Маринована капуста на зиму в банках – 10 смачних рецептів хрусткої капусти

В зимовий період закуски з капусти дуже популярні. До того ж маринована капуста готується легко, вона завжди виходить соковитою і хрусткою.

У статті зібрано 10 рецептів маринованої капусти на зиму в банках.

Маринована капуста без стерилізації в банках на зиму

Компоненти для приготування маринованої капусти завжди знайдуться під рукою. Маринована капуста не вимагає додаткової стерилізації і піддається мінімальній термообробці, тому зберігає всі свої вітаміни.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Капуста білоголова 1.5 кг
  • Сіль 1.5 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Вода 700 мл
  • Цукор-пісок 2.5 з ст. л.
  • Гвоздика 2 шт.
  • Перець запашний 3 шт.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати хрустку мариновану капусту на зиму в банках? Капусту помийте, наріжте тонкою смужкою і перемішайте, злегка придавлюючи руками.
  2. Морква очистіть і натріть на тертці, додати до капусти, перемішайте.
  3. У каструлю влийте воду, додайте сіль, лавровий лист, цукор, гвоздику, запашний і чорний перець горошком.
  4. Кип’ятіть маринад 2 хвилини, потім влийте оцет і зніміть каструлю з вогню.
  5. Банки для зберігання капусти добре помийте і стерилізуйте. Капусту розкладіть по банках і добре утрамбуйте. У банку залиште трохи вільного місця зверху. Влийте гарячий маринад в банки, щоб він заповнив весь простір до верху і закрутіть гвинтові кришки.
  6. Приблизно через добу маринована капуста буде готова, зберігати її слід в прохолодному темному місці.

Приємного апетиту!