Салати з селерою – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Салат з селерою — це корисне і легке блюдо. Селера поєднується з багатьма овочами і фруктами, завдяки чому можна приготувати величезний спектр страв. Тому пропонуємо вам 10 варіантів приготування салату з селерою.

Як приготувати салат з селерою і яблуком?

Селера разом з яблуками нарізаються кубиками. До них додаються подрібнені волоські горіхи, сіль, листя салату, все заправляється сметаною, перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачне, корисне і легке блюдо.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Селера 2 шт.
  • Яблука 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Сметана за смаком
  • Листовий салат за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачний салат з селерою? Стебла селери добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо дрібним кубиком.
  2. Яблука також промиваємо, очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо кубиками трохи побільше, ніж селера. При бажанні все можна нарізати тонкою соломкою.
  3. Волоські горіхи подрібнюємо в ступці або ж дуже дрібно нарізаємо ножем.
  4. Тепер беремо відповідну салатницю і відправляємо туди нарізану селеру, яблука, а також більшу частину подрібнених волоських горіхів.
  5. Тепер солимо салат до смаку, додаємо нарізані листя салату (це не обов’язково), заправляємо сметаною і добре перемішуємо. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню, посипаємо рештою волоськими горіхами і подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Салат зі стеблових селерою і куркою

В салатниці змішується нарізане варене куряче філе, селера, болгарський перець, помідори, замочений в окропі ріпчасту цибулю і яблуко. Далі туди додається сіль, все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і незвичайний салат.

Час готування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Стебла селери – 200 гр.
  • Яблука – 200 гр.
  • Перець болгарський – 200 гр.
  • Помідори – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Потім виймаємо курку з бульйону, даємо їй охолонути, після чого дрібно нарізаємо.

2. Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізаємо і перекладаємо в окрему ємність. Заливаємо його окропом і даємо постояти так протягом 10 хвилин, після чого зливаємо всю рідину. Потім промиваємо цибулю в холодній воді. Таким чином, він не буде гірчити.

3. Селера добре промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо кубиком.

4. Болгарський перець також промиваємо, після чого видаляємо у нього плодоніжку з насінням і нарізаємо кубиками. Помідори нарізаємо таким же чином.

5. Яблука очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками. При бажанні можна збризнути їх лимонним соком, щоб вони не потемніли.

6. Тепер беремо салатницю, відправляємо туди куряче філе, селера, болгарський перець, помідори, цибуля та яблука. Все перемішуємо, після чого додаємо трохи солі і заправляємо салат майонезом.

7. Готову страву подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Салат зі стеблових селерою і помідором

В салатницю відправляються нарізаний помідор, стебло селери, червоний лук, волоські горіхи і зелень. Потім туди додається сіль з чорним меленим перцем, заправляється майонезом або йогуртом, перемішується і подається до столу. Виходить смачне і легке блюдо.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Помідори – 1 шт.
  • Селера стеблової – 2 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Горіхи волоські – за смаком.
  • Зелень свіжа або заморожена – за смаком.
  • Майонез або йогурт – за смаком.

Процес приготування:

1. Червоний цибулю очищаємо, ріжемо навпіл і нарізаємо тонкими півкільцями. Якщо цибулина потрапила велика, то нарізаємо її чверть кільцями.2. Стебла селери добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо всі тонкими часточками.

3. Помідори також промиваємо, вирізаємо у них плодоніжку і нарізаємо невеликими шматочками.

4. Тепер беремо відповідну за розміром салатницю і відправляємо туди всі нарізані овочі. Потім додаємо дрібно нарізану зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком. Далі заправляємо все майонезом або йогуртом і добре перемішуємо.

5. Перед подачею, прикрашаємо готовий салат свіжою зеленню і горіхами, які перед цим злегка обсмажуємо на сковороді. Подаємо страву в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з селерою і огірком

До огірків з селерою відправляється заправка з соку лайма, перцю чилі, коричневого цукру, чорного меленого перцю, соєвого соусу, кунжутного масла, м’яти і солі. Все добре перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачне і ароматне блюдо.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Огірки середні – 3 шт.
  • Стебла селери – 2 шт.

Для заправки:

  • Лайм – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Цукор коричневий дрібний – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Соус соєвий – 2 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • М’ята свіжа – 5 гілочок.
  • Сіль – ¼ ч. л.

Процес приготування:

1. Селера добре промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику. Розламуємо стебла навпіл і видаляємо залишилися волокна. Потім нарізаємо їх навскоси тонкими пластинами.

