Курячий бульйон – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Курячий бульйон відомий своїми цінними поживними властивостями. До того ж він дуже смачний і ароматний. Це перший засіб при захворюваннях та при відновленні після інфекцій і отруєнь. Ми зібрали 10 найкращих рецептів бульйону.

Класичний бульйон на курячій грудці

Дуже простий у приготуванні курячий бульйон з грудки. Можна брати вирощену в домашніх умовах або куплену в магазині птицю. Ви отримаєте прозорий, чистий і нежирний бульйон.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Куряча грудка 1 шт.
  • Вода 1.5 л
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Корінь петрушки 10 гр.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний горошок 2 шт.

Процес приготування:

  1. Класичний курячий бульйон приготувати дуже просто. Овочі та зелень вимити, моркву і корінь петрушки наріжте великими брусками.
  2. Курячу грудку промийте, викладіть в каструлю, залийте фільтрованою водою і поставте на плиту. На великому вогні доведіть воду до закипання, зніміть піну з поверхні. Після цього зменшіть вогонь, додайте в бульйон моркву, корінь петрушки, неочищену цибулину і продовжуйте варити. Посоліть за смаком бульйон.
  3. Варіть бульйон близько години. За 10-15 хвилин до готовності додайте зелень, лавровий лист і перець горошком.
  4. Коли бульйон буде готовий, дістаньте з нього м’ясо і овочі, процідіть його.
  5. Готовий бульйон подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши листочками петрушки.

Приємного апетиту!

Як зварити смачний бульйон на курячих ніжках?

Позитивна сторона цього продукту – відносно невелика жирність і висока поживність. Не дарма курячий бульйон називають «єврейським пеніциліном» за його здатність допомагати відновлювати сили хворим людям.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4-6.

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Гомілка куряча – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

1. У каструлі закип’ятити воду, опустіть в неї курячі гомілки. Варіть після закипання 10-12 хвилин, потім злийте воду з каструлі. Після цього влийте свіжу воду і варіть бульйон 30-35 хвилин після закипання. У процесі варіння прибирайте з поверхні пінку.

2. Овочі очистити і крупно наріжте.

3. Картопля очистіть і наріжте великими кубиками.

4. У бульйон спочатку додайте цибулю і моркву, посоліть і приправте його за смаком.

5. Далі додайте картоплю і варіть бульйон з овочами 20-25 хвилин.

6. В кінці доповніть бульйон рубаною зеленню.

7. Прикрийте каструлю кришкою і дайте настоятися бульйону 10-15 хвилин.

8. Подавайте бульйон в гарячому вигляді з шматочком свіжого хліба.

Приємного апетиту!

Ситний і наваристий бульйон на курячих стегнах

Наваристий бульйон, мабуть, найпопулярніше і просте перше блюдо. А за традицією обід не обходиться без тарілочки першого страви. Ми розповімо, як зварити смачний бульйон на курячих стегнах, який можна подавати дітям і дорослим.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Стегна курячі – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Кріп – 1 пучок.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Сіль –за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець запашний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

1. Курячі стегна промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до закипання і варіть 30-40 хвилин, періодично знімайте піну з поверхні бульйону.

2. Потім в бульйон додайте цибулину і моркву, нарізану великими шматками, варіть 20 хвилин.

3. За 10 хвилин до закінчення варіння посоліть і додайте в бульйон лавровий лист і запашний перець.

4. Зніміть бульйон з вогню, процідіть його. Моркву наріжте соломкою, м’ясо відокремте від кісток, варені яйця розріжте навпіл.

5. Розкладіть по тарілках м’ясо, моркву і половинки яєць, влийте гарячий курячий бульйон і всипте рубану зелень. Подавайте бульйон на стіл в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Як зварити смачний суп з галушками на курячому бульйоні?

Легкий і ароматний суп з галушками на курячому бульйоні чудово підійде для сімейного обіду. Це невелике доповнення з тіста робить суп ще більш ситним і наваристим.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 8.

Інгредієнти:

  • Тушка куряча – 1,2-1,6 кг
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень для подачі.
  • Для галушок:
  • Борошно – 1 склянка
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне для фритюру.

Процес приготування:

1. Курячу тушку промийте, покладіть в каструлю і залийте водою. Доведіть бульйон до закипання, зніміть піну з поверхні. Потім додайте в бульйон лавровий лист, перець горошком і сіль за смаком, варити бульйон на помірному вогні близько 2 годин. Через 10 хвилин після додавання видаліть лавровий лист з каструлі.

