Салат «Чоловічий каприз» іменується так за ситості і доступністю інгредієнтів, які входять до його складу. Існує безліч різних варіацій овочевих і м’ясних салатів, але сьогодні ми поговоримо саме про цю відомої закуски. Подавати салат можна як на святковий стіл (зовнішній вигляд дуже гідний), так і на обід або вечерю, щоб урізноманітнити звичний раціон вашої сім’ї.
Класичний салат «Чоловічий каприз» з яловичиною
Готуємо шалено смачний і ароматний листковий салат, який напевно сподобається чоловічій половині, завдяки великій кількості м’ясних інгредієнтів і ситості, яку він приносить. Таке блюдо чудово підходить для закуски перед гарячим.
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловичина 200 гр.
- Сир плавлений 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- кукурудза Консервована 1 банка
- Петрушка за смаком
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
Процес приготування:
- Класичний салат «Чоловічий каприз» з яловичиною легко можна приготувати в домашніх умовах. М’ясо відварюємо в підсоленій воді близько двох годин, охолоджуємо і нарізаємо кубиками. В цей же час маринуємо півкільця цибулі в окропі з оцтом. Так само відварюємо яйця і моркву.
- Першим шаром викладаємо дрібно нарізане м’ясо, солимо і змащуємо майонезом, зверху викладаємо маринований лук.
- Третім шаром йде консервована кукурудза (рідина злити попередньо).
- На кукурудзу – нарізані яйця, на яйця – плавлені сирки, натерті на крупній тертці. Не забуваємо кожен шар змащувати майонезом і підсолювати по своєму смаку.
- На сирки викладаємо моркву, натерту на дрібній тертці.
- Для прикраси посипаємо верхівку дрібно нашаткованої петрушкою і подаємо до столу відразу або прибираємо в холодильну камеру на кілька годин для просочення. Приємного апетиту!
Простий і швидкий салат «Чоловічий каприз» з куркою
Готуємо дуже швидкий і неймовірно смачний салат, яким з легкістю можна нагодувати голодного чоловіка. Продукти використовуються доступні, несезонні, тому насолоджуватися такою закускою можна в будь-який час року.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче (відварне) – 300 гр.
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 200-300 гр.
- Оцет – 1 ст. л.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру.
2. Яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо шматочками.
3. Твердий сир натираємо на тертці або нарізаємо кубиком.
4. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння, дрібно шаткуємо і маринуємо в окропі і невеликій кількості оцту. Залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду.
5. Баночку кукурудзи акуратно піднімаємо і зливаємо рідину.
6. Всі підготовлені компоненти з’єднуємо в глибокому салатнику, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Приємного апетиту!
Салат «Чоловічий каприз» з куркою і грибами
Лише раз, приготувавши за цим рецептом, ви придбаєте для себе улюблений м’ясний салат з простих і доступних інгредієнтів, який напевно сподобається всім, хто тільки спробує його!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Шинка – 200 гр.
- Філе куряче (відварне) – 200 гр.
- Опеньки мариновані – 200 гр.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Яйця – 3 шт.
- Майонез – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо продукти: відварні курячі яйця і м’ясо, цибулю і шинку нарізаємо кубиками невеликого розміру.
2. Пересипаємо нарізку в глибоку посуд, додаємо опеньки (рекомендується попередньо промити під струменем води і при необхідності подрібнити) і заправляємо салат майонезом. Також приправляємо до смаку сіллю і іншими спеціями, які вам подобаються.3. Ретельно перемішуємо всі складові «Чоловічого капризу» і прибираємо мінімум на одну годину в холодильну камеру під закритою кришкою – це необхідно для охолодження.
4. Страву подаємо в загальному блюді або сервіруємо порційно за допомогою кулінарного кільця.
5. За бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат «Чоловічий каприз» з шинкою
«Чоловічий каприз» — це один з найбільш смачних, поживних і простих у приготуванні салатів, який вигідно виглядає як на святковому столі, так і під час сімейної вечері або обіду. А при заміні відвареного м’яса шинкою – економиться значний відрізок часу, затрачений на готування.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яйця (варені) – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Шинка – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля (відварена) – 3 шт.
