Кімчі – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кімчі — це традиційна гостра закуска для корейців. Кімчі по-корейськи з пекінської капусти — не просто повноцінне блюдо, а скоріше доповнення до основних страв. Вона відрізняється гострим, різким смаком і різноманітністю рецептів. Незмінним для приготування цієї кімчі, залишаються перець чилі, часник, імбир і свіжі овочі.

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти

Традиційний корейський рецепт маринування пекінської капусти зобов’язує використовувати гострі інгредієнти – часник, пекучий перець і імбир, а також рибний соус, який готують на основі риби з додаванням солі. Важливим інгредієнтом є і рисова мука, яка допомагає страви просочитися заправкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста пекінська 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 склянка
  • Імбир за смаком
  • Цибуля зелена за смаком
  • рибний Соус за смаком
  • Борошно рисова ½ склянки
  • Перець чилі ½ ст. пластівці
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати закуску кимчи в домашніх умовах? З качанів капусти зняти пом’яті або зіпсовані листя, кожен качан надрізати вздовж і біля основи.
  2. Промиваємо листя капусти, акуратно розводимо, а потім пересипаємо сіллю кожен аркуш, особливо біля основи. Складаємо капусту в глибоку миску і залишаємо на чотири години, періодично повертаючи, щоб рівномірно просолилось.
  3. Для заправки подрібнити на тертці або в блендері шматочок кореня імбиру, часник і головку цибулі.
  4. У 2-3 склянках фільтрованої води розмішати рисову муку, щоб не було грудочок, і нагрівати на середньому вогні, щоб вийшов кисіль. Додати 3-4 ст. л. цукрового піску, добре перемішати і залишити настоюватися.
  5. Морква нарізати тоненькою соломкою, зелений лук – за аналогією з коренеплодом.
  6. У підходить за розміром ємності змішати моркву, зелену цибулю, подрібнену головку ріпчастої цибулі, часник і імбир, а також охолоджений кисіль з рисового борошна. Розмішати і додати пекучий перець пластівцями і потрібну кількість рибного соусу. Солити додатково заправку не потрібно, тому що рибний соус вже містить досить солі.
  7. Капусту промити від солі, злегка віджати, щоб прибрати зайву вологу. Кожен аркуш пекінкі намазати підготовленої заправкою, між листя помістити соломку зеленого цибулі і моркви, укласти капусту в пластиковий контейнер і залишити на добу в теплі, щоб промаринувалася. Зберігається заготівля в холодильнику, перед подачею її нарізають товстими або тонкими пластинами поперек качана.

Гостра закуска кимчи з білокачанної капусти

Гостру капусту по-корейськи можна приготувати і з білокачанної капусти. Вона вийде гострою, в міру солоною і відмінно підходить в якості закуски до міцного алкоголю або до других страв на обід або вечерю.

Час приготування: 2 години 10 хв. – готування, 48 годин – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 1 кг
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець гострий червоний мелений – 1 ч. л.
  • Часник – 2 зуб.

Процес приготування:

1. З качана капусти зняти верхні листки, нарізати її широкими смужками близько 3-3,5 див. Пересипати шматочки капусти сіллю і залишити на пару годин в теплі.

2. Цибулину і часник порізати дуже дрібно, змішати з перцем чилі.

3. У глибокій ємності змішати гострий цибулю з часником з капустяними листками. Переконатися, що суміш рівномірно розподілилася по нарізці.

4. Залишити капусту під гнітом на пару днів, щоб вона промаринувалася.

5. Готову страву можна перекласти в стерилізовані скляні ємності і тримати в холодильнику.

Кимчи з пекінської капусти з дайконом

Нерідко традиційну корейську закуску готують з додаванням не тільки моркви, але і редьки – дайкона. Вона володіє приємним смаком, легко маринується і залишається хрусткою.

