Паштет з курячої печінки – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Паштет з курячої печінки — це відмінна проста закуска, яка легко готується будинку, головне – дотримати всі пропорції і докласти трохи зусиль. Ми пропонуємо вам вибрати ваш ідеальний рецепт з 10 рецептів паштету з курячої печінки покроково з фото. Апетитний і ситний паштет з курячої печінки зовсім не обов’язково купувати втридорога в найближчому магазині.

Домашній паштет з курячої печінки з морквою, цибулею і маслом

Апетитний і простий паштет з курячої печінки, цибулі, моркви і вершкового масла обов’язково доведеться вам за смаком і, можливо, навіть стане коронною стравою вашого столу. Не шкодуйте часу і обов’язково спробуйте приготувати цю ситну їжу самостійно.

Інгредієнти на
12 порц.

  • Куряча печінка-1 кг
  • Масло рослинне для смаження
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Щоб зробити смачний паштет з курячої печінки, підготуйте всі продукти. Печінка потрібно ретельно вимити і очистити від усього зайвого жиру, плівок і іншого. Моркву і цибулю попередньо вимийте і очистіть.
  2. Підготовлену курячу печінку присоліть, поперчіть і залиште відпочити на деякий час, а в цей же час натріть моркву, наріжте цибулю і відправте коренеплоди обсмажуватися в рослинному маслі на сковороді. Пасеруйте овочі до прозорості і легкої золотавості.
  3. Коли коренеплоди досить обсмажаться, викладіть на сковороду печінку і, при бажанні, нарубану петрушку. На помірному вогні без кришки обсмажуйте інгредієнти, регулярно перемішуючи.
  4. Через хвилин десять-п’ятнадцять, коли печінка приготується, перекладіть інгредієнти в зручну ємність і подрібніть всі разом до кремового стану за допомогою заглибного блендера. Дійте ретельно, домагаючись однорідної консистенції страви.
  5. Вершкове масло, яке потрібно заздалегідь дістати з холодильника, додайте в ємність з паштетом і знову збийте всі разом блендером, щоб масло рівномірно розподілилася в структурі паштету.
  6. Готовий паштет можна заморозити у формочках або просто прибрати на зберігання в холодильник, в ретельно закупореній посуді. Зберігати домашній паштет можна не довше кількох днів в холодильнику.