Яблука в мікрохвильовці – 6 рецептів запечених яблук з покроковими фото

Яблука в мікрохвильовці — це чудове частування, яке підходить як для перекусу або десерту, так і смачного сніданку. Виконання рецептів займає мінімум часу. Яблука можна використовувати різні, підійдуть як солодкі, так і кислі сорти. Тут все залежить від уподобань. Яблука запікають з начинкою або без. У збірці зібрані різні варіанти.

Як запекти яблука в мікрохвильовці цілком у шкірці

Як запекти яблука в мікрохвильовці цілком у шкірці – часто цікавляться ті, хто стежить за фігурою і шукають корисну альтернативу десертів. Фрукти готуються просто і швидко, а в якості начинки використовують різні інгредієнти. Десерт виходить ароматним і надзвичайно смачним. Цілком можна обійтися і без добавок.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Яблука 2 шт.
  • Цукрова пудра 1 ч. л.
  • Волоський горіх 50 гр.
  • Мед 1 ч. л.
  • Родзинки 50 гр.
  • Кориця 5 гр.
  • Анісова зірка 2 шт.
  • Коричневий цукор 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Як запекти яблука в мікрохвильовці? Насамперед готуємо інгредієнти. Яблука вибираємо будь-якого сорту.
  2. Ретельно промиваємо фрукти і витираємо рушниками. Озброївшись гострим ножем зрізаємо капелюшок і акуратним чином дістаємо нутрощі.
  3. волоські горіхи Подрібнюємо і поєднуємо разом з промитим ізюмом, коричневим цукром, корицею і іншими прянощами, а також медом.
  4. Добре перемішавши начинку, розподіляємо її по яблукам. Зверху кладемо зірочка анісу.
  5. Поміщаємо яблука у вогнетривку скляну форму, призначену для мікрохвильовки. Розміщуємо в ній яблука, зверху прикриваємо яблучними кришечками. Прикриваємо другий мискою або пластиковому куполом. Запікаємо при потужності 700 Вт 5 хвилин.
  6. Акуратно дістаємо десерт і залишаємо трохи охолонути.
  7. Прикрашаємо, присипавши цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Яблука з медом в мікрохвильовці

Яблука з медом в мікрохвильовці володіють дивовижним ароматом. Якщо використовувати яблука кисло-солодких сортів, кількість меду допускається збільшити. Тут все залежить від уподобань. Корисне частування ідеально підходить вагітним, жінкам та маленьким діткам, а також зожникам і тим, хто не їсть звичайні десерти.

Час готування – 10 хв.

Час приготування – 4 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 шт.
  • Цукрова пудра – за смаком.
  • Мед – 1-2 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Ретельно промиваємо яблука, витираємо насухо рушниками. Виймаємо серцевину з допомогою спеціального пристосування так, щоб не проколоти дно.

Крок 2. Порожнечу наповнюємо медом в тій кількості, в якому подобається.

Крок 3. Розмістивши яблука у посуді, призначеної для мікрохвильовки, ставимо запікатися на 5-7 хвилин.

Крок 4. Приготовлені яблука будуть м’якими. Готовність можна перевірити виделкою або ножем.

Крок 5. Десерт трохи охолоджуємо. Декоруємо цукровою пудрою і подаємо десерт. Приємного апетиту!

Запечені яблука з сиром у мікрохвильовці

Запечені яблука з сиром у мікрохвильовці готуються максимально просто. Жирність сиру не принципова. Смачне частування стане для вас улюбленим варіантом солодкого перекусу або корисного десерту. Цукор можна замінити підсолоджувачем на основі стевії або медом.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Сир – 100 гр.
  • Родзинки – 10 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні інгредієнти. Добре промиваємо яблука і родзинки.

Крок 2. Промитий ізюм заливаємо окропом і відставляємо на 5-10 хвилин в бік.

Крок 3. У яблук зверху зрізаємо кришечку і акуратно виймаємо насінну коробку так, щоб не поламати дно.

Крок 4. Готуємо начинку. Змішуємо сир з цукровим піском і добре розминаємо. Далі додаємо розм’якшений родзинки, попередньо злив рідина і обсушивши сухофрукти паперовими рушниками. Добре розмішуємо.

Крок 5. Фрукти начиняємо приготований начинкою.

Крок 6. Скляну форму для мікрохвильовки заповнюємо яблуками і накриваємо кришкою.

Крок 7. Встановлюємо максимальну потужність, у багатьох мікрохвильовки це 800 Вт. Ставимо форму і запускаємо таймер на 5-10 хвилин. Час готування в основному залежить від вашої техніки і самих яблук. Щоб точно вгадати час приготування, рекомендую готувати імпульсами за кілька хвилин.

