Салат з чорної редьки – 5 простих і смачних рецептів

Чорна редька володіє бактерицидними і знезаражувальними властивостями. При попаданні в організм продукт здатний вбити навіть отрути. Редька також захищає імунну систему і виводить зайву рідину з організму. Справжніх гурманів редька приваблює гострим пікантним смаком.

Салат з чорної редьки з морквою

Простий рецепт салату затребуваний в зимовий час, коли особливо гостро відчувається нестача вітамінів. Набір інгредієнтів для приготування страви дуже скромний і бюджетний, зате скільки задоволення і користі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Редька чорна 300 гр.
  • Морква 300 гр.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з чорної редьки? Спочатку вимиваємо моркву і чорну редьку проточною водою, а потім зрізаємо верхній шар обох інгредієнтів ножем. Очищені овочі знову вимиваємо (можна з допомогою губки) і натираємо на тертці з великими отворами.
  2. Пучок зеленого цибулі вимиваємо холодною водою з-під крана, добре струшуємо і нарізаємо дрібними колечками.
  3. Вибираємо красивий салатник відповідного розміру і викладаємо в нього терту моркву, редьку і нарізаний зелений лук. Ретельно перемішуємо салат і солимо за смаком.
  4. Знову перемішуємо овочеве асорті і приправляємо його соняшниковою олією. Повторюємо процедуру з перемішуванням маси – олія має рівномірно розподілитися по всім овочам (не переборщіть з маслом, щоб овочі не «плавали» в ньому).
  5. Подаємо салат до столу в салатнику. Також страву можна розділити на порції і викласти в піали.

Приємного апетиту!