Салат з яловичої печінкою – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Яловича печінка – один з найбільш смачних, а головне – корисних субпродуктів, з якого можна з легкістю приготувати безліч страв, проте, сьогодні ми зупинимося на рецептах приготування холодних закусок і салатів. При поєднанні печінки з різними овочами і заправкою, виходять страви з дуже насиченим смаком і ароматом. Порція такого салатику ідеально підходить для щільного перекусу або обіду.

Салат з яловичої печінкою, солоним огірком, цибулею і морквою

Готуємо корисний і дуже смачний салат з вареної яловичої печінки і овочів. Таку страву подарує вам відчуття насичення на довгі години, а процес приготування не займе багато часу, якщо субпродукт відварити і остудити попередньо.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловича печінка 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Огірки мариновані 1 шт.
  • Олія соняшникова 3 ст. л.
  • Оцет яблучний 6% 2 ст. л.
  • Вода-6 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з яловичої печінкою готується дуже швидко і легко. Одну моркву середнього розміру очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими смужками, обсмажуємо на рослинному маслі 5-10 хвилин до м’якості.
  2. Тим часом очищений цибулю ріжемо півкільцями.
  3. Тим часом очищений цибулю ріжемо півкільцями.
  4. Відварену печінку нарізаємо тонкими слайсами, а потім соломкою.
  5. Пересипаємо м’ясо в глибоку тарілку.
  6. Просочена оцтом цибулю злегка віджимаємо руками і відправляємо до печінки.
  7. Туди ж кладемо пасероване морквину разом з маслом.
  8. Солоні або мариновані огірки ріжемо довільно і об’єднуємо з іншими складовими страви.
  9. Заправляємо салат невеликою кількістю солі, добре перемішуємо і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Салат з печінкою яловичої, маринованими огірками та яйцями

Печінка – це не тільки дуже корисний продукт, але ще й дуже смачний, особливо, якщо приготувати з нього пікантний салат з додаванням маринованих огірочків і відварених яєць під заправкою з майонезу.

Час готування – 3 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Печінка яловича – 350-400 гр.
  • Майонез – 200-300 гр.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Морква – 2-3 шт.
  • Огірки солоні – 5-6 шт.
  • Яйця – 5 шт.
  • Масло соняшникове – 1-2 ст. л

Процес приготування:

Крок 1. Яйця, моркву і печінку відварюємо в окремому посуді до готовності, ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на невеликій кількості рослинного масла до легкої рум’яності.

Крок 2. Відварені інгредієнти остуджуємо, яйця і моркву очищаємо.

Крок 3. Всі інгредієнти подрібнюємо за допомогою терки і приступаємо до складання салату: на дно плоского блюда викладаємо яловичу печінку, змащуємо майонезом. Всі наступні шари заправляємо аналогічним способом.

Крок 4. Після, шари йдуть у наступній черговості: огірки, морква, пасеровану цибулю, яєчні білки і в останню чергу розподіляємо жовтки для прикраси.

Крок 5. Прибираємо страва мінімум на дві години в холодильну камеру для просочення і тільки після, подаємо до столу.

Крок 6. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з яловичої печінкою та квасолею

З’ївши всього лише одну порцію такого салату, можна з легкістю отримати добову дозу заліза, завдяки яловичій печінці і білка з квасолі. А ці речовини вкрай важливі як для дорослих, так і для діток, а з готуванням впорається навіть школяр, особливо слідуючи покроковому рецептом з фото.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6-8.

Склад:

  • Квасоля – 200 гр.
  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Цибуля великий – 150 гр.
  • Морква – 200 гр.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Квасоля замочуємо в холодній воді на той час, який зазначено на упаковці.

Крок 2. Варимо бобову культуру у воді з невеликою кількістю солі до м’якості.Крок 3. Яловичу печінку варимо в окремій каструлі на протязі півгодини з моменту закипання.

Крок 4. Готового продукту даємо трохи часу охолонути й нарізаємо тонкими брусками.

Крок 5. Мариновані гриби довільно подрібнюємо.

Крок 6. Велику цибулину «звільняємо» від лушпиння і дрібно рубаємо.

Крок 7. Моркву, попередньо очищену, тремо на тертці.

Крок 8. На невеликій кількості олії пасеруємо цибульні шматочки.

Крок 9. В ту ж посуд засипаємо натерту моркву і обсмажуємо овочі разом до легкого рум’янцю.

