Кімчі – 7 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Кімчі — це традиційна гостра закуска для корейців. Кімчі по-корейськи з пекінської капусти — не просто повноцінне блюдо, а скоріше доповнення до основних страв. Вона відрізняється гострим, різким смаком і різноманітністю рецептів. Незмінним для приготування цієї кімчі, залишаються перець чилі, часник, імбир і свіжі овочі.

Кімчі по-корейськи з пекінської капусти

Традиційний корейський рецепт маринування пекінської капусти зобов’язує використовувати гострі інгредієнти – часник, пекучий перець і імбир, а також рибний соус, який готують на основі риби з додаванням солі. Важливим інгредієнтом є і рисова мука, яка допомагає страви просочитися заправкою.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Капуста пекінська 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 склянка
  • Імбир за смаком
  • Цибуля зелена за смаком
  • рибний Соус за смаком
  • Борошно рисова ½ склянки
  • Перець чилі ½ ст. пластівці
  • Сіль за смаком
  • Цукор-пісок за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати закуску кимчи в домашніх умовах? З качанів капусти зняти пом’яті або зіпсовані листя, кожен качан надрізати вздовж і біля основи.
  2. Промиваємо листя капусти, акуратно розводимо, а потім пересипаємо сіллю кожен аркуш, особливо біля основи. Складаємо капусту в глибоку миску і залишаємо на чотири години, періодично повертаючи, щоб рівномірно просолилось.
  3. Для заправки подрібнити на тертці або в блендері шматочок кореня імбиру, часник і головку цибулі.
  4. У 2-3 склянках фільтрованої води розмішати рисову муку, щоб не було грудочок, і нагрівати на середньому вогні, щоб вийшов кисіль. Додати 3-4 ст. л. цукрового піску, добре перемішати і залишити настоюватися.
  5. Морква нарізати тоненькою соломкою, зелений лук – за аналогією з коренеплодом.
  6. У підходить за розміром ємності змішати моркву, зелену цибулю, подрібнену головку ріпчастої цибулі, часник і імбир, а також охолоджений кисіль з рисового борошна. Розмішати і додати пекучий перець пластівцями і потрібну кількість рибного соусу. Солити додатково заправку не потрібно, тому що рибний соус вже містить досить солі.
  7. Капусту промити від солі, злегка віджати, щоб прибрати зайву вологу. Кожен аркуш пекінкі намазати підготовленої заправкою, між листя помістити соломку зеленого цибулі і моркви, укласти капусту в пластиковий контейнер і залишити на добу в теплі, щоб промаринувалася. Зберігається заготівля в холодильнику, перед подачею її нарізають товстими або тонкими пластинами поперек качана.