Хумус – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Знаменитий на весь світ хумус прийнято готувати з нуту і кунжутного насіння. Однак за час свого існування? закуска отримала багато варіацій. Її роблять з квасолі, звичайного гороху або сочевиці. Страва повністю рослинне – підходить для будь-яких типів харчування. Використовуйте для домашнього приготування підбірку з 10 перевірених і яскравих рецептів.

Класичний рецепт хумуса з нуту в домашніх умовах

Класичний хумус готують із сирої нуту з додаванням кунжуту, оливкового масла і лимонного соку. Оригінальний рослинний продукт можна подавати до столу як гарнір або живильної закуски.

Інгредієнти на
0.5 кг.

  • Нут 250 гр.
  • Кунжут 100 гр.
  • Олія оливкова 3 ст. л.
  • Сік лимонний за смаком
  • Часник 2 зуб.
  • Сіль за смаком
  • Зіра 1 щіпка
  • Паприка ½ ч. л.
  • Зелень для прикраси

Процес приготування:

  1. Як приготувати хумус в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин. Можна залишити на ніч. Для приготування продукт повинен бути разбухшим.
  2. Після процедури вимочування нут перекладаємо в каструлю і знову заливаємо водою.
  3. Ставимо заготовку на плиту і варимо продукт 1,5-2 години.
  4. Для отримання більш ніжного хумуса, з нуту слід зняти оболонку. Промийте його кілька разів під холодною водою і обережно зніміть верхній шар.
  5. Приступаємо до роботи з кунжутом. Всипаємо його в чашу блендера. Сюди ж додаємо одну столову ложку оливкової олії.
  6. Подрібнюємо продукти до утворення однорідної пасти.
  7. Далі в блендер занурюємо варений нут, часник, сіль і зіру. Вливаємо олію і лимонний сік.
  8. Подрібнюємо нутовую масу і з’єднуємо з кунжутною.
  9. Далі вимішуємо продукт лопаткою до однорідності.
  10. Викладаємо готовий хумус в підходящу тарілку, посипаємо його копченої паприкою та зеленню. За смаком можна полити оливковою олією. Можна подавати до столу!