Маринована капуста великими шматками – 6 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Цікавий спосіб маринування капусти в домашніх умовах – великими шматками. Такий спосіб дозволить отримати соковитий, хрусткий продукт, який стане родзинкою вашого столу. Приготуйте закуску по перевіреним кулінарними рецептами. Беріть на замітку 6 ідей з докладним описом процесу.

Капуста маринована великими шматками в банку на 3 літри

Маринувати капусту великими шматками зручно в трилітровій банці. Ви отримаєте велику кількість смачного і соковитого частування. Підходить для ситного обіду за великим столом.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 60 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Оцет столовий 9% 150 мл

Процес приготування:

  1. Як зробити хрустку мариновану капусту швидкого приготування великими шматками? Промиваємо качан капусти під водою.
  2. Далі овоч розрізаємо на великі шматочки.
  3. Очищаємо від шкірки моркву і поділяємо її тонкою соломкою.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду разом з сіллю і цукром. Сюди ж занурюємо спеції, вливаємо оцет. Варимо вміст кілька хвилин і знімаємо з плити.
  5. Овочі щільно укладаємо в підготовлену трилітрову банку. Заливаємо продукти гарячим маринадом. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо в холодильник.