Паштет з курячої печінки – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паштет з курячої печінки — це відмінна проста закуска, яка легко готується будинку, головне – дотримати всі пропорції і докласти трохи зусиль. Ми пропонуємо вам вибрати ваш ідеальний рецепт з 10 рецептів паштету з курячої печінки покроково з фото. Апетитний і ситний паштет з курячої печінки зовсім не обов’язково купувати втридорога в найближчому магазині.

Домашній паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і маслом

Апетитний і простий паштет з курячої печінки, цибулі, моркви і вершкового масла обов’язково доведеться вам за смаком і, можливо, навіть стане коронною стравою вашого столу. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати цю ситну їжу самостійно.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Куряча печінка-1 кг
  • Масло рослинне для смаження
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб зробити смачний паштет з курячої печінки, підготуйте всі продукти. Печінка потрібно ретельно вимити і очистити від усього зайвого жиру, плівок і іншого. Моркву і цибулю попередньо вимийте і очистіть.
  2. Підготовлену курячу печінку присоліть, поперчіть і залиште відпочити на деякий час, а в цей же час натріть моркву, наріжте цибулю і відправте коренеплоди обсмажуватися в рослинному маслі на сковороді. Пасеруйте овочі до прозорості і легкої золотавості.
  3. Коли коренеплоди досить обсмажаться, викладіть на сковороду печінку і, при бажанні, нарубану петрушку. На помірному вогні без кришки обсмажуйте інгредієнти, регулярно перемішуючи.
  4. Через хвилин десять-п’ятнадцять, коли печінка приготується, перекладіть інгредієнти в зручну ємність і подрібніть всі разом до кремового стану за допомогою заглибного блендера. Дійте ретельно, домагаючись однорідної консистенції страви.
  5. Вершкове масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, додайте в ємність з паштетом і знову збийте всі разом блендером, щоб масло рівномірно розподілилася в структурі паштету.
  6. Готовий паштет можна заморозити у формочках або просто прибрати на зберігання в холодильник, в ретельно закупореній посуді. Зберігати домашній паштет можна не довше кількох днів в холодильнику.

Паштет з курячої печінки з вершковим маслом

Смачний і ніжний паштет з курячої печінки виходить абсолютно особливим, якщо при його приготуванні використовується вершкове масло. Це додає консистенції паштету деяку кремовість і легкість. Спробуйте!

Склад:

  • Печінка куряча свіжа – 500 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – ½ ч. л.
  • Паприка – ½ ч. л.
  • Зелень свіжа – за бажанням

Процес приготування:

1. Для початку вам потрібно ретельно вибрати найсвіжішу курячу печінку, яка не піддавалася заморожуванню. Її потрібно ретельно вимити, після чого обрізати всі плівки і жир з шматочків. Печінка можете додатково нарізати шматочками перед обсмаженням.

2. На суху чисту сковороду налийте невелику кількість рослинного масла, після чого поставте сковороду на вогонь і злегка розігрійте. Опустіть туди печінку, додайте сіль і спеції. Печінка обсмажуйте до готовності на помірному вогні, регулярно перемішуючи.

3. Коли печінка вже буде готова, покладіть невеликий шматочок вершкового масла в ємність з продуктом, перемішайте і дайте злегка охолонути. Після того, як печінка охолоне, можна буде продовжувати готувати паштет.

4. За допомогою заглибного блендера доведіть печінка з маслом до рівномірної, однорідної консистенції. Печінка повинна бути повністю подрібнена і не містити ніяких шматочків на складі.

5. Далі потрібно почати формувати з печінки рулет з маслом. Вершкове масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно досить сильно размягчилось. Якщо ви будете використовувати зелень, то промийте, обсушіть і порубаєте її за допомогою гострого ножа.

6. Розстеліть на обробній дошці харчову плівку і рівним шаром розподілите паштет по плівці за допомогою ножа. Потім сформуйте шар з вершкового масла, який, у свою чергу, присипте нарубаною зеленню. Рулет акуратно скрутіть і оберніть плівкою, після чого приберіть конструкцію в холодильник як мінімум на годину.

