класичний Французький цибулевий суп – 6 рецептів з покроковими фото

класичний Французький цибулевий суп – це вишукана страва середземноморської кухні, яке давно набуло популярності і в наших широтах. Але нехай вас це не дивує, бо, незважаючи на простий і доступний набір продуктів, необхідний для приготування, готову першу страву має непередаваними смаковими характеристиками і приємним тонким ароматом. Не переживайте, після термічної обробки цибулю втрачає свої пекучі властивості, а також різкий аромат. А грінки і розплавлений сир – це ідеальне доповнення до супчику!

Французький цибулевий суп класичний рецепт

Французький цибулевий суп класичний рецепт – це просте, але в той же час неймовірно вишукана страва, для приготування якого вам будуть потрібні виключно доступні компоненти, які, як правило, завжди є в холодильній камері (виключаючи сири).

Інгредієнти на
4 порц.

  • Цибуля ріпчаста 4 шт.
  • Олія оливкова 4 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ч. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Біле сухе вино-125 мл
  • Бульйон яловичий 1.5 л.
  • Чебрець 4 гілки
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Батон 4 скибочки
  • Сир Емменталь 45 гр.
  • Сир Грюйер 120 гр.
  • Масло вершкове 50 гр.
  • Сіль ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений ⅓ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати французький цибулевий суп по класичному рецепту? Для прискорення процесу і власного зручності, викладаємо на робочу поверхню, всі необхідні компоненти.
  2. Знімаємо лушпиння з цибулі, ріжемо чверть кільцями і закидаємо в сотейник з розігрітим вершковим і оливковою (2 столових ложки) маслами, посипаємо цукровим піском і сіллю, готуємо протягом 20 хвилин під кришкою, помішуючи.
  3. Далі, знімаємо кришку і тушкуємо основний інгредієнт на середньому полум’я ще 35-40 хвилин. Продукт набуває карамельний відтінок. В кінці теплової обробки, додаємо борошно, ретельно перемішуємо і через хвилину переходимо до наступного кроку.
  4. Вливаємо вино, уварюють до загусання (2-3 хвилини).
  5. Цибульну суміш виливаємо в каструлю більшого обсягу, доповнюємо бульйоном, лавром і чебрецем. Компоненти доводимо до кипіння і готуємо на повільному вогні близько 60 хвилин.
  6. Паралельно скибочки білого хліба змащуємо вершковим маслом, укладаємо на лист пекарської папери і запікаємо при 160 градусах до золотавості.
  7. Розливаємо суп по глиняним горщикам, зверху кладемо шматочки багета, злегка утоплюючи їх в основному складі.
  8. Поверх хліба розподіляємо слайсы сиру «Емменталь», присипаємо натертим сиром «Грюйер». Ставимо жароміцний посуд в гарячу духову шафу на 5-7 хвилин до розплавлення сиру.
  9. Акуратно витягаємо горщики з духовки і негайно подаємо до столу, не чекаючи охолодження. Приємного апетиту!