Салат Лебединий пух – це повітряне легке блюдо з інгредієнтів однакового світлого кольору, текстурою подібної лебединого пуху. Для отримання пишноти всі продукти викладаються на широкому блюді, не приминаються і покриваються тонкою сіточкою майонезу. Основним «пишним» інгредієнтом береться пекінська капуста і доповнюється цибулею, картоплею, яйцями, сиром, тунцем, куркою або крабовими паличками.
Салат Лебединий пух з пекінською капустою
Салат Лебединий пух з пекінською капустою буде у вас цікавою та смачною, як і всі страви з радянського часу, закускою до будь-якого столу. У цьому варіанті готуємо салат на основі відвареної курки з картоплею в мундирах і яйцем, пишним інгредієнтом беремо пекінську капусту, формуємо пошарово і заправляємо майонезом.
Інгредієнти на
2 порц.
- Куряче філе 180 гр.
- Капуста пекінська 250 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Картопля 190 гр.
- Майонез столовий молочний 50 гр.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Відразу підготуйте простий набір інгредієнтів згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Відваріть картоплю в мундирі і яйця круто.
- Куряче філе варіть протягом 20 хвилин, після закипання води, охолодіть в бульйоні і розберіть руками на окремі волокна.
- Картопля почистіть, наріжте на крупній тертці, викладіть першим шаром на широку салатницю і посипте сіллю з чорним перцем.
- Покрийте картопляний шар тонкою сіточкою майонезу.
- Другим шаром укладіть куряче філе з майонезній сіточкою.
- Третім шаром укладіть натерті на крупній тертці яйця. Ущільнювати шари не треба, треба щоб салат вийшов пишним.
- На шар яєць нанесіть тонку сіточку майонезу.
- Ніжні верхні частини листів пекінської капусти наріжте невеликими квадратами і рівномірно посипати ними салат.
- Декоруйте приготований салат «Лебединий пух» з пекінською капустою по своєму смаку і можете відразу накривати до столу. Салат, прикритий чим-небудь, добре зберігається в холодильнику до 3 днів. Приємного апетиту!

Салат Лебединий пух з маринованою цибулею
Маринована цибуля відрізняється гарним смаком і чудово доповнить салат «Лебединий пух». Дотримуючись основні нюанси приготування: тонка нарізка або подрібнення на тертці інгредієнтів, невелику кількість солі з майонезом, пошарове формування без ущільнення шарів і декор «пухом» пекінської капусти, зроблять ваше блюдо гідним і святкового столу.
Час приготування: 50 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Куряче філе – 150 гр.
- Пекінська капуста – 150 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Твердий сир – 70 гр.
- Майонез – 100 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Цукор – ½ ч. л.
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для салату відразу відваріть протягом 20 хвилин після закипання води, куряче філе. Картопля зваріть в мундирі і яйця відварити круто. Зварені інгредієнти остудіть і очистіть. Пекінську капусту розберіть на листя і сполосніть.
Крок 2. Цибулини очистіть, наріжте тонкими чверть кільцями, перекладіть в піалу і посипте сіллю з цукром.
Крок 3. Потім до цибулі налийте оцет, повністю залийте водою і залиште на 15 хвилин для маринування.
Крок 4. На плоску салатницю першим шаром викладіть натертий на крупній тертці картопля.
Крок 5. Маринований лук відкиньте на друшляк, рівномірно розкладіть поверх картоплі і покрийте тонкою сіточкою майонезу.
Крок 6. Відварене куряче філе розберіть на окремі волокна і викладіть в салатницю третім шаром.
Крок 7. Яйця подрібнити на крупній тертці і покладіть четвертим шаром.
Крок 8. Твердий сир подрібніть на середній тертці, рівномірно посипте їм салат і покрийте майонезній сіточкою.
Крок 9. Пекінську капусту нашаткуйте соломкою, подібну пуху, і красиво нею засипте салат зверху.
