Салат «Хризантема» – 5 покрокових рецептів салату з чіпсами «Хризантема»

Салат «Хризантема» — це блюдо, яке має ніжний смак і цікавий зовнішній вигляд. Чіпси в салаті більше використовуються для декору і нагадують пелюстки квітки. Ми підібрали 5 рецептів цього святкового салату.

Салат «Хризантема» з чіпсами і копченою куркою

Даний прикраса столу – салат «Хризантема». Він не тільки має гарний вигляд, але і смак у нього приголомшливий. Крім того, салат дуже ситний і поживний.

Інгредієнти на
6 порц.

  • окіст Курячий 2 шт.
  • Сир плавлений 2 шт.
  • Яйце куряче 3 шт.
  • 1 шт. Яблука (зелене)
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Чіпси ½ пачки

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат «Хризантема» з копченою куркою за класичним рецептом? М’ясо відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Викладіть з курячого м’яса перший шар, змастіть його невеликою кількістю майонезу.
  2. Цибуля очистити і дуже дрібно наріжте. Якщо цибуля дуже гірчить, вимочіть її в окропі або оцті. Викладіть цибулю поверх курячого шару.
  3. Яйця зваріть круто, остудіть їх, зніміть шкаралупу і натріть на тертці. Викладіть яйця третім шаром і змастіть їх майонезом.
  4. Потім зробіть шар з тертої моркви і майонезу.
  5. Далі яблучний шар. Яблуко натріть на тертці, цей шар також змастіть майонезом.
  6. Щоб було зручніше терти на тертці плавлений сирок, потримайте його 10-15 хвилин в морозилці. Робіть шар тертого сиру, змащуємо його майонезом. Поверх сирного шару розкладіть чіпси. Подавайте салат відразу, щоб чіпси не встигли розмокнути.

Приємного апетиту!

Салат «Хризантема» з вареною куркою, грибами і чіпсами

Серед м’ясних салатів «Хризантема» займає особливе почесне місце. А чіпси виконують не тільки декоративну функцію, щільні чіпси можна використовувати замість ложки, смачно і практично.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Грудка куряча – 200 гр.

Яйця курячі – 2-3 шт.

Кукурудза консервована – 120-150 гр.

Гриби мариновані – 200 гр.

Чіпси – 50 гр.

Майонез – 140 мл

Процес приготування:

1. Яйця і курячу грудку відварити до готовності в різних каструлях. М’ясо охолодіть в бульйоні і наріжте кубиками.

2. Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою.

3. На плоску тарілку викладіть м’ясний шар, змащуємо його майонезом.

4. Потім покладіть шар з нарізаних маринованих грибів, його також змастіть майонезом.

5. Далі викладіть консервовану кукурудзу. Попередньо злити з неї сік, щоб зерна трохи підсохли.

6. Кукурудзу посипте подрібненим білком, зверху зробіть майонезну сітку.

7. Завершіть салат «Хризантема» подрібненим жовтком і чіпсами. Чіпси слід додавати безпосередньо перед подачею блюда на стіл.

Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Хризантема» з крабовими паличками і яблуками?

Рецепт «Хризантеми», який виходить легким і свіжим, в його основі крабові палички і яблука. Готується салат швидко і його відразу можна подавати на стіл. Відмінна ідея для закуски для святкового столу.

Час готування: 30 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

крабові Полички – 240 гр.

Яйця курячі – 4 шт.

Кукурудза консервована – 280 гр.

Яблуко – 1 шт.

Чіпси – 80 гр.

Майонез – за смаком.

Сіль – 1 щіпка.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Крабові палички наріжте тонкими часточками.

2. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками.

3. З консервованої кукурудзи злийте сік. Яблуко натріть на тертці. Змішати в салатниці кукурудзу, крабові палички, яйця, подрібнену яблуко і половину чіпсів.

4. Додайте майонез, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте.

5. Салат «Хризантема» викладіть на блюдо, прикрасьте його цілими чіпсами і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт крабового салату «Хризантема» з помідорами

Салат «Хризантема» має багато варіантів приготування. І подавати салат можна також різними способами: на загальному блюді, порційно або в міні-порціях, викладаючи трохи салату на великі чіпси.

Час готування: 35 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Склад:

Чіпси – 100 гр.

Помідори – 2-3 шт.

крабові Палички – 250 гр.

Яйця – 3-4 шт.

Майонез для заправки.

Сир твердий – 40-60 гр.

Процес приготування:

1. Чіпси можна взяти з ароматом, який буде підходити до інших інгредієнтів. Чіпси трохи пам’ятайте або порубаєте ножем.

2. Крабові палички і помідори наріжте кубиками.

3. Яйця зваріть круто, потім очистіть їх і розімніть вилкою.

4. Сир натріть на тертці.

5. Салат викладіть шарами в наступному порядку: чіпси, помідори, крабові палички, яйця і сир. Кожен шар змастіть невеликою кількістю майонезу. До подачі зберігайте салат в холодильнику. Салат виходить ніжним і соковитим.

Приємного апетиту!

Простий і смачний салат «Хризантема» з рибними консервами

Смачний і поживний салат «Хризантема» з рибними консервами можна не тільки на святковий стіл подати, але і приготувати для ситного буденного перекусу. Це блюдо внесе різноманітність у ваш раціон.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

Консерви рибні – 250 гр.

Яйця курячі – 3 шт.

Морква – 1 шт.

Цибуля зелена – 20 гр.

Майонез – 100 мл

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Чіпси – 10-12 шт.

Помідори черрі – 1 шт.

Оливки – 3 шт.

Маслини – 1 шт.

Кріп – 5 гр.

Процес приготування:

1. Розкрийте рибні консерви і злийте з них рідину, потім розімніть їх виделкою. Зробіть з рибної маси перший шар і змастіть його майонезом.

2. Варені яйця розберіть на білки і жовтки. Окремо подрібніть їх. Другим шаром викладіть білки, зверху нанесіть майонезну сіточку.

3. Далі покладіть подрібнений зелений лук.

4. Моркву відваріть до готовності, потім натріть на тертці. Викладіть шар з моркви, змащуємо його майонезом.

5. Останнім шаром покладіть подрібнений жовток, його майонезом змащувати не потрібно.

6. Тепер залишилося прикрасити салат для подачі. З половинок помідори черрі і маслини зробіть імітацію сонечок. Оливки також розріжте навпіл і викладіть їх у середині страви. Чіпси і гілочки кропу розкладіть по колу. Смачний і красивий салат готовий.

Приємного апетиту!