Салат «Коул слоу» класичний – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Салат “Коул слоу” – це традиційна закуска американської кухні, яку готують із соковитих свіжих овочів. Такий салат можна подавати як гарнір або їсти просто так із хлібом. Найкращі кулінарні варіанти простого салату ми зібрали в нашій перевіреній кулінарній добірці з десяти рецептів з покроковими фотографіями та докладним описом процесу.

Класичний рецепт салату “Коул слоу”

Класичний рецепт салату «Коул слоу» – це популярне частування американської кухні, яке доповнить багато ваших гарячих страв. Традиційно салат готують із свіжих овочів. Він виходить дуже соковитим та апетитним. Обов’язково спробуйте приготувати його на кухні!

Інгредієнти:

на – 4 порції

  • Капуста білокачанна – ½ шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – ½ ст. (або йогурт чи кефір)
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Мед – 1 ч.л. (або цукор-пісок)
  • Соус соєвий – 1 ст.л.
  • Мак – 1 ч.л.
  • Сіль за смаком
  • Хрін – 1 ч.л.
  • Сік лимонний – 1 ст.л.

Процес приготування:

Класичний салат “Коул слоу” готується дуже просто. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Добре промиваємо молоду білокачанну капусту і дрібно шаткуємо її ножем. Також продукт можна натерти на спеціальній тертці.

Очищену моркву пропускаємо через тертку для корейської моркви.

Капусту та моркву викладаємо у глибоку миску.

Приготуємо заправлення. Для цього з’єднуємо в загальному посуді сметану, майонез, хрін, лимонний сік, сіль, соєвий соус, мед та мак.

Добре перемішуємо соус до однорідності.

Овочі в мисці доповнюємо сіллю та поливаємо соусом. Добре все перемішуємо.

Тепер ви знаєте класичний рецепт салату “Коул слоу”. Беріть на замітку!

Американський салат “Коул слоу” з червонокачанною капустою.

Американський салат “Коул слоу” з червонокачанною капустою виходить дуже яскравим та апетитним. Таке соковите частування можна подавати як гарнір до гарячих м’ясних або рибних страв. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста червонокачанна – 250 гр.
  • Капуста білокачанна – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок.
  • Майонез/йогурт – 70 гр.
  • Сметана – 70 грн.
  • Оцет яблучний/винний -1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Гірчиця – 1 год.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком.

Крок 2. Промиваємо червонокачанну капусту та білокачанну. Обидва продукти дрібно шаткуємо ножем.

Крок 3. Складаємо порізану капусту у загальний салатник і розминаємо руками до виділення соку.

Крок 4. Сюди ж відправляємо подрібнену зелень і терту моркву на тертці.

Крок 5. Для заправки з’єднуємо майонез зі сметаною, оцтом, цукром, гірчицею та сіллю.

Крок 6. Добре перемішуємо нашу заготівлю.

Крок 7. Овочі посипаємо чорним меленим перцем і поливаємо заправкою. Добре все перемішуємо і даємо трохи настоятися.

Крок 8. Американський салат “Коул слоу” з червонокачанною капустою готовий. Частуйтесь!

Салат “Коул слоу” з ананасом

Салат «Коул слоу» з ананасом порадує вас оригінальним смаком, дивовижною соковитістю та привабливим зовнішнім виглядом. Його можна подавати до гарячих страв або як самостійну холодну закуску. Для простого та швидкого приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Ананаси консервовані – 100 грн.
  • Майонез – 2 ст.
  • Сік лимонний – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Паприка мелена – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо капусту під водою і дрібно шаткуємо її ножем.

Крок 2. Очищену морквину натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 3. Селера також промиваємо і нарізаємо дрібним кубиком.

Крок 4. Консервовані ананаси ріжемо кубиком, як і селера.

Крок 5. Усі підготовлені продукти з’єднуємо у загальному салатнику.

Крок 6. Посипаємо їх сіллю, спеціями та поливаємо лимонним соком. Перемішуємо.

Крок 7. Заправляємо наше частування майонезом.

Крок 8. Ще раз добре все перемішуємо для рівномірного розподілу заправки. Перед подачею закуску можна потримати деякий час у холодильнику для кращого просочення.

Крок 9. Салат “Коул слоу” з ананасом готовий. Подавайте до столу!

Салат “Коул слоу” з гірчицею

Салат «Коул слоу» з гірчицею – це популярне частування американської кухні, яке доповнить багато ваших гарячих страв. Традиційно салат готують із свіжих овочів, тому він виходить таким соковитим та апетитним. Для приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Капуста червонокачанна – 200 гр.
  • Морква – 120 гр.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сметана – 50 грн.
  • Майонез – 50 грн.
  • Гірчиця – 1 год.
  • Оцет яблучний – 1 ст.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.

