Пекінська капуста – щось середнє між білокачанної капустою і листовим салатом. Її часто використовують у приготуванні салатів, з цим овочем вони виходять соковитими і легкими для шлунка. Ми постаралися підібрати 10 найрізноманітніших рецептів смачних салатів з пекінською капустою.
Крабовий салат з пекінською капустою і кукурудзою
Крабовий салат не менш популярний, ніж олів’є, готують його до свята і не тільки. Можна зустріти різноманітні рецепти цієї закуски. Ми пропонуємо приготувати чудовий, соковитий варіант крабового салату з пекінською капустою.
Інгредієнти на
6 порц.
- Капуста пекінська 300 гр.
- Крабові палички 200 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- кукурудза Консервована 1 банка
- Майонез столовий молочний 200 мл
Процес приготування:
- Як приготувати шалено смачний салат з пекінської капустою? З кукурудзи злити сік, пекінську капусту помийте, яйця зваріть круто.
- Нашаткуйте капусту тонкими смужками.
- Крабові палички наріжте кубиками.
- Яйця також наріжте кубиками.
- подрібнені інгредієнти Викладіть в миску, додати консервовану кукурудзу.
- Заправте салат майонезом і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Салат з пекінською капустою, кукурудзою, яйцем і огірком
Прикраса будь-якого застілля – салат з пекінською капустою, кукурудзою, яйцем і огірком. Салат готується дуже легко. Завдяки своєму складу страва виходить соковитим, а яйця і кукурудза роблять салат поживним і яскравим.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Капуста пекінська – 200 гр.
- Яйця курячі варені – 5 шт.
- Кукурудза консервована – 340 гр.
- Огірок – 1 шт.
- крабові Палички – 200 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту помийте і наріжте тонкою соломкою. Варені яйця наріжте кубиками. Перекладіть інгредієнти в миску.
2. З консервованої кукурудзи злийте сік і викладіть її в миску.
3. Крабові палички вийміть з упаковки і наріжте часточками. Огірок наріжте кубиками. Викладіть інгредієнти в миску.
4. Заправте салат майонезом, додайте сіль за смаком і добре перемішайте.
5. При бажанні можна прикрасити свіжою зеленню салат перед подачею.
Приємного апетиту!
Салат з пекінською капустою і консервованим тунцем
Салат з пекінською капустою і консервованим тунцем відноситься до тих страв, які не потрібно готувати заздалегідь. Буде навіть краще, якщо ви приготуєте і відразу подасте салат до столу, так капуста буде хрусткою і всі інші інгредієнти не втратять свої унікальні смакові якості.
Час готування: 37 хв.
Час приготування: 7 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Яйця курячі варені – 3 шт.
- Капуста пекінська – 4 аркуша.
- Тунець консервований – 250 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
Для маринування лука:
- Цукор – 0,25 ч. л.
- Оцет – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Капусту помийте, дайте воді стекти і наріжте її соломкою. Перекладіть капусту в салатницю.
2. Огірок помийте і наріжте дрібними кубиками.
3. Цибулю наріжте кільцями. Приготуйте маринад. У воді розчиніть сіль, цукор і оцет. Викладіть цибулю в маринад і залишити на півгодини. Після цього злийте маринад і викладіть цибулю в миску.
4. Варені яйця наріжте кубиками.
5. З консервованого тунця злити сік, рибу розімніть вилкою, викладіть її в миску.
6. Приготуйте заправку. Злитий сік з тунця змішайте з лимонним соком, соєвим соусом і оливковою олією.
7. Салат посоліть, додайте заправку, перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!
Смачний салат з пекінською капустою, куркою і сухариками
Салати зазвичай подають до столу в якості холодної закуски. Однак, такий варіант салату з пекінською капустою, куркою і сухариками можна їсти в будь-який час дня і це буде повноцінний ситний перекус, який дозволить вгамувати голод і відновити сили.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Грудка куряча – 4 шт.
- Капуста пекінська – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сухарики – за смаком.
Для соусу:
- Часник – 1 зуб.
- Пармезан – 13 гр.
- Яйця – 1,5 шт.
- Гірчиця – 0,5 ст. л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Анчоуси – 2,5 шт.
- Масло рослинне – 282 мл
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Часник, пармезан, яйця, гірчицю, лимонний сік, анчоуси подрібніть в блендері, потім тонкою цівкою влийте рослинне масло. Продовжуйте збивати до отримання соусу по консистенції схожий на майонез. Потім, не припиняючи збивати влити трохи гарячої води, щоб соус став більш рідким. Посоліть соус за смаком.
2. Курячу грудку зваріть і наріжте тонкими брусками.
3. Пекінську капусту помийте і наріжте соломкою.
4. Перекладіть куряче м’ясо і капусту в миску, додайте мелений перець, заправте соусом, перемішайте.
5. Додайте в салат сухарики і подавайте страву до столу.
Приємного апетиту!
Салат «Цезар» з пекінською капустою в домашніх умовах
«Цезар» – один з найвідоміших у світі салатів, існує величезна безліч його рецептів. Зазвичай його готують з листям салату, але за його відсутністю салатні листя можна замінити не менш смачною пекінською капустою.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Для заправки:
- Сметана 10 % – 100 мл
- Гірчиця суха – 0,25 ч. л.
