Салат з креветками – 10 найпростіших і найсмачніших рецептів з покроковими фото

Салат із креветками – це завжди неординарно, смачно та дуже ефектно. Можна знайти дуже багато рецептів від найпростіших до шалено складних складів та технологій. Креветки – натуральне джерело білка та мікроелементів. Креветки чудово поєднуються з різними овочами, зеленню, цитрусовими, різними спеціями та заправками. Такі салати різноманітні, поживні, корисні для здоров’я та фігури.

Класичний салат «Цезар» із креветками в домашніх умовах

Класичний салат «Цезар» із креветками в домашніх умовах – ідеальне рішення для святкового застілля чи романтичного вечора на двох. Готується закуска швидко, виходить легкою, але досить поживною. І, звичайно, смак салату багато в чому визначає заправка.

Інгредієнти:

на – 2 порції

  • Білий хліб – ½ буханця
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 50 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Помідори – 1 шт.
  • Лимон – ½ шт.
  • Гірчиця – 1 ст.
  • Оливкова олія – ​​за смаком
  • Сіль – 1 щіпка
  • Суміш перців – за смаком

Процес приготування:

Салат із креветками готується дуже просто. Курячі яйця покладіть у каструлю із холодною водою. Варіть їх 8-10 хвилин від моменту закипання. Потім остудіть. Очистіть від шкаралупи та відокремте білки від жовтків.

Половину буханця білого хліба наріжте невеликими кубиками.

На розігріту сковороду вилийте оливкову олію. Очистіть зубчики часнику, роздавіть їх плоскою стороною ножа та обсмажте на олії.

На сковороду до часнику викладіть хліб і обсмажте його трохи. Потім викладіть сухарики на тарілку.

Очистіть креветки та обсмажте їх на оливковій олії. Перекладіть морепродукти на серветку, щоб позбутися надлишків олії.

У чашу блендера покладіть варені жовтки, гірчицю, лимон, оливкову олію, сіль та перець. Подрібніть продукти. Якщо соус здасться дуже густим, додайте трохи води.

Помідор помийте та наріжте невеликими часточками. Листя салату добре помийте та просушіть.

Сир натріть на тертці із середніми за величиною отворами.

Можна переходити до збирання салату «Цезар». На плоску страву покладіть листя салату.

Полийте їх соусом, розсипте сухарики.

Також покладіть креветки та помідори.

Полийте ще раз салат соусом і посипте тертим сиром. Простий та смачний салат з креветками готовий! Смачного!

Салат з креветками та авокадо

Салат з креветками та авокадо – чудова у всіх сенсах закуска. Склад салату максимально корисний, у ньому і білок, і корисні жири, і клітковина. Креветки краще брати для нього охолоджені, а авокадо не дуже м’яке, але стигле.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Мікс салату – 2 жмені.
  • Огірок – 1 шт.
  • Креветки великі варені – 10 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Тархун – 1 гілка.
  • Оливкова олія Extra Virgin – 2 ст.л.
  • Базилік – 1 гілка.
  • М’ята – 1 гілка.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Мед натуральний рідкий – 1 ч.л.
  • Перець чорний свіжомелений – 0,5 ч.л.
  • Сіль морська – ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Великі креветки складете в миску, трохи посоліть і поперчіть.

Крок 2. Розігрійте на сковороді оливкову олію та швидко обсмажте креветки з лимонним соком.

Крок 3. Огірок помийте, зріжте шкірку і наріжте соломкою.

Крок 4. У миску покладіть салат мікс, додайте огіркову соломку, збризкайте лимонним соком і полийте оливковою олією Extra Virgin, посоліть і поперчіть.

Крок 5. З авокадо зріжте товсту шкірку, видаліть кісточку. М’якуш наріжте тонкими скибочками, додайте в салатницю.

Крок 6. Зверху на овочі покладіть креветки, полийте рідким медом, посипте подрібненою зеленню та подавайте на стіл. Смачного!

