Чорна редька володіє бактерицидними і знезаражувальними властивостями. При попаданні в організм продукт здатний вбити навіть отрути. Редька також захищає імунну систему і виводить зайву рідину з організму. Справжніх гурманів редька приваблює гострим пікантним смаком.
Салат з чорної редьки з морквою
Простий рецепт салату затребуваний в зимовий час, коли особливо гостро відчувається нестача вітамінів. Набір інгредієнтів для приготування страви дуже скромний і бюджетний, зате скільки задоволення і користі.
Інгредієнти на
3 порц.
- Редька чорна 300 гр.
- Морква 300 гр.
- Цибуля зелена 1 пучок
- Олія соняшникова 50 мл
- Сіль ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з чорної редьки? Спочатку вимиваємо моркву і чорну редьку проточною водою, а потім зрізаємо верхній шар обох інгредієнтів ножем. Очищені овочі знову вимиваємо (можна з допомогою губки) і натираємо на тертці з великими отворами.
- Пучок зеленого цибулі вимиваємо холодною водою з-під крана, добре струшуємо і нарізаємо дрібними колечками.
- Вибираємо красивий салатник відповідного розміру і викладаємо в нього терту моркву, редьку і нарізаний зелений лук. Ретельно перемішуємо салат і солимо за смаком.
- Знову перемішуємо овочеве асорті і приправляємо його соняшниковою олією. Повторюємо процедуру з перемішуванням маси – олія має рівномірно розподілитися по всім овочам (не переборщіть з маслом, щоб овочі не «плавали» в ньому).
- Подаємо салат до столу в салатнику. Також страву можна розділити на порції і викласти в піали.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з редьки з яйцем
Чорна редька – корисний продукт. Його просто неможливо їсти в сирому вигляді, так як він дуже гострий. Однак у поєднанні з сиром і яйцями, які дещо «пом’якшують» гостроту редьки, виходить дуже ніжний та смачний салат.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Редька чорна – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Інгредієнти для салату, особливо ті, які потрібно відварювати/обсмажувати, готуємо заздалегідь. У даному рецепті нам потрібно відварити яйце. Для цього відправляємо його в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Після закипання води варимо яйце 7-8 хвилин. Зливаємо гарячу воду і заливаємо яйце холодною водою, щоб охолодити. Викладаємо на тарілку шматочок сиру, поруч маємо редьку.
2. Промиваємо редьку проточною водою і зрізаємо шкірку до білої їстівної частини, ножем. Знову промиваємо інгредієнт. Вибираємо бік терки, де розташовані отвори середнього розміру натираємо редьку.
3. На цій же стороні терки подрібнюємо шматочок сиру і обчищене від шкаралупи яйце.
4. Викладаємо інгредієнти подрібнені – редьку, яйця і сир – в салатник. Перемішуємо продукти і приправляємо чорним меленим перцем. Знову ретельно перемішуємо салат.
5. Поливаємо блюдо майонезом до смаку, перемішуємо продукти і ставимо ємність з салатом в холодильник мінімум на півгодини. Потім подаємо закуску до столу.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний салат з чорної редьки з м’ясом?
Для приготування салату ідеально використовувати яловиче м’ясо. Однак про смаки не сперечаються, тому ви можете вибрати, наприклад, свинину або більш пісне м’ясо. Його слід заздалегідь підготувати – проварити і остудити.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Редька чорна – 1 шт.
- М’ясо відварне (яловичина) – 150 гр.
- Морква по-корейськи – 150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо необхідно відварити заздалегідь до готовності, а потім остудити в умовах кімнатної температури і прибрати в холодильник для подальшого охолодження.
2. Морква по-корейськи можна використовувати вже готову або зробити її самим в домашніх умовах. Відправляємо моркву в салатник.
3. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і через пару хвилин викладаємо цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Прибираємо вогонь і даємо луку охолонути.
4. Чорну редьку промиваємо. Обрізаємо шкірку ножем і знову споліскують продукт. Натираємо на тертці редьку з отворами середнього розміру в окрему ємність. Якщо інгредієнт дуже гострий, вимочуємо його в холодній воді (вистачить половини хвилини).
5. Якщо ви приготували м’ясо безпосередньо перед початком обробки продуктів і воно ще тепле, розберіть його на волокна. Якщо воно полежало в холодильнику і застигло – наріжте брусками.
6. Викладаємо інгредієнти – обсмажену цибулю, редьку і яловичину – в салатник, до моркви по-корейськи. Заправляємо блюдо майонезом за смаком або сумішшю з майонезу та сметани. Перемішуємо салат і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату з чорної редьки з цибулею
Салат з редьки обов’язково повинен входити в щотижневий раціон харчування, так як сам овоч багатий калієм, залізом, натрієм, фосфором і іншими корисними елементами. За бажанням, страву можна доповнити зеленню.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Редька чорна – 300-400 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 3-4 ст. л.
- Оцет – 1-2 ст. л
- Зелена цибуля – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо редьку (1-2 штуки в залежності від розміру). З допомогою ножа позбавляємося від шкірки. Знову споліскують продукт і натираємо на тертці з боку отворів середньої величини.
2. Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо кубиками середнього розміру. Щоб страва виглядало цікавіше, можна нарізати цибулю півкільцями.
3. Зелень вибираємо будь – кріп, петрушку, кінзу. У даному рецепті будемо додавати в салат зелений лук. Промиваємо його водою і струшуємо, а потім нарізаємо невеликими кільцями.
4. Викладаємо всі інгредієнти в загальну посуд. Підсолюємо салат, додаємо оцет і рослинне масло. Ретельно перемішуємо ложкою страву.
5. Подаємо салат до столу прямо в салатнику або порційно – розкладаємо по піалах.
Приємного апетиту!
Швидкий і простий салат з чорної редьки з майонезом
Щоб постійно поповнювати запас вітамінів в організмі, необхідно вибирати ті продукти, які можуть це забезпечити. Один із способів зміцнювати імунітет – приготувати салат з чорної редьки по даному рецепту.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Кількість порцій – 3-4.
Склад:
- Редька чорна – 3 шт.
- Морква – 3 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Майонез – за смаком.
- Оцет – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. Приступимо до обробки овочів. Ми повинні бути впевненими в тому, що бруд і бактерії, які містяться на їх поверхні, не потраплять в салат, тому необхідно спочатку вимити редьку та моркву, а потім очистити ножем. Потім ретельно споліскують овочі ще раз.
2. Для подрібнення чорної редьки і моркви вибираємо ту сторону терки, на якій розташовані великі отвори. Натираємо овочі в загальну миску.
3. Від головки часнику відокремлюємо 4 зубчики і очищаємо від шкаралупи. Подрібнюємо їх ножем або пропускаємо через часникодавку. Додаємо часник до редьки і моркви.
4. Вливаємо до коренеплодів оцет і солимо салат. Ретельно перемішуємо продукти. Ставимо салатник з стравою в холодильник на деякий час.
5. Дістаємо салат і поливаємо його майонезом (соус можна замінити сметаною). Перемішуємо блюдо і прикрашаємо зеленню за бажанням.
Приємного апетиту!