Салат з буряка з часником – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Це дуже смачний, корисний і смачний салат, який готується за лічені хвилини. Він може виступати як самостійне блюдо або як доповнення до основного блюда з гарніром. Тому пропонуємо вам 7 покрокових рецептів його приготування.

Салат з вареного буряка з часником і майонезом

Варена буряк натирається на крупній тертці, потім до неї додається дрібно нарізаний часник, майонез і все добре перемішується. Виходить дуже смачне і корисне доповнення до основного блюда з гарніром.

Інгредієнти на
3 порц.

  • Буряк 300 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Майонез столовий молочний 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Салат з буряка з часником приготувати дуже легко. Для початку добре промиваємо буряки під проточною водою, перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 50-60 хвилин. Готовність перевіряємо ножем. Якщо він легко входить, то все готово. Далі зливаємо воду і залишаємо буряк, поки вона повністю не охолоне. Потім очищаємо його від шкірки.
  2. Тепер буряк натираємо на крупній тертці.
  3. Часник очищаємо і дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо його до буряках.
  4. Далі додаємо трохи солі. Головне не переборщити, так як майонез теж солоний. При необхідності краще досолити, коли салат вже буде заправлений. Перемішуємо буряк з часником, потім додаємо майонез і ще раз добре перемішуємо.
  5. Готового салату даємо якийсь час охолодитися в холодильнику, після чого подаємо його до столу разом з основним блюдом і гарніром. Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником і сиром

Відварна буряк натирається на тертці, до неї додається часник, сир, майонез і все добре перемішується. Виходить дуже смачний салат до вечері або обіду з інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Буряк – 600 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

1. Буряк добре промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо трохи солі і варимо протягом 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою ножа. Якщо він легко входить, то все готово. Далі зливаємо воду, даємо буряках охолонути, після чого знімаємо з неї шкірку.

2. Відварений буряк натираємо на крупній тертці і перекладаємо її в підходящу ємність. Часник очистити, дрібно нарізаємо ножем або ж натираємо його на дрібній тертці і відправляємо до буряка.

3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

4. Додаємо до буряка з часником майонез і тертий сир. Все ретельно перемішуємо і знімаємо ненадовго в холодильник.

5. Готовий салат подаємо до столу як самостійне блюдо або як доповнення до основного блюда з гарніром. Приємного апетиту!

Салат з буряка з часником і горіхами

До натертої відварений буряк додається видавлений через прес часник, подрібнені волоські горіхи, майонез і чорний мелений перець. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і корисний салат до вечері.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Буряк – 2 шт.
  • Горіхи волоські – 25 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Майонез – 50 мл
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк добре промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 40 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою ножа, якщо він легко входить у буряк, то вона готова. Далі зливаємо всю рідину, даємо овочу охолонути, після чого знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці.

2. Волоські горіхи дрібно рубаємо ножем. Одну половинку горіха залишаємо, щоб прикрасити нею готовий салат.

3. Часник тиснемо пресом або дуже дрібно нарізаємо ножем. Відправляємо його до буряках і добре перемішуємо.

4. Далі додаємо подрібнені волоські горіхи і знову все перемішуємо.

5. Тепер заправляємо салат майонезом і додаємо до нього чорний мелений перець за смаком.

6. Добре перемішуємо всі інгредієнти, поки вони повністю не об’єднаються.

7. Перекладаємо все в улюблений салатник і прикрашаємо половинкою волоського горіха. Салат з буряка і волоського горіха подаємо до столу разом з основним блюдом і гарніром. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з буряка з часником і чорносливом

Відварна буряк натирається на тертці, до неї додається замочений ізюм з чорносливом, волоські горіхи і майонез. Все ретельно перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і корисний салат, який ідеально підійде до обіду або вечері.

Час готування: 1 ч. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Буряк – 2 шт.
  • Чорнослив – 30 гр.
  • Родзинки – 30 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 40 гр.
  • Майонез – 80 гр.
  • Часник – 3 зуб.

Процес приготування:

1. Буряк добре промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо гарячою водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Далі зменшуємо вогонь і варимо коренеплоди протягом 1-1,5 годин. Можна також буряк запекти. Для цього змащуємо її невеликою кількістю рослинної олії, загортаємо у фольгу і запікаємо при 200оС 1 годину.

2. Готову буряк залишаємо, поки вона не охолоне. Потім прибираємо його в холодильник мінімум на дві години, щоб вона охолола. Таким чином, салат вийде набагато смачніше.

3. Чорнослив ретельно промиваємо під проточною водою, потім перекладаємо його в підходящу ємність і заливаємо окропом так, щоб він повністю покривав плоди. Даємо так постояти приблизно півгодини.