Салат з креветками, помідорами черрі та рукколою

Салат з креветками, помідорами черрі та рукколою можна включати в буденне та святкове меню. Основна перевага рецепту – це його швидкість. За лічені хвилини у вас на столі буде вишукана закуска, яка порадує і око, і шлунок.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Креветки – 300 гр.
  • Помідори чері – 200 гр.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Рукола – 50 гр.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Сир Пармезан – 50 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Перець чорний свіжомелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки очистіть від панцира та кишок, потім добре помийте.

Крок 2. На сильному вогні просушіть сковороду, розтопіть у ній вершкове масло|мастило| і додайте|добавляйте| трохи рослинного. Зубчики часнику очистіть від лушпиння і дуже дрібно наріжте. Обсмажте часник протягом 15 секунд, за цей час він встигне віддати весь свій аромат олії.

Крок 3. Далі викладіть креветки на сковороду, обсмажте їх протягом півтори хвилини з одного боку і стільки ж з іншого. Посоліть та приправте їх до смаку.

Крок 4. Авокадо помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. За допомогою маленької ложки відокремте м’якоть від шкірки. М’якуш наріжте кубиками, викладіть в салатницю і збризкайте лимонним соком, щоб авокадо не потемніло.

Крок 5. Помідори чері помийте і розріжте навпіл. Пармезан натріть на дрібній тертці.

Крок 6. Помийте руколу і порвіть її руками. Надішліть зелень з миски.

Крок 7. До салатниці додайте помідори, пармезан, креветки. Заправте салат оливковою олією, до смаку додайте сіль і мелений перець, перемішайте двома великими ложками.

Крок 8. Салат з креветками, рукколою та помідорами чері подавайте на плоскій тарілці відразу після приготування. Смачного!

Морський салат з креветками та кальмарами

Морський салат із креветками та кальмарами – не лише смачна, а й поживна закуска. Такий салат з морепродуктами можна подавати не тільки як аперитив на святкове гуляння, але і готувати безпосередньо для перекусів протягом дня.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 шт.
  • Кальмари – 2 шт.
  • Яйце куряче – 2 шт.
  • Креветки – 150 гр.
  • Ікра червона – 100 гр.
  • Майонез – для заправки.

Процес приготування:

Крок 1. Почніть із підготовки тих інгредієнтів, які необхідно зварити. Помийте картоплю і курячі яйця, покладіть в каструлю, залийте водою і поставте варитися.

Крок 2. Тушки кальмарів розморозьте і потім зваріть. Варити потрібно недовго, 5-6 хвилин після закипання.

Крок 3. Креветки розморозьте, очистіть і варіть окропом протягом хвилини.

Крок 4. Варені тушки кальмарів наріжте тонкими кільцями.

Крок 5. Варену в мундирах картопля остудіть, почистіть і дрібно наріжте. З яєць зніміть шкаралупу, відокремте білки від жовтків і окремо подрібніть.

Крок 6. Червону ікру вибирайте свіжу та натуральну.

Крок 7. Салат складатиметься шарами. Першим шаром покладіть картоплю, промажте її майонезом. Далі покладіть кільця кальмара, шар ікри, половину білків, кожен шар промажте майонезом.

Крок 8. Потім покладіть шар креветок, зверху розсипте тертий жовток, шари також промажте майонезом.

Крок 9. Після цього викладіть білок, що залишився, змастіть шар майонезом і прикрасьте зверху салат червоною ікрою. Смачного!

Салат з креветками та крабовими паличками

Салат з креветками та крабовими паличками – дуже ніжний та смачний. І до того ж це одна з найпопулярніших святкових страв. Залежно від ваших уподобань, салат можна заправити майонезом, натуральним йогуртом або сумішшю сметани та майонезу.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Креветки – 250 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Палички крабові – 150 гр.
  • Кукурудза консервована – 150 грн.

Процес приготування:

Крок 1. Крабові палички при необхідності розморозьте, витягніть із вакуумної упаковки і наріжте кубиками або шайбками залежно від їхньої товщини.

