Сашимі – 6 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сашимі – це традиційна страва японської кухні у вигляді нарізаних за особливими правилами (хіра гирі – скибочками, кадзу гирі – кубиками і ін) сирих і найвищої якості риби і морепродуктів. Подається риба на шарі дайкона з доповненням огірком, лимоном, різними соусами і спеціями. Найпопулярнішими сашимі є з лососем (сяке), з тунцем (оторо) і з вугром (унагі). Цю закуску в домашніх умовах приготувати нескладно.

Сашимі з лосося в домашніх умовах

Сашимі з лосося в домашніх умовах є самим популярним і найсмачнішим у порівнянні з іншими видами риби. Лосось потрібно використовувати, вирощений на фермі і вільний від паразитів, свіжий і якісний. Нарізається лосось для сашимі скибочками завдовжки 5 см і товщиною в 1 см. У цьому рецепті доповнюємо сашимі зеленої редькою з морквою і подаємо з васабі і соєвим соусом.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Лосось 300 гр.
  • Морква 200 гр.
  • Редька зелена 200 гр.
  • Васабі 7 гр.
  • Соус соєвий 20 мл

Процес приготування:

  1. Як приготувати сашимі домашніх умовах? Вибраний шматок лосося очистіть від луски, акуратно видаліть шкіру і всі кісточки.
  2. Потім гострим ножем філе наріжте тонкими скибочками і укладіть на блюдо для подачі.
  3. Очистіть і промийте морква з зеленим редькою. Її можна замінити такою ж кількістю дайкона. За допомогою кухонного комбайна або корейської терки ці овочі подрібніть тонкою стружкою.
  4. Для подачі підготуйте якісний соєвий соус і васабі.
  5. Викладіть овочеву стружку поруч з нарізкою лосося. Додайте на блюдо трохи васабі, а соус налийте в піалу. Приготоване сашимі з лосося в домашніх умовах відразу сервірують на стіл, а їдять його з допомогою паличок. Приємного апетиту!