- Майонез – 150 мл
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Салат у нас листковий, і першим шаром картопля: відварну картоплю натираємо на тертці і викладаємо рівним шаром на дно страви, промазуємо майонезом.2. Далі, викладаємо нарізану кубиками шинку і знову змащуємо заправкою.
3. Потім подрібнений ріпчаста цибуля + майонез.
4. Четвертим шаром викладаємо яйця, нарізані великими шматочками.
5. Завершуємо всю композицію сиром, натертим на дрібній тертці.6. Прикрашаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати салат «Чоловічий каприз» з корейською морквою?
Поєднання відвареного курячого м’яса, пікантною морквини по-корейськи, грибів і сиру – все це чудово компонуються в салаті «Чоловічий каприз», який можна з легкістю приготувати всього лише за півгодини, проведених на кухні.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 8-10.
Склад:
- Печериці консервовані – 350 гр.
- М’ясо відварне (курка, яловичина) – 250 гр.
- Сир – 150 гр.
- Морква по-корейськи – 250 гр.
- Яйця (варені) – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Оцет – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Банку печериць розкриваємо, зливаємо рідину і нарізаємо гриби невеликими шматочками.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо дрібно або півкільцями – заливаємо оцтом і прибираємо в бік.
3. Відварне м’ясо подрібнюємо ножем або розбираємо по волокнах.
4. Яйця нарізаємо кубиком, сир натираємо на середній тертці, а моркву віджимаємо від надлишків соку.
5. Приступаємо до збірки салату. На плоске блюдо викладаємо м’ясо, підсолюємо і промазуємо майонезом.
6. Далі в рівний шар викладаємо маринований цибулю (оцет зливаємо попередньо).
7. На цибулю – гриби і знову промазуємо заправкою.
8. Потім розподіляємо яйця.
9. Акуратно викладаємо моркву по-корейськи.
10. В останню чергу посипаємо салат подрібненим сиром. Приємного апетиту!
Ситний салат «Чоловічий каприз» зі свининою
Приготуємо дуже ситний, смачний і ароматний салат з тих компонентів, які напевно є у кожної господині під рукою: м’ясо, цибулю, яйця і ще кілька добавок. Таку страву добре тим, що готується швидко, а з’їдається ще швидше!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Свинина – 200 гр.
- Сир твердий – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Оцет 3% — 1 ст. л.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо відварюємо в підсоленій воді до готовності, виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.2. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями і маринуємо в оцті. Через 15 хвилин зливаємо надлишки рідини і маринований лук готовий.
3. Яйця відварюємо, очищаємо і натираємо на бурачной тертці.
4. Невеликий шматочок сиру твердих сортів також натираємо на тертці.
5. Охолоджену свинину ріжемо кубиком.6. На плоску тарілку викладаємо маринований лук.
7. Потім м’ясо і цей шар промазуємо майонезом.
8. На свинину – подрібнені яйця і знову заправка.
9. Завершуємо наше блюдо натертим сиром і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Неймовірно смачний салат «Чоловічий каприз» з копченою куркою
Приготуємо простий, але неймовірно смачний салат під цікавою назвою «Чоловічий каприз»: копчена курка, маринований лук і твердий сир – пальчики оближеш! Закуска готується за півгодини, проте, чудово виглядає на святковому столі.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Курка копчена – 200 гр.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Оцет – 2 ст. л.
- Цибуля зелена – 1-2 пера.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Відокремлюємо м’ясо від кісток і шкіри, нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо на дно салатника і змащуємо майонезом.
2. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, маринуємо в оцті з окропом (пропорція 1 до 1) близько 15 хвилин і викладаємо на курку.
3. Яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці – посипаємо поверх цибулі, солимо і промазуємо заправкою.
4. В останню чергу посипаємо шари дрібно натертим сиром і придавлюємо всі компоненти стравою, трохи меншого діаметру, для красивої подачі.5. Прикрашаємо салат дрібно нашаткованою зеленою цибулею і насолоджуємося. Приємного апетиту!