2. Коли бульйон буде готовий, вийміть з нього м’ясо, розберіть на волокна. Бульйон процідіть.

3. Замісіть тісто для галушок. У миску просіяти борошно, розбийте яйце і додайте столову ложку холодної води, вимішуйте тісто 5-7 хвилин. Тісто скачайте в тонкі ковбаски і наріжте їх рівними частинами шириною 1-1,5 сантиметра.

4. Обсмажте галушки до золотистого кольору у фритюрі, викладіть на серветку, щоб позбутися від надлишків жиру.

5. Проціджений бульйон знову доведіть до закипання. В тарілки розкладіть шматочки курки і галушки, влийте гарячий бульйон і додайте рубану зелень.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий овочевий суп на курячому бульйоні

Використовую дуже доступний набір продуктів: картопля, цвітна капуста, морква, зелений горошок, можна зварити смачний і ситний суп. Щоб зробити його більш поживним і зігріваючим, будемо готувати його на курячому бульйоні.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 8.

Склад:

  • Капуста цвітна – 80 гр.
  • Горошок зелений – 80 гр.
  • Картопля – 240 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Морква – 50 гр.
  • Бульйон курячий – 1 л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Овочі для супу можна використовувати як свіжі, так і заморожені. Заморожені овочі необхідно розморозити, свіжі – помити й очистити.

2. Картоплю наріжте невеликими кубиками.

3. Курячий бульйон влийте в каструлю і доведіть до закипання, викладіть картоплю і варіть 7 хвилин.

4. Потім додайте в бульйон заморожені овочі, продовжуйте варити 10 хвилин.

5. В кінці за смаком посоліть суп і додайте рубану зелень.

6. Суп виходить легким і яскравим, подавайте його на обід в гарячому вигляді.

Приємного апетиту!

Курячий бульйон з вермішеллю і картоплею

Сімейне блюдо — курячий суп з вермішеллю і картоплею, під силу приготувати навіть початківцям кулінарам. Гарячий і наваристий суп зігріє і вгамує голод в будь-який час року.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 5.

Склад:

  • Курка – 300 гр.
  • Вода – 1,5-1,7 л.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Вермішель – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Кріп – 5 гілок.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо промийте і просушіть. Овочі очистіть і промийте.

2. Курку залийте водою і поставте на вогонь, доведіть до закипання і варіть 30 хвилин.

3. Картоплю наріжте великими кубиками і викладіть в каструлю, варіть 15 хвилин.

4. Ріпчасту цибулю наріжте дрібними кубиками.

5. Моркву натріть на крупній тертці.

6. На рослинному маслі обсмажте цибулю і моркву до золотистого кольору.

7. Коли картопля буде готовий, вийміть м’ясо з бульйону, розберіть його на волокна і поверніть назад в бульйон.

8. Також в каструлю викладіть овочеву зажарку і вермішель, посоліть і приправте, доведіть суп до закипання.

9. Після цього зніміть каструлю з вогню, додайте рубану зелень, перемішайте і залиште суп під кришкою 5-7 хвилин.

10. Потім суп розлийте по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати щі з капусти на курячому бульйоні?

Щі з свіжої капусти на курячому бульйоні – традиційне російське блюдо, яке не лише втамовує голод, але й сприятливо впливає на травну систему організму. Пропонуємо вам спробувати чудовий рецепт класичних щів.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Бульйон курячий – 2,5 л.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Кабачок – 0,5 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Зелень – 0,5 пучка.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. Цибулю і моркву очистіть і дрібно наріжте.

2. На рослинному маслі обсмажте овочі до м’якості.

3. Картопля очистіть і наріжте невеликими кубиками.

4. Вимийте, висушіть і наріжте кубиками кабачок.

5. Молоду білокачанну капусту нашаткуйте тонкими смужками.

6. Помідори очистіть від шкірки і наріжте. Болгарський перець наріжте смужками.

7. У каструлю влийте курячий бульйон, доведіть його до закипання. Викладіть в киплячий бульйон картоплю, кабачок і варіть до готовності картоплі.

8. Після цього додайте капусту, засмажку з цибулі і моркви, продовжуйте варити 5 хвилин.

9. Потім викладіть в суп, помідори і перець, перемішайте.

10. Зелень і часник дуже дрібно наріжте.