7. Через певний час вийміть рулет з холодильника, зніміть плівку, а сам продукт наріжте скибочками і подавайте до столу з хлібом або в якості окремої закуски на святковому столі.

Приємного апетиту!

Паштет з курячої печінки з вершками

Ніжний повітряний паштет з курячої печінки з вершками – відмінне блюдо, яке буде доречним навіть у святковий день. Приготувати таку страву досить легко, якщо дотримати технологічний процес і підійти до готуванні з гарним настроєм.

Склад:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Вершки (не менше 20%) – 1 склянка
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика луковичка
  • Масло – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Сушена зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Курячу печінку, обов’язково свіжу і не поддававшуюся заморожуванню, промийте в проточній воді і позбавте від плювок, жиру та інших непотрібних вкраплень. Посоліть і поперчіть продукт, після чого займіться цибулькою.

2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть холодною проточною водою. Потім наріжте цибулю за допомогою гострого ножа і відправте пассироваться на розтопленому вершковому маслі в сковороді.

3. У сковороду до цибулі додайте підготовлені шматочки печінки. На помірному вогні обсмажуйте печінку до повної готовності – приблизно десять-п’ятнадцять хвилин. За цей час печінка буде повністю готова до подальших маніпуляцій.

4. Готову печінку помістіть в стаціонарний блендер або скористайтеся занурювальним приладом, щоб довести печінку з цибулею до однорідної кремоподібної консистенції. В цей же час на повільному вогні загустіть вершки в толстодонной каструлі.

5. Введіть нагріті загустілі вершки в чашу блендера з печінкою і знову збийте всі інгредієнти разом. Після цього викладіть готовий паштет в зручну ємність і подавайте до столу. Зберігати такий паштет в холодильнику можна буквально пару днів під кришкою або плівкою.

Паштет з курячої печінки запечений в духовці

Класично вважається, що паштет із печінки потрібно запікати в духовці. Тоді він стає більш ніжним і апетитним, добре тримає форму і трохи довше зберігається. Обов’язково спробуйте цей рецепт, щоб порадувати своїх близьких ситної і апетитною закускою.

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • Рослинне масло – для смаження
  • масло – 30 гр.

Процес приготування:

1. Печінка промийте і очистіть від усього зайвого, на зразок жиру і плівочок. Посоліть і поперчіть продукт, після чого тимчасово відставте в бік.

2. Цибулю і моркву промийте під проточною водою, очистіть від шкірки і натріть на тертці або дрібно поріжте за допомогою ножа. Потім пасеруйте коренеплоди в сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до прозорості.

3. У сковороду з інгредієнтами додайте курячу печінку і, регулярно перемішуючи суміш, готуйте печінку протягом десяти хвилин до повної готовності субпродукту.

4. Обсмажену з цибулею і морквою курячу печінку відправте в блендер або м’ясорубку і ретельно подрібніть до кремової консистенції, додавши трохи вершкового масла для соковитості. В цей же час увімкніть духовку на 180 градусів, щоб вона встигла розігрітися.

5. Печінкову масу покладіть в невелику форму для запікання з високими бортиками. В ідеалі форма повинна бути зі скла, щоб гарантовано отримати не пристав і не підгорілу паштет. Форму приберіть в духовку буквально на півгодини.

6. Готовий паштет вийміть з духовки і дайте йому охолонути. Потім дістаньте виріб з форми, при бажанні – прикрасьте зеленню, наріжте і подавайте до столу. Зберігати паштет можна обернувши його харчовою плівкою.

Паштет з курячої печінки з яйцем

Дуже смачний варіант звичного паштету з курячої печінки, який внесе деяку різноманітність у ваше звичне меню. Апетитні шматочки хліба з таким ситним паштетом надійно вгамують голод і чудово підійдуть в якості добавки до будь-якого першого страви.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • Яйце куряче – 2-3 шт.
  • Сіль і перець – за смаком
  • масло – 70 гр.
  • Гірчиця (паста) – за бажанням

Процес приготування:

1. В першу чергу очистіть, промийте в проточній воді ріпчасту цибулю і дрібно наріжте його за допомогою гострого ножа. Потім наберіть в сковороду трохи вершкового масла і пасеруйте цибулю до золотистого відтінку.

