Смачну і поживну їжу для всієї родини можна приготувати за лічені хвилини. Спробуйте цікаву кулінарну ідею з тонкого лаваша. Пропонуємо урізноманітнити звичне меню апетитними конвертиками з різними начинками: м’ясної, грибний, сирної, фруктової та іншими.
Конвертики з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді
Смачна і проста ідея для домашнього сніданку або перекусу – конвертики з лаваша з ковбасою та сиром. Начинка вийде неймовірно соковитою і поживною. Беріть на замітку швидкий покроковий рецепт.
Інгредієнти на
2 порц.
- 1 Лаваш тонкий
- Варена ковбаса 70 гр.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне 3 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати конвертики з лаваша на сковороді з різними начинками? Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
- Тонкий лаваш ділимо на смуги шириною 10-12 див.
- У глибокій мисці з’єднуємо продукти для начинки: подрібнену ковбасу, тертий сир і майонез.
- Перемішуємо заготовку.
- Окремо збиваємо яйце з сіллю і меленим перцем.
- На поверхні столу розміщуємо смужку з лаваша. Начинку викладаємо на край смужки у формі трикутника.
- Із смужки звертаємо конверт трикутної форми.
- Також чинимо і з смужками.
- Обсмажуємо кожен лаваш в сковороді, попередньо вмочивши в яєчну суміш.
- Рум’яні конвертики з ковбасою і сиром готові. Пробуйте!

Конвертики з лаваша з сиром і сиром
Цікава начинка для конвертиків з лаваша – сир з сиром. Таке частування стане відмінним рішенням для швидкого і простого домашнього сніданку. Порадуйте себе і близьких апетитною закускою.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Сир – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Натираємо сир на дрібній тертці і розмішуємо його з сиром, сіллю і меленим перцем.
2. Шар лаваша ділимо на смуги з однаковою шириною.
3. На кінчик кожного шматочки лаваша викладаємо начинку.
4. Звертаємо заготовки в невеликі трикутники.
5. Обмазуємо кожен конвертик збитим яйцем. Використовуємо для цього кондитерську пензлик.
6. Обсмажуємо кожен конверт з обох боків до легкого рум’янцю.
7. Хрустке частування з лаваша з соковитою начинкою готово. Пробуйте!
Конвертики з лаваша з шинкою і сиром, обсмажені на сковороді
Яскрава начинка для домашніх конвертиків з лаваша – з шинки і сиру. Смачне і поживне частування порадує простий і швидкої готуванням. Беріть на замітку кулінарну ідею.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Шинка – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Помідори – 4 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 50 мл
- Базилік – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Часник – 4 зубчики.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Тонкі листи лаваша ділимо на смуги шириною 15 див.
2. Подрібнюємо зубчики часнику і листочки базиліка.
3. Промиті помідори ріжемо тонкими колами.
4. Невеликими шматочками розбираємо шинку і твердий сир.
5. Кінчик кожної смужки лаваша обмазуємо майонезом.
6. Сюди ж викладаємо базилік і часник.
7. Далі додаємо шматочки шинки.
8. Слідом кладемо кружечки помідорів.
9. Викладаємо трохи сиру.
10. Починаємо обгортати начинку лавашем.
11. Формуємо щільний і акуратний трикутник.
12. Збиваємо яйця з молоком, сіллю і меленим перцем.
13. Кожен конвертик мачає в яєчно-молочної суміші.
14. Обсмажуємо заготовки в рослинному маслі до рум’яної скоринки.
15. Соковиті конвертики з шинкою і сиром готові!
Швидкі і прості конвертики з лаваша з яйцем і сиром
Хрусткі конвертики з лаваша з живильним начинкою, відмінно підходять для сніданку або перекусу. Спробуйте простий і швидкий рецепт з яйцями і сиром. Порадуйте своїх домашніх.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти. Три яйця відварюємо, одну залишаємо для панірування.
2. Відварені яйця остуджуємо, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.
3. Сире яйце збиваємо з дрібкою солі і меленим перцем.
4. Шар лаваша ділимо на три рівні частини. По центру кожної кладемо подрібнені яйця і трохи майонезу.
5. Посипаємо начинку тертим твердим сиром.
6. Звертаємо заготовки в щільні конвертики і опускаємо їх у яєчну суміш.
7. Викладаємо конверт в розігріту сковороду з рослинним маслом.
8. Обсмажуємо продукт з обох сторін.
9. Готове частування з лаваша для вашого столу готово!
Як приготувати конвертики з лаваша з сиром і помідорами?
Популярна і улюблена багатьма начинка для конвертиків з лаваша – з томатами і твердим сиром. Так частування вийде хрустким зовні і неймовірно соковитим всередині. Подавайте в якості гарячої закуски.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Лаваш тонкий – 60 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У глибоку миску складаємо подрібнені помідори і тертий твердий сир.
2. Доповнюємо продукти сіллю, меленим перцем і дрібно порізаною зеленню.
3. Тонкий лаваш ділимо на рівні за розміром прямокутники.
4. На край кожного прямокутника кладемо начинку.
5. Звертаємо продукт щільним конвертиком.