Крок 2. З консервованої кукурудзи злийте рідину. Креветки розморозьте і відваріть протягом кількох хвилин у киплячій підсоленій воді. З’єднайте всі продукти у мисці.

Крок 3. Заправте салат майонезом, перемішайте. Так як майонез має солонуватий смак, салат необов’язково солити. Але якщо вам здасться, що смак мало яскравий, можна додати сіль або спеції.

Крок 4. Салат з крабовими паличками та креветками можна подавати у загальній салатниці або порційно. Смачного!

Смачний салат з креветками та ананасом

Смачний салат із креветками та ананасом – дуже класний та цікавий варіант для свята. Він має витончено-вишуканий смак, який все більше і більше розкривається з кожною ложкою. І водночас, ви точно відчуєте відчуття ситості після невеликої порції такого салату.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Креветки – 250-300 гр.
  • Ананас консервований – 150-200 грн.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Сметана знежирена/йогурт натуральний – 2 ч. л.
  • Сік лимонний – 1-2 ч. л.
  • Салат – 3 шт.
  • Олія оливкова – 3 ст.л.
  • Спеції – до смаку.
  • Зелень – до смаку.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте усі необхідні продукти. Креветки розморозьте. З консервованого ананаса злийте сік. Зелень добре промийте проточною водою.

Крок 2. Креветки відваріть у підсоленій воді протягом 5-6 хвилин. Головне не перетримати, щоб креветки не стали гумовими.

Крок 3. Креветки витягніть з води, остудіть і очистіть. Декілька найбільших креветок залиште для прикраси салату. Решту викладіть у миску, додайте сметану та спеції, перемішайте.

Крок 4. Консервовані ананаси промокніть на паперових серветках і наріжте невеликими кубиками. Змішайте ананаси із креветками.

Крок 5. Лимонний сік змішайте з оливковою олією, суміш посоліть до смаку.

Крок 6. Заправте соусом креветки з ананасами і залиште на кілька хвилин. Твердий сир натріть на дрібній тертці.

Крок 7. На блюдо покладіть листя салату. На них викладіть суміш креветок та консервованих ананасів. Посипте закуску тертим сиром та прикрасьте великими креветками. Салат з креветками та ананасом виходить дуже соковитим та смачним. Смачного!

Простий салат з креветками, яйцем та огірком

Простий салат з креветками, яйцем та огірком виходить легким, свіжим та одночасно ситним за рахунок великої кількості білка. Він добре підходить до будь-якого столу перед подачею основних страв і може бути просто перекусом. У цьому рецепті креветки для салату відварюємо. Заправляємо салат сметаною.

Час приготування: 1 година 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Креветки – 230 гр.
  • Огірок довгий – 1 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Вершки – 200 гр.
  • Петрушка – до смаку.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки для салату наперед правильно розморозьте. Підготуйте решту інгредієнтів для салату.

Крок 2. Яйця також заздалегідь зваріть круто та остудіть.

Крок 3. Розморожені креветки промийте, протягом двох хвилин відваріть у підсоленій воді та відкиньте на друшляк.

Крок 4. Огірок промийте та наріжте невеликими кубиками.

Крок 5. Дрібно наріжте петрушку.

Крок 6. Нарізку огірка перекладіть у салатницю та додайте нарізані кубиками відварені яйця.

Крок 7. Потім салат покладіть відварені креветки, нарізку петрушки, додайте сіль і заправте сметаною. Перемішайте салат і поставте на 1 годину в холодильник, щоб всі інгредієнти промаринувалися.

Крок 8. Після цього приготовлений простий салат з креветками, яйцем і огірком розкласти по порційним салатницям і подати до столу. Смачного!

Салат з креветками та пекінською капустою.

Салат з креветками та пекінською капустою – чудова закуска хоч на кожен день. Такі об’ємні збірні салати дуже корисні, тому що пекінська капуста містить велику кількість вітаміну С, а креветки харчуються за рахунок білка.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порцій – 4.

Інгредієнти :

  • Капуста пекінська – 0,5 качана.
  • Креветки – 0,5 кг.
  • Гранат – 0,5 шт.
  • Ананаси консервовані – 1 банк.

