Мариновані стрілки часнику на зиму – 7 рецептів пальчики оближеш з фото покроково

Мариновані стрілки часнику — чудова овочева заготівля на зиму. Любителі оригінальною і пікантною їжі точно оцінять зібрані у статті 7 рецептів маринованих стрілок часнику.

Мариновані стрілки часнику на зиму в банку

Проста і смачна заготівля зі стрілок часнику на зиму. Ця закуска зникає зі столу також швидко, як і хрусткі огірочки мариновані. Особливо добре вони гармонують з м’ясними стравами.

Інгредієнти на
1 порц.

  • Часникові стрілки 200 гр.
  • Перець запашний 3 шт.
  • Гвоздика 3 шт.
  • Сіль 1 ч. л.
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
  • Вода 400 мл

Процес приготування:

  1. Як заготовити мариновані стрілки часнику на зиму? Часникові стрілки помийте і розріжте сухі кінчики, наріжте їх смужками по 4-5 сантиметрів.
  2. Перекладіть часникові стрілки в каструлю, всипте сіль і спеції за смаком.
  3. Влийте в каструлю окропу і поставте на вогонь. Варіть стрілки близько 10 хвилин при слабкому кипінні.
  4. Потім зніміть каструлю з вогню і влийте оцет.
  5. Перемішайте маринад, перекладіть часникові стрілки в суху стерилізовану банку, залийте маринадом і щільно закрийте кришкою. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.

Приємного апетиту!