Закуски до пива – 10 швидких і смачних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Закуски до одного з найулюбленіших алкогольних напоїв можуть бути самими різними і незвичайними: горішки, сухарики, м’ясні страви, морепродукти, чіпси і навіть звичайні свіжі фрукти. Давайте спробуємо приготувати найпопулярніші закуски з представленим рецептами.

Кальмари до пива в домашніх умовах

Приготувати закуску можна як з свіжих, так і заморожених кальмарів. Обсмажені, приготовані в клярі або духовій шафі заготовки, в будь-якому випадку виходять дуже смачними і ароматними.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Кальмари 150 гр.
  • Борошно 30 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Приправи за смаком
  • Спеції і Приправи за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати швидкий і смачну закуску до пива в домашніх умовах? Попередньо тушки кальмарів необхідно почистити: позбавити їх від плівок і інших зайвих деталей. Промиваємо продукт і обтираем паперовими рушниками, вбираючи вологу.
  2. Нарізаємо очищену м’якоть кільцями невеликої товщини (близько 1-2 сантиметрів).
  3. Викладаємо кальмарів у звичайний поліетиленовий пакет. Додаємо до них сіль, всі спеції і приправи за смаком. Перемішуємо інгредієнти руками або звичайною ложкою. Також можна щільно прикрити пакет і струснути його, щоб спеції рівномірно розподілилися по кальмарам. Залишаємо продукт на 30-45 хвилин на кухонному столі.
  4. Висипаємо трохи борошна на дно плоскої тарілки. Кожен шматочок кальмарів обваляти в борошні і потім обсмажити до готовності на розігрітій з рослинним маслом сковороді. Вони повинні поміняти колір: стати золотистими.
  5. Щоб закуска не була занадто жирної, викладаємо кільця кальмарів на паперові рушники. Через 5 хвилин перекладаємо закуску в чисту тарілку і подаємо до столу.

Приємного апетиту!