Для заправки:

  • Олія оливкова – 1,5 ст.л.
  • Сметана 20 % – 3 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Горчица в зернах – 1 ч.л.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки варіть у підсоленій воді приблизно півтори хвилини після закипання. Потім злити воду і викласти креветки на паперові серветки, щоб вони просохли.

Крок 2. Половину качана пекінської капусти помийте. Її листя порвіть руками або наріжте невеликими смужками.

Крок 3. Гранат розберіть на зерна. З консервованого ананаса злийте сік, наріжте кубиками. До капусти додайте креветки, гранат, ананаси.

Крок 4. В окремій мисці змішайте оливкову олію, сметану, лимонний сік, гірчицю, сіль та мелений перець. Ця суміш буде заправкою для салату.

Крок 5. Вилийте заправку в салат, перемішайте і заберіть закуску в холодильник на 15 хвилин. Подавайте салат з пекінською капустою та креветками в гарному салатнику, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!

Салат з креветками, рукколою та кедровими горішками

Салат з креветками, рукколою і кедровими горішками готується за дві секунди. Але його склад настільки оригінальний, що неодмінно привертає увагу. Салат має збалансований склад за кількістю білків, жирів та клітковини, що безсумнівно позитивно впливає на травлення та організм загалом.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Рукола – 110 гр.
  • Гірчиця дижонська – 5 гр.
  • Помідори чері – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Креветки тигрові – 230 гр.
  • Горіхи кедрові – 20 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Крем бальзамический – 20 гр.
  • Оливкова олія – 20 мл.
  • Лимон/лайм – до смаку.
  • Апельсин – 1-2 скибочки.
  • Пармезан – 20 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте зелень та овочі, просушіть їх. Підготуйте всі інші продукти, розморозьте креветки.

Крок 2. Помідори черрі розріжте навпіл. Якщо стебла руколи великі, то порвіть їх руками. Пармезан натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес.

Крок 3. Креветки очистіть від панцира та стравоходу.

Крок 4. Потім замаринуйте креветки на 10-15 хвилин в оливковій олії та часнику.

Крок 5. За цей час приготуйте заправку салату. У мисці з’єднайте мед, гірчицю, оливкову олію, лимонний і апельсиновий сік, додайте до смаку сіль і мелений перець.

Крок 6. На розігріту сковороду вилийте трохи олії та обсмажте креветки протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Візьміть глибоку тарілку, викладіть у неї руків’я, помідори та креветки. Полийте продукти заправкою та перемішайте.

Крок 8. Перед подачею посипте салат з рукколою та креветками тертим пармезаном та кедровими горішками, полийте зверху бальзамічним кремом. Смачного!

Дуже смачний салат з креветками та манго

Дуже смачний салат з креветками та манго подарує відчуття незабутнього смаку та заряд бадьорості. Так як готується він швидко, салат можна приготувати на сніданок. Давно відомо, що саме з таких збалансованих страв корисно розпочинати день.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Манго – 0,5 шт.
  • Креветки – 10 шт.
  • Салат – 2 жмені.
  • Кунжут – 1 щіпка.

Для заправки:

  • Олія кунжутна – 1 ст.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.
  • Мед натуральний – 1 ч.л.
  • Гірчиця зернами – 1 ст.
  • Сіль кухонна – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Креветки відваріть у трохи підсоленій воді. Потім остудіть та очистіть від панцирів. В окремій мисці змішайте лимонний сік, гірчицю, мед та кунжутну олію.

Крок 2. Половинку манго очистіть від шкірки і наріжте соломкою м’якоть.

Крок 3. Листя салату нашаткуйте смужками.

Крок 4. На тарілку для подачі покладіть подрібнений салат, полийте його заправкою, додайте соломку мангову.

Крок 5. Зверху розкладіть креветки, полийте заправкою та посипте насінням кунжуту. Кунжут можна заздалегідь просушити на сковороді. Чудовий салат з креветками та манго готовий, можна знімати пробу. Смачного!