Конвертики з лаваша – 10 рецептів на сковороді з різними начинками з фото

Смачну і поживну їжу для всієї родини можна приготувати за лічені хвилини. Спробуйте цікаву кулінарну ідею з тонкого лаваша. Пропонуємо урізноманітнити звичне меню апетитними конвертиками з різними начинками: м’ясної, грибний, сирної, фруктової та іншими.

Конвертики з лаваша з сиром і ковбасою на сковороді

Смачна і проста ідея для домашнього сніданку або перекусу – конвертики з лаваша з ковбасою та сиром. Начинка вийде неймовірно соковитою і поживною. Беріть на замітку швидкий покроковий рецепт.

Інгредієнти на
2 порц.

  • 1 Лаваш тонкий
  • Варена ковбаса 70 гр.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) 70 гр.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Майонез столовий молочний 1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне 3 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати конвертики з лаваша на сковороді з різними начинками? Підготуємо необхідні інгредієнти за списком.
  2. Тонкий лаваш ділимо на смуги шириною 10-12 див.
  3. У глибокій мисці з’єднуємо продукти для начинки: подрібнену ковбасу, тертий сир і майонез.
  4. Перемішуємо заготовку.
  5. Окремо збиваємо яйце з сіллю і меленим перцем.
  6. На поверхні столу розміщуємо смужку з лаваша. Начинку викладаємо на край смужки у формі трикутника.
  7. Із смужки звертаємо конверт трикутної форми.
  8. Також чинимо і з смужками.
  9. Обсмажуємо кожен лаваш в сковороді, попередньо вмочивши в яєчну суміш.
  10. Рум’яні конвертики з ковбасою і сиром готові. Пробуйте!

Конвертики з лаваша з сиром і сиром

Цікава начинка для конвертиків з лаваша – сир з сиром. Таке частування стане відмінним рішенням для швидкого і простого домашнього сніданку. Порадуйте себе і близьких апетитною закускою.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло рослинне – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Натираємо сир на дрібній тертці і розмішуємо його з сиром, сіллю і меленим перцем.

2. Шар лаваша ділимо на смуги з однаковою шириною.

3. На кінчик кожного шматочки лаваша викладаємо начинку.

4. Звертаємо заготовки в невеликі трикутники.

5. Обмазуємо кожен конвертик збитим яйцем. Використовуємо для цього кондитерську пензлик.

6. Обсмажуємо кожен конверт з обох боків до легкого рум’янцю.

7. Хрустке частування з лаваша з соковитою начинкою готово. Пробуйте!

Конвертики з лаваша з шинкою і сиром, обсмажені на сковороді

Яскрава начинка для домашніх конвертиків з лаваша – з шинки і сиру. Смачне і поживне частування порадує простий і швидкої готуванням. Беріть на замітку кулінарну ідею.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 15 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Шинка – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Помідори – 4 шт.
  • Майонез – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 50 мл
  • Базилік – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Тонкі листи лаваша ділимо на смуги шириною 15 див.

2. Подрібнюємо зубчики часнику і листочки базиліка.

3. Промиті помідори ріжемо тонкими колами.

4. Невеликими шматочками розбираємо шинку і твердий сир.

5. Кінчик кожної смужки лаваша обмазуємо майонезом.

6. Сюди ж викладаємо базилік і часник.

7. Далі додаємо шматочки шинки.

8. Слідом кладемо кружечки помідорів.

9. Викладаємо трохи сиру.

10. Починаємо обгортати начинку лавашем.

11. Формуємо щільний і акуратний трикутник.

12. Збиваємо яйця з молоком, сіллю і меленим перцем.

13. Кожен конвертик мачає в яєчно-молочної суміші.

14. Обсмажуємо заготовки в рослинному маслі до рум’яної скоринки.

15. Соковиті конвертики з шинкою і сиром готові!

Швидкі і прості конвертики з лаваша з яйцем і сиром

Хрусткі конвертики з лаваша з живильним начинкою, відмінно підходять для сніданку або перекусу. Спробуйте простий і швидкий рецепт з яйцями і сиром. Порадуйте своїх домашніх.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти. Три яйця відварюємо, одну залишаємо для панірування.

2. Відварені яйця остуджуємо, очищаємо і ріжемо невеликими кубиками.

3. Сире яйце збиваємо з дрібкою солі і меленим перцем.

4. Шар лаваша ділимо на три рівні частини. По центру кожної кладемо подрібнені яйця і трохи майонезу.

5. Посипаємо начинку тертим твердим сиром.

6. Звертаємо заготовки в щільні конвертики і опускаємо їх у яєчну суміш.

7. Викладаємо конверт в розігріту сковороду з рослинним маслом.

8. Обсмажуємо продукт з обох сторін.

9. Готове частування з лаваша для вашого столу готово!

Як приготувати конвертики з лаваша з сиром і помідорами?

Популярна і улюблена багатьма начинка для конвертиків з лаваша – з томатами і твердим сиром. Так частування вийде хрустким зовні і неймовірно соковитим всередині. Подавайте в якості гарячої закуски.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Лаваш тонкий – 60 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. У глибоку миску складаємо подрібнені помідори і тертий твердий сир.

2. Доповнюємо продукти сіллю, меленим перцем і дрібно порізаною зеленню.