Крок 8. Акуратно дістаємо форму і даємо трохи охолонути фруктового десерту.

Крок 9. Подаємо з чаєм до сніданку. Приємного апетиту!

Печені яблука з цукром в мікрохвильовці

Печені яблука з цукром в мікрохвильовці володіють насиченим смаком. Ніжна текстура подобається багатьом. Ароматний десерт принесе масу позитивних емоцій. Запашна спеція дивовижно доповнює яблука. Кількість прянощів за бажанням можна зменшити або взагалі не класти.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.
  • Кориця мелена – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо яблука улюбленого сорту. Фрукти можуть бути солодкими або кислими. За допомогою ложки або спеціального пристосування витягаємо насінну коробку. Можна вискоблити звичайним ножем. Але робимо так, щоб не пошкодити дно.

Крок 2. У кожне яблуко насипаємо по чайній ложці цукрового піску. Можна використовувати цукрову пудру.

Крок 3. Присмачую меленою корицею. Кількість визначаємо у відповідності з уподобаннями.

Крок 4. Яблука перекладаємо в посуд, яка підходить для готування в мікрохвильовій печі. Установивши середню потужність, поміщаємо яблука запікатися на 5-7 хвилин.

Крок 5. Акуратно виймаємо десерт, на розсуд декоруємо. Можна припорошити цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Як запекти яблука з корицею в мікрохвильовці

Як запекти яблука з корицею в мікрохвильовці – питання, яке вирішується елементарно. Рецепт зможе реалізувати навіть дитина. Яблука, мед, кориця і волоські горіхи ідеально гармонують. Кількість кориці можна збільшити, головне не переборщити, щоб не забити смак прянощами.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 5 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Яблука – 2 шт.
  • Волоські горіхи – 10 гр.
  • Мед – 30 гр.
  • Кориця мелена – 5 гр.

Процес приготування:

Крок 1. На робочій поверхні складаємо перераховані вище інгредієнти.

Крок 2. Добре промиті яблука очищаємо від серцевини. Можна використовувати чайну ложку або за допомогою спеціального пристосування. Вичищаємо серцевину таким чином, щоб отвір був не наскрізь.

Крок 3. Волоські горіхи перебираємо від перегородок і шкаралупи. Дрібно рубаємо або розламуємо вручну. Перемішуємо разом з медом.

Крок 4. Отвір у яблуках заповнюємо приготовленої начинкою.

Крок 5. Потім присмачую корицею.

Крок 6. Підготовлені яблука перекладаємо в миску для мікрохвильовки.

Крок 7. Встановлюємо максимальну потужність і запікаємо яблука в мікрохвильовці 6-8 хвилин.

Крок 8. Акуратно дістаємо готову страву. Після чого даємо десерту злегка охолонути.

Крок 9. В отвір заливаємо по чайної ложки меду і поливаємо соком, що виділився в процесі запікання.

Крок 10. Зверху прикрашаємо корицею і даємо трохи постояти.

Крок 11. Красиво готуємо десерт і пригощаємо близьких. Приємного апетиту!

Як запекти яблука дольками в мікрохвильовці

Як запекти яблука дольками в мікрохвильовці – вирішення питання займає не більше 10 хвилин. Все залежить від максимальної потужності приладу. Яблука, розрізані на часточки, готуються швидше, ніж плоди цілком. Десерт доповнюють ягодами і йогуртом за бажанням. Замість малини можна використовувати інші ягоди.

Час готування – 7 хв.

Час приготування – 2 хв.

Порції – 1

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 шт.
  • Малина – 30-50 гр.
  • Йогурт – 100 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо перераховані інгредієнти. Яблуко вибираємо будь-якого сорту. Замість малини можна взяти будь-яку іншу ягоду або взагалі не використовувати її. Підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. Йогурт беремо натуральний або вже з наповнювачами.

Крок 2. Яблуко добре промиваємо, витираємо рушником і ділимо на кілька частин, видаляють насінну коробку. Кладемо фрукти на тарілку, придатну для мікрохвильової печі. Запечатуємо харчовою плівкою, в кількох місцях робимо проколи з допомогою зубочистки.

Крок 3. Заготівлю ставимо в мікрохвильову піч. На панелі встановлюємо максимальну потужність і таймер на 2-3 хвилини. Через 2 хвилини витягаємо яблука і перевіряємо, приготувалися чи ні. Якщо потрібно збільшуємо час.

Крок 4. Знімаємо плівку і шкірку з яблук. Розминаємо фрукти вилочкою, таким же чином поступаємо з ягодами малини.

Крок 5. При бажанні яблука змішуємо з ягодами. Доповнюємо десерт йогуртом і отримуємо задоволення. Приємного апетиту!