Салат «Ніжність» – 10 рецептів приготування з покроковими фото

В 21 столітті існує мільйон рецептів приготування м’ясних, овочевих і інших салатів, однак, сьогодні мова піде про таку страву, як салат «Ніжність». Називається він так неспроста, а тому що інгредієнти в ньому ідеально доповнюють і відтіняють один одного, а варіацій його приготування безліч. Наприклад, з куркою, шинкою і навіть сирокопченою ковбасою. Кожен знайде для себе відповідний варіант приготування!

Салат «Ніжність» з куркою – класичний рецепт

Готуємо дуже простий, але в той же час неймовірно смачний і ароматний салат під назвою «Ніжність» з курячого м’яса, моркви, сиру, часнику і яєць – безпрограшне поєднання компонентів.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Куряче філе 500 гр.
  • Яйце куряче 6 шт. відварених
  • Морква 2 шт.
  • Сир 200 гр.
  • Часник 2 зуб.
  • Майонез столовий молочний за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати класичний салат «Ніжність»? М’ясо відварюємо до готовності в підсоленій воді до готовності. Виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути при кімнатній температурі.
  2. Займемося заправкою. У глибокій піалі з’єднуємо майонез і пропущений через прес часник. Приправляємо меленим перцем за смаком.
  3. Охолоджену курочку нарізаємо кубиком або розбираємо по волокнах.
  4. Відварені яйця натираємо на крупній тертці, залишаючи два жовтки для прикраси.
  5. Морквину і твердий сир так само подрібнюємо за допомогою терки.
  6. Всі компоненти ділимо на кількість порцій і приступаємо до складання салату. На дно блюда викладаємо філе і промазуємо ароматною заправкою.
  7. Далі викладаємо натерті яйця і знову змащуємо.
  8. Потім моркву + часниковий майонез.
  9. Завершальний шар – сир, і, звичайно ж, заправка.
  10. Прикрашаємо верхівку страви дрібно натертим жовтками.
  11. Подаємо до столу відразу або прибираємо на пару годин на холод для просочення. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!

Салат «Ніжність» з курячою грудкою, огірками та яйцями

Салати з курячим м’ясом завжди відрізняються своєю ніжністю і легкістю, а в поєднанні зі свіжим огірком і вареними яйцями, виходить ситний і дуже смачний салат, який можна подавати як до святкового столу, так і на сімейну вечерю або обід.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйця – 6 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Оцет столовий – ½ ст. л.
  • Петрушка – ½ пучка.

Процес приготування:

Крок 1. Курку відварюємо в підсоленій воді до готовності, приблизно 20 хвилин.

Крок 2. В окремій глибокої посуді збиваємо окремо, по одному яйцю з невеликою кількістю солі до легкої пінки.

Крок 3. У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо яєчну масу з двох боків до рум’яності. В результаті, у нас повинно вийти 6 млинців.

Крок 4. Цибулину очистити і дрібно кришимо, заливаємо на 10 хвилин окропом. Після, зливаємо теплу воду і замінюємо її холодною, так само вливаємо оцет і даємо постояти ще близько 5 хвилин.

Крок 5. Млинці нарізаємо тонкими смужками.

Крок 6. М’ясо також подрібнюємо соломкою.

Крок 7. З огірків знімаємо шкірку і нарізаємо брусочками.

Крок 8.З’єднуємо всі інгредієнти в салатник, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо.

Крок 9.Прикрашаємо гілочками петрушки, розкладаємо на порційні тарілки і подаємо. Приємного апетиту!

Салат «Ніжність» з куркою, чорносливом і грецькими горіхами

Приготувати святковий і ефектний салат дуже просто і швидко, а поєднання ніжного м’яса, солодкуватого чорносливу і хрустких горіхів подарують закуски неповторний смак і аромат, який не залишить байдужим нікого.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Грудка куряча – 500 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Ядра волоських горіхів – 100 гр.
  • Чорнослив (без кісточок) – 50 гр.
  • Огірки мариновані – 2 шт.
  • Майонез – 100 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо варимо в підсоленій воді до готовності, охолодити і розбираємо по волокнах.

Крок 2. Сухофрукти замочуємо в гарячій воді і нарізаємо дрібними шматочками.

Крок 3. Сир твердих сортів натираємо на тертці, а огірки нарізаємо соломкою.

Крок 4. Приступаємо до збірки. Викладаємо шарами: м’ясо, огірки і подрібнений сир (всі шари промазуємо майонезом і при необхідності підсолюємо).

Крок 5. Верхівку салату прикрашаємо подрібненими горіхами і чорносливом. Приємного апетиту!