2. Цибулю викладіть в окрему ємність, після чого приступите до обсмажуванню свіжої, промитої і очищеної курячої печінки. На це буде потрібно близько десяти або п’ятнадцяти хвилин.

3. Цибулю з печінкою помістіть в чашу блендера і подрібніть інгредієнти разом, додавши сіль і перець за вашим смаком.

4. Потім додайте вершкове масло в ємність з печінкою і знову збийте ваш паштет до однорідного стану.

5. Заздалегідь відварені курячі яйця дрібно порубаєте або подрібніть за допомогою яйцерізки. Також допустимо буде скористатися теркою.

6. Подрібнені яйця з’єднайте з паштетом з печінки, додайте гірчицю, якщо хочете, і все це ретельно перемішайте.

7. Паштет приберіть в холодильник хвилин на тридцять, попередньо укривши його харчовою плівкою. Через це час паштет можна дістати і сформувати з нього закуски, або просто перекласти в красиву форму.

Паштет з курячої печінки з яблуком

Свіже яблуко в складі курячого печінкового паштету додасть страві легку кислинку і свіжість. Цей рецепт такий же простий, як і всі рецепти курячого печінкового паштету. Обов’язково спробуйте цю варіацію страви, якщо раніше ніколи не пробували це відмінне поєднання.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – 1/3 ч. ложки
  • Сіль – за смаком
  • Спеції – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Підготуйте свіжу курячу печінку, кисле яблуко і цибулю. Всі інгредієнти потрібно ретельно промити, цибулю очистити, а яблуко звільнити від шкірки.

2. Ріпчасту цибулю наріжте за допомогою гострого ножа і відправте на сковороду з вершковим маслом для обсмажування. Потім очистіть печінку і додайте її до цибулі, щоб приготувати інгредієнти разом. На це піде не більше п’ятнадцяти хвилин.

3. Яблуко натріть на середній тертці або наріжте невеликими шматочками.

4. Готову печінку і цибулю, посоліть, додайте спеції за вашим смаком і відправте в чашу блендера або м’ясорубку разом з яблучком. Ретельно подрібніть інгредієнти для паштету до однорідної консистенції, щоб вийшла паста.

5. Розкладіть її по формах або в одну велику баночку, а потім приберіть в холодильник перед подачею.

Паштет з курячої печінки з грибами

Насичений смак курячого печінкового паштету з грибами нікого не зможе залишити байдужим. Відмінне апетитне блюдо з незвичайним ароматом чудово доповнить будь-який обід або послужить якісним перекусом між основними прийомами їжі.

Склад:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Печериці свіжі – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний – за смаком
  • Масло – для смаження

Процес приготування:

1. Свіжу курячу печінку промити під проточною водою, обріжте жир, перетинки, зніміть плівку. Додайте до печінки сіль і мелений перець, перемішайте і приберіть в сторону на деякий час.

2. Потім підготуйте печериці та цибулю. Цибулю треба очистити і промити під проточною водою, а печериці промити, почистити і злегка обсушити перед приготуванням. Інгредієнти наріжте.

3. Наберіть в сковороду трохи олії, а потім обсмажте цибулю з грибами на помірному вогні до готовності. Перекладіть інгредієнти зі сковороди в окрему ємність.

4. Потім обсмажте на помірному вогні підготовлену печінку, регулярно перемішуючи її за допомогою лопатки. Печінка з’єднайте з грибами і цибулею, перемішайте і пропустіть через м’ясорубку або прокрутіть в блендері.

5. Готовий паштет перекладіть у красиву форму, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу злегка охолодженим.

Паштет з курячої печінки в мультиварці

Мультиварка – справжня помічниця на будь-якій кухні. За допомогою цього приладу можна приготувати масу чудових апетитних страв, а паштет з курячої печінки як раз не є винятком з цього списку. Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Печінка куряча – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль і спеції – за смаком
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Масло рослинне — для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процесіз приготування:

1. Для початку очистіть, промийте і ріпчасту цибулю, а потім наріжте його невеликими шматочками за допомогою гострого ножа. Печінка також потрібно промити і очистити від жиру, плівочок, а потім злегка обсушити.