3. Тонкий лаваш ділимо на рівні за розміром прямокутники.

4. На край кожного прямокутника кладемо начинку.

5. Звертаємо продукт щільним конвертиком.

6. Так робимо і з іншими прямокутниками.

7. Викладаємо заготовки на розпечену й обмащений рослинним маслом сковороду.

8. Смажимо продукт з кожного боку до яскравого рум’янцю.

9. Яскраві і хрусткі конвертики з лаваша з помідорами і тягучим сиром готові!

Конвертики з лаваша з куркою на сковороді

Найбільш ситна начинка для конвертиків з лаваша виходить з курячого філе. Таке частування замінить повноцінний прийом їжі. Беріть на замітку простий покроковий рецепт і радуйте своїх рідних.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 3

Склад:

  • Лаваш тонкий – 200 гр.
  • Філе куряче – 250 гр.
  • Помідор – 100 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Курку обсмажуємо на сковороді в пергаменті. Для цього папір обмазуємо олією, сіллю і спеціями. Кладемо сюди шматочок філе.

2. Готову курку остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.

3. Подрібнюємо зелень, помідори і натираємо на тертці твердий сир.

4. Лаваш ділимо на кілька прямокутників і обмазуємо їх сметаною з часником.

5. Перемішуємо курку з помідором, зеленню і сиром.

6. Викладаємо заготовку по центру кожного прямокутника.

7. Звертаємо продукт спочатку в рулет.

8. Складаємо краю.

9. Формуємо щільний конвертик.

10. По черзі вмочаємо кожен конвертик, у збитих яйцях з сіллю і меленим перцем.

11. Далі смажимо на сковороді до золотистої скоринки кожну сторону.

12. Ситне частування для вашого столу готово!

Солодкі конвертики з лаваша з яблуками

Солодкий варіант конвертиків з лаваша – з яблучною начинкою. Такий продукт можна подавати до чаю. Спробуйте приготувати простий і смачний десерт, на який ви витратите зовсім небагато часу.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Яблуко – 300 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Промиваємо яблука під водою і нарізаємо їх дрібними шматочками. Шкірку знімати не потрібно.

2. Посипаємо заготівлю цукром і ваніліном, гарненько вимішуємо.

3. Пласти лаваша ділимо на рівні квадрати.

4. У центр кожного шматочка кладемо по столовій ложці яблучної начинки.

5. Починаємо згортати продукт.

6. Формуємо акуратний конвертик.

7. Викладаємо заготовки в сковороду з олією. Смажимо їх з обох сторін.

8. Рум’яні лавашики з солодкою яблучною начинкою готові!

Дуже смачні конвертики з лаваша з грибами

Для смачного і швидкого домашнього перекусу можна приготувати конвертики з лаваша з грибною начинкою. Приготувати частування зовсім нескладно. Використовуйте для цього перевірений кулінарний рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Гриби печериці – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Ретельно промиваємо печериці, і режим на невеликі частини.

2. Обсмажуємо в олії з сіллю. Коли продукт придбає золотий окрас, поливаємо його сметаною, вимішуємо і тушкуємо ще близько 5 хвилин.

3. В цей час пропускаємо через тертку сир.

4. Тонкий лаваш ділимо на прямокутники. Кладемо на них гриби і сир. Акуратно згортаємо продукти в конвертики і обсмажуємо з обох сторін.

5. Рум’яне частування з грибною начинкою для вашого столу готово. Перекладайте на тарілку і пробуйте!

Конвертики з лаваша з крабовими паличками

Цікавий варіант смачного і ситного домашнього частування – конвертики з лаваша з начинкою з крабових паличок. Такий продукт вийде хрустким і досить поживним.

Час приготування: 20 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Лаваш тонкий – 150 гр.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Лист лаваша ділимо на рівні за розміром прямокутники.

2. Кожен шматочок обмазуємо майонезом і посипаємо сіллю.

3. Крабові палички розморожуємо, витягаємо з упаковки і нарізаємо дрібними кубиками.

4. Перекладаємо подрібнені крабові палички на шматочки лаваша. Звертаємо заготовки в щільні конвертики. Обсмажуємо до рум’янцю в рослинному маслі.

5. Золотисті і хрусткі конвертики з крабовими паличками готові. Можна пробувати!

Смажені конвертики з лаваша з фаршем

Хочете порадувати домашніх швидкої, смачною і поживною закускою? Приготуйте конвертики з лаваша з начинкою з соковитого м’ясного фаршу. Запам’ятовуйте простий кулінарний рецепт.

Час приготування: 25 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 1 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Перець червоний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.

Процес приготування:

1. Розморожений м’ясний фарш викладаємо в прогріту з маслом сковороду. Солимо, посипаємо спеціями і смажимо до готовності.

2. Перекладаємо готовий продукт у велику тарілку.

3. Доповнюємо інгредієнт тертим твердим сиром.

4. Сюди ж викладаємо подрібнену зелень.

5. Тонкий лаваш поділяємо на чотири рівні частини.

6. Кладемо на край кожного лаваша начинку.

7. Загортаємо заготовку в акуратний конвертик.

8. Поступаємо так з усіма продуктами.

9. Готові конверти обмазуємо збитим яйцем.

10. Смажимо частування до рум’янцю на сковороді.

11. Хрусткі золотисті конвертики з фаршем готові!