Простий і смачний рецепт салату з редьки з яйцем
Чорна редька – корисний продукт. Його просто неможливо їсти в сирому вигляді, так як він дуже гострий. Однак у поєднанні з сиром і яйцями, які дещо «пом’якшують» гостроту редьки, виходить дуже ніжний та смачний салат.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 15 хв.
Кількість порцій – 2.
Склад:
- Редька чорна – 90 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сир – 150 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Інгредієнти для салату, особливо ті, які потрібно відварювати/обсмажувати, готуємо заздалегідь. У даному рецепті нам потрібно відварити яйце. Для цього відправляємо його в невелику каструльку і заливаємо холодною водою. Після закипання води варимо яйце 7-8 хвилин. Зливаємо гарячу воду і заливаємо яйце холодною водою, щоб охолодити. Викладаємо на тарілку шматочок сиру, поруч маємо редьку.
2. Промиваємо редьку проточною водою і зрізаємо шкірку до білої їстівної частини, ножем. Знову промиваємо інгредієнт. Вибираємо бік терки, де розташовані отвори середнього розміру натираємо редьку.
3. На цій же стороні терки подрібнюємо шматочок сиру і обчищене від шкаралупи яйце.
4. Викладаємо інгредієнти подрібнені – редьку, яйця і сир – в салатник. Перемішуємо продукти і приправляємо чорним меленим перцем. Знову ретельно перемішуємо салат.
5. Поливаємо блюдо майонезом до смаку, перемішуємо продукти і ставимо ємність з салатом в холодильник мінімум на півгодини. Потім подаємо закуску до столу.
Приємного апетиту!