Салат з чорної редьки – 5 простих і смачних рецептів

Чорна редька володіє бактерицидними і знезаражувальними властивостями. При попаданні в організм продукт здатний вбити навіть отрути. Редька також захищає імунну систему і виводить зайву рідину з організму. Справжніх гурманів редька приваблює гострим пікантним смаком.

Салат з чорної редьки з морквою

Простий рецепт салату затребуваний в зимовий час, коли особливо гостро відчувається нестача вітамінів. Набір інгредієнтів для приготування страви дуже скромний і бюджетний, зате скільки задоволення і користі.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Редька чорна 300 гр.
  • Морква 300 гр.
  • Цибуля зелена 1 пучок
  • Олія соняшникова 50 мл
  • Сіль ½ ч. л.

Процес приготування:

  1. Як приготувати простий і смачний салат з чорної редьки? Спочатку вимиваємо моркву і чорну редьку проточною водою, а потім зрізаємо верхній шар обох інгредієнтів ножем. Очищені овочі знову вимиваємо (можна з допомогою губки) і натираємо на тертці з великими отворами.
  2. Пучок зеленого цибулі вимиваємо холодною водою з-під крана, добре струшуємо і нарізаємо дрібними колечками.
  3. Вибираємо красивий салатник відповідного розміру і викладаємо в нього терту моркву, редьку і нарізаний зелений лук. Ретельно перемішуємо салат і солимо за смаком.
  4. Знову перемішуємо овочеве асорті і приправляємо його соняшниковою олією. Повторюємо процедуру з перемішуванням маси – олія має рівномірно розподілитися по всім овочам (не переборщіть з маслом, щоб овочі не «плавали» в ньому).
  5. Подаємо салат до столу в салатнику. Також страву можна розділити на порції і викласти в піали.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з редьки з яйцем

Чорна редька – корисний продукт. Його просто неможливо їсти в сирому вигляді, так як він дуже гострий. Однак у поєднанні з сиром і яйцями, які дещо «пом’якшують» гостроту редьки, виходить дуже ніжний та смачний салат.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Редька чорна – 90 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Інгредієнти для салату, особливо ті, які потрібно відварювати/обсмажувати, готуємо заздалегідь. У даному рецепті нам потрібно відварити яйце. Для цього відправляємо його в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Після закипання води варимо яйце 7-8 хвилин. Зливаємо гарячу воду і заливаємо яйце холодною водою, щоб охолодити. Викладаємо на тарілку шматочок сиру, поруч маємо редьку.

2. Промиваємо редьку проточною водою і зрізаємо шкірку до білої їстівної частини, ножем. Знову промиваємо інгредієнт. Вибираємо бік терки, де розташовані отвори середнього розміру натираємо редьку.

3. На цій же стороні терки подрібнюємо шматочок сиру і обчищене від шкаралупи яйце.

4. Викладаємо інгредієнти подрібнені – редьку, яйця і сир – в салатник. Перемішуємо продукти і приправляємо чорним меленим перцем. Знову ретельно перемішуємо салат.

5. Поливаємо блюдо майонезом до смаку, перемішуємо продукти і ставимо ємність з салатом в холодильник мінімум на півгодини. Потім подаємо закуску до столу.

Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з чорної редьки з м’ясом?

Для приготування салату ідеально використовувати яловиче м’ясо. Однак про смаки не сперечаються, тому ви можете вибрати, наприклад, свинину або більш пісне м’ясо. Його слід заздалегідь підготувати – проварити і остудити.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 2.

Склад:

  • Редька чорна – 1 шт.
  • М’ясо відварне (яловичина) – 150 гр.
  • Морква по-корейськи – 150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо необхідно відварити заздалегідь до готовності, а потім остудити в умовах кімнатної температури і прибрати в холодильник для подальшого охолодження.

2. Морква по-корейськи можна використовувати вже готову або зробити її самим в домашніх умовах. Відправляємо моркву в салатник.

3. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо тонкими півкільцями. Розігріваємо на плиті сковороду з рослинним маслом і через пару хвилин викладаємо цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору. Прибираємо вогонь і даємо луку охолонути.

4. Чорну редьку промиваємо. Обрізаємо шкірку ножем і знову споліскують продукт. Натираємо на тертці редьку з отворами середнього розміру в окрему ємність. Якщо інгредієнт дуже гострий, вимочуємо його в холодній воді (вистачить половини хвилини).

5. Якщо ви приготували м’ясо безпосередньо перед початком обробки продуктів і воно ще тепле, розберіть його на волокна. Якщо воно полежало в холодильнику і застигло – наріжте брусками.

6. Викладаємо інгредієнти – обсмажену цибулю, редьку і яловичину – в салатник, до моркви по-корейськи. Заправляємо блюдо майонезом за смаком або сумішшю з майонезу та сметани. Перемішуємо салат і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з чорної редьки з цибулею

Салат з редьки обов’язково повинен входити в щотижневий раціон харчування, так як сам овоч багатий калієм, залізом, натрієм, фосфором і іншими корисними елементами. За бажанням, страву можна доповнити зеленню.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Редька чорна – 300-400 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 3-4 ст. л.
  • Оцет – 1-2 ст. л
  • Зелена цибуля – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Промиваємо редьку (1-2 штуки в залежності від розміру). З допомогою ножа позбавляємося від шкірки. Знову споліскують продукт і натираємо на тертці з боку отворів середньої величини.

2. Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо кубиками середнього розміру. Щоб страва виглядало цікавіше, можна нарізати цибулю півкільцями.

3. Зелень вибираємо будь – кріп, петрушку, кінзу. У даному рецепті будемо додавати в салат зелений лук. Промиваємо його водою і струшуємо, а потім нарізаємо невеликими кільцями.

4. Викладаємо всі інгредієнти в загальну посуд. Підсолюємо салат, додаємо оцет і рослинне масло. Ретельно перемішуємо ложкою страву.

5. Подаємо салат до столу прямо в салатнику або порційно – розкладаємо по піалах.

Приємного апетиту!

Швидкий і простий салат з чорної редьки з майонезом

Щоб постійно поповнювати запас вітамінів в організмі, необхідно вибирати ті продукти, які можуть це забезпечити. Один із способів зміцнювати імунітет – приготувати салат з чорної редьки по даному рецепту.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 3-4.

Склад:

  • Редька чорна – 3 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – за смаком.
  • Оцет – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за бажанням.

Процес приготування:

1. Приступимо до обробки овочів. Ми повинні бути впевненими в тому, що бруд і бактерії, які містяться на їх поверхні, не потраплять в салат, тому необхідно спочатку вимити редьку та моркву, а потім очистити ножем. Потім ретельно споліскують овочі ще раз.

2. Для подрібнення чорної редьки і моркви вибираємо ту сторону терки, на якій розташовані великі отвори. Натираємо овочі в загальну миску.

3. Від головки часнику відокремлюємо 4 зубчики і очищаємо від шкаралупи. Подрібнюємо їх ножем або пропускаємо через часникодавку. Додаємо часник до редьки і моркви.

4. Вливаємо до коренеплодів оцет і солимо салат. Ретельно перемішуємо продукти. Ставимо салатник з стравою в холодильник на деякий час.

5. Дістаємо салат і поливаємо його майонезом (соус можна замінити сметаною). Перемішуємо блюдо і прикрашаємо зеленню за бажанням.

Приємного апетиту!