до кипіння.
Крок 5. Заливаємо складові бульйоном, повторно кип’ятимо і витримуємо на плиті ще 25 хвилин під кришкою (повільний вогонь).
Крок 6. В останню чергу додаємо вершки, чебрець і прибираємо суп з конфорки через 2-3 хвилини.
Крок 7. Не гаючи часу, скибочки багета або батона посипаємо натертим сиром і викладаємо на деко, устеленный пергаментом.
Крок 8. Відправляємо жароміцний посуд в заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку і витримуємо до рум’яності хліба і розплавлення сиру.
Крок 9. Блюдо сервіруємо по порційним піали, зверху кладемо багет, присмачений сиром, а також посипаємо рубаною петрушкою – знімаємо пробу. Приємного апетиту!
Цибулевий суп в горщиках по-французьки
Цибулевий суп в горщиках по-французьки являє собою гармонійне поєднання двох основних компонентів – лука і наваристого яловичого бульйону. Як доповнення прийнято використовувати насичене вершкове масло, ароматні трави, а також білий хліб з сиром.
Час готування – 2 ч. 45 хв.
Час приготування – 20-25 хв.
Порції – 3-4.
Склад:
- Яловичина – 200-300 гр.
- Цибуля – 700 гр.
- Хліб білий – 3-4 скибочки.
- Сир твердих сортів – 50 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний горошком – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Білий хліб – 2 скибочки.
Процес приготування:
Крок 1. Шматочок яловичини ретельно промиваємо і ставимо в каструльку, заливаємо водою і приправляємо горошинами перцю, а також сіллю. Варимо на повільному полум’ї від одного до двох годин, обов’язково видаляючи шумівкою піну.
Крок 2. Очищені цибулини нарізаємо пір’ям.
Крок 3. У чавунній сковорідці розтоплюємо 50 грам вершкового масла.
Крок 4. Висипаємо овочеву нарізку, перемішуємо і закриваємо кришкою. Тушкуємо компонент близько 60 хвилин на невеликому нагріванні, помішуючи.
Крок 5. Вже через 30 хвилин, основний продукт змінив свій відтінок.
Крок 6. Через зазначений час перекладаємо цибулю в проціджений бульйон.
Крок 7. Посипаємо меленим перцем і витримуємо на вогні ще 15-20 хвилин.
Крок 8. Скибочки білого хліба підсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 9. На кожен шматок викладаємо жменю тертого сиру. Тости ставимо в мікрохвильову піч приблизно на 60 секунд.
Крок 10. Розливаємо суп по чашах і зверху кладемо хліб з розплавленим сиром. Готуйте і отримуйте задоволення!
Цибулевий суп по-французьки без вина
Цибулевий суп по-французьки без вина готується практично за тією ж технологією, що і оригінальний рецепт. Весь секрет насиченого смаку і яскравого аромату, полягає в тривалій і досить повільною пассеровке цибулі, важливо довести основний компонент до світло-коричневого відтінку, але ні в якому разі не підпалити.
Час готування – 70 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Цибуля ріпчаста білий – 300 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 800 мл
- Багет – 100 гр.
- Сир твердих сортів – 120 гр.
- Лист лавра – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. 300 грам лука «звільняємо» від лушпиння і ріжемо тонкими чверть кільцями.
Крок 2. Висипаємо нарізку в сковорідку з розтопленим вершковим маслом.
Крок 3. На мінімальному полум’я і активному помішуванні доводимо овоч до карамельного відтінку і м’якості.
Крок 4. Присипаємо борошном.
Крок 5. Заважаємо до рівномірного розподілу білого сипучого компоненту.
Крок 6. Продовжуючи працювати лопаткою, вливаємо гарячий бульйон, приправляємо листом лавра і перцем.
Крок 7. Тушкуємо суп на повільному полум’ї близько півгодини. Потім викидаємо лаврушку, солимо.
Крок 8. Ріжемо багет на порційні шматочки середньої товщини.
Крок 9. Обсмажуємо хліб на сухій сковорідці до легкого рум’янцю.
Крок 10. Розподіляємо блюдо з жароміцним супницам і посипаємо жменькою сиру.
Крок 11. Також кладемо по шматочку багета.
Крок 12. Повторюємо шар сиру і прибираємо ємності в гарячу духовку або мікрохвильову піч до того моменту, поки сир не розтане.
Крок 13. Негайно дегустуємо французьку класику!
Цибулевий суп на білому вині
Цибулевий суп на білому вини – це класика французької кухні, яка давно стала популярною і в наших широтах. Але нехай вас це не дивує, бо як цибуля, після тривалого томління і в поєднанні з сиром і м’ясним бульйоном, набуває зовсім інший смак і аромат. Обов’язково спробуйте!
Час готування – 2 ч. 10 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Цибуля – 300 гр.
- Сир «Пармезан» – 50 гр.
- Вино біле напівсолодке – 30 мл
- Масло вершкове – 10 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Чебрець – 5 гілочок.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яловичина на кістці – 250 гр.
- Багет – 40 гр.
- Коньяк – 20 мл
- Масло оливкова – 10 мл
- Цукор-пісок – 5 гр.
- Сіль – за смаком.
- мускатний Горіх мелений – 1 щіпка.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Яловичину на кістці обполіскуємо і поміщаємо в каструлю, вливаємо літр води і доводимо до кипіння. Виймаємо шумівкою піну, солимо і проварюємо на протязі двох годин. Готовий бульйон проціджують, яловичину використовуємо для приготування інших страв.
Крок 2. Цибулю і часник чистимо і ріжемо тонкими пір’ям, на розтопленому маслі пасеруємо цибулю до світло-коричневого відтінку. Далі, зменшуємо полум’я до мінімуму і додаємо цукровий пісок – заважаємо.
Крок 3. Ароматний інгредієнт присмачую чорним перцем і сіллю, вливаємо два види алкогольних напоїв і підпалюємо. Тушкуємо ще 3 хвилини.
Крок 4. Заливаємо вміст жароміцної посуду 350 мл бульйону, тушкуємо 5-7 хвилин на повільному вогні. Після, приправляємо масу подрібненим часником, мускатним горіхом, чебрецем, витримуємо на конфорці ще 3-5 хвилин.
Крок 5. Перелити суп в порційний горщик і щедро посипаємо тертим сиром – прибираємо в духовку, прогріту до 180 градусів. Також на решітку кладуть скибочки багета. Дістаємо хліб і суп приблизно через 5-7 хвилин.
Крок 6. Апетитний суп прийнято вживати, вмочаючи золотистий, багет в основний склад. Приємного апетиту!