Крок 10. В глибокому салатнику об’єднуємо всі підготовлені інгредієнти, приправляємо спеціями згідно своїм перевагам.Крок 11. Заправляємо страва майонезом (можна замінити сметаною) і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Салат з яловичої печінкою і корейською морквою

Будь-які холодні закуски, приготовлені на основі вареної яловичої печінки, виходять неймовірно смачними і корисними, однак, якщо доповнити такого роду салатик морквою по-корейськи, то страва миттєво заграє новими фарбами і набуває пікантні нотки.

Час готування – 2 ч. 40 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Печінка яловича – 500 гр.
  • Морква по-корейськи – 200 гр.
  • Кефір – 500 мл
  • Огірки солоні – 200 гр.
  • Цибуля – 150 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів: яловичу печінку можна замінити свинячий, кефір – молоком, у разі відсутніх компонентів.

Крок 2. Печінку зачищаємо від плівок і великих жив, розрізаємо на кілька шматочків і замочуємо в 400 мілілітрах кефіру (сто мілілітрів залишаємо для заправки готового блюда) на дві години.

Крок 3. Після закінчення часу відварюємо шматочки печінки до готовності, злегка остуджуємо і натираємо на крупній тертці, солоні огірочки нарізаємо соломкою.

Крок 4. Лук «звільняємо» від лушпиння, ріжемо півкільцями і обсмажуємо до рум’яного кольору на соняшниковій олії.

Крок 5. В мисці з високими бортами змішуємо печінка, цибуля, пікантну моркву і солоні огірки – заливаємо залишками кисломолочного продукту, підсолюємо і перемішуємо.

Крок 6. Перекладаємо салат в красиве блюдо, за бажанням декоруємо зеленою цибулею і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат «Обсмажування» з яловичої печінкою

Лише раз, спробувавши оригінальний салат з лаконічною назвою «Обсмажування», ви будете повертатися до цього рецепту, як тільки буде наближатися будь-яке свято. Поєднання яловичої печінки, маринованих грибів і пасерованих овочів не залишить байдужим нікого!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Печериці мариновані – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування замочуємо печінка в холодній воді на півгодини, після, нарізаємо субпродукт невеликими шматочками.Крок 2. Потім, обсмажуємо печінку на рослинному маслі 2-3 хвилини з двох сторін на максимальному вогні.

Крок 3. Тим часом цибулю нарізаємо півкільцями.

Крок 4. Моркву натираємо на тертці.

Крок 5. Пересипаємо подрібнені овочі в сковороду до продукту, посипаємо сіллю і чорним меленим перцем (кількість регулюйте самостійно) і перемішуємо.Крок 6. Готові інгредієнти залишаємо при кімнатній температурі для застигання.

Крок 7. Паралельно зливаємо з банки грибів надлишки рідини, печериці ріжемо на половинки або четвертинки.

Крок 8. Пучок свіжого кропу дрібно кришимо.

Крок 9. Перекладаємо в глибоку тарілку гриби і зелень.Крок 10. Далі відправляємо в ту ж посуд обсмажену печінку з овочами.

Крок 11. Заправляємо салат майонезом, при необхідності досолює і гарненько розмішуємо.

Крок 12. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з печінкою яловичої і зеленим горошком?

Цей салат стане «родзинкою» будь-якого святкового столу, завдяки своїй ефектній подачі і насиченому неповторному смаку! Гості напевно будуть вас просити поділитися рецептом, адже головний секрет полягає в яловичої печінки.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Горошок консервований – 1 банка.
  • Морквина – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Томати «черрі» — 1 шт.
  • Олія соняшникова – 4 ст. л.
  • Маслини – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і на сильному вогні обсмажуємо шматочки яловичої печінки з двох сторін до рум’яної скоринки.

Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно кришимо і пасеруємо на невеликій кількості соняшникової олії до легкого рум’янцю.Крок 3. В жароміцний посуд з цибульними шматочками засипаємо половину моркви, подрібненої за допомогою терки, обсмажуємо разом близько двох хвилин.

Крок 4. Відварені яйця і печінку нарізаємо дрібними кубиками.

Крок 5. У глибокій тарілці змішуємо всі компоненти, включаючи консервований горох, підсолюємо, заправляємо майонезом і ретельно розмішуємо.

Крок 6. На плоску тарілку викладаємо салат, імітуючи форму їжачка.Крок 7. Загострений край змащуємо майонезом, а решту посипаємо рештою морквиною.

Крок 8. Маслинами робимо їжачку очі і носик, а черрі буде виконувати «роль» грибочка. По боках страви розкладаємо гілочки свіжого кропу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату з яловичої печінкою і грибами

Приготуємо смачний і простий у приготуванні салат з вареної яловичої печінки і маринованих грибів. Таке блюдо подарує вам відчуття насичення на довгі години, тому він ідеально підходить для повноцінного обіду.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печінка яловича (відварна) – 350 гр.
  • Гриби мариновані – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйце варене – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Охолоджену варену печінку нарізаємо тонкими брусочками.

