Мариновані стрілки часнику — чудова овочева заготівля на зиму. Любителі оригінальною і пікантною їжі точно оцінять зібрані у статті 7 рецептів маринованих стрілок часнику.
Мариновані стрілки часнику на зиму в банку
Проста і смачна заготівля зі стрілок часнику на зиму. Ця закуска зникає зі столу також швидко, як і хрусткі огірочки мариновані. Особливо добре вони гармонують з м’ясними стравами.
Інгредієнти на
1 порц.
- Часникові стрілки 200 гр.
- Перець запашний 3 шт.
- Гвоздика 3 шт.
- Сіль 1 ч. л.
- Цукор-пісок ½ ч. л.
- Оцет столовий 9% 1.5 ст. л.
- Вода 400 мл
Процес приготування:
- Як заготовити мариновані стрілки часнику на зиму? Часникові стрілки помийте і розріжте сухі кінчики, наріжте їх смужками по 4-5 сантиметрів.
- Перекладіть часникові стрілки в каструлю, всипте сіль і спеції за смаком.
- Влийте в каструлю окропу і поставте на вогонь. Варіть стрілки близько 10 хвилин при слабкому кипінні.
- Потім зніміть каструлю з вогню і влийте оцет.
- Перемішайте маринад, перекладіть часникові стрілки в суху стерилізовану банку, залийте маринадом і щільно закрийте кришкою. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Як заготовити мариновані стрілки часнику без стерилізації?
Чудова за смаком і ароматом домашня заготовка, яка перетворить ваш вечеря. Зазвичай часникові стрілки смажать або тушкують, ми пропонуємо замаринувати їх на зиму, щоб моментально можна було подати на стіл закуску з маринованих стрілок часнику.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- часникові Стрілки – 400 гр.
- Вода – 700 мл
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Коріандр – 0,3 ч. л.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л
Процес приготування:
1. Часникові стрілки помийте і наріжте смужками по 4-5 сантиметрів.
2. У чисті стерилізовані банки розкладіть часникові стрілки.
3. У каструлю влийте воду, всипте цукор, сіль і спеції. Доведіть маринад до кипіння, варіть до розчинення солі та цукру.
4. Влийте гарячий маринад в банки, прикрийте кришкою і залиште на 10 хвилин.
5. Потім злийте маринад в каструлю, доведіть ще раз до кипіння, додайте лимонну кислоту, влийте гарячий маринад в банки і відразу загорніть їх. Банки остудіть в перевернутому вигляді і перемістіть на зберігання в холодне місце.
Приємного апетиту!
Гострі стрілки часнику по-корейськи на зиму
Мариновані стрілки мають яскравий, гострий, пробуджує апетит смак. Їх можна подавати на стіл в якості закуски до м’яса або риби, а також додавати в різні салати.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 3.
Склад:
- часникові Стрілки – 700 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Спеції для корейської моркви – 1 ч. л.
- Перець гострий мелений – 1/4 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Оцет 9 % – 1,5 ст. л.
Процес приготування:
1. Часникові стрілки промийте і просушіть.
2. Зі стрілок зріжте бутони і наріжте їх на частини по 3-5 сантиметрів завдовжки.
3. На гарячій сковороді розтопіть вершкове масло і додайте рослинне масло, викладіть часникові стрілки і обсмажте їх протягом 5-7 хвилин. Потім додайте спеції, сіль, цукор і воду.
4. Прикрийте сковороду кришкою і тушкуйте стрілки 20-25 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.
. Коли стрілки стануть м’якими, додати оцет, перемішайте і тушкуйте ще 5-8 хвилин.
6. Перекладіть часникові стрілки по-корейськи в сухі стерилізовані банки, щільно закрийте їх. Зберігайте заготовку в холодильнику.
Приємного апетиту!
Салат зі стрілок часнику на зиму «Пальчики оближеш»
Всі знають про корисні властивості часнику і його цінне вітамінному складі. Крім того, закачування з стрілок часнику вражають своїм смаком і ароматом. Часниковий салат «Пальчики оближеш» перетворить ваше звичайне меню.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- часникові Стрілки – 1 кг
- Цукор – 50 гр.
- Сіль – 50 гр.
- Перець запашний горошком – 3-5 шт.
- Перець чорний горошком – 10 шт.
- Гвоздика – 3 шт.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
1. Часникові стрілки помийте і наріжте на відрізки по 4-5 сантиметрів.
