Салат «Хризантема» — це блюдо, яке має ніжний смак і цікавий зовнішній вигляд. Чіпси в салаті більше використовуються для декору і нагадують пелюстки квітки. Ми підібрали 5 рецептів цього святкового салату.
Салат «Хризантема» з чіпсами і копченою куркою
Даний прикраса столу – салат «Хризантема». Він не тільки має гарний вигляд, але і смак у нього приголомшливий. Крім того, салат дуже ситний і поживний.
Інгредієнти на
6 порц.
- окіст Курячий 2 шт.
- Сир плавлений 2 шт.
- Яйце куряче 3 шт.
- 1 шт. Яблука (зелене)
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Майонез столовий молочний за смаком
- Чіпси ½ пачки
Процес приготування:
- Як приготувати салат «Хризантема» з копченою куркою за класичним рецептом? М’ясо відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Викладіть з курячого м’яса перший шар, змастіть його невеликою кількістю майонезу.
- Цибуля очистити і дуже дрібно наріжте. Якщо цибуля дуже гірчить, вимочіть її в окропі або оцті. Викладіть цибулю поверх курячого шару.
- Яйця зваріть круто, остудіть їх, зніміть шкаралупу і натріть на тертці. Викладіть яйця третім шаром і змастіть їх майонезом.
- Потім зробіть шар з тертої моркви і майонезу.
- Далі яблучний шар. Яблуко натріть на тертці, цей шар також змастіть майонезом.
- Щоб було зручніше терти на тертці плавлений сирок, потримайте його 10-15 хвилин в морозилці. Робіть шар тертого сиру, змащуємо його майонезом. Поверх сирного шару розкладіть чіпси. Подавайте салат відразу, щоб чіпси не встигли розмокнути.
Приємного апетиту!
Салат «Хризантема» з вареною куркою, грибами і чіпсами
Серед м’ясних салатів «Хризантема» займає особливе почесне місце. А чіпси виконують не тільки декоративну функцію, щільні чіпси можна використовувати замість ложки, смачно і практично.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Грудка куряча – 200 гр.
Яйця курячі – 2-3 шт.
Кукурудза консервована – 120-150 гр.
Гриби мариновані – 200 гр.
Чіпси – 50 гр.
Майонез – 140 мл
Процес приготування:
1. Яйця і курячу грудку відварити до готовності в різних каструлях. М’ясо охолодіть в бульйоні і наріжте кубиками.
2. Курячі яйця розділити на білки і жовтки. Білки натріть на тертці, жовтки розімніть виделкою.
3. На плоску тарілку викладіть м’ясний шар, змащуємо його майонезом.
4. Потім покладіть шар з нарізаних маринованих грибів, його також змастіть майонезом.
5. Далі викладіть консервовану кукурудзу. Попередньо злити з неї сік, щоб зерна трохи підсохли.
6. Кукурудзу посипте подрібненим білком, зверху зробіть майонезну сітку.
7. Завершіть салат «Хризантема» подрібненим жовтком і чіпсами. Чіпси слід додавати безпосередньо перед подачею блюда на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати салат «Хризантема» з крабовими паличками і яблуками?
Рецепт «Хризантеми», який виходить легким і свіжим, в його основі крабові палички і яблука. Готується салат швидко і його відразу можна подавати на стіл. Відмінна ідея для закуски для святкового столу.
Час готування: 30 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
крабові Полички – 240 гр.
Яйця курячі – 4 шт.
Кукурудза консервована – 280 гр.
Яблуко – 1 шт.
Чіпси – 80 гр.
Майонез – за смаком.
Сіль – 1 щіпка.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Крабові палички наріжте тонкими часточками.
2. Яйця зваріть круто, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
3. З консервованої кукурудзи злийте сік. Яблуко натріть на тертці. Змішати в салатниці кукурудзу, крабові палички, яйця, подрібнену яблуко і половину чіпсів.
4. Додайте майонез, сіль і мелений перець за смаком, перемішайте.
5. Салат «Хризантема» викладіть на блюдо, прикрасьте його цілими чіпсами і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт крабового салату «Хризантема» з помідорами
Салат «Хризантема» має багато варіантів приготування. І подавати салат можна також різними способами: на загальному блюді, порційно або в міні-порціях, викладаючи трохи салату на великі чіпси.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Чіпси – 100 гр.
Помідори – 2-3 шт.
крабові Палички – 250 гр.
Яйця – 3-4 шт.
Майонез для заправки.
Сир твердий – 40-60 гр.
Процес приготування:
1. Чіпси можна взяти з ароматом, який буде підходити до інших інгредієнтів. Чіпси трохи пам’ятайте або порубаєте ножем.
2. Крабові палички і помідори наріжте кубиками.
3. Яйця зваріть круто, потім очистіть їх і розімніть вилкою.
4. Сир натріть на тертці.
5. Салат викладіть шарами в наступному порядку: чіпси, помідори, крабові палички, яйця і сир. Кожен шар змастіть невеликою кількістю майонезу. До подачі зберігайте салат в холодильнику. Салат виходить ніжним і соковитим.
Приємного апетиту!
Простий і смачний салат «Хризантема» з рибними консервами
Смачний і поживний салат «Хризантема» з рибними консервами можна не тільки на святковий стіл подати, але і приготувати для ситного буденного перекусу. Це блюдо внесе різноманітність у ваш раціон.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 4-6.
Склад:
Консерви рибні – 250 гр.
Яйця курячі – 3 шт.
Морква – 1 шт.
Цибуля зелена – 20 гр.
Майонез – 100 мл
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Чіпси – 10-12 шт.
Помідори черрі – 1 шт.
Оливки – 3 шт.
Маслини – 1 шт.
Кріп – 5 гр.
Процес приготування:
1. Розкрийте рибні консерви і злийте з них рідину, потім розімніть їх виделкою. Зробіть з рибної маси перший шар і змастіть його майонезом.
2. Варені яйця розберіть на білки і жовтки. Окремо подрібніть їх. Другим шаром викладіть білки, зверху нанесіть майонезну сіточку.
3. Далі покладіть подрібнений зелений лук.
4. Моркву відваріть до готовності, потім натріть на тертці. Викладіть шар з моркви, змащуємо його майонезом.
5. Останнім шаром покладіть подрібнений жовток, його майонезом змащувати не потрібно.
6. Тепер залишилося прикрасити салат для подачі. З половинок помідори черрі і маслини зробіть імітацію сонечок. Оливки також розріжте навпіл і викладіть їх у середині страви. Чіпси і гілочки кропу розкладіть по колу. Смачний і красивий салат готовий.
Приємного апетиту!