Як засолити сало — 10 смачних та швидких рецептів у домашніх умовах з покроковими фото

Солоне сало в домашніх умовах – це закуска, яка виходить неймовірно ароматною та яскравою до смаку. Як засолити сало, розповідаємо у нашій готовій кулінарній добірці із десяти смачних та швидких рецептів. Порадуйте себе та близьких апетитною закускою власного приготування. Домашнє сало подавайте з чорним хлібом, ароматною зеленню та улюбленими соусами.

Як смачно засолити сало з часником у домашніх умовах

Як смачно засолити сало з часником у домашніх умовах, ви дізнаєтесь у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями та докладним описом процесу. Приготовлений таким способом продукт порадує вас цікавим смаком та неймовірно апетитним ароматом. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

1кг.

  • Сало свиняче – 1 кг
  • Сіль – ½ кг
  • Часник – 1 головка
  • Спеції для свинини – за смаком

Процес приготування:

Як смачно засолити сало в домашніх умовах із часником? Ріжемо сало на шматки середнього розміру. Викладаємо їх у чистий сухий контейнер.

Засипаємо продукт великою кількістю солі, щоб не було просвітів. Залишаємо при кімнатній температурі.

Витримуємо шматочки сала в солі три дні.

Промиваємо сало від солі. Заливаємо його холодною водою та залишаємо на одну годину.

Через годину обсушуємо шматки сала паперовими рушниками. Очищаємо часник і натираємо на тертці.

Натираємо шматки сала спеціями до смаку і тертим часником. Забираємо в холодильник, підморожуємо і потім можна куштувати.

Закуска готова! Тепер ви знаєте, як смачно засолити сало у домашніх умовах. Беріть на замітку!

Як засолити сало в розсолі в банку

Як засолити сало в розсолі в банці, читайте в нашому перевіреному кулінарному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе і домашніх апетитною та яскравою за смаком закускою. Готовий продукт подавайте до столу із чорним хлібом, соліннями та іншими доповненнями до смаку.

Час готування – 4 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 0,5 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 0,5 кг.
  • Вода – 1 л.
  • Сіль – 45 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Ділимо сало на довгасті частини. Оптимальна товщина – 2 див.

Крок 3. Кип’ятимо літр води в каструлі. Охолоджуємо, розмішуємо в ній сіль, додаємо горошини перцю та лаврове листя.

Крок 4. Шматки сала укладаємо в банку, доповнюємо їх часником, заздалегідь обробленим на платівки.

Крок 5. Заливаємо сало підготовленим розсолом. Залишаємо за кімнатної температури на 2 доби, потім на такий же період ставимо в холодильник.

Крок 6. Обтираємо сало від розсолу та нарізаємо тонкими скибочками.

Крок 7. Тепер ви знаєте, як засолити сало в розсолі у банку. Обов’язково спробуйте!

Як правильно засолити сало сухим способом

Як правильно засолити сало сухим способом, ми докладно описали у нашому покроковому рецепті з фотографіями. Апетитне та смачне солоне сало вийде навіть у новачків. Просто дотримуйтесь простих рекомендацій. Обіцяємо, що перед домашньою закускою ніхто не зможе встояти.

Час готування – 4 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 500 грн.

Інгредієнти:

  • Сало – 0,5 кг.
  • Сіль – 4 ст.
  • Спеції для сала – 3 ст.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Скоблимо шкірку гострим ножем. Розрізаємо сало на середні за розміром шматки.

Крок 3. У мисці з’єднуємо сіль із спеціями, перемішуємо.

Крок 4. Добре обвалюємо в спеціях шматки сала.

Крок 5. Складаємо сало в контейнер. Тримаємо під гнітом за кімнатної температури добу, потім прибираємо в холодильник ще на три дні.

Крок 6. Обтираємо сало від вологи, загортаємо в плівку і забираємо в морозилку.

Крок 7. Підморожене сало ріжемо тонкими скибочками та пригощаємося.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як правильно засолити сало сухим способом. Беріть на замітку!

Домашнє солоне сало з часником та перцем

Домашнє солоне сало з часником та перцем порадує не лише насиченим смаком, а й дивовижним ароматом. Подавайте апетитну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування своїми руками використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 5 днів

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 600 грн.