2. Наберіть в чашу мультиварки трохи рослинного масла і встановіть режим «Смаження м’яса» на десять хвилин. Печінку і цибулю покладіть в чашу, додайте спеції і обсмажуйте до тих пір, поки прилад не подасть сигнал про закінчення роботи режиму.

3. Продукти покладіть в блендер і подрібніть їх до однорідного стану. Припустимо замість блендера використовувати м’ясорубку – кому як зручніше.

4. Потім в отриману масу додайте шматочок вершкового масла, яке вже трохи підтануло. Знову збийте всі інгредієнти до повітряної консистенції. Паштет перекладіть в баночку і приберіть в холодильник хоча б хвилин на двадцять.

5. При подачі намажте паштет на свіжий хліб і прикрасьте кожен бутерброд нарізаною зеленню – цибулею, петрушкою за вашим смаком.

Приємного апетиту!

Дієтичний паштет з курячої печінки і грудки

Паштет з курячої печінки можливо зробити ніжним і дієтичним. Для цього, при приготуванні, можна додати відварну курячу грудку і легкі спеції, а також обійтися без обсмажування моркви, цибулі та інших інгредієнтів.

Склад:

  • Філе куряче – 1 шт.
  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Паприка солодка – ½ ч. л.
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Масло – для смаження
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

1. Свіже куряче філе промийте під проточною водою, обріжте жир і видаліть плівочки. Потім філе відваріть в киплячій підсоленій воді, з додаванням лаврового листа і перцю-горошку.

2. Очищену і ретельно вимиту курячу печінку протушкувати на сковороді під кришкою на вершковому маслі з додаванням води і дайте їй трохи охолонути.

3. Відварене куряче філе наріжте невеликими шматочками, з’єднайте з печінкою і додайте сіль і паприку. Все це збийте за допомогою блендера до однорідної консистенції.

4. Перекладіть ваш паштет в баночку і приберіть продукт на деякий час в холодильник, щоб паштет злегка застиг.

5. Свіжу зелень промийте і обсушіть, а потім порубаєте за допомогою гострого ножа як можна дрібніше.

6. Дієтичний паштет з курячої печінки з курячою грудкою подавайте охолодженим, прикрасивши свіжою зеленню за смаком.

Паштет з курячої печінки в блендері

найпростіший спосіб приготувати курячий печінковий паштет – це скористатися блендером. Закуска вийде дуже ніжною, смачною і ситною, а також зможе зайняти почесне місце навіть за святковим столом.

Склад:

  • Печінка куряча – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква свіжа – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Масло рослинне – для смаження
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Вершки – 100 мл
  • Спеції і сіль – за смаком

Процес приготування:

1. Для початку очистіть і сполосніть ріпчаста цибулька. Наріжте його півкільцями, скориставшись гострим ножем.

2. Потім очистіть і промийте під краном моркву і натріть її на некрупною тертці.

3. Ретельно вимивши печінка, видаліть жир і плівки з субпродукту. Печінка наріжте на дрібні шматочки, посоліть, поперчіть і відставте в бік.

4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і опустіть туди подрібнену цибулю. Обсмажуйте його на невеликому вогні до прозорості.

5. До цибулі додайте моркву і продовжуйте обсмажувати інгредієнти на невеликому вогні, не забуваючи регулярно перемішувати продукти в сковорідці.

6. У сковороду додайте печінку і подрібнений або пропущений через часниковий прес часник. Все це обсмажуйте буквально хвилин п’ять-сім до готовності, не забуваючи перемішувати.

7. Додайте в сковороду вершки і перемішайте. На повільному вогні тушкуйте печінку з цибулею, морквою і вершками буквально хвилин сім, не більше того.

8. Суміш інгредієнтів покладіть в блендер і ретельно перебити до однорідності на високій потужності.

9. Потім додайте до інгредієнтів розм’якшене вершкове масло і знову збийте до кремової консистенції паштету

10. Готову закуску утрамбуйте в баночку і закрийте кришкою. Приберіть ємність з продуктом в холодильник хвилин на тридцять, а потім подавайте до столу.