- Часник – 2 зуб.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Перець лимонний – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Основні інгредієнти:
- Сир твердий – 70 гр.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Огірки – 0,5 шт.
- Кріп – 2 гілки.
- Грудка куряча — 1 шт.
- Крутони дрібні – 40 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе помийте і наріжте прямокутними шматочками. Обсмажте м’ясо на олії, посоліть і приправте за смаком.
2. Пекінську капусту наріжте смужками.
3. Часник подрібніть. Змішайте всі інгредієнти для заправки в окремій мисці.
4. Помідори черрі розрізати на чотири частини, огірок наріжте кубиками, сир натріть на тертці, зелень дрібно порубаєте. Перекладіть всі інгредієнти в миску, додайте половину крутонів. Додайте заправку в салат, перемішати.
5. На тарілці розкладіть листя пекінської капусти, на них викладіть салат, посипте їх рештою крутонами. Цезар готовий, можна подавати його до столу.
Приємного апетиту!
Простий і швидкий салат з пекінською капустою, помідорами і огірками
Яскравий вітамінний салат для сімейного обіду або святкового застілля. Хрусткі листя пекінської капусти відмінно поєднуються з соковитими огірками та солодкими помідорами.
Час готування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Капуста пекінська – 400 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Цибуля зелена – 5 шт.
- Майонез(олія оливкова або соняшникова) – 2 ст. л.
- Сіль – 2 щіпки.
Процес приготування:
1. Листя пекінської капусти промийте і просушіть. Наріжте капусту невеликими шматочками.
2. Огірки помийте і наріжте тонкими напівкружечками.
3. Помідори помийте і наріжте невеликими кубиками.
4. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть і наріжте кубиками.
5. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте.
6. Посоліть за смаком, заправте майонезом, перемішайте і подавайте до столу.Хто не дуже любить майонез, можна цей салат полити оливковою або соняшниковою олією.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат з пекінською капустою і копченою курячою грудкою?
Дуже швидкий рецепт салату, який вас виручить у разі дефіциту часу. Продукти не вимагають попередньої підготовки, тому для приготування салату вам необхідно нарізати продукти, заправити їх соусом і перемішати.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Капуста пекінська – 0,5 шт.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту помийте і наріжте тонкими смужками.
2. Копчену грудинку наріжте кубиками.
3. З кукурудзи злити сік і викладіть її в миску.
4. Заправте салат майонезом, перемішайте.
5. Салат готовий, можна відразу подавати його до столу.
Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з пекінською капустою і копченою ковбасою
Черговий рецепт салату, який легко можна приготувати для швидкого перекусу. Ще один плюс салатів з таким складом продуктів полягає в тому, що його виходить багато за рахунок обсягу пекінської капусти.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Капуста пекінська – 700 гр.
- Ковбаса копчена – 400 гр.
- Огірок – 1-2 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Сік лимонний – за смаком.
- Цибуля зелена – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту нашаткуйте тонкою соломкою. Перекладіть капусту в миску, додайте сіль і лимонний сік, і перетріть руками.
2. Огірок і ковбасу наріжте брусками.
3. З консервованого горошку злити воду, викладіть його в миску.
4. Зелену цибулю дрібно наріжте, додайте в миску, перемішайте салат.
5. Заправте салат майонезом, перемішайте і закуска готова.
Приємного апетиту!
Салат з пекінською капустою, шинкою і кукурудзою
Склад інгредієнтів для цього салату дуже простий і найчастіше ці продукти є в будь-якому холодильнику. Завдяки пекінській капусті закуска виходить соковитою, шинка робить його ситним, а кукурудза додає яскраві нотки у смак закуски.
Час готування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Помідори – 3 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Майонез – 200 мл
- Сухарі пшеничні – 50 гр.
Процес приготування:
1. Підготуйте продукти. Овочі вимити.
2. Пекінську капусту наріжте кубиками або смужками.
3. Шинку наріжте дрібними кубиками.
4. Помідори і перець наріжте кубиками.
5. З кукурудзи злити сік і викладіть її в миску.
6. Заправте салат майонезом, перемішайте.
7. Безпосередньо перед подачею посипте салат сухариками.
Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з пекінською капустою, куркою і ананасами
Салат для тих, хто любить незвичайні поєднання продуктів. Нейтральне за смаком куряче філе відмінно поєднується з солодкими ананасами і хрусткою пекінською капустою. Салат виходить легким і смачним.
Час готування: 40 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Ананас – 150 гр.(1/2 банки).
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Сухарі – 50 гр.
- Сметана (майонез) – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Курячу грудку відварити в підсоленій воді, охолодіть в бульйоні і наріжте кубиками.
2. Пекінську капусту помийте і наріжте невеликими шматочками.
3. Ананас наріжте кубиками.
4. Викладіть інгредієнти в миску, заправте майонезом або сметаною по своєму смаку і при необхідності посоліть. Добре перемішайте салат.
5. Сухарики додайте в салат безпосередньо перед подачею, щоб вони не розмокли.
Приємного апетиту!