Інгредієнти:

  • Сало – 0,6 кг.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо шматок сала, зіскоблюємо шкірку.

Крок 2. Розділяємо продукт на три рівні частини.

Крок 3. У кожній частині робимо глибокі надрізи.

Крок 4. Натираємо шматочки сіллю. Добре втираємо в кожен надріз.

Крок 5. Також натираємо меленим чорним перцем.

Крок 6. У надрізи кладемо шматочки часнику.

Крок 7. Викладаємо сало в контейнер, доповнюємо шматочками лаврових листків.

Крок 8. Закриваємо заготівлю плівкою та прибираємо в холодильник на 5 діб. Після цього обтираємо від надлишків спецій.

Крок 9. Домашнє солоне сало з часником та перцем готове. Частуйтесь!

Як засолити сало для гарячого копчення

Як засолити сало для гарячого копчення, докладно розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде неймовірно апетитним та цікавим до смаку. Байдужих не залишиться.

Час готування – 2 тижні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль кухонна – 35 гр.
  • Сіль нітритна – 35 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти зі списку.

Крок 2. Перемішуємо два види солі. Частину висипаємо в глибоку форму, посипаємо перцем і доповнюємо половиною лаврового листя.

Крок 3. Сало обробляємо на шматки, добре натираємо подрібненим часником.

Крок 4. Викладаємо сало на подушку із солі.

Крок 5. Посипаємо продукт рештою сіллю і доповнюємо лавровим листям. Ставимо в холодильник на 2 тижні. Перші три дні перевертаємо шматочки. Потім промиваємо та обтираємо заготовки.

Крок 6. Для подальшого копчення, підготовлене сало потрібно обвітрити в дегідратор кілька годин, потім можна відправляти в коптильню.

Крок 7. Тепер знаєте, як засолити сало для гарячого копчення. Беріть на замітку!

Засолювання сала в лушпиння цибулі

Засолювання сала в лушпинні цибулі – це нескладний і захоплюючий процес, який подужають навіть новачки. Для приготування використовуйте перевірений рецепт із покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких апетитною та цікавою закускою. Подавайте до столу із хлібом, соліннями та іншими частуваннями до смаку.

Час готування – 2 дні

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Лушпиння цибулева – 3 жмені.
  • Сіль – 150 гр.
  • Вода – 1 л.
  • Перець чорний горошок – до смаку.
  • Перець запашний горошок – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Для обвалення:

  • Часник – до смаку.
  • Спеції – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Сало ділимо на шматки середнього розміру, скоблимо ножем шкірку.

Крок 3. Заливаємо водою сіль, лушпиння та спеції. Кип’ятимо 5 хвилин і укладаємо сало в розсіл. Варимо близько 20-25 хвилин.

Крок 4. Добу остудити сало в розсолі. Тримаємо у холодильнику, потім обтираємо шматочки від вологи.

Крок 5. Поєднуємо подрібнений часник зі спеціями до смаку. Можна використовувати лаврове листя та горошини перцю.

Крок 6. Обвалюємо сало в спеціях із часником.

Крок 7. Кладемо заготовку в контейнер і забираємо в холодильник на добу.

Крок 8. Засолювання сала в лушпинні цибулі завершена. Можна пригощатись!

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса

Домашнє солоне сало з прошарком м’яса порадує не лише насиченим смаком, а й апетитним зовнішнім виглядом. Подавайте холодну закуску разом із хлібом, свіжими овочами чи соліннями. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з фотографіями.

Час готування – 4 дні

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 700 грн.

Інгредієнти:

  • Сало із прошарками м’яса – 0,7 кг.
  • Сіль – 7 ст.
  • Часник – 8 зубчиків.
  • Вода – 1,5л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Перець запашний горошок – 10 шт.

Для обвалки сала:

  • Суміш перців – 1,5 ч.л.
  • Паприка мелена – 2 ч.л.
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Часник – 6 зубчиків.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Сало з прошарком ділимо на рівні шматки середнього розміру. Шкірки скоблим гострим ножем.

Крок 3. Далі готуємо гарячий розсіл. Змішуємо воду із сіллю, пластинками часнику, лавровими листками, горошинами перцю та гвоздикою. Кип’ятимо і варимо дві хвилини.

Крок 4. Кладемо сало у великий зручний контейнер, заливаємо гарячим розсолом.