Салат «Ніжність» з шинкою, сиром і огірками

Напевно, у кожної господині в холодильнику є шматочок шинки, сиру і парочка свіжих огірочків. І, здавалося б, що можна приготувати з цих продуктів, крім бутербродів? Салат «Ніжність», який дуже швидко готується і порадує вас своїми смаковими якостями і легкістю.

Час приготування – 15 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Шинка – 200 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 4-4 пера.
  • Майонез – 5-6 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Шинку нарізаємо соломкою середньої товщини.

Крок 2. Два середніх огірка подрібнюємо за допомогою терки для моркви по-корейськи.

Крок 3. Сир натираємо на крупній тертці.

Крок 4. Довільно кришимо відварені яйця.

Крок 5. Перекладаємо всі підготовлені компоненти в салатник, заправляємо майонезом і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.

Крок 6. Все добре перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати салат «Ніжність» з крабовими паличками?

Всім любителям крабових паличок присвячується: шалено смачний, ароматний і ситний салат з сурімі, яйцями, рисом та іншими компонентами, які прекрасно поєднуються між собою. Блюдо готується дуже швидко, за винятком варіння яєць і рису.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • крабові Палички – 200 гр.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банку.
  • Рис – 0,6 ст.
  • Майонез – 3-4 ст. л.
  • Кріп свіжий – 1 пучок.
  • Огірок – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дрібно кришимо крабові палички і відправляємо їх в глибоку тарілку, де в подальшому буде зручно перемішувати салат.

Крок 2. До сурімі додаємо огірок, нарізаний кубиками.

Крок 3. З банки кукурудзи зливаємо рідину і засипаємо до інших компонентів.

Крок 4. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, даємо час охолонути і так само відправляємо в блюдо.

Крок 5. Відварені яйця хаотично нарізаємо і з’єднуємо з уже підготовленими інгредієнтами.

Крок 6. В останню чергу додаємо в салат дрібно нашатковану зелень, заправляємо майонезом і приправляємо чорним меленим перцем і сіллю за смаком.

Крок 7. Ретельно перемішуємо і салат «Ніжність» готовий! Перед подачею рекомендується прибрати страву на кілька годин на холод для просочення. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат «Ніжність» з куркою і грибами

Готуємо ситний, але в той же час легкий салат на основі курячого м’яса, відварених яєць, грибів і маринованих огірочків. Така страва готується дуже швидко і просто, достатньо лише відварити курочку і нарізати інші компоненти – все, салат «Ніжність» готовий.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 2 шт.
  • Огірки свіжі – 2 шт.
  • Гриби мариновані – 1 банка.
  • Яйця – 3 шт.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Три яйця відварюємо круто до готовності.

Крок 3. М’ясо гарненько обполіскуємо під струменем води, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру, відварюємо близько 20 хвилин з додаванням пари дрібок солі.

Крок 4. В цей час обполіскуємо огірки і витираємо насухо паперовими рушниками.

Крок 5. Зрізаємо кінчики і плодоніжки.

Крок 6. Кришимо на дрібні кубики і перекладаємо в салатник.

Крок 7. Мариновані грибочки (можна використовувати будь-які) теж дрібно нарізаємо і відправляємо до огірків.

Крок 8. За цей час яйця вже приготувалися – заливаємо їх крижаною водою для прискорення охолодження.

Крок 9. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи.

Крок 10. І ріжемо невеликими шматочками.

Крок 11. Відварне м’ясо розбираємо по волокнах або нарізаємо кубиком.

Крок 12. З’єднуємо всі компоненти, заправляємо майонезом і при необхідності підсолюємо.

Крок 13. Гарненько перемішуємо всі складові салату.

Крок 14. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Салат «Ніжність» з яблуками і крабовими паличками

Не багато знають, але крабові палички в поєднанні з кисло-солодкими яблуками утворюють прекрасний свіжий смак, який відмінно вписується в легені і ситні салати, які можна приготувати на швидку руку менше, ніж за півгодини.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • крабові Палички – 100 гр.
  • Яблука – ½ шт.
  • Яйця (варені) – 4 шт.
  • Сир плавлений – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Майонез – 100 гр.
  • Сік лимонний – 15 мл
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. На дно плоскої тарілки натираємо на дрібній тертці підморожений плавлений сирок.

Крок 2. Зверху робимо сіточку з майонезу.

Крок 3. Далі викладаємо шар з яєць, аналогічно подрібнених за допомогою дрібної терки (два білка залишаємо для декору).

Крок 4. Знову робимо прошарок заправкою, при необхідності підсолюємо.

Крок 5. Яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкою соломкою, для збереження світлого кольору – збризкуємо невеликою кількістю соком лимона. Викладаємо на яйця.

