Салат з яловичої печінкою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Яловича печінка – один з найбільш смачних, а головне – корисних субпродуктів, з якого можна з легкістю приготувати безліч страв, проте, сьогодні ми зупинимося на рецептах приготування холодних закусок і салатів. При поєднанні печінки з різними овочами і заправкою, виходять страви з дуже насиченим смаком і ароматом. Порція такого салатику ідеально підходить для щільного перекусу або обіду.

Салат з яловичої печінкою, солоним огірком, цибулею і морквою

Готуємо корисний і дуже смачний салат з вареної яловичої печінки і овочів. Таку страву подарує вам відчуття насичення на довгі години, а процес приготування не займе багато часу, якщо субпродукт відварити і остудити попередньо.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Огірки мариновані 1 шт.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
  • Вода-6 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з яловичої печінкою готується дуже швидко і легко. Одну моркву середнього розміру очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими смужками, обсмажуємо на рослинному маслі 5-10 хвилин до м’якості.
  2. Тим часом очищений цибулю ріжемо півкільцями.
  3. Тим часом очищений цибулю ріжемо півкільцями.
  4. Відварену печінку нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою.
  5. Пересипаємо м’ясо в глибоку тарілку.
  6. Просочена оцтом цибулю злегка віджимаємо руками і відправляємо до печінки.
  7. Туди ж кладемо пасероване морквину разом з маслом.
  8. Солоні або мариновані огірки ріжемо довільно і об’єднуємо з іншими складовими страви.
  9. Заправляємо салат невеликою кількістю солі, добре перемішуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!