Крок 5. Накриваємо заготовку тарілкою. Після остигання прибираємо в холодильник на 3 доби.

Крок 6. Обсушуємо шматки сала. Натираємо їх сумішшю з паприки, солі, суміші перців та подрібненого часнику.

Крок 7. Загортаємо в плівку і забираємо в морозилку на добу.

Крок 8. Домашнє солоне сало з прошарком м’яса готове. Нарізайте тонкими скибочками та подавайте до столу!

Як смачно та просто засолити сало у тузлуці

Як смачно і просто засолити сало в тузлуку, докладно описуємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Порадуйте себе та близьких за допомогою нескладної кулінарної ідеї. Готовий продукт вийде ситним та насиченим за смаком. Ніхто не зможе встояти!

Час готування – 7 днів

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 2 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Спеції – до смаку.

Для тузлука:

  • Вода – 1 л.
  • Сіль велика – 1 ст.
  • Лист лавровий – 5 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти для тузлука.

Крок 2. Сіль, очищений часник, лавровий лист та горошини чорного перцю кладемо в каструлю. Заливаємо водою, кип’ятимо і варимо на повільному вогні.

Крок 3. Вибираємо відповідний шматок сала. Скоблимо шкірку гострим ножем.

Крок 4. Ріжемо сало на шматки середнього розміру.

Крок 5. Викладаємо сало в банку разом із лавровими листками та часником. Заливаємо тузлуком. Зверху встановлюємо гніт і тримаємо за кімнатної температури добу. Далі забираємо в холодильник на 5-7 днів.

Крок 6. Готове сало обсушуємо та натираємо спеціями до смаку.

Крок 7. Ви дізналися, як смачно та просто засолити сало у тузлуку. Обов’язково спробуйте!

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті?

Як швидко засолити сало у целофановому пакеті? Розповідаємо у нашому перевіреному рецепті з покроковими фотографіями. Апетитне солоне сало вийде навіть у новачків. Обов’язково спробуйте і порадуйте себе найсмачнішою холодною закускою з ароматними спеціями.

Час готування – 3 дні

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 300 грн.

Інгредієнти:

  • Сало – 300 гр.
  • Сіль – 3 ст.
  • Спеції – до смаку.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти. Сало одразу ділимо на середні за розміром шматки.

Крок 2. У глибокій ємності змішуємо сіль та спеції.

Крок 3. Добре обвалюємо тут шматки сала.

Крок 4. Перекладаємо їх у целофановий пакет.

Крок 5. Доповнюємо шматочками лаврового листка.

Крок 6. Щільно зав’язуємо пакет із вмістом.

Крок 7. Тримаємо заготівлю в холодильнику 3-4 дні, кілька разів на день струшуємо пакет для кращого проникнення в сало солі та спецій. По готовності, спробувавши сало на сіль, їмо сало відразу або поміщаємо разом із пакетом у морозильник.

Крок 8. Тепер ви знаєте, як швидко засолити сало у целофановому пакеті. Беріть на замітку!

Засолювання сала з нітритною сіллю

Засолювання сала з нітритною сіллю – це проста та смачна кулінарна ідея для приготування апетитної закуски. Порадуйте себе та близьких солоним частуванням за допомогою нашого перевіреного рецепту. Готовий продукт можна подавати як холодну закуску, доповнивши хлібом, овочами або зеленню.

Час готування – 1 тиждень

Час приготування – 40 хвилин

Порції – 1 кг.

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг.
  • Сіль нітритна – 10 гр.
  • Сіль кухонна – 10 гр.
  • Перець чорний мелений – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Сало вибираємо з м’ясним прошарком, ділимо його на шматки середні за розміром. Промиваємо та обсушуємо інгредієнт.

Крок 2. З’єднуємо два види солі та перець. Перемішуємо суміш.

Крок 3. Добре натираємо шматочки сала сумішшю.

Крок 4. Обгортаємо сало плівкою і забираємо в холодильник на тиждень.

Крок 5. Під шматочки сала кладемо тарілку (на дно каструлі). Заливаємо водою та варимо на повільному вогні 3-4 години.

Крок 6. Далі продукт охолоджуємо, промиваємо та обсушуємо.

Крок 7. Засолювання сала з нітритною сіллю завершено. Частуйтесь!