Сашимі – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сашимі – це традиційна страва японської кухні у вигляді нарізаних за особливими правилами (хіра гирі – скибочками, кадзу гирі – кубиками і ін) сирих і найвищої якості риби і морепродуктів. Подається риба на шарі дайкона з доповненням огірком, лимоном, різними соусами і спеціями. Найпопулярнішими сашимі є з лососем (сяке), з тунцем (оторо) і з вугром (унагі). Цю закуску в домашніх умовах приготувати нескладно.

Сашимі з лосося в домашніх умовах

Сашимі з лосося в домашніх умовах є самим популярним і найсмачнішим у порівнянні з іншими видами риби. Лосось потрібно використовувати, вирощений на фермі і вільний від паразитів, свіжий і якісний. Нарізається лосось для сашимі скибочками завдовжки 5 см і товщиною в 1 см. У цьому рецепті доповнюємо сашимі зеленої редькою з морквою і подаємо з васабі і соєвим соусом.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Лосось 300 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Редька зелена 200 гр.
  • Васабі 7 гр.
  • Соус соєвий 20 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати сашимі домашніх умовах? Вибраний шматок лосося очистіть від луски, акуратно видаліть шкіру і всі кісточки.
  2. Потім гострим ножем філе наріжте тонкими скибочками і укладіть на блюдо для подачі.
  3. Очистіть і промийте морква з зеленим редькою. Її можна замінити такою ж кількістю дайкона. За допомогою кухонного комбайна або корейської терки ці овочі подрібніть тонкою стружкою.
  4. Для подачі підготуйте якісний соєвий соус і васабі.
  5. Викладіть овочеву стружку поруч з нарізкою лосося. Додайте на блюдо трохи васабі, а соус налийте в піалу. Приготоване сашимі з лосося в домашніх умовах відразу сервірують на стіл, а їдять його з допомогою паличок. Приємного апетиту!

Сашимі з тунця

Сашимі з тунця є закускою делікатесної і специфічної, розрахованої на любителя цієї риби. Для сашимі підходить тільки черевна частина тушки, як більш жирна і ніжна. Нарізається тунець для сашимі невеликими кубиками (кадзу гирі) і подається малими порціями з соєвим соусом. У цьому рецепті доповнимо тунець зеленою цибулею, але можна соломкою дайкона.

Час приготування: 5 хвилин.

Час приготування: 5 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Тунець свіжий (філе) – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Соєвий соус цитрусовий – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіже якісне філе тунця промийте холодною водою і серветкою добре обсушити. Потім гострим ножем наріжте тунця невеликими кубиками або прямокутними брусочками.

Крок 2. Пучок зеленого цибулі промийте, також обсушіть серветкою і наріжте невеликими однаковими кільцями.

Крок 3. Нарізку тунця перекладіть на невелику сервірувальну тарілку. Полийте рибу цитрусовим соєвим соусом і рівномірно посипте нарізкою зеленого лука.

Крок 4. Приготоване сашимі з тунця відразу подавайте до столу, не забувши про палички.

Крок 5. І, як варіант, сашимі з тунця можна подати зі стружкою дайкона. Приємного апетиту!

Сашимі з креветок

Креветки, як інші морепродукти не їдять сирими, тому для приготування сашимі з креветками в ресторанах беруть глибоководну креветку «Амаэби», а в домашніх умовах можна використовувати тільки сирі аргентинські креветки. У цьому рецепті доповнимо креветки свіжим огірком, листям салату, лимоном і для подачі приготуємо два види соусу. Кількість інгредієнтів вибираємо за смаком.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Креветки аргентинські – 200 гр.
  • Огірок довгий – ½ шт.
  • Перець гострий – ½ шт.
  • Листя салату – на смак.
  • Зелена цибуля – 1 перо.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Кунжутне масло – 2 ст. л.
  • Рибний соус – за бажанням.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте всі інгредієнти для сашимі.

Крок 2. Заздалегідь і в природних умовах розморозьте аргентинські креветки. Їх почистіть промийте і обсушіть на паперовому рушнику.

Крок 3. Зелена цибуля промийте, наріжте косими шматочками і перекладіть в окрему піалу.

Крок 4. Залийте його через ситечко соком половини лимона.

Крок 5. Потім додайте 2 ложки кунжутного масла, перемішайте і залиште на 20 хвилин. Це буде один вид соусу для сашимі.

Крок 6. Наріжте Тонкими кільцями половину стручка гострого перцю.

Крок 7. Перекладіть його в іншу піалу, залийте 2 ложками соєвого соусу і можете додати, якщо у вас є, пару крапель рибного соусу. Залиште на 20 хвилин для настоювання.

Крок 8. Дуже гострим ножем, щоб розчавити, розріжте креветки на поздовжні половинки.

Крок 9. Половину довгого огірка промийте і наріжте тонкими слайсами.