Процес приготування:

Крок 1. Промиваємо білокачанну капусту і дрібно шаткуємо її соломкою.

Крок 2. Так само чинимо і з червонокачанною капустою.

Крок 3. Обидва види капусти складаємо в глибоку миску, доповнюємо сіллю і злегка розминаємо руками виділення соку.

Крок 4. Доповнюємо овочі тертою на тертці морквою.

Крок 5. Для заправки з’єднуємо в глибокій мисці майонез, сметану, гірчицю, цукор та яблучний оцет. Добре все перемішуємо.

Крок 6. Заправляємо наш салат підготовленою заправкою з гірчицею і добре перемішуємо. Можна дати частування настоятися в холодильнику кілька годин.

Крок 7. Салат “Коул слоу” з гірчицею готовий. Можна куштувати!

“Коул слоу” з кукурудзою

«Коул слоу» з кукурудзою – це смачна, апетитна та проста у виконанні закуска для вашого домашнього столу. Приготувати такий салат нескладно. Для цього беріть на замітку перевірений покроковий рецепт нашої кулінарної добірки. Частування послужить чудовим доповненням вашого обіду.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Капуста червонокачанна – 500 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Кукурудза консервована – 1 банк.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Сіль – 1 год.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Гірчиця французька – 2 ст.
  • Сік лимонний – 3 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Йогурт – 200 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Для соусу з’єднуємо йогурт, гірчицю, мелений перець та лимонний сік. Також додаємо трохи цукру і добре все перемішуємо.

Крок 2. Промиваємо червонокачанну капусту під водою і дрібно шаткуємо її ножем.

Крок 3. Відправляємо капусту в глибокий салатник і відправляємо сюди подрібнену зелень. Доповнюємо продукти із сіллю та злегка розминаємо руками.

Крок 4. Сюди ж відправляємо дрібно нашатковану білокачанну капусту і терту на тертці моркву. Також трохи солимо та розминаємо продукти руками для виділення соку.

Крок 5. Із консервованої кукурудзи зливаємо всю рідину. Сам продукт відправляємо у наш салат.

Крок 6. Добре перемішуємо вміст салатника, солимо і поливаємо заправкою. Ще раз добре все вимішуємо.

Крок 7. Коул слоу з кукурудзою готовий. Подавайте апетитну та соковиту закуску до столу!

Салат “Коул слоу” з яблуком

Салат «Коул слоу» з яблуком виходить дуже соковитим та цікавим за смаком. Таке апетитне частування можна подавати як гарнір до гарячих м’ясних або рибних страв. Для приготування салату використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста червонокачанна – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Родзинки – 100 гр.
  • Насіння соняшника – 50 гр.
  • Сметана – 150 грн.
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо потрібні продукти.

Крок 2. Промиваємо червонокачанну капусту і дрібно шаткуємо її ножем.

Крок 3. Так само робимо і з білокачанною капустою.

Крок 4. Два види капусти викладаємо в глибоку миску, солимо і добре розминаємо руками до виділення соку.

Крок 5. Очищаємо моркву, промиваємо під водою і натираємо на тертці для корейської моркви.

Крок 6. Добре промиваємо яблуко і обробляємо тонкою соломкою. Обов’язково видаляємо кісточки.

Крок 7. Промиваємо родзинки та заливаємо його окропом на 5 хвилин.

Крок 8. Зливаємо воду із родзинок, обсушуємо його. Якщо він дуже великий, подрібнюємо ножем.

Крок 9. Очищаємо насіння соняшнику. Також ви можете відразу придбати очищене насіння.

Крок 10. Розігріємо суху сковороду і обсмажуємо на ній насіння зі щіпкою солі.

Крок 11. Усі підготовлені продукти (крім насіння) складаємо в глибоку миску та заправляємо сметаною. Посипаємо сіллю та чорним меленим перцем. Добре все перемішуємо.

Крок 12. Розкладаємо частування по порційних тарілках і прикрашаємо обсмаженим насінням.

Крок 13. Салат “Коул слоу” з яблуком готовий. Можна пригощатись!

Салат “Коул слоу”, як у KFC

Салат «Коул слоу», як KFC нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте наш перевірений покроковий рецепт із фотографіями. Порадуйте себе та близьких легким соковитим частуванням. Такий салат можна подавати з наггетсами та іншими гарячими стравами.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 6

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 800 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 ст.л.
  • Оцет столовий 9% – 1,5 ст.
  • Молоко коров’яче – 60 мл.
  • Кефір – 60 мл.
  • Майонез – 120 грн.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст.
  • Сік лимонний – 2,5 ст.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо білокачанну капусту і дрібно шаткуємо її ножем. Викладаємо у глибоку миску. Продукт можна злегка розім’яти руками виділення соку.