Час приготування: 30 хв. – готування, 7 днів – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 шт.
  • Редька дайкон – 600 гр.
  • Морква – 600 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Імбир свіжий – 100 гр.
  • Перець чилі свіжий – 100 гр.
  • Цукор тростинний – 2 ст. л.
  • Соус рибний – 2 ст. л.
  • Сіль морська – 50 гр.

Процес приготування:

1. Капусту нарізати широкими смужками.

2. Імбир і перець чилі очистити, подрібнити в блендері або перекрутити на м’ясорубці, додати до пасти цукор, рибний соус і 1 ст. л. солі, добре перемішати.

3. У глибоку ємність влити трохи теплої, але не гарячої води, додати вершки, сіль, перемішати і залишити в розсолі листя капусти на півгодини. Після цього воду злити.

4. Очищену дайкон і моркву нарізати брусочками або соломкою, змішати з гострою пастою з чилі та імбиру.

5. Капусту викласти на відповідний лоток, перекладаючи листя пастою з морквою, редькою, добре утрамбовуючи. Зверху поставити гніт і залишити для закваски на 7 днів. Періодично масу можна перемішувати дерев’яною лопаткою або ложкою. Коли капуста замаринується, зберігати її в скляному посуді в холодильнику.

Як смачно приготувати кимчи з редьки дайкон?

Холодні і гострі мариновані овочі кімчі готують не тільки з різних видів капусти, але і з редьки сорту «дайкон». Вона володіє приємним свіжим смаком, досить швидко маринується і підходить в якості закуски до других страв або святкового столу.

Час приготування: 55 хв. – готування, 7 днів – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Редька дайкон – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Борошно рисова або пшенична – 3 ст. л.
  • Вода – 200 мл
  • Цибуля зелена – 10 шт.
  • Імбир свіжий тертий (корінь) – ½ ст. л.
  • Часник – 10 зуб.
  • Соус рибний – 4 ст. л.
  • Перець червоний мелений – 2,5 ст. ложки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Дайкон вимити, зняти шкірочку, нарізати овоч часточками або великим кубиком.

2. У глибокій мисці змішати нарізану коренеплід з сіллю і цукром, залишити на півгодини, щоб настоявся, потім перемішати і дати постояти ще 15 хвилин, потім утворилася рідина злити.

3. З води і борошна приготувати клейку пасту, змішавши інгредієнти і довівши їх до кипіння.

4. Зелену цибулю нарізати шматочками завдовжки 3-4 див.

. У підходящою за обсягом мисці змішати злегка подмаринованную редьку з половиною перцю чилі, подрібненим на тертці або в блендері з часником і імбиром, а також додати в овочі цукор, пасту з борошна, рибний соус і нарізані пір’я цибулі. Все ретельно перемішати, а потім підсипати ще гострого перцю за смаком.

6. Редьку в маринаді перекласти в контейнер для зберігання – пластиковий або скляний і залишити в теплому приміщенні для маринування на добу. Після переставити в холодильник. Пробувати закуску можна приблизно через тиждень. Зберігається заготівля до 2 місяців в холоді.

Кимчи з редьки по-корейськи в домашніх умовах

В цьому рецепті редьку маринують з додаванням оцту і великої кількості свіжої і сушеної кінзи, яка робить страву більш пряним. Оцет дозволяє редьці промаринуватися досить швидко і придбати характерний для корейського смак страви.

Час приготування: 20 хв. – готування, 4 години – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 4.

Склад:

  • Редька біла – 1 кг
  • Перець чилі мелений – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Часник подрібнений – 1 ст. л.
  • Кінза сушена – 1 ст. л.
  • Кінза свіжа – 3 гілочки.
  • Вода – для маринаду
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Редьку очистити від шкірки і нарізати великим кубиком або слайсами. Посолити, перемішати і залишити на пару годин, щоб виділився сік.

2. Подрібнений часник змішати з інгредієнтами для маринаду і заправити вміщену в миску редьку, додати сушену і свіжу, попередньо мелконарезанного кінзу.