2. Огірки також промиваємо під проточною водою, обсушуємо, очищаємо і нарізаємо тонкими смужками за допомогою овочечистки. Якщо огірок досить великий, то розрізаємо його навпіл. Перекладаємо овочі в салатник.

3. Тепер приступаємо до приготування заправки. З лайма видавлюємо сік в підходящу ємність.

4. Перець чилі розрізаємо навпіл і видаляємо насіння, щоб прибрати зайву гостроту. Потім дрібно його нарізаємо і відправляємо до соку лайма.

5. Далі засипаємо коричневий цукор і ретельно все перемішуємо ложкою, поки він повністю не розчиниться.

6. Потім додаємо чорний мелений перець, сіль і ще раз перемішуємо.

7. Тепер вливаємо соєвий соус і кунжутне масло. Свіжу м’яту рвемо на невеликі шматочки, кладемо в ємність з іншими інгредієнтами і перемішуємо.

8. Заправляємо огірки з селерою готової заправкою, перемішуємо всі двома ложками і подаємо до столу в якості закуски. Приємного апетиту!

Салат з селерою, яблуком і волоським горіхом

В салатницю відправляється нарізану селеру і яблука. Потім вони заливаються лимонним соком і все перемішується. Далі туди додається промитий родзинки, подрібнені волоські горіхи, все заправляється сметаною і добре перемішується. Виходить дуже смачний і легкий салат.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Стебла селери – 3 шт.
  • Яблука свіжі – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ізюм – 100 гр.
  • Горіхи волоські очищені – 100 гр.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Стебла селери ретельно промиваємо під теплою проточною водою, після чого добре обсушуємо їх на паперовому рушнику і нарізаємо дуже тонкими скибочками. Головне, не перестаратися, щоб селера чітко відчувався в салаті.

2. Яблука також добре промиваємо під теплою водою, вирізаємо серцевину і нарізаємо їх невеликими кубиками, скибочками або соломкою. Шкірку зрізати не варто, так як в ній міститься велика кількість корисних речовин.

3. З цілого лимона вичавлюємо сік. Уважно стежимо за тим, щоб в ньому не виявилося кісточок і м’якоті.

4. Тепер готуємо родзинки. Ошпарюємо його окропом, або замочуємо у воді на якийсь час, після чого промиваємо під проточною водою і обсушуємо на паперовому рушнику.

5. Далі беремо відповідну салатницю, відправляємо туди нарізану селеру з яблуком, поливаємо їх лимонним соком і перемішуємо. Потім додаємо очищені волоські горіхи, які злегка подрібнюємо у блендері або за допомогою маточки, родзинки і заправляємо сметаною. Також посипаємо все сіллю з чорним меленим перцем і добре все перемішуємо.

6. Готового салату даємо якийсь час охолодитися в холодильнику, після чого прикрашаємо його зеленню і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування салату з селерою і ананасом

В салатницю відправляються нарізані стебла селери, яблука, консервовані ананаси і подрібнені волоські горіхи. Потім все заправляється майонезом, перемішується і подається до столу. Виходить легке і цікаве на смак блюдо.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Черешки селери – 100 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Ананаси консервовані – 170 гр.
  • Горіхи волоські – 1.5 ст. л.
  • Майонез – 2.5 ст. л.

Процес приготування:

1. Стебла селери добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дуже тонко нарізаємо їх поперек.

2. Далі відкриваємо банку з консервованими ананасами, дістаємо їх з сиропу і ріжемо невеликими кубиками.3. Очищені волоські горіхи перекладаємо в поліетиленовий пакет і подрібнюємо їх за допомогою качалки.

4. Яблука також ретельно промиваємо під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику. Потім очищаємо їх від шкірки, вирізаємо серцевину і натираємо їх на крупній тертці, або на тертці для моркви по-корейськи.

5. Тепер перекладаємо селера, ананаси і яблука в підходящу салатницю, потім додаємо до них столову ложку подрібнених волоських горіхів.

6. Заправляємо все майонезом і ретельно перемішуємо. Готовий салат посипаємо рештою волоськими горіхами і подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Салат з селерою, курячою грудкою і виноградом

В салатницю відправляється відварне куряче філе, нарізану селеру, зелень, горіхи, мак і половинки винограду. Далі туди додається сіль, чорний мелений перець, все заправляється майонезом і перемішують. Виходить дуже смачний і незвичайний салат.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Стебла селери – 150 гр.
  • Виноград – 100 гр.
  • Горіхи – 50 гр.
  • Мак – 1 ст. л.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками, після чого доводимо його до готовності будь-яким способом (відварюємо, запікаємо або смажимо). Далі нарізаємо його невеликими шматочками.

2. Селера також промиваємо та нарізаємо тонкими шматочками стебла. Зелень промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем.

