Кабачки на зиму – 10 кращих рецептів заготовок з покроковими фото

Кабачки на зиму – це проста і дуже смачна заготовка, яка точно різноманітить ваше домашнє меню. Цей овоч відрізняється універсальністю. Заготовки з кабачків можуть бути приготовлені різними способами, включаючи маринування, соління та консервування на зиму. Кращі ідеї ми зібрали для вас у нашій кулінарній збірці з десяти апетитних рецептів з покроковими фотографіями.

Кабачкова ікра на зиму — кращий рецепт заготівлі

найсмачніша кабачкова ікра на зиму нікого не залишить байдужим. Її можна просто їсти з хлібом або подавати до столу як доповнення до основних страв. Приготувати таку ікру нескладно. Використовуйте для цього простий покроковий рецепт з нашої збірки.

Інгредієнти на
1.5 л.

  • Кабачок 1.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 3 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Майонез столовий молочний 100 гр.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Масло рослинне 100 мл
  • Часник 4 зуб.
  • Оцет яблучний 5% 1 ст. л.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.

Процес приготування:

  1. Щоб приготувати смачну заготовку з кабачків на зиму, підготуємо необхідні продукти за списком.
  2. Всі овочі добре промиваємо, очищаємо і обробляємо на шматочки, підходящі для м’ясорубки.
  3. Далі кожен овоч прокручуємо через м’ясорубку.
  4. Перекладаємо заготовку в каструлю або сотейник. Вливаємо сюди олію. Кип’ятимо частування на плиті і після тушкуємо на тихому вогні півтори години.
  5. Через зазначений час доповнюємо овочі майонезом, томатною пастою, яблучним оцтом, цукром і сіллю. Тушкуємо ще 30 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Готову масу розкладаємо по невеликим стерилізованим банкам. Закручуємо їх кришками і повністю охолодити.
  7. найсмачніша кабачкова ікра на зиму готова. Забирайте на зберігання!