3. Коли маса буде рівномірно розподілена, додати в неї пекучий перець. Перемішувати її краще руками, попередньо надівши рукавички.

4. Залишити масу в теплому приміщенні на пару годин, щоб редька промаринувалася, а після перекласти в ємності для зберігання і прибрати в холодильник.

5. Подавати редьку кімчі краще в якості закуски, рясно посипавши свіжою петрушкою або кінзою. Можна злегка збризкати рослинним маслом.

Покроковий рецепт приготування кимчи з огірків по-корейськи

Гострий салат з огірків з двома видами зеленого лука і часником, а також перцем чилі не залишить байдужими тих, хто любить урізноманітнити свій раціон оригінальними та яскравими стравами. Готуються огірочки по-корейськи швидко і вразять своїм смаком навіть вишуканих гурманів.

Час приготування: 20 хв. – готування, 15 годин – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Огірок дрібний – 2, — 2,5 кг
  • Сіль морська – ¼ склянки
  • Шнитт-лук – 1 пучок.
  • Цибуля зелена – 5 шт.
  • Перець чилі мелений – 2-4 ст. л.
  • Цукор-пісок – ¼ склянки
  • Часник 8 зуб.

Процес приготування:

1. У вимитих огірочків обрізати кінчики, розрізати навпіл уздовж, а кожну половинку – ще на дві частини.

2. У глибокій мисці змішати огірки з сіллю і залишити на 3 години.

3. Пір’я цибулі шніт-цибулю нарізати довільними шматочками завдовжки 3-4 см, часник подрібнити.

4. Утворився в мисці з огірками сік злити. До овочів додати часник, два види зеленого цибулі, цукор, трохи солі і перець чилі.

5. Залишити овочі маринуватися в приміщенні на 12 годин, а після переставити для подальшого зберігання в холодильник. Приємного апетиту!

Кимчи з пекінської капусти з рисовим борошном

Класичний рецепт кимчи з пекінської капусти готують обов’язково з рисовим борошном, яка дозволяє страви просочитися гострими інгредієнтами і прискорює процес ферментації закуски.

Час приготування: 20 хв. – готування, 26 годин – маринування.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Капуста пекінська – 2 шт.
  • Часник 8 зуб.
  • Імбир свіжий (корінь) – 1 шт.
  • Перець гострий червоний мелений – 3 ст. л.
  • Анчоуси – 150 гр.
  • Груша нэши – 1 шт.
  • Редька дайкон – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Борошно рисова – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч. л.
  • Сіль велика – за смаком.
  • Масло кунжутне – для подачі.

Процес приготування:

1. Капусту звільнити від м’ятих або зіпсованих верхніх листочків, розрізати качани навпіл вздовж і замочити у воді на 15-20 хвилин, потім воду злити. Капусту добре пересипати сіллю, щоб вона була розподілена між усіма листочками, і потримати 4-5 годин при кімнатній температурі.

2. Очищені часник і імбир розмолоти в блендері, туди ж додати анчоуси і перетворити всі інгредієнти в однорідну пасту.

3. Грушу і дайкон звільнити від шкірки і нарізати соломкою, злегка присипати сіллю і при появі соку, злити його.

4. Головку ріпчастої цибулі нарізати півкільцями, пір’я зеленого лука – тонкими смужками довжиною 3-4 див.

5. Рисову муку змішати з 100 мл гарячої води і довести до кипіння, щоб вийшов кисіль.

6. У підходить за розміром мисці змішати всі інгредієнти для заправки і промазати листя капусти, намагаючись, щоб заправка рівномірно розподілилася по всій довжині кожного листочка. Укласти капусту розрізом вниз, накрити кришкою і залишити на добу в теплому приміщенні, а потім для подачі, нарізати кімчі смужками поперек і подавати, окропивши кунжутним маслом.