Крок 10. На плоску сервірувальну тарілку покладіть промиті салатні листя. Поверх їх укладіть креветки. Доповніть блюдо нарізкою скибочками огірка і половини лимона. Приготовлені сашимі з креветок відразу подайте на стіл з двома видами соусів. Приємного апетиту!

Як приготувати сашимі з гребінця

Гребінець є вишуканим морським делікатесом з ніжною текстурою, приємним солодким смаком і безліччю корисних властивостей, тому сашимі з гребінців виходять дуже смачними, а в домашніх умовах їх приготувати нескладно. Для сашимі ідеально підходить гребінець свіжий, але знайти його неможливо, а з замороженого страва вийде не гірше, тільки краще взяти гребінець великий. У цьому рецепті сашимі з гребінця доповнимо свіжими овочами, лимоном і подаємо з васабі, імбиром і соєвим соусом.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Гребінець – 120 гр.
  • Огірок – 20 гр.
  • Редис – 1 шт.
  • Імбир маринований – 10 гр.
  • Васабі – 10 гр.
  • Лимон – 1 скибочка.
  • Соєвий соус – 1 ст. л.
  • Петрушка – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Першим ділом підготувати, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій, простий набір інгредієнтів для сашимі. Гребінець заздалегідь розморозити в природних умовах.

Крок 2. Овочі промити, обсушити серветкою, нарізати тонкими слайсами і красиво викласти на сервірувальну тарілку.

Крок 3. Розморожені гребінці так само обсушити серветкою, розрізати на однакові гуртки і укласти поруч з овочевою нарізкою. По краю тарілки покласти згорнутий шматочок імбиру і трохи васабі.

Крок 4. Петрушку розібрати на листочки і рівномірно посипати сашимі. Додати на тарілку часточку лимона.

Крок 5. Приготоване сашимі з гребінця зразу сервірувати стіл і в невеликій соусниці подати до нього якісний соєвий соус. Приємного апетиту!

Сашимі з вугра

Сашимі з вугра готується, як і сашимі з іншої риби, тільки вугор сирим не вживається. Риба це делікатесна, рідкісна і у нас можна придбати тільки вугра «Унагі», тобто копченого за спеціальною технологією. У сашимі вугор доповнюється традиційними свіжими овочами і подається з імбиром, васабі і соєвим соусом.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Вугор унагі – 100 гр.
  • Дайкон – 70 гр.
  • Огірок – 10 гр.
  • Морква – 10 гр.
  • Імбир маринований – за смаком.
  • Васабі – за смаком.
  • Соєвий соус – за смаком.
  • Лимон – для декору.
  • Свіжа зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дайкон і моркву очистіть від шкірки, промийте разом огірком і обсушіть серветкою. Будь кухонним гаджетом або гострим ножем овочі подрібніть тонкою довгою соломкою.

Крок 2. Якщо дайкон гірчить, то на 10 хвилин замочіть його в крижаній воді і потім так само обсушіть.

Крок 3. Вугра «Унагі» акуратно і косими зрізами наріжте однаковими тонкими скибочками.

Крок 4. На плоску тарілку покладіть соломку овочів. Поверх їх укладіть нарізку вугра і полийте його соєвим соусом. По краю тарілки покладіть скибочки маринованого імбиру і васабі. Приготоване сашимі з вугра декоруйте скибочкою лимона, гілочкою зелені і відразу сервіруйте стіл. Приємного апетиту!

Сашимі з лосося з авокадо

Сашимі з лосося з авокадо відрізняється від традиційного сашимі додатковими інгредієнтами, але смак закуски легкий і освіжаючий. Лосось нарізати тонкими скибочками або береться вже готовий і нарізаний для сашимі. У цьому рецепті доповнюємо лосось нарізкою авокадо з огірком і спеціальної заправкою, подібно салату, але можна ці інгредієнти скласти пошарово і зверху помістити скибочки лосося.

Час приготування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Лосось – 150 гр.
  • Авокадо – ½ шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідори черрі – 5 шт.

Для заправки:

  • Соєвий соус – 1 ч. л.
  • Цедра лимона – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сік лимона – 2 ст. л.
  • Кунжутне масло – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Паростки люцерни – для декору.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу приготуйте заправку до сашимі. В піалі змішайте всі зазначені інгредієнти і перелийте її в тарілку для сашимі.

Крок 2. Наріжте скибочками філе лосося або візьміть готове для сашимі.

Крок 3. Авокадо розріжте навпіл і наріжте середніми шматочками довільної форми.

Крок 4. Свіжий огірок наріжте косими тонкими скибочками.

Крок 5. Помідори черрі розрізати на половинки.

Крок 6. У тарілку поверх заправки укладіть нарізку всіх інгредієнтів і трохи перемішайте. Приготоване сашимі з авокадо декоруйте паростків люцерни і відразу подайте на стіл. Приємного апетиту!