6. Так робимо і з іншими прямокутниками.
7. Викладаємо заготовки на розпечену й обмащений рослинним маслом сковороду.
8. Смажимо продукт з кожного боку до яскравого рум’янцю.
9. Яскраві і хрусткі конвертики з лаваша з помідорами і тягучим сиром готові!
Конвертики з лаваша з куркою на сковороді
Найбільш ситна начинка для конвертиків з лаваша виходить з курячого філе. Таке частування замінить повноцінний прийом їжі. Беріть на замітку простий покроковий рецепт і радуйте своїх рідних.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Лаваш тонкий – 200 гр.
- Філе куряче – 250 гр.
- Помідор – 100 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Курку обсмажуємо на сковороді в пергаменті. Для цього папір обмазуємо олією, сіллю і спеціями. Кладемо сюди шматочок філе.
2. Готову курку остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
3. Подрібнюємо зелень, помідори і натираємо на тертці твердий сир.
4. Лаваш ділимо на кілька прямокутників і обмазуємо їх сметаною з часником.
5. Перемішуємо курку з помідором, зеленню і сиром.
6. Викладаємо заготовку по центру кожного прямокутника.
7. Звертаємо продукт спочатку в рулет.
8. Складаємо краю.
9. Формуємо щільний конвертик.
10. По черзі вмочаємо кожен конвертик, у збитих яйцях з сіллю і меленим перцем.
11. Далі смажимо на сковороді до золотистої скоринки кожну сторону.
12. Ситне частування для вашого столу готово!
Солодкі конвертики з лаваша з яблуками
Солодкий варіант конвертиків з лаваша – з яблучною начинкою. Такий продукт можна подавати до чаю. Спробуйте приготувати простий і смачний десерт, на який ви витратите зовсім небагато часу.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 2 шт.
- Яблуко – 300 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Ванілін – 5 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Промиваємо яблука під водою і нарізаємо їх дрібними шматочками. Шкірку знімати не потрібно.
2. Посипаємо заготівлю цукром і ваніліном, гарненько вимішуємо.
3. Пласти лаваша ділимо на рівні квадрати.
4. У центр кожного шматочка кладемо по столовій ложці яблучної начинки.
5. Починаємо згортати продукт.
6. Формуємо акуратний конвертик.
7. Викладаємо заготовки в сковороду з олією. Смажимо їх з обох сторін.
8. Рум’яні лавашики з солодкою яблучною начинкою готові!
Дуже смачні конвертики з лаваша з грибами
Для смачного і швидкого домашнього перекусу можна приготувати конвертики з лаваша з грибною начинкою. Приготувати частування зовсім нескладно. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Гриби печериці – 300 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – за смаком.
Процес приготування:
1. Ретельно промиваємо печериці, і режим на невеликі частини.
2. Обсмажуємо в олії з сіллю. Коли продукт придбає золотий окрас, поливаємо його сметаною, вимішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.
3. В цей час пропускаємо через тертку сир.
4. Тонкий лаваш ділимо на прямокутники. Кладемо на них гриби і сир. Акуратно згортаємо продукти в конвертики і обсмажуємо з обох сторін.
5. Рум’яне частування з грибною начинкою для вашого столу готово. Перекладайте на тарілку і пробуйте!
Конвертики з лаваша з крабовими паличками
Цікавий варіант смачного і ситного домашнього частування – конвертики з лаваша з начинкою з крабових паличок. Такий продукт вийде хрустким і досить поживним.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Лаваш тонкий – 150 гр.
- крабові Палички – 100 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Лист лаваша ділимо на рівні за розміром прямокутники.
2. Кожен шматочок обмазуємо майонезом і посипаємо сіллю.
3. Крабові палички розморожуємо, витягаємо з упаковки і нарізаємо дрібними кубиками.
4. Перекладаємо подрібнені крабові палички на шматочки лаваша. Звертаємо заготовки в щільні конвертики. Обсмажуємо до рум’янцю в рослинному маслі.
5. Золотисті і хрусткі конвертики з крабовими паличками готові. Можна пробувати!
Смажені конвертики з лаваша з фаршем
Хочете порадувати домашніх швидкої, смачною і поживною закускою? Приготуйте конвертики з лаваша з начинкою з соковитого м’ясного фаршу. Запам’ятовуйте простий кулінарний рецепт.
Час приготування: 25 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 1 шт.
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Сир твердий – 60 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Розморожений м’ясний фарш викладаємо в прогріту з маслом сковороду. Солимо, посипаємо спеціями і смажимо до готовності.
2. Перекладаємо готовий продукт у велику тарілку.
3. Доповнюємо інгредієнт тертим твердим сиром.
4. Сюди ж викладаємо подрібнену зелень.
5. Тонкий лаваш поділяємо на чотири рівні частини.
6. Кладемо на край кожного лаваша начинку.
7. Загортаємо заготовку в акуратний конвертик.
8. Поступаємо так з усіма продуктами.
9. Готові конверти обмазуємо збитим яйцем.
10. Смажимо частування до рум’янцю на сковороді.
11. Хрусткі золотисті конвертики з фаршем готові!