Крок 2. Очищену та промиту морквину натираємо на великій тертці. Викладаємо коренеплід до капусти.

Крок 3. Для заправки натираємо на тертці цибулю, поливаємо цю масу лимонним соком і перемішуємо.

Крок 4. В одержану заготовку відправляємо оцет, молоко, майонез, цукор, сіль, кефір та чорний мелений перець.

Крок 5. Добре перемішуємо нашу заправку до однорідності.

Крок 6. Поливаємо соусом капусту та моркву.

Крок 7. Добре перемішуємо вміст. Якщо у вас є час, приберіть закуску в холодильник для кращого просочення.

Крок 8. Салат “Коул слоу”, як у KFC готовий. Можна подавати до столу!

Салат «Коул слоу» з селерою

Салат «Коул слоу» з селерою відрізняється яскравим смаком, неймовірною соковитістю та привабливим зовнішнім виглядом. Його можна подавати до гарячих страв або як самостійну холодну закуску. Для простого та швидкого приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 500 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Селера – 35 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Майонез – 4 ст.
  • Молоко коров’яче – 25 мл.
  • Лимонний сік – 4 ст.
  • Хрін – 1 ч.л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 2 ч.л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для заправки з’єднуємо майонез, хрін, сіль, цукор, чорний перець мелений, лимонний сік і молоко. Вимішуємо це все до повної однорідності.

Крок 2. Промиваємо капусту під водою і дрібно шаткуємо її ножем.

Крок 3. Також промиваємо селеру і обробляють його на невеликі шматочки.

Крок 4. Очищену цибулю обробляємо тонкими четвертинками.

Крок 5. Промиваємо морквину та натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 6. Всі продукти відправляємо у глибокий салатник.

Крок 7. Добре все перемішуємо між собою.

Крок 8. Поливаємо овочі підготовленим соусом і знову перемішуємо. Забираємо в холодильник на 20 хвилин для просочення.

Крок 9. Салат “Коул слоу” з селера готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Салат “Коул слоу” без майонезу

Салат «Коул слоу» без майонезу вийде ніжнішим і легшим. Таке соковите частування можна подавати як гарнір до гарячих м’ясних або рибних страв. Приготувати його легко. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт із фотографіями з нашої кулінарної збірки.

Час готування – 20 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Морква – 150 гр.
  • Сметана – 2 ст.
  • Гірчиця – 1 год.
  • Корінь хрону – 1 шт.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

Крок 2. Морквину натираємо на тертці або обробляють за допомогою овочерізки.

Крок 3. Капусту дрібно шаткуємо ножем або так само обробляємо овочечисткою. З’єднуємо обидва овочі в глибокій мисці.

Крок 4. Для заправки з’єднуємо в глибокій тарілці сметану, гірчицю, тертий корінь хрону, сіль та чорний мелений перець. Ретельно все перемішуємо.

Крок 5. Підготовленим соусом заливаємо наші овочі.

Крок 6. Добре все вимішуємо. Можна прибрати в холодильник перед подачею.

Крок 7. Салат “Коул слоу” без майонезу готовий. Подавайте до столу та спробуйте!

Салат “Коул слоу” в оцтовій заправці

Салат “Коул слоу” в оцтовій заправці – це знаменита закуска американської кухні, яка доповнить багато ваших гарячих страв. Традиційно салат готують із свіжих овочів, тому він виходить таким соковитим. Для простого та швидкого приготування беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Морква – 50 грн.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Молоко коров’яче – 50 мл.
  • Майонез – 100 грн.
  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Сік лимонний – 2 ст.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо усі необхідні продукти за списком. Овочі заздалегідь очищаємо та промиваємо.

Крок 2. У чашу блендера відправляємо молоко, майонез, лимонний сік, оцет, сіль, чорний мелений перець та цукор.

Крок 3. Усі продукти ретельно збиваємо між собою до отримання однорідного соусу.

Крок 4. Цибулю дрібно рубаємо ножем, морквину натираємо на тертці з великими зубчиками.

Крок 5. Білокочанну капусту дрібно шаткуємо ножем або пропускаємо через спеціальну овочерізку.

Крок 6. Підготовлені овочі викладаємо в загальний салатник і добре перемішуємо.

Крок 7. Поливаємо заготовку отриманим соусом.

Крок 8. Ще раз добре все перемішуємо і прибираємо в холодильник на пару годин для кращого просочення.

Крок 9. Салат “Коул слоу” в оцтовій заправці готовий. Подавайте закуску до столу!