Салат «Чоловічий каприз» – 7 рецептів з яловичиною, куркою, грибами з покроковими фото

Салат «Чоловічий каприз» іменується так за ситості і доступністю інгредієнтів, які входять до його складу. Існує безліч різних варіацій овочевих і м’ясних салатів, але сьогодні ми поговоримо саме про цю відомої закуски. Подавати салат можна як на святковий стіл (зовнішній вигляд дуже гідний), так і на обід або вечерю, щоб урізноманітнити звичний раціон вашої сім’ї.

Класичний салат «Чоловічий каприз» з яловичиною

Готуємо шалено смачний і ароматний листковий салат, який напевно сподобається чоловічій половині, завдяки великій кількості м’ясних інгредієнтів і ситості, яку він приносить. Таке блюдо чудово підходить для закуски перед гарячим.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Яловичина 200 гр.
  • Сир плавлений 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • Оцет столовий 9% 2 ст. л.
  • кукурудза Консервована 1 банка
  • Петрушка за смаком
  • Сіль за смаком
  • Майонез столовий молочний за смаком

Процес приготування:

  1. Класичний салат «Чоловічий каприз» з яловичиною легко можна приготувати в домашніх умовах. М’ясо відварюємо в підсоленій воді близько двох годин, охолоджуємо і нарізаємо кубиками. В цей же час маринуємо півкільця цибулі в окропі з оцтом. Так само відварюємо яйця і моркву.
  2. Першим шаром викладаємо дрібно нарізане м’ясо, солимо і змащуємо майонезом, зверху викладаємо маринований лук.
  3. Третім шаром йде консервована кукурудза (рідина злити попередньо).
  4. На кукурудзу – нарізані яйця, на яйця – плавлені сирки, натерті на крупній тертці. Не забуваємо кожен шар змащувати майонезом і підсолювати по своєму смаку.
  5. На сирки викладаємо моркву, натерту на дрібній тертці.
  6. Для прикраси посипаємо верхівку дрібно нашаткованої петрушкою і подаємо до столу відразу або прибираємо в холодильну камеру на кілька годин для просочення. Приємного апетиту!

Простий і швидкий салат «Чоловічий каприз» з куркою

Готуємо дуже швидкий і неймовірно смачний салат, яким з легкістю можна нагодувати голодного чоловіка. Продукти використовуються доступні, несезонні, тому насолоджуватися такою закускою можна в будь-який час року.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче (відварне) – 300 гр.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 200-300 гр.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо нарізаємо кубиками середнього розміру.

2. Яйця очищаємо від шкаралупи і ріжемо шматочками.

3. Твердий сир натираємо на тертці або нарізаємо кубиком.

4. Ріпчасту цибулю «звільняємо» від лушпиння, дрібно шаткуємо і маринуємо в окропі і невеликій кількості оцту. Залишаємо на 10 хвилин, а потім зливаємо воду.

5. Баночку кукурудзи акуратно піднімаємо і зливаємо рідину.

6. Всі підготовлені компоненти з’єднуємо в глибокому салатнику, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем по своєму смаку, заправляємо майонезом і перемішуємо. Приємного апетиту!

Салат «Чоловічий каприз» з куркою і грибами

Лише раз, приготувавши за цим рецептом, ви придбаєте для себе улюблений м’ясний салат з простих і доступних інгредієнтів, який напевно сподобається всім, хто тільки спробує його!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Шинка – 200 гр.
  • Філе куряче (відварне) – 200 гр.
  • Опеньки мариновані – 200 гр.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – 1-2 ст. л
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо продукти: відварні курячі яйця і м’ясо, цибулю і шинку нарізаємо кубиками невеликого розміру.

2. Пересипаємо нарізку в глибоку посуд, додаємо опеньки (рекомендується попередньо промити під струменем води і при необхідності подрібнити) і заправляємо салат майонезом. Також приправляємо до смаку сіллю і іншими спеціями, які вам подобаються.3. Ретельно перемішуємо всі складові «Чоловічого капризу» і прибираємо мінімум на одну годину в холодильну камеру під закритою кришкою – це необхідно для охолодження.

4. Страву подаємо в загальному блюді або сервіруємо порційно за допомогою кулінарного кільця.