2. Укладіть часникові стрілки в сухі стерилізовані банки, залийте окропом і залиште на 3-5 хвилин.
3. Потім воду з банок вилийте в каструлю, додайте сіль, цукор, гвоздику і перець, доведіть маринад до кипіння, проварити 3 хвилини. Потім влийте оцет, перемішайте і вимкніть вогонь.
4. Банки з часниковими стрілками залийте гарячим маринадом, прикрийте кришкою. На дно об’ємної каструлі покладіть в кілька разів складений рушник, встановіть зверху банки з часниковими стрілками. Влийте воду в такій кількості, щоб вона доходила до «плічок» банок. Стерилізуйте банки протягом 5-7 хвилин.
5. Потім щільно закрийте банки переверніть їх догори дном і повністю остудіть. Салат з часникових стрілок «Пальчики оближеш» готовий.
Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою
Мариновані стрілки часнику поки не дуже популярна заготовка. Але варто один раз спробувати її закатати і після цього вона не зникне з полиць вашої комори. Мариновані стрілки часнику з лимонною кислотою готуються просто і виходять пікантними і хрусткими.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 2.
Склад:
- Стрілки часнику – 800 гр.
- Сіль – 30 гр.
- Цукор – 40 гр.
- Кислота лимонна – 0,5 ст. л.
- Насіння гірчиці – за смаком.
- Перець запашний горошком – 4-5 шт.
- Гвоздика – 2-3 шт.
- Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Процес приготування:
1. У каструлю влийте літр води, додайте сіль, цукор, перець і гвоздику. Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
2. Часникові стрілки помийте і наріжте смужками по 4-5 сантиметрів в довжину.
3. В стерилізовані банки всипте за кілька зерен гірчиці і щільно укладіть часникові стрілки. Як тільки маринад закипить, зніміть його з вогню, додайте лимонну кислоту і розлийте по банках.
4. Через 10 хвилин злийте маринад з банок в каструлю і знову закип’ятити. Потім наповніть банки маринадом і відразу закатайте.
5. Закачування остудіть в перевернутому стані і потім перемістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Мариновані стрілки часнику швидкого приготування
Часникові стрілки – універсальний продукт, що його використовують у приготуванні багатьох страв і також консервують. Взимку така закачування буде смачним і корисним доповненням до звичайної їжі.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- часникові Стрілки – 1 кг
- Вода – 2 л
- Сіль – 3 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Перець духмяний горошком – 12 шт.
- лавровий Лист – 6 шт.
- Оцет 9 % – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Часникові стрілки помийте і наріжте на частини по 3-4 сантиметри.
2. Підготуйте банки. Ретельно вимийте їх і стерилізуйте. В кожну покладіть по кілька горошин перцю і по половині лаврового листа.
3. Стрілки розкладіть по банках. У каструлі закип’ятіть воду і залийте нею банки, прикрийте їх кришками і залиште на 10 хвилин.
4. Потім злийте воду з банок в каструлю і знову доведіть її до кипіння. Потім всипте сіль, цукор і варіть маринад, поки вони не розчиняться. Далі залийте банки гарячим маринадом і додайте по чайній ложці оцту. Банки закатайте.
5. Зберігайте мариновані стрілки часнику в сухому прохолодному місці.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт стрілок часнику на зиму з гірчицею
Рецептів маринування стрілок часнику можна знайти багато. Наприклад, додавання в маринад гірчиці зробить смак заготовки багатшими і гостріше. Збирати часникові стрілки слід в той період, коли вони м’які і соковиті, а головка тільки намітилася.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 5.
Інгредієнти:
- часникові Стрілки – 1 кг
- Цукор – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 2 ст. л.
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9 %– 70 мл
- Лист лавровий – 2 шт.
- Суміш перців – 1 ч. л.
- Гірчиця в зернах – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Часникові стрілки промийте, просушіть і відріжте коробочки з насінням.
2. Наріжте стрілки смужками по 4-5 сантиметрів завдовжки.
3. Влийте в каструлю воду, додайте цукор, сіль, лаврове листя, перець і гірчицю, поставте на вогонь і закип’ятити маринад. Після цього додайте часникові стрілки. Варіть стрілки 10 хвилин після закипання, потім додайте оцет, варіть 1-2 хвилини.
4. Далі розкладіть готові стрілки по стерилізованим банкам і залийте маринадом.
5. Банки щільно закрийте кришкою і дайте повністю охолонути. Зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!