Салат Лебединий пух – 4 рецепту приготування з покроковими фото

Салат Лебединий пух – це повітряне легке блюдо з інгредієнтів однакового світлого кольору, текстурою подібної лебединого пуху. Для отримання пишноти всі продукти викладаються на широкому блюді, не приминаються і покриваються тонкою сіточкою майонезу. Основним «пишним» інгредієнтом береться пекінська капуста і доповнюється цибулею, картоплею, яйцями, сиром, тунцем, куркою або крабовими паличками.

Салат Лебединий пух з пекінською капустою

Салат Лебединий пух з пекінською капустою буде у вас цікавою та смачною, як і всі страви з радянського часу, закускою до будь-якого столу. У цьому варіанті готуємо салат на основі відвареної курки з картоплею в мундирах і яйцем, пишним інгредієнтом беремо пекінську капусту, формуємо пошарово і заправляємо майонезом.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Куряче філе 180 гр.
  • Капуста пекінська 250 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Картопля 190 гр.
  • Майонез столовий молочний 50 гр.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Відваріть картоплю в мундирі і яйця круто.
  2. Куряче філе варіть протягом 20 хвилин, після закипання води, охолодіть в бульйоні і розберіть руками на окремі волокна.
  3. Картопля почистіть, наріжте на крупній тертці, викладіть першим шаром на широку салатницю і посипте сіллю з чорним перцем.
  4. Покрийте картопляний шар тонкою сіточкою майонезу.
  5. Другим шаром укладіть куряче філе з майонезній сіточкою.
  6. Третім шаром укладіть натерті на крупній тертці яйця. Ущільнювати шари не треба, треба щоб салат вийшов пишним.
  7. На шар яєць нанесіть тонку сіточку майонезу.
  8. Ніжні верхні частини листів пекінської капусти наріжте невеликими квадратами і рівномірно посипати ними салат.
  9. Декоруйте приготований салат «Лебединий пух» з пекінською капустою по своєму смаку і можете відразу накривати до столу. Салат, прикритий чим-небудь, добре зберігається в холодильнику до 3 днів. Приємного апетиту!

Салат Лебединий пух з маринованою цибулею

Маринована цибуля відрізняється гарним смаком і чудово доповнить салат «Лебединий пух». Дотримуючись основні нюанси приготування: тонка нарізка або подрібнення на тертці інгредієнтів, невелику кількість солі з майонезом, пошарове формування без ущільнення шарів і декор «пухом» пекінської капусти, зроблять ваше блюдо гідним і святкового столу.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Куряче філе – 150 гр.
  • Пекінська капуста – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Твердий сир – 70 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Цукор – ½ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для салату відразу відваріть протягом 20 хвилин після закипання води, куряче філе. Картопля зваріть в мундирі і яйця відварити круто. Зварені інгредієнти остудіть і очистіть. Пекінську капусту розберіть на листя і сполосніть.

Крок 2. Цибулини очистіть, наріжте тонкими чверть кільцями, перекладіть в піалу і посипте сіллю з цукром.

Крок 3. Потім до цибулі налийте оцет, повністю залийте водою і залиште на 15 хвилин для маринування.

Крок 4. На плоску салатницю першим шаром викладіть натертий на крупній тертці картопля.

Крок 5. Маринований лук відкиньте на друшляк, рівномірно розкладіть поверх картоплі і покрийте тонкою сіточкою майонезу.

Крок 6. Відварене куряче філе розберіть на окремі волокна і викладіть в салатницю третім шаром.

Крок 7. Яйця подрібнити на крупній тертці і покладіть четвертим шаром.

Крок 8. Твердий сир подрібніть на середній тертці, рівномірно посипте їм салат і покрийте майонезній сіточкою.

Крок 9. Пекінську капусту нашаткуйте соломкою, подібну пуху, і красиво нею засипте салат зверху.

Крок 10. Приготовленому салату «Лебединий пух» з маринованою цибулею перед сервіровкою до столу треба дати 1-2 години для просочення. Приємного апетиту!

Салат Лебединий пух з крабовими паличками

Легким і смачним варіантом салату з лінійки «Лебединий пух» буде у вас рецепт салату з крабовими паличками замість традиційної курки. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь. Цибулю для салату маринуємо. Формувати салат можна як у кулінарному кільці, так і на широкій салатниці, і без ущільнення шарів.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Крабові палички – 200 гр.
  • Пекінська капуста – ½ середнього качана.
  • Яйце – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Твердий сир – 150 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.
  • Вода – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Заздалегідь відварену в мундирах картоплю очистіть від шкірки, подрібніть на крупній тертці, першим шаром викладіть на плоску салатницю, посипте сіллю з чорним перцем і нанесіть сіточку майонезу.

Крок 2. Відварені круто яйця розділити на білки і жовтки. Білки подрібніть на крупній тертці, а жовтки на дрібній.

Крок 3. На тонкі чверть кільця наріжте очищений цибулю.

Крок 4. Твердий сир подрібніть на середній тертці.

Крок 5. В піалу перекладіть нарізку цибулі і залийте оцтом і 40 мл гарячої води. Дайте луку 15 хвилин для маринування.

Крок 6. Крабові палички звільніть від оболонки, і наріжте невеликими кубиками.

Крок 7. Нашаткуйте соломкою зелену частину пекінської капусти.

Крок 8. Подрібнені інгредієнти шарами викладіть в салатницю поверх картоплі, наносячи на кожен шар сіточку майонезу і трохи солі з чорним перцем. Послідовність шарів така: маринований цибулю, нарізка крабових паличок, білки з жовтками. В останню чергу рівномірно посипте салат соломкою пекінської капусти. Приготовленому салату «Лебединий пух» бажано дати 2 години для настоювання в холодильнику і потім накривати до столу.

Крок 9. Красиво буде виглядати такий салат, сформований з допомогою кулінарного кільця. Приємного апетиту!

Салат Лебединий пух з куркою

Салат Лебединий пух з куркою, повітряний, гарний і смачний, є класичним варіантом салатів цього виду. Набір інгредієнтів простий, доступний і готується швидко. Формувати салат можна як на загальній салатниці, так і в порційних салатниках. У цьому рецепті заправляємо салат домашнім майонезом, але можна сумішшю сметани з часником і пряними травами.

Час приготування: 40 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Пекінська капуста – 70 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Куряче філе – 100 гр.
  • Картопля – 1 шт.
  • Твердий сир – 80 гр.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Вода – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для салату. Заздалегідь відварити куряче філе, яйця і картоплю.

Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте кубиками, на 15 хвилин залийте сумішшю води з оцтом і потім маринад злийте.

Крок 3. На крупній тертці подрібніть відварену в мундирах і очищений картопля. Укладіть його на плоску салатницю першим шаром.

Крок 4. Другим шаром укладіть замаринований цибулю і нанесіть на нього тонку сіточку майонезу.

Крок 5. Відварене куряче філе дрібно наріжте або руками розберіть на волокна. Його викладіть в салатницю третім шаром.

Крок 6. Яйця подрібнити на крупній тертці.

Крок 7. Укладіть четвертим шаром, посипте сіллю з чорним перцем і покрийте сіточкою майонезу.

Крок 8. Через крупну тертку посипте салат сирної стружкою.

Крок 9. Пекінську капусту дрібно нашаткуйте.

Крок 10. Рівномірно посипте салат зверху нарізкою капусти і її посипте сіллю з чорним перцем. Приготовленому салату «Лебединий пух» дайте одну годину для настоювання і можете накривати до столу. Приємного апетиту!