4. Родзинки перебираємо і також добре промиваємо. Аналогічно чорносливу, заливаємо його окропом і залишаємо на 10 хвилин. Потім зливаємо всю рідину, а родзинки обсушуємо на паперовому рушнику.

5. Через півгодини відкидаємо чорнослив на сито або друшляк і залишаємо, поки не стече вся рідина. Потім нарізаємо його тонкою соломкою і перекладаємо у велику ємність разом з родзинками.

6. Очищені волоські горіхи відправляємо на суху сковороду і обсмажуємо їх протягом 7-10 хвилин, постійно помішуючи, поки не з’явиться приємний аромат. Далі даємо горіхам охолонути, після чого крупно рубаємо їх ножем.

7. Охладившуюся буряк натираємо на крупній тертці або нарізаємо тонкою соломкою і відправляємо в ємність з родзинками і чорносливом. Слідом додаємо подрібнені горіхи, майонез, пропущений через землянку часник і все добре перемішуємо. При бажанні можна додати трохи чорного меленого перцю.

8. Готовий салат подаємо до столу разом з основним блюдом і гарніром на вечерю або обід. Приємного апетиту!

Як приготувати салат з вареного буряка з часником і сметаною?

Відварена буряк натирається на тертці, до неї додається сіль, подрібнений часник, лимонний сік, сметану, дрібно нарізаний кріп і рослинне масло. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить смачний і корисний салат.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Буряк – 2 шт.
  • Сметана – 300 гр.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 3 гілочки.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Сіль – 2 щіпки.

Процес приготування:

1. Для початку добре промиваємо буряк, потім перекладаємо її в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 40-45 хвилин. Для більш швидкого приготування кладемо буряк в пакет для запікання і ставимо в мікрохвильову піч на 10 хвилин при потужності 100 Вт. Готовому коренеплоду даємо повністю охолонути при кімнатній температурі.

2. Тепер знімаємо з буряків шкірку, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в глибоку салатницю.

3. Часник очистити, дрібно нарізаємо ножем або пропускаємо через прес і відправляємо його до буряка. Потім додаємо сіль, лимонний сік і добре все перемішуємо.

4. Далі додаємо до інгредієнтів сметану, рослинне масло, а також дрібно нарізаний кріп. Все ретельно перемішуємо і наш салат готовий.

5. Перекладаємо його на тарілку для подачі прикрашаємо гілочкою кропу і подаємо до столу разом з гарніром і основною стравою. Приємного апетиту!

Салат з буряка та моркви з часником

До натертої моркви та буряку додається подрібнений часник, кріп, сіль і заправляється олією. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і легкий салат до вечері або обіду.

Час готування: 10 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Буряк – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Кріп – 5 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – за смаком.

Процес приготування:

1. Моркву ретельно промиваємо під проточною водою, очищаємо її, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в підходящу ємність.

2. Сирий буряк також добре промиваємо, очищаємо, натираємо на крупній тертці і відправляємо в ємність до моркви.

3. Часник очистити, дрібно нарізаємо ножем або пропускаємо через прес. Відправляємо його до інших овочів і перемішуємо.

4. Свіжий кріп промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, дрібно нарізаємо і додаємо до буряка з морквою і часником.

5. Заправляємо все рослинним маслом (якщо додати оливкову олію, то салат отримає додатковий приємний смак), додаємо сіль за смаком і добре перемішуємо. Готовий овочевий салат подаємо до столу разом з іншими улюбленими стравами на обід або вечерю. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт салату з буряка і яєць з часником

До натертої на крупній тертці буряках додаються нарізані варені яйця, твердий сир, подрібнений часник, сметана і майонез. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і ситний салат, який підійде до вечері або обіду.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Буряк – 200 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Яйця курячі варені – 2 шт.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Сметана – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Буряк добре промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Потім очищаємо його від шкірки, натираємо на крупній тертці і перекладаємо в підходящу ємність.

2. Зварені круто яйця очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо їх ножем або так само, як і буряк, натираємо на крупній тертці. Відправляємо їх до натертому коренеплоду.

3. Твердий сир натираємо на крупній тертці і додаємо його в ємність до інших інгредієнтів. Якщо твердого сиру немає, то можна вибрати будь-який інший, який більш приємний на смак.

4. Часник очищаємо, пропускаємо через прес або ж подрібнюємо ножем. Відправляємо до буряка з сиром і яйцями. Його можна додати більше або менше в залежності від власних уподобань.

5. В кінці додаємо майонез разом зі сметаною в рівних пропорціях, сіль за смаком і все добре перемішуємо. Наш салат готовий. Подаємо його до столу разом з основним блюдом і гарніром. Приємного апетиту!