Крок 6. Наступний шар – крабові палички ріжемо довільно).

Крок 7. Ще раз присмачую інгредієнти майонезом.

Крок 8. І завершуємо збірку шаром з консервованої кукурудзи, яку прикриваємо подрібненим білком.

Крок 9. Так само для прикраси можна потерти 1-2 крабові палички. До столу подаємо на загальному блюді. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт салату «Ніжність» з куркою і ананасами

Якщо в кафе готують піцу з куркою і солодкими ананасами, то чому б нам не приготувати ніжний салат з цих, здавалося б, непоєднуваних компонентів? Як не дивно, але об’єднавши куряче м’ясо і екзотичний фрукт – виходить неймовірно смачний і оригінальний салат, який з легкістю можна подавати до святкового столу.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Філе куряче – 500 гр.
  • Сир твердий – 200 гр.
  • Ананаси консервовані – 1 банку.
  • Часник – 4 зуб.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Попередньо відварюємо м’ясо в підсоленій воді, остуджуємо і паралельно готуємо інші продукти.

Крок 2. Курку розбираємо по волокнах.

Крок 3. Банку консервованих ананасів акуратно піднімаємо, зливаємо рідину і викладаємо вміст на обробну дошку. Якщо ви використовуєте кільця ананаса – нарізаємо дрібними кубиками, якщо ж фрукт вже нарізаний, то робити нічого з ним більше не потрібно.

Крок 4. Сир натираємо на крупній тертці і відправляємо до м’яса разом з ананасом.

Крок 5. Кілька зубків часнику очищаємо від лушпиння.

Крок 6. Часник пропускаємо через прес і додаємо до решти компонентів.

Крок 7. Посипаємо салат чорним меленим перцем і сіллю – ретельно перемішуємо.

Крок 8. Заправляємо страва майонезом і знову гарненько розмішуємо.

Крок 9. До столу подаємо відразу ж, але краще прибрати закуску на 2-3 години в холодильну камеру для просочення. Приємного апетиту!

Салат «Ніжність» з ковбасою і плавленим сиром

Лише раз, приготувавши швидкий і ситний салат з ковбаски, свіжого огірка і сиру, ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Що не дивно, так як компоненти ідеально доповнюють і відтіняють один одного, а не перебивають смакові характеристики.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 3-4.

Склад:

  • Ковбаса варена – 150 гр.
  • Сирок плавлений – 1 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Яйця – 2 шт.
  • Горошок консервований – 70-80 гр.
  • Майонез – 4-5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі потрібні продукти за списком: відрізаємо необхідну кількість ковбаски, промиваємо й обсушуємо огірочок, яйця варимо круто і охолоджуємо в крижаній воді.

Крок 2. Варену ковбасу нарізаємо дрібним кубиком і пересипаємо в глибоку піалу, відповідного розміру.

Крок 3. Свіжий огірок подрібнюємо кубиками однакового розміру.

Крок 4. Підморожений плавлений сир натираємо на крупній тертці.

Крок 5. Відварені яйця очищаємо і дрібно шаткуємо.

Крок 6. Засипаємо консервований солодкий горошок.

Крок 7. Заправляємо компоненти майонезом (кількість регулюйте під свій смак).

Крок 8. Підсолюємо і гарненько перемішуємо таким чином, щоб заправка покривала всі продукти.

Крок 9. Розкладаємо блюдо по порційних тарілках і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт салату «Ніжність» з сьомгою

Салат з повітряним назвою «Ніжність», приготований з крабових паличок, кукурудзи та рису – це всіма улюблені і знайомий салат, однак, якщо додати в список звичних компонентів сьомгу, бо будь-яку іншу слабосолону червону рибку – страва заграє зовсім новими фарбами!

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Сьомга слабосолона – 100 гр.
  • крабові Палички – 100 гр.
  • Яйця (варені) – 2 шт.
  • Рис (відварений) – 1 склянка
  • Огірок – 1 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Рис ретельно промиваємо, відварюємо в підсоленій воді і відкидаємо на друшляк або сито, дозволяючи стекти надлишків рідини.

Крок 2. Дрібно кришимо крабові палички і з’єднуємо в глибокій піалі із рисом.

Крок 3. Варені яйця дрібно шаткуємо.

Крок 4. Нарізаємо свіжий огірок і пір’я зеленого лука – відправляємо до інших компонентів.

Крок 5. Приправляємо сіллю і чорним меленим перцем, присмачую майонезом і гарненько перемішуємо.

Крок 6. Рибу ріжемо маленькими кубиками, викладаємо в кулінарну форму рівним шаром і поверх трамбуем порцію салату.

Крок 7. Перевертаємо форму на плоске блюдо і страва готова. Приємного апетиту!