3. На суху сковороду відправляємо горіхи разом з маком і прожарюємо все разом протягом 1-2 хвилин.

4. Тепер беремо відповідну за розміром салатницю, відправляємо туди нарізане куряче філе, селера, зелень, горіхи з маком і розрізаний навпіл виноград.

5. Додаємо до інгредієнтів сіль з чорним меленим перцем за смаком, після чого заправляємо майонезом, ретельно все перемішуємо і подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Дуже смачний салат з селерою і тунцем

В салатницю відправляються нарізані варені яйця, огірки, стебла селери і консервований тунець. Потім всі сбрызгивается лимонним соком, туди додається сіль, чорний мелений перець, майонез, все перемішується і подається до столу на салатних листках.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Огірки – 2 шт.
  • салатні Листя – 1 пучок.
  • Майонез – за смаком.
  • Стебло селери – 400 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Тунець консервований – 350 гр.

Процес приготування:

1. Відварені курячі яйця очищаємо і нарізаємо довільно невеликими шматочками. Далі перекладаємо їх у ємність, в якій будемо змішувати всі інші інгредієнти.

2. Огірки добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо в ємність з яйцями. При бажанні можна зрізати шкірку.

3. Далі розкриваємо банку з тунцем, виливаємо звідти всю рідину і перекладаємо рибу до інших інгредієнтів. За допомогою вилки розминаємо її на більш дрібні шматочки.

4. Тепер займаємося селерою. Стебла ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо їх дрібним кубиком. Відправляємо селера в ємність з тунцем, огірком, яйцями і збризкуємо все лимонним соком.

5. Далі додаємо сіль з чорним меленим перцем за смаком і акуратно все перемішуємо.

6. Потім заправляємо салат майонезом (при бажанні його можна замінити грецьким йогуртом) і ретельно перемішуємо. Якщо є час, то прибираємо все ненадовго в холодильник, щоб блюдо стало смачнішим.

7. Тепер викладаємо на дно салатника промиті салатні листя, зверху викладаємо салат з холодильника і подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

Крабовий салат з селерою і кукурудзою

В салатниці змішуються нарізані стебла селери, консервована кукурудза, відварені курячі яйця і крабові палички. Потім все заправляється майонезом і подається до столу. Виходить простий, але дуже смачний салат до обіду або вечері.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Стебла селери – 500 гр.
  • Кукурудза консервована – 400 гр.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • крабові Палички – 400 гр.
  • Майонез – 150 гр.

Процес приготування:

1. Для початку відварюємо до готовності яйця, після чого остуджуємо їх у холодній воді, очищаємо і нарізаємо невеликими кубиками.

2. Крабові палички дістаємо з оболонки і нарізаємо їх невеликими шматочками.

3. Стебло селери ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо його дрібним кубиком. Для цього спочатку розрізаємо селера на смужки.

4. Тепер беремо відповідну салатницю і відправляємо туди нарізані курячі яйця, крабові палички і селеру. Потім відкриваємо банку з консервованою кукурудзою, зливаємо звідти всю рідину і додаємо її до решти інгредієнтів. Далі все добре перемішуємо.

5. В кінці заправляємо все майонезом і ретельно перемішуємо. Готового салату даємо трохи постояти в холодильнику, після чого подаємо до столу в якості закуски або доповнення до основної страви. Приємного апетиту!

ПП салат з селерою і авокадо

В салатниці змішуються нарізану селеру, огірки, авокадо і подрібнений кріп. Далі все сбрызгивается лимонним соком, заправляється оливковою олією, перемішується і подається до столу. Виходить легкий, корисний і дуже смачний салат.

Час готування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 2.

Склад:

  • Авокадо – 300 гр.
  • Стебла селери – 300 гр.
  • Огірок – 220 гр.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Кріп – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Стебла селери ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно нарізаємо.

2. Огірки також промиваємо, при бажанні очищаємо від шкірки і нарізаємо довільними шматочками.

3. Кріп промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і дрібно рубаємо ножем.

4. Тепер відправляємо в підходящу ємність нарізану селеру, огірки і кріп. Потім додаємо туди сіль за смаком і добре перемішуємо.

5. Тепер займаємося авокадо. Ретельно промиваємо під проточною водою, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку. Далі за допомогою ножа робимо на м’якоті авокадо надрізи вздовж і впоперек, після чого виймаємо все за допомогою ложки. Повинні вийти невеликі кубики. Відправляємо все до решти інгредієнтів і скроплюємо лимонним соком.

6. В кінці заправляємо салат оливковою олією, перемішуємо і подаємо до столу в якості закуски або самостійного блюда. Приємного апетиту!