Крок 2. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння, дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до рум’яного кольору.Крок 3. У посуді з високими бортиками змішуємо субпродукт, пасеровану цибулю і шматочки маринованих грибів.

Крок 4. Варене яйце очистити, дрібно кришимо і пересипаємо до інших компонентів.

Крок 5. Заправляємо салат майонезом, посипаємо сіллю і перцем згідно своїм перевагам і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!

Листковий салат з яловичої печінкою і сиром

Будь листкові салати чудово підходять для подачі до святкового столу, завдяки своєму акуратного і цікавим зовнішнім виглядом. Салатик з яловичої печінки «приправлений» ароматним сиром, не є винятком!

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печінка яловича (відварна) – 500 гр.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готову печінку натираємо на крупній тертці, попередньо зачистивши її від плівок і жив. Після чого, подрібнений субпродукт змішуємо з одним натертим яйцем. Викладаємо ½ частину печінки рівним шаром на дно плоского блюда, промазуємо майонезом.Крок 2. Моркву відварюємо до готовності в підсоленій воді до готовності, даємо трохи часу охолонути і натираємо на тертці для моркви по-корейськи – розподіляємо поверх м’яса.

Крок 3. Цибулю дрібно рубаємо і пасеруємо на олії, кладемо на морквину і змащуємо майонезом.

Крок 4. Поверх майонезу посипаємо залишився яйце, яке необхідно подрібнити за допомогою терки або дрібно порубати.

Крок 5. Завершуємо збірку салату печінкою, майонезом і твердим сиром, натертим на дрібній тертці. Приємного апетиту!

Теплий салат з яловичої печінкою

Коли на приготування є зовсім небагато часу, а смачно і ситно потрібно нагодувати всю сім’ю – однозначно готуємо теплий салат на основі яловичої печінки з додаванням зеленого горошку, солоних огірків та інших корисних овочів.

Час приготування – 60 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Печінка яловича – 400 гр.
  • Горошок консервований – ½ банки.
  • Огірки солоні (мариновані) – 1-2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морквина – 1 шт.
  • Майонез – 120 гр.
  • Масло соняшникова 20 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з відварювання субпродукту: готуємо печінка в підсоленій воді близько 20-30 хвилин після закипання, потім виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.

Крок 2. Тим часом розкриваємо баночку горошку, зливаємо надлишки рідини та ½ частина пересипаємо в салатник.

Крок 3. Максимально дрібно нарізаємо солоні або мариновані огірочки.

Крок 4. Пересипаємо до гороху.

Крок 5. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки і довільно подрібнюємо.

Крок 6. На соняшниковій олії пасеруємо цибулю до прозорості і після засипаємо морква – готуємо овочі разом до м’якості.

Крок 7. Теплу печінку ріжемо тонкою соломкою.

Крок 8. Додаємо до зеленим інгредієнтів, обсмажені овочі і м’ясо.

Крок 9. Заправляємо страва майонезом, присаливаем і гарненько перемішуємо.

Крок 10. Розкладаємо салат з порційним піали і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!

Смачний салат з яловичої печінкою і маринованою цибулею

Поєднання ніжної яловичої печінки з пікантним маринованою цибулькою – це безпрограшний варіант, який напевно сподобається всім, хто тільки спробує блюдо з цими компонентами, а розбавить їх молодий зелений горошок.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Печінка яловича – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Горох консервований – 200 гр.
  • Оцет 9% – 7 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 2-3 щіпки.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями або ж тонкими пір’ям.Крок 2. Перекладаємо цибульні шматочки в скляну піалу.

Крок 3. Заливаємо вміст тарілки водою і підсипаємо цукровий пісок, додаємо оцет і чорний мелений перець з сіллю. Залишаємо для просочення при кімнатній температурі на три години.

Крок 4. Тим часом відварюємо печінку до готовності.

Крок 5. Ріжемо субпродукт тонкою соломкою.Крок 6. Пересипаємо м’ясні шматочки в глибокий салатник.

Крок 7. З горошку зливаємо рідину і відправляємо до печінці.

Крок 8. Замаринований цибулю відкидаємо на друшляк або сито і даємо трохи часу, щоб стекли надлишки води з оцтом.

Крок 9. Додаємо цибулю до інших компонентів.Крок 10. Заправляємо страва майонезом, посипаємо сіллю і ретельно перемішуємо.

Крок 11. Охолоджуємо півгодини в холодильнику або ж відразу приступаємо до трапези. Приємного апетиту!