5. За бажанням прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат «Чоловічий каприз» з шинкою

«Чоловічий каприз» — це один з найбільш смачних, поживних і простих у приготуванні салатів, який вигідно виглядає як на святковому столі, так і під час сімейної вечері або обіду. А при заміні відвареного м’яса шинкою – економиться значний відрізок часу, затрачений на готування.

Час приготування – 20 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Шинка – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Майонез – 150 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Салат у нас листковий, і першим шаром картопля: відварну картоплю натираємо на тертці і викладаємо рівним шаром на дно страви, промазуємо майонезом.2. Далі, викладаємо нарізану кубиками шинку і знову змащуємо заправкою.

3. Потім подрібнений ріпчаста цибуля + майонез.

4. Четвертим шаром викладаємо яйця, нарізані великими шматочками.

5. Завершуємо всю композицію сиром, натертим на дрібній тертці.6. Прикрашаємо дрібно нашаткованої зеленню і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Чоловічий каприз» з корейською морквою?

Поєднання відвареного курячого м’яса, пікантною морквини по-корейськи, грибів і сиру – все це чудово компонуються в салаті «Чоловічий каприз», який можна з легкістю приготувати всього лише за півгодини, проведених на кухні.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 8-10.

Склад:

  • Печериці консервовані – 350 гр.
  • М’ясо відварне (курка, яловичина) – 250 гр.
  • Сир – 150 гр.
  • Морква по-корейськи – 250 гр.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Банку печериць розкриваємо, зливаємо рідину і нарізаємо гриби невеликими шматочками.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і ріжемо дрібно або півкільцями – заливаємо оцтом і прибираємо в бік.

3. Відварне м’ясо подрібнюємо ножем або розбираємо по волокнах.

4. Яйця нарізаємо кубиком, сир натираємо на середній тертці, а моркву віджимаємо від надлишків соку.

5. Приступаємо до збірки салату. На плоске блюдо викладаємо м’ясо, підсолюємо і промазуємо майонезом.

6. Далі в рівний шар викладаємо маринований цибулю (оцет зливаємо попередньо).

7. На цибулю – гриби і знову промазуємо заправкою.

8. Потім розподіляємо яйця.

9. Акуратно викладаємо моркву по-корейськи.

10. В останню чергу посипаємо салат подрібненим сиром. Приємного апетиту!

Ситний салат «Чоловічий каприз» зі свининою

Приготуємо дуже ситний, смачний і ароматний салат з тих компонентів, які напевно є у кожної господині під рукою: м’ясо, цибулю, яйця і ще кілька добавок. Таку страву добре тим, що готується швидко, а з’їдається ще швидше!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Свинина – 200 гр.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Оцет 3% — 1 ст. л.
  • Майонез – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо відварюємо в підсоленій воді до готовності, виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.2. Цибулю очищаємо від лушпиння, нарізаємо півкільцями і маринуємо в оцті. Через 15 хвилин зливаємо надлишки рідини і маринований лук готовий.

3. Яйця відварюємо, очищаємо і натираємо на бурачной тертці.

4. Невеликий шматочок сиру твердих сортів також натираємо на тертці.

5. Охолоджену свинину ріжемо кубиком.6. На плоску тарілку викладаємо маринований лук.

7. Потім м’ясо і цей шар промазуємо майонезом.

8. На свинину – подрібнені яйця і знову заправка.

9. Завершуємо наше блюдо натертим сиром і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Неймовірно смачний салат «Чоловічий каприз» з копченою куркою

Приготуємо простий, але неймовірно смачний салат під цікавою назвою «Чоловічий каприз»: копчена курка, маринований лук і твердий сир – пальчики оближеш! Закуска готується за півгодини, проте, чудово виглядає на святковому столі.

Час готування – 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Курка копчена – 200 гр.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1-2 пера.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Відокремлюємо м’ясо від кісток і шкіри, нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо на дно салатника і змащуємо майонезом.

2. Лук очищаємо і нарізаємо півкільцями, маринуємо в оцті з окропом (пропорція 1 до 1) близько 15 хвилин і викладаємо на курку.

3. Яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці – посипаємо поверх цибулі, солимо і промазуємо заправкою.

4. В останню чергу посипаємо шари дрібно натертим сиром і придавлюємо всі компоненти стравою, трохи меншого діаметру, для красивої подачі.5. Прикрашаємо салат дрібно нашаткованою зеленою цибулею і насолоджуємося. Приємного апетиту!