Помідори по-корейськи швидкого приготування – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Помідори по-корейськи швидкого приготування — це закуска, яка ідеально підійде для легкої вечері, пікніку з шашликом, святкового застілля і скромного сімейного обіду. Інгредієнти в рецептах вдало поєднуються, і при цьому виходить різноманітне за смаковими відтінками страву: в міру кисле, солодке і гостре.

Помідори по-корейськи швидкого приготування в банку

Щоб поласувати помідорами по-корейськи, необов’язково чекати зими. Спробувати томати можна вже через добу після приготування. Зберігається закуска досить довго – близько трьох місяців.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Помідори 3 кг
  • Перець болгарський 4 шт.
  • Перець чилі 1 шт.
  • Часник 3 головки.
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок 150 гр.
  • Олія рослинна 150 мл
  • Оцет 1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Як зробити помідори по-корейськи швидкого приготування? Вимиваємо помідори і обидва види перцю проточною водою. Насухо витираємо овочі сухим чистим рушником. Розрізаємо гіркий і солодкий перець на дві половинки. Очищаємо їх від серцевини і «хвостиків». Подрібнюємо на більш дрібні шматки і пропускаємо через м’ясорубку.
  2. Очищаємо від лушпиння 3 головки часнику і також пропускаємо через м’ясорубку. Вимиваємо зелень, висушуємо її паперовим рушником і дрібно нарізаємо. Висипаємо кріп і петрушку до перцю і часнику.
  3. В окремій ємності змішуємо сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Чисті помідори нарізаємо на 4 часточки, вирізаємо місця кріплення плодоніжок.
  4. Заздалегідь стерилізуємо банки і кришки для закачування. Укладаємо на дно банки помідори. Зверху розподіляємо шар овочів. Знову кладемо помідори, так до тих пір, поки не закінчаться всі овочі.
  5. Заливаємо інгредієнти сумішшю із солі, цукру, олії й оцту. Накриваємо банку кришкою і злегка збовтуємо. Перевертаємо ємність дном вгору. Ставимо її на блюдо і відправляємо конструкцію у холодильник. Через 7-8 годин смачні помідори можна пробувати.

Приємного апетиту!