Маринована капуста великими шматками – 6 рецептів швидкого приготування з покроковими фото

Цікавий спосіб маринування капусти в домашніх умовах – великими шматками. Такий спосіб дозволить отримати соковитий, хрусткий продукт, який стане родзинкою вашого столу. Приготуйте закуску по перевіреним кулінарними рецептами. Беріть на замітку 6 ідей з докладним описом процесу.

Капуста маринована великими шматками в банку на 3 літри

Маринувати капусту великими шматками зручно в трилітровій банці. Ви отримаєте велику кількість смачного і соковитого частування. Підходить для ситного обіду за великим столом.

Інгредієнти на
3 л.

  • Капуста білокачанна 1 кг
  • Морква 1 шт.
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 60 гр.
  • Цукор-пісок 60 гр.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Оцет столовий 9% 150 мл

Процес приготування:

  1. Як зробити хрустку мариновану капусту швидкого приготування великими шматками? Промиваємо качан капусти під водою.
  2. Далі овоч розрізаємо на великі шматочки.
  3. Очищаємо від шкірки моркву і поділяємо її тонкою соломкою.
  4. Для маринаду кип’ятимо воду разом з сіллю і цукром. Сюди ж занурюємо спеції, вливаємо оцет. Варимо вміст кілька хвилин і знімаємо з плити.
  5. Овочі щільно укладаємо в підготовлену трилітрову банку. Заливаємо продукти гарячим маринадом. Закриваємо тару кришкою, даємо їй охолонути при кімнатній температурі, а після ставимо в холодильник.

Маринована капуста з оцтом швидкого приготування

Швидко і смачно замаринувати білокачанну капусту можна великими шматками. Такий продукт порадує своєю соковитістю і яскравою подачею. Оцініть простий покроковий рецепт для вашого столу.

Час приготування: 2 години 30 хвилин

Час приготування: 2 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

1. Промиваємо качан капусти під проточною водою. Акуратно знімаємо верхні листки.

2. Розбираємо овоч великими шматками.

3. Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо його будь-яким зручним способом. Можна розділити соломкою або тонкими колами.

4. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром до їх розчинення. Заливаємо маринадом овочі, додаємо до них оцет і рослинне масло.

5. Залишаємо заготовку на кілька годин. Через деякий час масу розмішуємо, охолоджуємо в холодильнику і подаємо до столу. Готово!

Хрустка маринована капуста шматками з буряком і часником

Хрусткий і ароматний маринована капуста виходить з додаванням часнику і буряків. Неймовірно смачне і яскраве частування можна подавати як самостійну закуску або ж в доповненні з іншими стравами.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 6 ст.
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 120 гр.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні овочі. Їх необхідно ретельно промити під водою і чистити.

2. Далі кожен інгредієнт нарізаємо невеликими шматочками. Отримані продукти викладаємо в загальну посуд і розмішуємо.

3. Кип’ятимо воду з сіллю, цукром, лавровими листками і горошинами чорного перцю. Додаємо сюди оцет і отриманим маринадом заливаємо підготовлені овочі.

4. Накриваємо вміст тарілкою і залишаємо заготовку на дві-три доби в кімнатній температурі.

5. Через два дні капуста з буряком і часником буде готова. Охолоджуйте частування і подавайте до столу!

Як смачно замаринувати великими шматками капусту з морквою?

Хрустку і смачну мариновану капусту можна приготувати з додаванням моркви. Овочі прекрасно доповнюють один одного. Готове частування подавайте до столу як холодну закуску.

Час готування: 4 години 30 хвилин

Час приготування: 4 години

Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2,5 ст. ложки

Процес приготування:

1. Промиваємо підходящий качан капусти під проточною водою, після чого розрізаємо на великі рівні за розміром шматочки.

2. Очищаємо від шкірки моркву і подрібнюємо її будь-яким зручним способом. Можна натерти на тертці або нарізати соломкою.

3. Кип’ятимо воду і розчиняємо у ній сіль з цукром.

4. Заливаємо гарячим маринадом овочі, розмішуємо їх і прикриваємо вантажем. Залишаємо заготовку на 3-4 години.

5. Через деякий час розмішуємо мариновану масу. Частування готове, можна пробувати або ставити на зберігання в холодильник.

Хрусткі шматочки капусти в маринаді з олією і часником

Надайте маринованої капусти особливий аромат і пікантний смак. Приготуйте частування з додаванням часнику. Таку закуску можна подавати до сімейного обіду або вечері разом із основними стравами.

Час приготування: 3 години 30 хвилин

Час приготування: 3 години

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Вода – 3 склянки
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 100 мл

Процес приготування:

1. Вибираємо відповідний качан капусти і промиваємо під проточною водою. Далі овоч поділяємо на невеликі квадратні шматки.

2. Часник очищаємо від лушпиння, після чого розрізаємо на невеликі частини.

3. Звільняємо від шкірки морква, пропускаємо її через велику або середню терку.

4. Кип’ятимо необхідну кількість води з сіллю і цукром. Після розчинення сухих інгредієнтів вливаємо сюди рослинне масло.

5. Переливаємо гарячу рідину в овочеву масу. Старанно перемішуємо продукти і наполягаємо при кімнатній температурі 2-3 години. Далі частування готове до подачі!

Гостра капуста маринована шматками швидкого приготування

Любителі пікантних закусок оцінять простий і швидкий рецепт приготування гострої маринованої капусти. Заготівля овоча шматками дозволить отримати неймовірно соковитий, хрусткий продукт. Спробуйте!

Час приготування: 30 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Насіння кропу – 1 ч. л.
  • Перець чорний горошок – 3 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 30 мл
  • Вода – 2 склянки

Процес приготування:

1. Відміряємо половину качана капусти, після чого старанно промиваємо під проточною водою.

2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і розділяємо їх на кілька частин.

3. Промиту капусту нарізаємо великими шматочками.

4. Щільно укладаємо підготовлені овочі в скляну банку або іншу відповідну тару.

5. Кип’ятимо воду з сіллю і цукром. Тримаємо її на плиті, поки сухі інгредієнти не розчиняться.

6. Додаємо в овочі, лавровий лист, горошини перцю і насіння кропу. Заливаємо вміст гарячим маринадом.

7. Додаємо трохи оцту.

8. Закриваємо заготівлю і даємо їй охолонути при кімнатній температурі.

9. Пікантна маринована капуста готова. Оцінюйте результат!