11. Додайте часник і зелень у каструлю, посоліть і приправте за смаком. Варіть борщ ще 3-4 хвилини, потім зніміть каструлю з вогню і дайте настоятися 10-15 хвилин під кришкою.

12. Щі подавайте в гарячому вигляді, заправивши сметаною.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування борщу на курячому бульйоні

Перша страва – основа будь-якого обіду. Не тільки на яловичому бульйоні можна зварити смачний і густий борщ. На курячому м’ясі бульйон вариться швидше і простіше.

Час готування: 100 хв

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Буряк – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 0,3 шт.
  • Картопля – 1 шт.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Окорок курячий – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • лавровий Лист – за смаком.

Процес приготування:

1. Курячі стегенця вимити, зніміть шкіру, опустіть в киплячу воду і варіть під кришкою при слабкому кипінні 30-40 хвилин.

2. Ріпчасту цибулю і моркву очистіть.

3. По одній цибулині і моркви обсмажте на сухій сковороді і в такому вигляді відправте в бульйон. Бульйон посоліть за смаком.

4. Буряк очистіть і натріть на крупній тертці.

5. Буряк обсмажте на рослинному маслі протягом декількох хвилин.

6. Картопля очистіть і наріжте невеликими кубиками.

7. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою.

8. Курку, цибулю і моркву вийміть з бульйону. Овочі можна викинути, вони більше не знадобляться.

9. У буряк додайте оцет і влийте трохи окропу, продовжуйте гасити до м’якості.

10. Що залишився лук і моркву подрібніть. Цибулю наріжте четвертинки, моркву натріть на тертці.

11. Спочатку на рослинному маслі обсмажте цибулю.

12. Потім додайте моркву і продовжуйте смажити овочі до м’якості.

13. М’ясо зніміть з кісток і розберіть його на волокна.

14. Часник очистіть і подрібніть будь-яким зручним способом.

15. Всі подрібнені інгредієнти викладіть в бульйон, в тому числі засмажку з буряків, цибулі і моркви, додати спеції. Варіть борщ до готовності картоплі. Подавайте борщ в гарячому вигляді зі сметаною і чорним хлібом.

Приємного апетиту!

Курячий бульйон з локшиною і яйцями

За цим рецептом у вас вийде смачний і красивий варіант курячого бульйону. До того ж він швидко і легко готується. Не забудьте додати свіжу зелень, це тільки в більшій мірі розкриє смак і аромат курячого бульйону.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Бульйон курячий – 1,5 л
  • Філе куряче – 300 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Локшина – 50-60 гр.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Чилі – за смаком.
  • Масло оливкове – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе наріжте невеликі кубиками, обсмажте на оливковій олії з додаванням паприки.

2. Цибулю і моркву дрібно наріжте, огірок наріжте четвертинками. Обсмажте цибулю і моркву до м’якості, потім додати огірок, потримайте овочі на вогні ще пару хвилин і зніміть сковороду з вогню.

3. Варені яйця натріть на тертці.

4. Курячий бульйон доведіть до закипання, додайте в нього локшину, проваріть її пару хвилин. Потім викладіть всі інші інгредієнти, доведіть суп до закипання. Після цього зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 10-15 хвилин.

5. Розлийте борщ по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний суп зі щавлем на курячому бульйоні

Смачний, з легкою кислинкою і приголомшливим ароматом цей суп здорово різноманітить ваше обіднє меню. Влітку, коли щавель молодий і м’який, не пропустіть можливості приготувати суп за цим рецептом.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Вода – 2 л
  • Курка – 400 гр.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Щавель свіжий – 150 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 20 гр.
  • Петрушка – 20 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо помийте і покладіть в каструлю з водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до закипання, зніміть піну, що утворилася, посоліть, приправте і продовжуйте варити на помірному вогні. Коли м’ясо буде готове, дістаньте його з бульйону. Також видаліть з бульйону лаврові листи.

2. Зелень вимити і відкиньте на друшляк.

3. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.

4. У киплячий бульйон додайте нарізаний кубиками картоплю і обсмажену цибулю, варіть на середньому вогні 10-13 хвилин.

5. Після цього у бульйон додайте подрібнений кріп і щавель, проварити суп 5 хвилин і зніміть каструлю з вогню.

6. Яйця відваріть круто, очистіть і розріжте навпіл. М’ясо розберіть на волокна. У кожну миску покладіть трохи яєць і м’яса, влийте бульйон і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!