Сир в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Сир в домашніх умовах — це справжнє кулінарне мистецтво. Виконати його може кожен. Використовуйте для цього яскраву підбірку з 10 перевірених рецептів з покроковим описом процесу. У добірці варіанти різних сирів: від класичного молочного до вишуканого адигейського.

Сир з сиру в домашніх умовах

Приготувати смачний і натуральний сир будинку цілком можливо. Використовуйте для цього перевірений рецепт з найпростіших продуктів. Готовий продукт порадує вас своїм виглядом і поживними властивостями.

Інгредієнти на
0.7 порц.

  • Сир-1 кг
  • Молоко коров’яче 1.2 л.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Масло вершкове 100 гр.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Сода харчова 1 ч. л.

Процес приготування:

  1. Сир в домашніх умовах приготувати нескладно. Підготуємо інгредієнти в необхідній кількості.
  2. Сир викладаємо в каструлю і заливаємо його молоком.
  3. Нагріваємо продукт і постійно помішуємо.
  4. Готуємо на слабкому вогні до помітного відділення сирної маси рідини.
  5. Відкидаємо отриманий продукт на друшляк з марлею. Залишаємо на 10 хвилин, щоб стекла вся сироватка.
  6. Далі отриманий сир подрібнюємо в м’ясорубці.
  7. Сюди розбиваємо курячі яйця, додаємо сіль і соду.
  8. Вимішуємо продукти до однорідності.
  9. Переставляємо посуд з вмістом на водяну баню і додаємо олію.
  10. Готуємо продукт і помішуємо до отримання однорідної маси.
  11. Ретельно розмішуємо масу і витягуємо її.
  12. Розмішуємо ще 5-10 хвилин.
  13. У посуд для зберігання сиру занурюємо сирну масу.
  14. Залишаємо продукт до повного охолодження. Після, перевертаємо миску і витягаємо сир.
  15. Ароматний домашній сир готовий. Нарізайте і пробуйте!