Крок 10. Приготовленому салату «Лебединий пух» з маринованою цибулею перед сервіровкою до столу треба дати 1-2 години для просочення. Приємного апетиту!
Салат Лебединий пух з крабовими паличками
Легким і смачним варіантом салату з лінійки «Лебединий пух» буде у вас рецепт салату з крабовими паличками замість традиційної курки. Картоплю і яйця відварюємо заздалегідь. Цибулю для салату маринуємо. Формувати салат можна як у кулінарному кільці, так і на широкій салатниці, і без ущільнення шарів.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Крабові палички – 200 гр.
- Пекінська капуста – ½ середнього качана.
- Яйце – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Твердий сир – 150 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
- Вода – 40 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відварену в мундирах картоплю очистіть від шкірки, подрібніть на крупній тертці, першим шаром викладіть на плоску салатницю, посипте сіллю з чорним перцем і нанесіть сіточку майонезу.
Крок 2. Відварені круто яйця розділити на білки і жовтки. Білки подрібніть на крупній тертці, а жовтки на дрібній.
Крок 3. На тонкі чверть кільця наріжте очищений цибулю.
Крок 4. Твердий сир подрібніть на середній тертці.
Крок 5. В піалу перекладіть нарізку цибулі і залийте оцтом і 40 мл гарячої води. Дайте луку 15 хвилин для маринування.
Крок 6. Крабові палички звільніть від оболонки, і наріжте невеликими кубиками.
Крок 7. Нашаткуйте соломкою зелену частину пекінської капусти.
Крок 8. Подрібнені інгредієнти шарами викладіть в салатницю поверх картоплі, наносячи на кожен шар сіточку майонезу і трохи солі з чорним перцем. Послідовність шарів така: маринований цибулю, нарізка крабових паличок, білки з жовтками. В останню чергу рівномірно посипте салат соломкою пекінської капусти. Приготовленому салату «Лебединий пух» бажано дати 2 години для настоювання в холодильнику і потім накривати до столу.
Крок 9. Красиво буде виглядати такий салат, сформований з допомогою кулінарного кільця. Приємного апетиту!
Салат Лебединий пух з куркою
Салат Лебединий пух з куркою, повітряний, гарний і смачний, є класичним варіантом салатів цього виду. Набір інгредієнтів простий, доступний і готується швидко. Формувати салат можна як на загальній салатниці, так і в порційних салатниках. У цьому рецепті заправляємо салат домашнім майонезом, але можна сумішшю сметани з часником і пряними травами.
Час приготування: 40 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Пекінська капуста – 70 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Куряче філе – 100 гр.
- Картопля – 1 шт.
- Твердий сир – 80 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 50 мл
- Вода – 50 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте, згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій всі інгредієнти для салату. Заздалегідь відварити куряче філе, яйця і картоплю.
Крок 2. Цибулину очистіть, наріжте кубиками, на 15 хвилин залийте сумішшю води з оцтом і потім маринад злийте.
Крок 3. На крупній тертці подрібніть відварену в мундирах і очищений картопля. Укладіть його на плоску салатницю першим шаром.
Крок 4. Другим шаром укладіть замаринований цибулю і нанесіть на нього тонку сіточку майонезу.
Крок 5. Відварене куряче філе дрібно наріжте або руками розберіть на волокна. Його викладіть в салатницю третім шаром.
Крок 6. Яйця подрібнити на крупній тертці.
Крок 7. Укладіть четвертим шаром, посипте сіллю з чорним перцем і покрийте сіточкою майонезу.
Крок 8. Через крупну тертку посипте салат сирної стружкою.
Крок 9. Пекінську капусту дрібно нашаткуйте.
Крок 10. Рівномірно посипте салат зверху нарізкою капусти і її посипте сіллю з чорним перцем. Приготовленому салату «Лебединий пух» дайте одну годину для настоювання і можете накривати до столу. Приємного апетиту!