Суп з кукурудзою – 6 рецептів приготування з покроковими фото

Суп з кукурудзою — це апетитне частування, яке має різні інтерпретації. Якщо вам приїлися звичні страви, дана добірка урізноманітнює раціон і порадує своєю яскравістю. З рецептами без праці впораються абсолютно все. Солодка кукурудза надає першою стравою незвичайну родзинку і чудово гармонує з бюджетними інгредієнтами, які знайдуться у будь-якої господині.

Суп з консервованою кукурудзою і куркою

Суп з консервованою кукурудзою і куркою – яскраве перше блюдо, яке з легкістю наситить і зігріє холодними вечорами. Оригінальне частування готується без складнощів. Ароматний суп приваблює своїм зовнішнім виглядом і піднімає не лише апетит, а й настрій.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряча ніжка 400 гр.
  • Консервована кукурудза 300 гр.
  • Картопля 700 гр.
  • Морква 120 гр.
  • Вершки 250 мл (10% жирності)
  • Часник 3 зуб.
  • Цибуля ріпчаста 80 гр.
  • Томатна паста 1 ч. л.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Часник сушений ½ ч. л.
  • Куркума ½ ч. л.
  • Коріандр мелений ½ ч. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений ⅓ ч. л.
  • Петрушка 3 гілки
  • Кріп 3 гілки
  • Цибуля зелена 3 пера
  • Вода 1.5 л

Процес приготування:

  1. Складаємо продукти. Для супу беремо будь-яку курячу частина. В даному випадку – гомілки. Відкриваємо банку кукурудзи і проціджуємо.
  2. У каструлю наливаємо воду і поміщаємо промиту курку. Розміщуємо на конфорці. Чекаємо закипання, знімаємо піну шумівкою. Зменшуємо нагрівання і продовжуємо варити, поки не приготується м’ясо.
  3. Очищаємо цибулю, часник і моркву. Моркву з цибулею ріжемо кубиком. Часник подрібнюємо зручним способом.
  4. Ставимо сковороду на плиту і прогріваємо, попередньо наливаємо олію. Перекладаємо моркву і цибулю. Пасеруємо, періодично перевертаючи нарізку, поки морква не розм’якшиться.
  5. обсмаження викладаємо кукурудзу. Розмішуємо і продовжуємо пасерувати.
  6. Далі відправляємо часник. Тушкуємо ще хвилину.
  7. В невелику миску наливаємо 50 мілілітрів води, викладаємо томатну пасту з чистим складом. Разбалтываем до однорідності і виливаємо до вмісту. Прогріваємо масу.
  8. З готового бульйону витягаємо зварену курку. Чекаємо остигання.
  9. З картоплі видаляємо шкірку. Для зручності використовуємо овощечистку. Ріжемо соломкою.
  10. За бажанням проціджуємо бульйон і повертаємо на плиту. Вивантажуємо картоплю, готуємо при температурі нижче середнього.
  11. Відокремлюємо м’ясо від кісток. Зелень промиваємо і дрібно рубаємо.
  12. У бульйон перекладаємо курку. Приправляємо сухим часником, паприкою, куркумою і коріандром. Додаємо лаврушку.
  13. Викладаємо яскраву обжарку. Чекаємо закипання і готуємо 5-7 хвилин.
  14. Солимо і перчимо.
  15. Потім додаємо вершки і кип’ятимо.
  16. Частина рубаної зелені залишаємо для декору. Частина відправляємо в суп і відключаємо нагрів.
  17. Закриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин, щоб суп придбав насичений смак.
  18. Запашною юшкою наповнюємо тарілки, посипаємо рубаною зеленню. Пригощаємо рідних і близьких.
  19. Смачного!