Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою
Мексиканський суп з квасолею і кукурудзою сподобається любителям оригінальних і простих у виконанні страв. Яскраве частування урізноманітнює звичне меню. Суп володіє насиченим смаком з пікантними гострими нотками. Нескладне перше блюдо виконає швидко і без перешкод кожен, хто не проти поекспериментувати з новими смаками.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 5
Склад:
- Фарш яловичий – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 400 гр.
- Квасоля консервована – 400 гр.
- Помідори консервовані – 800 гр.
- Часник сушений – 0,5 ч. л.
- Перець чилі – 1/3 шт.
- Насіння зіри – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
- Петрушка – для прикраси.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Крок 1. Відкорковуємо кукурудзу і квасолю. Проціджуємо від рідини. Квасоля викладаємо в сито і обполіскуємо під краном. Для контрасту беремо червону квасолю. При бажанні використовуємо суху квасолю і заздалегідь відварюємо. Замороженого фаршу даємо відтанути.
Крок 2. На плиті встановлюємо сковорідку, включаємо середній нагрів, трохи підігріваємо олію і викладаємо оттаявший фарш.
Крок 3. Тушкуємо фарш на середньому вогні, поки не випарується волога, орудуючи лопаткою і розбиваючи грудочки.
Крок 4. Коли м’ясна маса змінить колір, перекладаємо консервовані томати. При необхідності знімаємо шкірку і подрібнюємо плоди. Готуємо разом, час від часу розмішуємо.
Крок 5. В товстостінну каструлю викладаємо вміст сковороди і встановлюємо на плиті.
Крок 6. Кукурудзу і квасолю відправляємо до томатної основі. Розмішуємо.
Крок 7. Наливаємо воду. Солимо і перчимо. Приправляємо розтертими насінням зіри і сухим часником. За бажанням суху спецію замінюємо свіжим часником. При бажанні додаємо інші прянощі. Чекаємо, поки закипить. Щоб заощадити час, використовуємо окріп.
Крок 8. Встановлюємо нагрівання нижче середнього і прогріваємо масу 10 хвилин, зрідка помішуючи. Пробуємо і при необхідності регулюємо за смаком. Після чого відключаємо конфорку і наполягаємо під кришкою.
Крок 9. Тим часом промиваємо гострий перець і петрушку. Зелень подрібнюємо, гострий перець ріжемо кільцями.
Крок 10. Займемося сервірування страви. Заповнюємо тарілки ошатним супом. Посипаємо зеленню і прикрашаємо гострим перцем. Петрушка надає свіжість, а перець відтіняє солодкість кукурудзи легкої остринкой.
Крок 11. Приступаємо до прийому їжі, насолоджуємося насиченим стравою і ділимося враженнями. Приємного апетиту!